• 9.379.404 stemmen

Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck

Releasedatum: 17 januari 2002

Plot Jeepers Creepers

"Jeepers Creepers"

Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.

Patricia 'Trish' Jenner

Binky Plutzker

Officer Robert Gideon

avatar van voomzap

voomzap

Fantasy-thrillertje met een lekker sfeertje en een paar wonderbaarlijke personages. Ruim voldoende

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Heel spannend filmpje dat je doet zweten. Goed acteerwerk en aardig script.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Twijfelachtig. Ondanks wat ongeloofwaardige momenten na wist het script me redelijk te verrassen, maar de film pakte me nergens. Hele vreemde film dit. 2,5*

avatar van bild

bild

Sfeervolle en spannende horrorfilm . Dik geslaagd.

avatar van misterwhite

misterwhite

Spannend en als je hem voor de erste keer kijkt is hij ook nog eens zeer eng. De 2de keer is de film al een stuk minder.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vrij veel enge momenten, vooral als die jeep voorbij komt. Jammer, dat ze dit in deel 2 hebben weggelaten.

Het einde was me iets te komisch. Het verhaal op zich is origineel en weet te blijven boeien. Spannend was hij zeker.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Spannend alleen jammer van het rubberen kostuum en de poppen.

Dat had echt beter gekund!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik vind het 2e deel duidelijk leuker. Ik had eerst het 2e deel gezien op tv tijd geleden en deel 1 gister even bekeken. Ik ergerde me een beetje aan de cast. Te druk/schreeuwerig/paniekerig waardoor ik alleen maar wilde dat ze een lesje geleerd werd. De bijrollen droegen ook niks bij. Ik vind de creeper als monster wel heel goed gemaakt. Beetje freddy krueger met vleugels. Ze hadden zoveel meer met deze film kunnen doen. Deel 2 zit gelukkig veel meer spanning in. Een beter vervolg zie je niet zo vaak, maar nu dus wel.

avatar van Ant

Ant

Een van de betere horror films.

avatar van Maximilian

Maximilian

Eindelijk weer eens 'n film die het verdient de naam horror te dragen, in plaats van de standaard baklap met mes die een groepje borderline tieners achterna zit. Mooi verzorgde settings, ondersteund met een soundtrack die zich diep in je welzijn nestelt. De creep en zijn 'werkwijze' mogen er trouwens ook zijn, zo

avatar van AGE-411

AGE-411

Maximilian schreef:

Ik ergerde mij vooral aan die tieners, waardoor het een zeer clichématig filmpjes werd.

bah

avatar van AGE-411

AGE-411

AGE-411 schreef:

bah

Ok, ik verwarde het kennelijk ff met het 2de deel die ongeloofelijk slecht is.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

aanrader voor alle mensen!

Goede film!

avatar van Maximilian

Maximilian

AGE-411 schreef:

Ok, ik verwarde het kennelijk ff met het 2de deel die ongeloofelijk slecht is.

Dus waarom vond je dit deel dan matig (gezien je stem)?

avatar van Rufio

Rufio

De sfeer zit van in het begin goed! De achtergrond van de killer is goed bedacht.

avatar van excelerator

excelerator

Jeepers Creepers is naar mijn mening een heel aardige horrorfilm met voldoende spannende momenten. De cast speelt heel behoorlijk, alleen wordt er af en toe hier en daar wat overdreven...

Ook het monster is origineel en mooi gemaakt. Zoals door meerdere mensen hier opgemerkt vond ik het verhaal er achter goed bedacht.

Het eind was wel een beetje overdone. Ik ben dan ook benieuwd naar deel 2...

avatar van jordandejong

jordandejong

Jeepers Creepers... Het blijven toch een apart soort horror film.
Het acteerwerk is voor een horrofilm helemaalniet slecht.
Het begin was sterk en behoorlijk spannend.De Creeper ziet er wel cool uit maar naarmate de film langer duurt word hij minder spannend

Jammer dat hij in die truck in deel twee niet meer rijd. Deze was iets spannender dan deel 2.

De lijken in die grot van de creep zagen er erg nep uit. danheb ik het over de lijken die aan de muur hingen. Erg zwakke scene was dat.
Krijgt nog net een 3

avatar van Blarown

Blarown

is dit die met die hele grote wormen in dat western stadje?

zo niet, weet iemand hoe die film heet?

avatar van -M-

-M-

Leuk. Meer niet.

avatar van syllmusic

syllmusic

het verhaal begint leuk, je zou denken, wat is dat voor een gestoorde zieke idioot die zoiets doet..

maar dan komt ineens die uit de kluiten gewassen vleermuis in het licht... jammer, maar voor het verhaal en het paranormale typetje in de film, toch 3*

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Onlangs herbekeken, score blijft hetzelfde.

