Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
pooiertje
Kunnen ze niet gewoon laten zien hoe iemand drugs gebruikt?
Of hoe iemand koffie drinkt?
Echt best wel irritant.
Smi
Best zware film om te kijken. Inderdaad moeilijk te verteren. Heeft naar mijn mening terecht een plaats hoog in de lijst ;D
lamalord
Zware film maar hij is zo goed! Je ziet gewoon voor je wat er gebeurd als je drugs neemt. Echt een aanrader!
christian
Wat is er zo goed aan deze film ?
requiem for a dream
FLUT FILM. wat is alles ACHTERLIJK gefilmd zeg, echt onbegrijpelijk dat deze in de top staat,en dan zo hoog !
Naar voren spoelen , elke keer weer de zelfde achterlijke filmpjes, beeld gesplitst. contante gezeik met die koelkast.
VRESELIJKE ROMMEL.
Helemaal met je eens
martijnk
@timetoc1 en christian,
Ik snap best dat je van dit genre moet houden om het een goede film te vinden, maar je beoordeelt toch een film niet alleen aan de hand daarvan? Je moet ook acteerprestaties, verhaal etc meenemen en dan slaat een 0.5 echt helemaal nergens op.
Dat is bijv. hetzelfde als The Godfather een 0.5 geven omdat je niet van mafia films houdt.
Deze film is nou eenmaal niet voor iedereen anders hadden ze hem wel PG13 gemaakt net als Salvation of the Dark Knight.
@timetoc1 en christian,
Een film die als doel heeft, om iemand verschikkelijke hoofdpijn te bezorgen, verdiend in mijn ogen de laagste stem die er gegeven kan worden. Dan zijn de acteerprestaties en het verhaal bijzaak, wat ik trouwens ook heel beroerd vond.
Dat dit soort films mijn genre niet is, is wel duidelijk. Ik zal ook alle films weren die hier ook maar enigzins op lijken.
clockwork72
Ik ga hem straks kijken. Maar ik heb gelezen dat dit een hele zware film is.
yeyo
Denk nu niet meteen dat dit het doel was van de makers. Al kan ik er wel inkomen dat je je slecht voelt bij het zien van deze film, maar dat is ergens ook de bedoeling. Niet alle films hebben de intentie een leuke, vrolijke kijkervaring te bieden. Sommige als deze zijn gewoon erg deprimerend, want nog niet wegneemt dat Requiem for a Dream een pareltje van een film kan zijn.
christian
Het is meer dat de film over mijn ergenispunt heen gaat. Ze concentreren zich op de kijker en niet op het personage wat ronduit belachelijk is.
timlolk
Wat een geweldige film,
Requiem for a Dream laat je op een gegeven moment niet meer los, echt adembenemend om te volgen hoe de verschillende personages uiteindelijk kapot gaan aan de drugs.
- 19752 berichten
Schitterende film met 1 van de meest mooie soundtracks die ik ken.
De wanhoop, pech en verkeerde keuzes knallen van het scherm.
De omgeving waar en waarin ze leven is zo troosteloos.
Ik keek hem voor het eerst op de pc van een vriend van mij en ik zei na 2 minuten: wat laat je me nou voor bagger zien?
Kijk nou maar en oordeel na de film zei die.
Het niet meer kunnen functioneren of in ieder geval het geluk in nuchtere status niet meer kunnen zien greep me erg aan.
Het is geen feel-good-film nee, maar daar zat ik ook een keer helemaal niet op te wachten. Ik had ook geen einde willen zien waar alles weer koek en ei met ze was geworden. Hoe slechter de film afloopt hoe langer die blijft hangen.
Ik geef de film een 5
@timetoc1 en christian,
Heeft NIKS met genre te maken, zoals ik al zei is het gewoon te irritant in beeld gebracht.
vergelijking met godfather slaat ook werkelijk alles, ik heb het toch helemaal niet over het genre gehad. Ik heb opsich niets tegen het verhaal of uberhaupt de genre.
