• 9.376.422 stemmen

Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck

Releasedatum: 17 januari 2002

Plot Jeepers Creepers

"Jeepers Creepers"

Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.

Patricia 'Trish' Jenner

Binky Plutzker

Officer Robert Gideon

avatar van Macmanus

Macmanus

Viel erg mee deze film, het is geen super goede film maar ook geen hele slechte, het is een ok film.

De acteurs spelen aardig.
Het verhaal is wel spannend, zitten natuurlijk de nodige clichés in zoals : Truus: we gaan niet terug, Piet: ah kom, Truus: nou als je het zo stelt dan gaan we toch terug.
Maar dat wist ik van te voren en dan moet je achteraf niet zeuren
Ik schrok wel een paar keer dus dat is weer een pluspunt.
De lijken die aan de muur hingen zagen er erg nep uit dat was wel jammer, maar het einde vond ik wel weer goed, geen happy end, gewoon dood

Ik geef ik hem gewoon 3 hele sterren

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat een ongelofelijke kutfilm. Slechte effecten, kutacteerwerk en totaal niet spannend. Ben al vrij snel gestopt met kijken ook. Waarom moest die doos in godsnaam eerst haar auto starten om die stro-wagen aan te houden?

Als ik dan hier lees dat dit het beste deel van de film is...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Er is iets raars aan de hand. Doorgaans wijkt mijn filmsmaak niet veel af van het gemiddelde op MM (op komedies na) maar bij deze film moet ik toch een heel punt van het gemiddelde afwijken.

Het begin is echt erg spannend en in zeker zin origineel te noemen, er is eens een keer gekozen voor een broer/zus relatie en geen een-groep-vrienden-bij-elkaar relatie.
Tegen het einde verliest de film wel een beetje zijn kracht, vanaf het moment dat het monster duidelijk is, maar toch levert het nog wel wat spannende scenes op,
die in het politiebureau bijvoorbeeld
. De special effects doen hun werk goed en ik vond het monster er erg goed uitzien. De Sixtijnse kapel was echter het hoogtepunt. De hoofdrolspelers doen hun werk ook goed.

Nee, na alle negatieve verhalen had ik een enorme kutfilm verwacht maar dat viel heel erg mee. Originaliteit is trouwens overgewaardeerd, als een film doet wat hij moet doen is hij geslaagd. In dit geval: spannend zijn. Mij zal je dus niet horen klagen over het (bescheiden) jatwerk van deze film.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ja wel een leuke gekke film, ik hou wel van dat soort vieze goedkope horror....

maar idd het begint heel goed maar eindigt dan weer matig das wel jammer...

en die tunnel onder de grond ofzoiets was wel grappig..

kan er meer omlachen dan dat ik serieus zit te kijken.

avatar van 606

zeker wel een goed film met de nodige spanning

avatar van otherfool

otherfool

Aardige horrorfilm, leuk monster. 3*.

avatar van arnodw

arnodw

De film heeft goeie momenten en slechte momenten. Met name het eerste half uur was erg spannend. Daarna zakt het niveau wat naar mijn mening. Maar over het algemeen toch een vrij onderhouden horrorfilm.

avatar van The Oceanic Six

Deze film viel me best mee al was het best een vage film. Maar hij was best spannend en het Jeepers muziekje vond ik er passend bij.

Alleen jammer dat het verhaal zo flauwig was en dat de Creeper zelf echt lachwekkend was. Die was niet eng en daarmee werd de film van de spanning beroofd.

avatar van thunderball

thunderball

Begint erg sterk, met voor mij idd ook als hoogtepunt de kelderscene. Nagelbijtendmoment waar bij je het liefst de jongen snel er uit wilt halen, want ieder moment kan de engerd terug keren, maar er na wordt de film steeds minder en stijgt ie niet verder uit boven de gemiddelde tiener slasher. Het einde is ook vrij abrubt te noemen. Jammer, er had toch wel meer ingezeten.

3,5 ster.

Vermakelijk filmpje.

Begin is zeker wel aardig te noemen. Niet echt spannend maar eerder mysterieus. Had er wel zin in, met die verroeste truck. Tieners zijn een beetje dom al vind ik die broer/zus relatie toch net wat leuker dan eender welk random groepje op de baan.

Film verzandt wanneer de bad guy uiteindelijk in beeld komt. Gebeurt relatief snel en het ding ziet er ook echt niet uit. Beetje jammer. De rest is vermakelijk op een redelijke nonsens manier maar een goeie film is het dan al lang niet meer.

