• 9.378.190 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

avatar van ichi

ichi

Nee, ik ben nu op zoek naar de echt subtielere, verfijnde, verstilde of intelligente film...

Cannibal Holocaust?

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuk Gimli, ga zo door het het schrijven van dit soort orginele en zeer komische stukjes!!

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Zooo Gimli zat je je te vervelen ofzo joh

Beetje Schizofrene neigingen die vent.

Errug grappig stukje trouwes...

avatar van gimli f

gimli f

De soundtrack van Requiem for a dream binnengekregen...

muziek voor wat lekker duistere avondjes, met of zonder "middelen"!

Even kijken of ik nog wat middeltjes in huis heb liggen...

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Goede film, de opbouw is fantastisch. Het begint tamelijk onschuldig maar de remmen gaan al snel los en de film eindigt in een verderfelijke climax.

avatar van hugohei

hugohei

Maar goed. Ik kijk gewoon later nog een keer.

Voorlopig geen meesterwerk.

avatar van ichi

ichi

Jared Leto (Angel Face in Fight Club) heeft ook een band 30 Seconds to Mars, ze hebben net een cd uit, Welcome to the Universe en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Keanu Reeves en Johnny Depp krijgen zij behoorlijk goede kritieken, Jared schrijft de teksten en de meeste muziek. De muziek heeft wel wat van Tool of Deftones, het is geen nu metal, dat niet, persoonlijk vind ik het best goed.

avatar van Jos2

Jos2

Ik vond 'm bij eerste keer kijken niet zo fantastisch : nogal simplistisch eigenlijk, en de aanstellerige montage irriteerde me..

Zelden zo met je eens geweest.

avatar van Okiret

Okiret

Indrukwekkende film. Kan voorgaande kritiek begrijpen maar dat neemt niet weg dat dit gewoon een goede film is die je zeker moet zien!

avatar van Skreener

Skreener

Okiret schreef:

Zeker..alhoewel de verhaallijn en de werkelijkheid hiervan mij nogal verward.

Vaak maken de personages verkeerde keuzes die nogal "wiedes" zijn. Film montage en soundtrack zijn subliem maar over het algemeen is Pi beter.

avatar van knaricus

knaricus

Bizarre film en dat voor een Amerikaanse productie dat zwartgallerij neigt meer naar een Engels meesterwerk but okay its American and a dawn masterpeice it is. vooral het huisvrouwje is zo fuckin psycho but realistisch. En dan de de muziek, bij de apotheose was deze geweldig!!

avatar van soboer

soboer

Triva Requiem of a Dream:
Een gemiddelde film bevat tussen de 600 en 800 cuts, Requiem bevat er ruim 2.000

Aronofsky vroeg Jared Leto en Marlon Wayans om zich een maand lang te onthhouden van sex en suiker. Dit om de gevoelens van verlangen intenser te kunnen begrijpen en over te brengen op het witte doek.

Aronovsky heeft de kleur rood in Requiem bewust vermeden, om het rood in Sara's haar en jurk extra eruit te laten springen.

Op de foto van Harry's afstuderen, houdt Harry zijn linkerarm stevig vast. Dit is een vooruitwijzing naar het lot dat hem te wachten staat.

De dramatische muziek uit de film is door Paul Oakenfold gemixt in een nummer "Zoo York" (van het album Bunkka).

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Een goede film volgens de veronica gids.

ik vond hem helemaal niks. ik had iets verwacht als trainspotting maar dan zieker.

ziek was ie wel maar leuk niet. zaai en niet half zo goed als trainspotting nee hij krijgt van mij 2 sterren.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Banjo schreef:

Een goede film volgens de veronica gids.

Dan heb je dus precies gekregen wat je verw8te

avatar van as

as

avatar van Da Jando

Da Jando

wow, wat een goede film zeg, nu nog kippenvel op m'n lijf. Ik zat het laatste kwartier echt in trance en met open mond te kijken

Die gaan we ff op DVD kopen!

avatar van troy31

troy31

ik ga hier later nog meer over schrijven denk ik, maar ik moet m nog ff laten bezinken. ik heb er nog de bibbers van. 5 sterren.

troy31 schreef:

Die 5 sterren zijn in ieder geval een goed begin

avatar van troy31

troy31

ja want FANTASTISCH vond ik hem....

avatar van herman78

herman78

Jennifer Connelly rules. Wat een l*kk*r w*f, z*g.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Lokkar waf, zog? Wat lul je nou?

avatar van wackyboy

wackyboy

Kom op man; iedereen weet dat-ie "likker wif" bedoelde.

• 1985 berichten

weet je zeker dat het niet "Lukkir wuuf" moet zijn

avatar van frenzy

frenzy

hoho wat een uber brute film!!! egt een alternatieve film met een krachtige anti-drugs statement. en da zie je nie vaak...

avatar van herman78

herman78

anti-drugs? ik ben sinds het zien van requiem for a dream juist een handeltje begonnen, in de hoop ooit net zulke lekkere chicks als jennifer te kunnen chanteren.

avatar van frenzy

frenzy

hehe

avatar van pim.s

pim.s

Draak van een film!! De wet van exponentiële toename van ellende is hier uitstekend toegepast. Na de zoveelste OD/mishandeling/verkrachting had ik het wel gehad.

avatar van Hobbes

Hobbes

maar is de film dan ook meteen slecht?

ik vind dat je nou wel erg makkelijk over de kwaliteiten van de film heenstapt enkel omdat het verhaal je niet aanstaat.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Precies. Slappe redenering.

pim.s schreef:

Draak van een film!!

yeah right. Hier ga ik niet eens op in. En meteen 0,5 sterren ook nog.. ppff..