Genre: Biografie
8,2 (1.046.458)
Releasedatum: 21 februari 2002
Zondag om 20:00 uur op Paramount Network
Plot A Beautiful Mind
"He saw the world in a way no one could have imagined."
Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.
- Trailer (YouTube)
- A Beautiful Mind (BoekMeter)
- A Beautiful Mind (MusicMeter)
John Nash
Bender
Helinger
Ainsley Neilson
Gwendoline
Ga hem vanavond zeker weer kijken. Kan me niet zoveelmeer van herinneren. Behalve dat ik hem erg goed vond. Zal vanavond ook wel weer moeten huilen....
Megan_74
1 van de mooiste films die ik tot nu toe gezien heb.
Aangrijpend en indrukwekkend gespeeld door Russel Crowe, naar mijn mening de beste rol die hij ooit gespeeld heeft.
Dead01
- 1977 stemmen
1 van de mooiste films die ik tot nu toe gezien heb.
samen met Gladiator,daar in speelt hij ook een zeer goede rol;-)
KLah
Een hele goede acteurprestatie neergezet van Crowe, had dit niet achter hem gezocht na het kijken van Gladiator.
Goed en boeiend verhaal!
Comedy-Fan
Gisteren voor de tweede keer gezien...
Maar wat kan die kerel acteren... niet normaal...
maurice74
Goeie rol van Crowe. Verhaal heeft soms een beetje de neiging om sentimenteel te worden en begin is ook niet zo sterk. Raisin Cain is een betere film over schizofrenie.
The One Ring
Deze film wordt vaak op forums hier genoemd als een van de slechtste films uit de top 250 en als een van de minst terechte oscarwinnaars. Dit vind ik onterecht (ook al had LotR:FOTR, de oscar moeten winnen
), want A Beautiful Mind is een prachtige film. Wat een acteerprestatie van Russel Crowe zeg. Geweldig, hij had wél een oscar verdient. Ook Jeniffer Connelly speelt zeer goed en Ed Harris maakt er ook iets moois van. Natuurlijk is het een typische Hollywoodfilm, maar wel een van de betere. De film gaat af en toe een beetje de sentimentele richting in, maar dat stoort nauwelijks.
3,5 sterren
McClane
Inderdaad een erg goede film. Ik vond Crowe erg overtuigend spelen en de Ed Harris was ook weer geweldig, maar in welke film is hij dat niet...
Mark86
Ik vind Crowe een beetje overschatte acteur, k zou m wel eens in een echt zware rol willen zien.
Deze film is wel goed trouwens!
Mc
- 2092 stemmen
Prachtige film met geweldige acteerprestaties van Russel Crowe, ook Jennifer Connelly is aardig hoog op m'n lijstje van acteurs komen te staan na deze film!
Ons Nele
Ik vind het een bangelijke film? Ik werk met schizofrene mensen en dit is een perfecte weerspiegeling. Weet je dat deze film in veel scholen gespeelt wordt als ilustratie van schizofrenie. Ik hoop dat nu iedereen doorheeft dat schizofrenie niet het zelfde is als een meervoudige persoonlijkheid wat zoveel beweerd wordt
Jonkster
Erg soetsappig allemaal (met eindspeetch als toppunt hierin). De film voelt erg voorspelbaar aan en doet nergens bijzonder aan, echt typisch hollywood zou je kunnen zeggen.
Op een loze avond kan ik me toch best (een beetje)mee laten slepen met dergelijke hapklare overdreven dramatiek. Alles ziet er onderhoudend uit en het acteren van Russel Crowe is degelijk (heb verder geen verstand van schizofrenie en hoe dat er in de werkelijkheid aan toegaat). Verder vond ik de oplichtende effecten wel geinig (bij het doornemen van de krantenknipsels enz.).
Zo kom ik toch nog uit op een krappe 3*
aardig om eens gezien te hebben maar als we het hebben over hoe je ook een film kan maken met vergelijkbaar thema; doe mij maar pi
Scratt
Russel Crowe is een echte RAS acteur.. nogmaals bewezen..
boksbal
fijn dat je dit zegt , ik heb de ziekte zelf namelijk maar heb echt geen gespleten persoonlijkheid of zoiets
in1 woord Fantastisch deze film zoveel herkenning , ben een echte filmliefhebber en herken de goede wel terug en deze krijgt samen met shawshank redemption een 5 *
