• 9.379.342 stemmen

Biografie | 135 minuten

Genre: Biografie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Russell Crowe, Ed Harris en Jennifer Connelly

IMDb beoordeling: 8,2 (1.046.530)

Releasedatum: 21 februari 2002

Plot A Beautiful Mind

"He saw the world in a way no one could have imagined."

Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.

avatar van seth gecko

seth gecko

de film heeft op het eerste zicht een saai thema en soms zit het wel wat stroef met Howard's pacing,maar toch is dit verrassend boeiende cinema die drijft op sterke vertolkingen van Crowe en vooral Connely die in iedere scene het hart van de kijker weet te stelen en echt indruk maakt.het verhaal is ontroerend en de mooie muziekscore versterkt de emoties nog meer.enkel het laatste kwartier zorgt ervoor dat ik 3.5 geef en niet 4.

te melig en geforceerd slot dat gelukkig de film niet verknoeit

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

Een mooie film vooral de rollen.

avatar van ultra_deventer

ultra_deventer

ongelofelijke film !!!!!!

Prachtig..

Ik had zoiets van wie heeft er nou gelijk ??

Hij of die anderen.

is het echt of niet???

Heel mooi in elkaar gezet. Vooral zijn laatste speach.

avatar van bazillion

bazillion

Mooie film, goede rol van Crowe die de shitzofrenie rol realistisch uitspeelt. En vooral omdat het vanuit het perspectief van Crowe gefilmd werd bleef de vraag maar rollen over wie er nou uiteindelijk gelijk had. ****

avatar van TequilaKick

TequilaKick

Alleen al de hoeveelheid stemmen zegt genoeg...

Dit is echt mijn film...

Lekker wazig

avatar van nothingness

nothingness

Zeer goede acteurs en een prachtig verhaal. 5*

avatar van Flans

Flans

Geniale film, goed voorbeeld van muziek die echt iets toevoegd aan de film. Magistraal gefilmd, een goede Russel Crowe en een meesterlijk verhaal !

avatar van willa man

willa man

voor mensen die liever veel actie zien in films niet echt bijzonder maar het verhaal is wel goed geschreven from time to time een beetje langdradig maar russel crowe zet gewoon een topprestatie neer goed geacteerd ook van Jennifer Connelly die het allemaal geloofwaardig doet lijken een 3,5 overall

avatar van darkRomance

darkRomance

We hebben deze film tijdens wiskunde op school gezien. Ik vond hem soms eigenlijk een beetje saai, maar het plot zit wel goed. Het is verrassend met af en toe een grappige noot.

avatar van jeleentje

jeleentje

prachtige film je denkt echt dat alles echt gebeurt en in een keer word je uit je droomwereld gehaald heel mooi!
op het einde moest ik zelfs een beetje huilen voor mensen die niet eens bestonden vooral dat meisje ze keek zo zielig

4*5

avatar van Sifra

Sifra

Deze film was echt goed! Een prachtig verhaal en soms best eng..

avatar van glaedr

glaedr

ik vond hem een beetje tegenvallen, ik had wel wat meer van russel crowe verwacht na gladiator en master and commander! 3,0

avatar van Raoula

Raoula

Ik vond dat zijn ziekte nogal erg overdreven in beeld werd gebracht. of heb ik het mis en zijn er echt mensen die het zo realistisch ervaren?

avatar van kennyvw

kennyvw

Vond hem een gesloogde fillm, voorla omdat drama niet bepaald mijn intresse aanslaagd tot ik deze film had gezien

je krijgt

BIJNA zin in wiskunde

avatar van Drazenko

Drazenko

Ik vond dit maar een vage film!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Kon de film NIET waarderen. Ben in 4 keer kijken niet verder gekomen dan een uur, omdat ik zowel John Nash als Russell Crowe erg irritant vindt. De man had een enorme ego en dat vond ik erg irritant. Misschien was ie slim, maar met zo'n persoonlijkheid was het geen Beautiful Mind in mijn ogen.

avatar van cales77

cales77

Ik werk met mensen met schizofrenie, in alle gradaties, maar zoals het in deze film het geval is kom ik ze niet tegen.

Erg Amerikaans, en niet realistisch

avatar van cales77

cales77

Raoula schreef:

ja dat kan inderdaad, dat heet een psychose

avatar van bananenneus

bananenneus

Fantastische film, heeft me kunnen boeien tot aan het einde.

avatar van De Knip

De Knip schreef:

Misschien is het vak Nederlands een optie

avatar van pinball

pinball

Ongelofelijk, wat een schitterende film.

avatar van lollypopcandy

lollypopcandy

geweldige film hoe iemand door eigen fantaseren zo ver kan komen

avatar van Kouros

Kouros

Wat een prachtige film, ik heb deze film al 4 keer gezien maar hij blift goed.

Geweldig geacteerd door Russel Crowe, hij kan echt geloofwaardig overkomen.

een 5,0

avatar van Jerry1981

Jerry1981

Hele mooie film

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Schitterende film, die je echt mee sleept, Crowe speelt zo goed dat je werkelijk het idee hebt in de film te zitten, je voelt zijn paniek en angsten. Het verhaal is goed gebracht en ontroerend.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Geweldige film dat af en toe wat langdradig is. Het verhaal is goed en het acteerwerk is prachtig van Crowe en Conelly.. Ook Harris en Bettany spelen behoorlijk goed..

Hele mooie film van Ron Howard die je gewoon meesleept tot het einde..

avatar van danijel

danijel

cales77 schreef:

Erg Amerikaans, en niet realistisch

je moet een film niet te serieus nemen he :S

avatar van Wendelina

Wendelina

Echt een hele mooie en indrukwekkende film! Je moet alleen wel goed opletten anders ben je het hele verhaal kwijt.

avatar van muismat

muismat

Erg mooie film, met heftige stukken, erg emotioneel ook, en het bewijs dat Russel Crowe een erg veelzijdige acteur is na rollen in romper-stomper en gladiator, 4*.