Einde is op zich nog wel grappig. Mag verrassend zijn dat de slechte hier toch wint.

Vermakelijk, al had er op basis van het begin nog wel ietsjes meer ingezeten. De hype van deze film had ik trouwens niet meegemaakt, vandaar misschien dat ik verder ook geen verwachtingen had.

avatar van Theunissen

Vond ik destijds wel een originele Horror film. Vooral het eerste gedeelte van de film (vooral het gedeelte waar ze gingen kijken in het huis) was zeer spannend. Halverwege wordt de film wat minder spannend maar hij blijft toch prima te kijken. Het einde vond ik zeer goed.

Justin Long vond ik wel prima spelen in deze film.

avatar van Halcyon

Halcyon

Na lange tijd herzien. Niet zo goed als in m'n herinneringen, maar op bepaalde momenten toch erg aardig. Voornamelijk het eerste deel. Een efficiënt opgebouwde spanningsboog met een vleugje mysterie. De "Creeper" op zich is nog wel een leuk creatuur, zolang hij niet vol in beeld komt. De lange jas en de hoed werken perfect, maar wat daaronder zit contrasteert te fel met het voorgaande. Naar het einde toe is de spanning en creativiteit helaas een beetje zoek. Teveel nietszeggende personages die zich komen moeien ook. Gelukkig is de slotscène nog memorabel genoeg om dit werkje boven de middelmaat te tillen.

avatar van Zinema

Uitstekend vermakelijk en griezelig sfeervol horrorwerkje dat enigszins verrassend is. Zeer goed.

avatar van Maximilian

Maximilian

Eindelijk weer eens 'n film die het verdient de naam horror te dragen, in plaats van de standaard baklap met mes die een groepje borderline tieners achterna zit. Mooi verzorgde settings, ondersteund met een soundtrack die zich diep in je welzijn nestelt. De creep en zijn 'werkwijze' mogen er trouwens ook zijn, zo

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Onlangs herbekeken, score blijft hetzelfde.

Vooral dankzij het prima eerste uur (ongeveer). Film begint ook meteen, lekker rechttoe-rechtaan. Na amper 10 minuten worden broer en zus al bijna van de baan gereden door één of andere maniak. Als ze diezelfde maniak later verdachte pakketten in een ondergrondse buis zien gooien, begint het hen te dagen. Overigens is dat moment geweldig in beeld gebracht: hoe die kerel de pakketjes dumpt, met z'n lange jas en hoed, en de 2 voorbijrijdende studenten nastaart...prachtig!. Ook z'n roestig vehikel met een V12 onder de motorkap ziet er erg fraai uit. Tot en met de scène aan de vervallen kerk (best luguber met al die kraaien) zit het wel snor met deze film. Erg sfeervol.

Dan gaat het voor het eerst mis, op visueel gebied: de lijken die aan het plafond hangen in de kelder zagen er geweldig fake uit. Toch wel een domper.

Ook op verhalend gebied wordt het wat rommeliger: die oude zwarte dame met de visioenen, wat was haar nut nu eigenlijk? Het creature zelf zag er nog wel okee uit, een beetje jammer wel dat z'n kills eigenlijk niet in beeld worden gebracht. Ook z'n herkomst en z'n motieven (om de 23 jaar moet het 23 dagen lang eten, en het wordt één met wat het verorbert, mja...) vond ik weinig verhelderend, dan was het beter geweest om eigenlijk niks te zeggen.

Al bij al onderhoudend.

avatar van rep_robert

Hmm een puike horrorfilm die ik al een aantal keren heb gezien. Ik schrok van de lage waardering.
Deze film is lekker origineel, zit veel vaart in(vanaf het begin gaat de film al lekker los), lekkere soundtrack en zowaar zelfs goede en spannende scenes.

Ja oké, in het begin is het best ergerlijk dat Darry persé moest checken of het echt lijken waren die gedumpt werden. Dat was inderdaad vervelend. Voor de rest waren hun acties wel redelijk te volgen en niet compleet belachelijk. Ik vond het zelfs leuk dat Trish gewoon even 5 keer over die psycho heen reed, omdat ze nooit doodgaan. Gewoon iets wat ik ook zelf zou doen in zo'n geval.

