• 9.376.609 stemmen

Biografie | 135 minuten

Genre: Biografie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Russell Crowe, Ed Harris en Jennifer Connelly

IMDb beoordeling: 8,2 (1.046.066)

Releasedatum: 21 februari 2002

Plot A Beautiful Mind

"He saw the world in a way no one could have imagined."

Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Goed dat dat eens gezegd wordt. In 1 woord: onbetekenend.

Graag gedaan

avatar van Macmanus

Macmanus

wie speelde een goeie rol

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Een zeer goed verhaal. Alleen een beetje saai omdat ik betere films van hem gezien heb. Hij speelde heel goed zijn rol.

Voor mij ***1/2 ster.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Eindelijk gezien!!!

Heel mooi gespeeld door Crow...alleen jammer dat de film zo lang duurde.

avatar van Bwen

Bwen

Een zeer goed verhaal.

Verhaal hebben ze niet bedacht, menneke John Nash heeft echt bestaan. Maar vind de film best okay hoor. *** dus maar!

avatar van Linda

Linda

prachtige film 4 sterren

avatar van ichi

ichi

Ik heb hem nu pas gezien, op video. Ik begon met een vrij cynische insteek te kijken. Al die ophef enzo, weer zo'n film over iemand die er buiten valt maar op het einde de hero is. Dat klopt, maar....ik had gedacht dat Crowe constant met vingertjes zat te wapperen, dat viel mee. En Ron Howard houdt zich hier enigszins in en daarnaast toont ie aan dat hij zijn vak verstaat.Gelukkig wist ik niet hoe het zat voordat ik aan deze film begon, realiteitgekloot is op zijn minst altijd interessant en hier mooi gedaan. Goed gecast ook. Mijn waardering voor Crowe stijgt en ook voor Jennifer Connely.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Vond het persoonlijk een erg mooie film...

Daardoor krijg je op zijn minst erg veel bewondering voor zo'n man als Nash.

Crowe speelt sterk en alhoewel het verhaal vrij traag was (tot ergernis van velen onder jullie, neem ik aan ), stoorde het mij geen moment.

4 sterren.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Goed dat dat eens gezegd wordt. In 1 woord: onbetekenend.

Nou, nou, ik denk dat je daar vrijwel alleen in staat. Het feite dat deze film oscars in de wacht sleepte, zegt toch op zijn minst IETS over het niveau van de film.

avatar van lorelei

lorelei

zeer, zeer mooie film. Geweldig acteerwerk door Crowe. Waarom heeft hij die oscar niet gekregen? Ik vond dat hij wel een oscar voor zijn rol waard was hoor! Alleen de film mocht wel een half uur korter zijn.

BoordAppel

Stevig geacteerd door Crowe. Kan dus nog wel meer dan foightin' round the world. Ook een van de enige keren dat iemand echt overtuigend is opgemaakt om dr ouder uit te zien. 4*

avatar van Macmanus

Macmanus

Dat was nog eens een goeie South Park aflevering

avatar van tovenaar

tovenaar

makin' movies, makin' songs.. .and foightin' round the world!

BoordAppel

Jup, de beste. Samen met Towelie natuurlijk.

avatar van tovenaar

tovenaar

How to eat with you butt is 1 van mijn persoonlijke favorieten, maar we dwalen af denk ik

avatar van Mik

Mik

Cartman joins NAMBLA (en nie de Marlon Brando look A likes )

avatar van Jordy

Jordy

avatar van dje-em

dje-em

Gisteren op DVD gezien. Heb een grote hekel aan Russell Crowe, vindt het maar een arrogante eikel.

MAAR hij acteert hier erg goed. Had alleen liever Edward Norton of Robin Williams deze rol zien spelen. Maar die zijn te jong/oud vrees ik.

avatar van mssx

mssx

heb hem zojuist gezien en vond het een prachtige film!

Een keer een heel ander verhaal dan de doorsnee films - ook al is hij dan geromantiseerd - heel interessant om eens in de wereld van schizofrenie een kijkje te nemen.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Ik zag de film begin 2002 en toen ik en mijn filmmaatje de bios uitliepen waren we het er allebei over eens... ABM zal DE film worden van 2002 en voor mij is hij dat ook gebleven!

Voor mij de beste film van 2002 met heel sterk acteerwerk van Crowe! 4,5*

avatar van troy31

troy31

op naar de videotheek. ik ging voor pi, maar die hadden ze niet. dan maar requiem for a dream en deze. en wat bleek. requiem is van dezelfde maker als pi en jennifer connely, van wie ik nog nooit gehoord had, speelde in beide films. wie zegt dat toeval niet bestaat ?

nu de film. ik heb me niet zo bezig gehouden met de hype vorig jaar en ben dus vrij blanco gaan kijken. russell crowe, van wie ik niet echt fan ben, speelt heel goed. vooral non-verbaal zeg maar. het verhaal wordt goed verteld. laat dat maar aan ron howard over.

en ik kan met een gerust hart gaan slapen. dat kon ik na requiem niet zeggen.

avatar van mister blonde

mister blonde

wat een overschatte ukt (ja dit is een type fout) film, saai, melo-dramatisch..

vond alleen de plot-twist goed, wist dat ie moest komen, maar verwachtte hem toch niet.

avatar van Droopy

Droopy

Na lang in de kast te hebben gestaan eindelijk de tijd gevonden om deze DVD te kijken.

Het begin vond ik wat traag, maar schept wel een duidelijk beeld wat de hoofdpersoon doormaakt. (minder leuk trouwens, biljarten in je eentje !)

gelukkig kwam er meer vaart in de film naarmate hij vorderde. Al met al aangrijpend, 4 sterren.

Leuke versiertruc trouwens......

avatar van dartviper

dartviper

Het verhaal van de film is geweldig en het acteren van Russel Crow en Ed Harris. Deze film bewijst dat Russel Crow bij de beste acteurs van dit moment hoort. Ik geef hem een 4.5 een geweldige film

avatar van gandalf

gandalf

Ik vond het mooiste moment dat Nash erachter kwam dat de personen die hij zag niet echt waren (of in ieder geval dat hij de enige was die ze zag) en verder vind ik R.C. gewoon goed acteren in deze film. Ik vind het verder een orginele film, maar zeker geen topfilm. Het wist me niet zo te boeien. En het eind was een beetje zoetsappig. 3*

avatar van thio95

thio95

Schitterende film, prachtig verhaal, mooi acteerwerk. topfilm.

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Ik vond het een hele goede film. 4 sterren

avatar van herman78

herman78

Ik vond het een niet zo goede film, maar toch ook weer niet echt slecht.

In eerste instantie had ik me er wel mee vermaakt, maar toen ik naderhand las dat veel controversiele (althans, in Amerikaanse ogen) feiten uit het leven van Nash achterwege waren gelaten, voelde ik me toch wel behoorlijk bedrogen.

Welke feiten?

avatar van herman78

herman78

Zijn vermeende homosexualiteit (bisexualiteit) en de scheiding van zijn eerste vrouw.