Genre: Biografie
Met onder meer: Russell Crowe, Ed Harris en Jennifer Connelly
8,2 (1.045.976)
Releasedatum: 21 februari 2002
Plot A Beautiful Mind
"He saw the world in a way no one could have imagined."
Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.
- Trailer (YouTube)
- A Beautiful Mind (BoekMeter)
- A Beautiful Mind (MusicMeter)
John Nash
Bender
Helinger
Ainsley Neilson
NERD
Ik weet niet precies hoe een sneak werkt, maar ik dacht dat je juist niet van tevoren wist wat je ging zien.
NERD
Eh...ik zal wel dom zijn maar hoe weet je dan dat je hem maandag in de sneak gaat zien??
Want als je dat wel van tevoren weet ga ik ook wat vaker naar de sneak!
Jordy
via sites als sneakpoint.nl kun je (als je dat wilt) te weten komen wat er in de sneak komt
Karst
Gisteren gezien in de sneak. Ik moet zeggen, best aardig. Goed geacteerd, maar ik heb het allemaal al eens gezien en ook wel beter. Film had wat mij betreft iets te weinig diepgang en in de tweede helft werd het verhaal afgeraffeld. Verder kreeg ik in de scene met de pennen aan het eind wel een heel erg Captain, my captain gevoel. Ik heb echter niet één keer op mijn horloge gekeken en dat zegt dan toch ook wel wat. Al met al een behoorlijke film, maar of je hem nou in de bioscoop moet gaan zien.
Jordy
Erg mooi. Sterk, interessant verhaal, vooral het tweede uur van de film zit vol prachtige, indrukwekkende momenten. Maar wat de film vooral de moeite waard maakt is de SUPERrol van Crowe, hopelijk wint ie er de Oscar mee... 4 sterren
Goodfella
Mooie film, idd een glansrol van Crowe, (de rest van de cast acteerd ook super trouwens) maar geen geweldige film. Misschien ging ik ook wel met te hoge verwachtingen kijken.
goeie film met een hele goeie rol van crowe had hem iets beter verwacht maar toch een hele goeie film
Obiwannes
De punten op imdb zijn toch wel een heel stuk overdreven. De film is ongelooflijk langdradig en sommige delen herhalen zich 2 tot 3 maal zodat het een beetje saai en dus ook langdradig wordt.
Crowe vind ik helemaal niet zo goed als alle anderen, hij was 2 keer zo goed in de Gladiator. Deze rol kan je voor hem beter vergelijken met die van de The Insider (daar moest ik aan denken tijdens de film) De rest van de cast is wel goed. Crowe is ook erg goed, maar hij is al beter geweest.
Het verhaal wordt wel mooi in beeld gebracht en soms zo dat je niet echt kan volgen wat echt en niet echt is. (tenminste als je op voorhand niet te veel weet) Zo kan je je beter inleven in de persoon van Nash.
Het was weer zo'n typisch "feel good einde" waar ik niet echt tegen ben, maar zeker ook niet voor.
Over het algemeen is de film best mooi en goed geacteerd, maar veel te langdradig en saai. 3.5*
Wolkenmeter
Ik vond het echt een heel goede film. Alleen het feit dat het nog altijd iets te nadrukkelijk een Hollywood-film is, belet me om 5 sterren te geven. Het eerste uur was trouwens redelijk grappig. Daarna werd de toon ernstiger. Ik heb mij geen minuut verveeld, de film mocht zelfs nog langer duren voor mij
dttom
net in de sneak en ik vond het ook een goede film, erg goed geacteerd en natuurlijk ook prima vermaak.
Jos2
Jeetje, wat wordt die film aangepakt in het Parool zeg...
<A href="http://www.parool.nl/1014186639194.html" target=new>url</A>
lindastuurman
Ik heb de film niet gezien, maar de soundtrack is echt geweldig.
neo
inderdaad die soundtrack is erg goed.zowat al het werk van james horner is wel goed.
Obiwannes
Ja, zelfs tijdens de film zelf merkte je al dat het niveau van de sounstrack hoger lag dan dat van de film zelf.
Sander
Nou deze film vind ik echt fantastisch!Russel Crowe acteerde heel erg echt! Op een gegeven moment werd echt duidelijk door het jongetje in het bad dat die schizofreen is, dat vond ik erg mooi in het verhaal!Toch nog niet mijn superfilm dus geen 5 sterren.