Clint
Goeie film, maar als je hem eenmaal doorhebt is wel beetje de spanning ervan af...
The One Ring
Kan iemand mij vertellen waarom deze film onder mystery valt? Er is toch niks misterieus aan dit verhaal.
koreaan
Gekocht en gekeken,
In één woord: Fantastisch. Russel Crowe speelt zijn rol in volle overtuiging. De film blijft toch wel spannend tot het eind. Want je weet maar nooit wat hij wel of niet ziet.
Ook Jennifer Connelly speelt meesterlijk!
Een aanrader voor degene die van films houdt
likeahurricane
Een overgewaarde film. Te overdreven en te sentimenteel in beeld gebracht. Het enige interessante is de (plot) twist.
Meer dan 2,5 ster komt bij er mij niet in.
Jus-T
Het laatste half uur is ijzersterk. Het 1e uur is zwak, daartussen is het oké.
Keek de film helaas met de weet van de schizofrenie, ik zou het uit het plot halen MM, dit is een regelrechte plot-twist.
3.5 ster voor een aantal hele sterke scene's en het sterke acteren.
pjutter
wat een schitterende en ontroerende film!!
Daar heb je gelijk in Jus-T.
niet zo slim omdat al bij de omschrijving te plaatsen, ik geloof inderdaad dat dat veel te veel verraad.
Heel erg goed geacteerd door Russel Crowe, hij had wel veel weg van Dustin Hoffman in Rainman vond ik.
Zeer spannende en emotionele film, die geen moment saai is, heel erg leuk dat de film zon opmerkelijke draai krijgt in het verhaal
Dennis Evahi
Niet mijn film!
Het sprak mij totaal niet aan en ik vond de film een lange zit. Ik begrijp de boodschap/essentie van de film maar dat neemt niet weg dat ik het een langdradige film vind. Goed gefilmd en mooi in beeld gebracht daar ligt het niet aan. Maar toch...nee niet mijn film, sorry voor de liefhebbers! Ben geen fan........Ik geef **-sterren.
otherfool
Als economie student hoor ik de naam Nash nog wel eens op college voorbij komen, maar zijn biopic is echt afschuwelijk saai. Wanhopig overschat in mijn ogen.
1,5*.
Respekked
Goede film met een hoog hollywood feel good gehalte. Vaak brengt dit irritant clichématig gepruts met zich mee. Echter hier valt het goed te pruimen door het uitstekend acteer werk van de hele cast! Crowe is echt enorm goed op dreef en ik vind zijn denkbeeldige vriend en Ed Harris ook uitstekend Verder is na Claire Forlani(door meet joe black) ook Jeniffer Connoly mijn top2 hollywood verliefdheden ingesprongen.
metaledje
best mooie film,de 4 acedemy awards zijn welverdiend door de acteerprestaties,russel crowe speelt in deze film erg erg goed,alhoewel soms kon het met meer gevoel en wat schokkender.. dikke 4*
TheRisingSun
Sterke film met een interessant onderwerp,schizofrenie! Crowe speelt dit erg overtuigend,maar ook Connelly,Harris,Bettany en Lucas zijn sterk in hun rol. Niet voor niets kreeg Connelly (terecht) een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Maar wat mij betreft had Crowe er ook wel een mogen krijgen. Vond hem namenlijk erg sterk acteren!
De film blijft je boeien ook al gebeurd er misschien niet zo heel veel schokkends. Toch is het interessant om te zien hoe Crowe omgaat met zijn ziekte en zijn denkbeeldige personen in zijn leven.
Ik vond het een zeer boeiende film!
4,5 ster

Oscarwinnaar 'A Beautiful Mind' met Russell Crowe morgenavond (10 maart) op televisie

Vijf goede films die volgende week van Netflix verdwijnen

In de ban van 'Oppenheimer'? Kijk dan ook deze films over baanbrekende uitvindingen

Deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Prime Video

The Shawshank Redemption

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

American Beauty
Drama, 1999
individualschizofrenievsmassachusettsliefde voor iemands levenintelligencemathematicianmarket economyeconomic theoryprinceton university nobel prizemathematical theoremm.i.t. biografiemathematicsdelusion