Vooral dankzij het prima eerste uur (ongeveer). Film begint ook meteen, lekker rechttoe-rechtaan. Na amper 10 minuten worden broer en zus al bijna van de baan gereden door één of andere maniak. Als ze diezelfde maniak later verdachte pakketten in een ondergrondse buis zien gooien, begint het hen te dagen. Overigens is dat moment geweldig in beeld gebracht: hoe die kerel de pakketjes dumpt, met z'n lange jas en hoed, en de 2 voorbijrijdende studenten nastaart...prachtig!. Ook z'n roestig vehikel met een V12 onder de motorkap ziet er erg fraai uit. Tot en met de scène aan de vervallen kerk (best luguber met al die kraaien) zit het wel snor met deze film. Erg sfeervol.

Dan gaat het voor het eerst mis, op visueel gebied: de lijken die aan het plafond hangen in de kelder zagen er geweldig fake uit. Toch wel een domper.

Ook op verhalend gebied wordt het wat rommeliger: die oude zwarte dame met de visioenen, wat was haar nut nu eigenlijk? Het creature zelf zag er nog wel okee uit, een beetje jammer wel dat z'n kills eigenlijk niet in beeld worden gebracht. Ook z'n herkomst en z'n motieven (om de 23 jaar moet het 23 dagen lang eten, en het wordt één met wat het verorbert, mja...) vond ik weinig verhelderend, dan was het beter geweest om eigenlijk niks te zeggen.

Al bij al onderhoudend.

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Leek net alsof ik naar 2 films zat te kijken...
Het eerste deel vond ik helemaal top, ik dacht dat het echt een hele goeie en enge film zou zijn, ontzettend spannend ook. Maar na het gedeeltedat je die vent/vleermuis ziet gaat het totaal de verkeerde kant op. Geen spanning meer, saai en behoorlijk fake. En die broer en zus maken ook echt domme beslissingen.

Als het gewoon een gestoorde vent zou zijn, dan was het misschien weer een standaard film die je wel vaker hebt gezien, maar hij zou iniedergeval wel beter zijn dan dit. Jammer.

avatar van -GX.L

-GX.L

Kristeeel schreef:
Leek net alsof ik naar 2 films zat te kijken...

Mee eens! Begin vond ik lekker standaard, gewoon wat ik wil zien als ik zo een film opzet. Dat buitenaardse dus uiteindelijk, dat had ik niet zien aankomen en misschien daarom minder gepast in mijn ogen.

avatar van rep_robert

Hmm een puike horrorfilm die ik al een aantal keren heb gezien. Ik schrok van de lage waardering.
Deze film is lekker origineel, zit veel vaart in(vanaf het begin gaat de film al lekker los), lekkere soundtrack en zowaar zelfs goede en spannende scenes.

Ja oké, in het begin is het best ergerlijk dat Darry persé moest checken of het echt lijken waren die gedumpt werden. Dat was inderdaad vervelend. Voor de rest waren hun acties wel redelijk te volgen en niet compleet belachelijk. Ik vond het zelfs leuk dat Trish gewoon even 5 keer over die psycho heen reed, omdat ze nooit doodgaan. Gewoon iets wat ik ook zelf zou doen in zo'n geval.

Verder houdt de film de spanning er lang in, de vogelverschrikker scene vind ik ook prachtig in beeld gebracht, net zoals een aantal scenes dat je de truck door de achterruit er al aan ziet komen rijden.
Het laatste kwartier is de film iets minder spannend en komt het monster wat duidelijker in beeld. Klein beetje jammer, maar dat moet nou eenmaal.
Het einde is ook perfect en eindigt ook met de heerlijke Jeepers Creepers soundtrack. Jammer dat ze zo'n goedkoop verhaal in deel 2 hebben verstopt.

Zeker een leuke film, maar wel een halfje eraf vanwege de handelingen van Darry waar ik me een klein beetje aan irriteerde.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

beetje ver gezocht, zwak einde

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Blarown schreef:

is dit die met die hele grote wormen in dat western stadje?

zo niet, weet iemand hoe die film heet?

Tremors (1990)

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja.. wat te zeggen, matigheid troef. Two most annoying american teenage kids meet badliest grimed horror character ever! Dat monsters er nog zo slecht uit kunnen zien anno nu?! Makers moeten zich schamen.. en dat liedje heeft hier al helemaal niks te zoeken Maar waarom toch nog 2*? Begon best aardig in die grot en had nog wel wat leuke momenten en keek lekker weg vanwege de ergernis om deze pubers.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wat is er mis met The Creeper? Coole kop heeft die man!

avatar van 1311811

Net al weer voor de zoveelste keer gezien, ik snap die lage waardering nog steeds niet!

avatar van bollepeer

bollepeer

mja wel aardig spannende film, het bleef me in iedersgeval boeien tot het eind. verder niks mis met het acteren en dat oude vrouwtje met die katten was echt komisch

B.T.W. ik heb dat stukje gemist hoe darry uit die pijp is gekomen. kan iemand mij vertellen hoe dat gebeurde?