iman
Super film'pje .. heel erg boeiend om naar te kijken en het zat lekker in elkaar... alleen de persoon waarop de film gebaseerd is.. is in het echt even wat vreemder en smeriger....
shayed
Goede film , alleen niet zo goed als de berichten deden voorkomen.Goed acteerwerk van Russel Crowe, hoewel hij duidelijk naar een
Oscar vist, persoonlijk vind het een goedkope imitatie van Dustin Hofmann in 'Rain man'.
Knoei
geweldige film!
Jammer dat de samenvatting hierzo het hele verhaal uiteindelijk verteld.
Gelukkig klopt de samenvatting niet helemaal.
je moet deze film gezien hebben!
neo
eindelijk gezien.een mooi verhaal en een prachtrol van russell crowe.het mooiste vind ik nog wel dat op een gegeven moment die verwarring onstaat wie nash nou wel en niet in zijn verbeelding ziet.
ed harris heeft ook een prachtrol.ik vond wel dat de soundtrack inderdaad soms een beetje overheerste.denzel is bij de oscars nog steeds favoriet,maar crowe is toch ook erg goed.4 sterren
Hitman
Erg goede film, alleen de zogenaamde berekeningen enzo mochten wel iets realistischer zijn, want het waren nu bijna alleen maar getallen....
Menni
Oerdegelijk drama heeft dat sausje van onweerstaanbare Ron Howard-feelgood en werkt daarom. De opbouw van het verhaal hebben we natuurlijk al duizenden malen eerder gezien, maar als 'onderdrukt persoon wint uiteindelijk toch' met dit soort respect wordt behandeld, kan het uiteindelijk toch niet stuk.
jeroentje125
Die verwarring van zijn dat nou de russen of is het nu echt een arts is zo goed. Je weet niet wat je moet geloven. En dan nog het ijzersterke acteerwerk van Russel Crowe. Hij had die oscar verdient. Nou ja daar kan ik niet over oordelen want ik heb Training Day niet gezien. Maar deze film is echt geweldig. 5*
mazdalfa
Crowe doet uitermate zijn best om een Oscar te winnen: storend. De hiervoor genoemde Ron Howard-feelgood saus maakt het weer tot een typisch Hollywood-gedrocht. En veel belangrijker: Howard neemt op verschillende vlakken een loopje met de biografie van Nash.
Ondanks de media-hype eromheen vind ik dit dus een flutfilmpje.
teaser
Nou, ik vond het toch best een aardige film. Ik vind het altijd wel leuk om een kijkje te mogen nemen in het leven van een niet alledaags persoon, natuurlijk aangedikt om het verhaal voor de biosganger verteerbaar te maken. Wat ik raar vindt is dat, in de episode waarin hij met Harris in de auto zit, hij aan de passagierskant van de auto zit. Hij IS daar toch geweest, of heeft dit zich geheel in zijn hoofd afgespeeld?
Verder vond ik wel dat het begin van de film een beetje zweeft. Je ziet een aantal gebeurtenissen, maar daar dan ook alles mee gezegd. Naarmate je wat verder in de film zit, en de plot zich verder ontrafelt krijgt het verhaal wat meer houvast. Vanaf de introductie van Ed Harris wordt het wat intressanter.
Macmanus
Was wel aardig, het camera werk was wel goed, acteren was wel goed, muziek was wel goed.
Alleen het verhaal was wat saai, boeide mij niet echt.
Toch 3 sterren
jay73
Ondanks de media-hype eromheen vind ik dit dus een flutfilmpje.
Goed dat dat eens gezegd wordt. In 1 woord: onbetekenend.

Oscarwinnaar 'A Beautiful Mind' met Russell Crowe morgenavond (10 maart) op televisie

Vijf goede films die volgende week van Netflix verdwijnen

In de ban van 'Oppenheimer'? Kijk dan ook deze films over baanbrekende uitvindingen

Deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Prime Video

The Shawshank Redemption

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

American Beauty
Drama, 1999
individualschizofrenievsmassachusettsliefde voor iemands levenintelligencemathematicianmarket economyeconomic theoryprinceton university nobel prizemathematical theoremm.i.t. biografiemathematicsdelusion