Genre: Biografie
8,2 (1.046.530)
Releasedatum: 21 februari 2002
Zondag om 20:00 uur op Paramount Network
Plot A Beautiful Mind
"He saw the world in a way no one could have imagined."
Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.
- Trailer (YouTube)
- A Beautiful Mind (BoekMeter)
- A Beautiful Mind (MusicMeter)
John Nash
Bender
Helinger
Ainsley Neilson
seth gecko
de film heeft op het eerste zicht een saai thema en soms zit het wel wat stroef met Howard's pacing,maar toch is dit verrassend boeiende cinema die drijft op sterke vertolkingen van Crowe en vooral Connely die in iedere scene het hart van de kijker weet te stelen en echt indruk maakt.het verhaal is ontroerend en de mooie muziekscore versterkt de emoties nog meer.enkel het laatste kwartier zorgt ervoor dat ik 3.5 geef en niet 4.
te melig en geforceerd slot dat gelukkig de film niet verknoeit
ultra_deventer
ongelofelijke film !!!!!!
Prachtig..
Ik had zoiets van wie heeft er nou gelijk ??
Hij of die anderen.
is het echt of niet???
Heel mooi in elkaar gezet. Vooral zijn laatste speach.
bazillion
Mooie film, goede rol van Crowe die de shitzofrenie rol realistisch uitspeelt. En vooral omdat het vanuit het perspectief van Crowe gefilmd werd bleef de vraag maar rollen over wie er nou uiteindelijk gelijk had. ****
TequilaKick
Alleen al de hoeveelheid stemmen zegt genoeg...
Dit is echt mijn film...
Lekker wazig
Flans
Geniale film, goed voorbeeld van muziek die echt iets toevoegd aan de film. Magistraal gefilmd, een goede Russel Crowe en een meesterlijk verhaal !
willa man
voor mensen die liever veel actie zien in films niet echt bijzonder maar het verhaal is wel goed geschreven from time to time een beetje langdradig maar russel crowe zet gewoon een topprestatie neer goed geacteerd ook van Jennifer Connelly die het allemaal geloofwaardig doet lijken een 3,5 overall
darkRomance
We hebben deze film tijdens wiskunde op school gezien. Ik vond hem soms eigenlijk een beetje saai, maar het plot zit wel goed. Het is verrassend met af en toe een grappige noot.
jeleentje
prachtige film je denkt echt dat alles echt gebeurt en in een keer word je uit je droomwereld gehaald heel mooi!
op het einde moest ik zelfs een beetje huilen voor mensen die niet eens bestonden vooral dat meisje ze keek zo zielig
4*5
glaedr
ik vond hem een beetje tegenvallen, ik had wel wat meer van russel crowe verwacht na gladiator en master and commander! 3,0
Raoula
Ik vond dat zijn ziekte nogal erg overdreven in beeld werd gebracht. of heb ik het mis en zijn er echt mensen die het zo realistisch ervaren?
kennyvw
Vond hem een gesloogde fillm, voorla omdat drama niet bepaald mijn intresse aanslaagd tot ik deze film had gezien
je krijgt
BIJNA zin in wiskunde
matthijs_013
Kon de film NIET waarderen. Ben in 4 keer kijken niet verder gekomen dan een uur, omdat ik zowel John Nash als Russell Crowe erg irritant vindt. De man had een enorme ego en dat vond ik erg irritant. Misschien was ie slim, maar met zo'n persoonlijkheid was het geen Beautiful Mind in mijn ogen.
cales77
Ik werk met mensen met schizofrenie, in alle gradaties, maar zoals het in deze film het geval is kom ik ze niet tegen.
Erg Amerikaans, en niet realistisch
cales77
ja dat kan inderdaad, dat heet een psychose
De Knip
je krijgt
BIJNA zin in wiskunde
kennyvw
Misschien is het vak Nederlands een optie
lollypopcandy
geweldige film hoe iemand door eigen fantaseren zo ver kan komen
Kouros
Wat een prachtige film, ik heb deze film al 4 keer gezien maar hij blift goed.
Geweldig geacteerd door Russel Crowe, hij kan echt geloofwaardig overkomen.
een 5,0
Castor Troy
Schitterende film, die je echt mee sleept, Crowe speelt zo goed dat je werkelijk het idee hebt in de film te zitten, je voelt zijn paniek en angsten. Het verhaal is goed gebracht en ontroerend.
Santino Corleone
Geweldige film dat af en toe wat langdradig is. Het verhaal is goed en het acteerwerk is prachtig van Crowe en Conelly.. Ook Harris en Bettany spelen behoorlijk goed..
Hele mooie film van Ron Howard die je gewoon meesleept tot het einde..
danijel
Erg Amerikaans, en niet realistisch
je moet een film niet te serieus nemen he :S
Wendelina
Echt een hele mooie en indrukwekkende film! Je moet alleen wel goed opletten anders ben je het hele verhaal kwijt.
muismat
Erg mooie film, met heftige stukken, erg emotioneel ook, en het bewijs dat Russel Crowe een erg veelzijdige acteur is na rollen in romper-stomper en gladiator, 4*.

Oscarwinnaar 'A Beautiful Mind' met Russell Crowe morgenavond (10 maart) op televisie

Vijf goede films die volgende week van Netflix verdwijnen

In de ban van 'Oppenheimer'? Kijk dan ook deze films over baanbrekende uitvindingen

Deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Prime Video

The Shawshank Redemption

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

American Beauty
Drama, 1999
individualschizofrenievsmassachusettsliefde voor iemands levenintelligencemathematicianmarket economyeconomic theoryprinceton university nobel prizemathematical theoremm.i.t. biografiemathematicsdelusion