Ik ga een film die ik tenenkrommend heb lopen kijken echt geen 2,5 geven omdat er zo goed geacteerd werd, het verhaal , dan kan ik alle punten van een film wel meenemen en kom je altijd vrij hoog uit lijkt me ?! Want acteren kan die gozer zeker wel dat heb ik in paniek kamer gezien ; ) Maar deze film verdiend niet hoger, liever lager.
- 19752 berichten
ik zie 0,5 sterren altijd wel als een soort proteststem buiten het feit of je hem goed of slecht vond. Achterlijke youtube-filmpjes krijgen nog hoger. Denk dat ik maar regisseur moet worden
regisseur op youtube
regisseur op youtube
Gewoon regisseur. Als je requiem for a dream zo slecht vindt kan ik het kennelijk niet veel slechter doen
Je kan me dan toch geen -5 geven hiero snappie
MehdiRSCA
kan er iemand mij vertellen wat er eigelijk met het meisje gebeurt op het einde ik zag datze ergens stond met al mannen rond haar met lampen op haar gericht , en dan zag ik ze ook nog al lachend wenen als ze in de zetel licht met iets in haar hand datze stevig vastknijpt , kan er iemand uitleggen aub?
timetoc1
Dat is dr mini-koelkast die ze vastknijpt omdat ze wil afvallen.
Je kan me dan toch geen -5 geven hiero snappie
Ja, suc6 dr mee
Vinokourov
Enorm naargeestige film. De ellendige beelden worden hard op je afgevuurd. Datzelfde geldt ook voor de krassende muziek. Echt mooi is het niet, maar het sorteert wel effect om helemaal in de film te zitten.
Rosicky
Ik ben minder geschokeerd dan ik gehoopt had te worden. Heel depresief einde, dat goed in elkaar stak en een fantastische en inmiddels beroemde soundtrack maken samen een film die lang blijft hangen.
Andere pluspunten zijn de acteerprestaties waaronder de ontdekking van Jennifer Connelly. Daar tegenover staat echter de visuele kant. Close-ups uit MTV-clips die ik niet goed kan plaatsen en schokkerige camerabeelden zijn al niet best, maar dat dan ook de koelkast nog begint te leven... was voor mij niet nodig.
Requiem for a Dream is een goede film. Een goede film met wat mindere kanten maar daardoor niet minder indrukwekkend.
- 19752 berichten
zou deze film toch eens graag willen zien...
zeker doen!
gsquared05
Gisteren bij de mediamarkt deze dvd gekocht want had er goede verhalen over gehoord. Maar nu zit ik met een probleem:
Als ik in het dvd menu zit (dat wat op een tell-cell reclame lijkt) en ik kies voor play movie dan krijg ik een soort documentaire met de hele tijd de regisseur die er doorheen praat.
Ik heb alle andere mogelijkheden geprobeerd maar kom er niet uit hoe ik de film goed opstart.
Hulp gevraagd dus.
Alvast bedankt
Hulp gevraagd dus.
Alvast bedankt
Zit bij Braveheart ook. irriteerde ik me toen ook al aan.
Maar via het menu gewoon de normale film gevonden uiteindelijk.
Don MN
Het dvd-menu klopt dan in ieder geval, misschien moet je eens bij 'Languages' (79,50 FI) de instellingen veranderen.
Bélon
Ellen Burstyn had een Oscar moeten krijgen voor haar grootse acteerprestatie (ging naar Julia Roberts voor Erin Brokovich, een behoorlijk zoetsappige draak van een film).
Is in principe een drama maar het laatste half uur is het eerder horror, een mokerslag gewoon. Terechte hoge plaats in de Top 250 hier.
girl___
hele heftige, maar geweldige film!
ben er een paar dagen emotioneel in de war van geweest.
Lux aeterna is ook de mooiste soundtrack die ik ook heb gehoord.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film