Verder houdt de film de spanning er lang in, de vogelverschrikker scene vind ik ook prachtig in beeld gebracht, net zoals een aantal scenes dat je de truck door de achterruit er al aan ziet komen rijden.
Het laatste kwartier is de film iets minder spannend en komt het monster wat duidelijker in beeld. Klein beetje jammer, maar dat moet nou eenmaal.
Het einde is ook perfect en eindigt ook met de heerlijke Jeepers Creepers soundtrack. Jammer dat ze zo'n goedkoop verhaal in deel 2 hebben verstopt.

Zeker een leuke film, maar wel een halfje eraf vanwege de handelingen van Darry waar ik me een klein beetje aan irriteerde.

avatar van Justinw

Justinw

Slechte horror.

Film trok mij aan doordat een kennis van mij het woord Jeepers Creepers een keer liet vallen. Keek naar de poster etc. en hij leek me wel leuk. Toen ik zag dat hij op tv kwam, heb ik hem maar opgezet.

Achteraf mischien niet de slimste keuze. Jeepers Creepers is aardig maar overtuigt nergens. Het begin van de film is dan wel erg sterk. Maar op het moment dat ze de grot ingaan en de horro daadwerkelijk begint gaat het mis. Die lichamen in die grot, wat zag dat er fake uit. En als het er al zo nep uitziet, moet je er geen close ups van maken .
De aankleding van het monster met zijn hoed en dergelijke zag er nog wel aardig uit. Maar toen het monster zijn ware ik toonde. Het monster zag er heel slecht uit. Er komen ook nog wat irrelevante personages naar voren. Zoals die helderziende.

Het begin beloofde wat maar maakte het niet waar. Heb ook geen echte horror gezien. En dan worden die 90 min met reclame nog wel een lange zit.

1.5* voor deze allerminst overtuigende horror. En puur en alleen voor het veelbelovende begin.

avatar van Elineloves

Elineloves

Slecht, really?

Ik vond het juist een hele variërende film. Soms eng, soms ranzig en soms grappig. Het is niet de beste horror, maar slecht... ik weet het niet. Misschien heb ik hem nog te positief in mijn hoofd zitten, het is tenslotte alweer een flinke tijd geleden dat ik 'm gezien heb.

De verhouding tussen broer en zus vond ik altijd wel sterk, hele goede dialogen en het kwam geloofwaardig over. De eerste helft is creepy en hoewel de tweede helft minder is, inderdaad met dat zweverige gedoe van die helderziende, herpakt het zich op 't einde wel weer. Ondanks het kleine budget viel het me absoluut niet tegen.

Toegegeven, de 'creepers' was een kwestie van 'beetje jammer'.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Wat Jeepers Creepers het kijken waard maakt is vooral het tempo. De film is vlot en de lekkere horrorsituaties volgen mekaar prettig op. Nadeel is wel dat dit duidelijk ten koste gaat van de geloofwaardigheid van de personages. Het "don't go in there"-gehalte was net iets te hoog en de film heeft net iets te veel cliché's om goed te worden. Prima film voor een horrormarathon maar écht memorabel kan ik hem niet noemen.

avatar van maxo922

maxo922

Begon heel sterk met de autorit en de ontdekking van de kelder. Daarna houdt de film het tempo goed aan. De gebeurtenissen zijn beschouwingswaardig en het is allemaal lekker spannend gehouden. Dat verdween allemaal toen het gezicht van de creeper tevoorschijn kwam. Zeer niet-eng masker á-la Star trek. Daarna ook nog een half-komedisch loopje over de auto en de film heeft zijn spanning verloren.

Daarna volgen alle cliché slasher momenten tot de transformatie. Zijn vleermuisachtige pak was redelijk vies en best wel goed gemaakt. Jammer dat het gevlieg duidelijk nep was.

Ergerde me ook vooral aan Justin Long met al zijn poepgezichten. Hij verpestte af en toe de sfeer. Jammer want die meid deed het goed genoeg.

Wel zaten er toch een paar sfeervolle scenes in en ook de schrikmomenten waren niet slecht. Jammer dus van Star Trek en Long.

*2,5

deel 2 wil ik wel eens zien.

avatar van jipt

jipt

Wat een slechte film. Beetje spanning kon er zeker niet. Plus puntje is dat monster, ziet er op zich nog wel cool uit. Maar de rest zuigt.

Dikke onvoldoende

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Gisteren herzien en blijft toch wel een apart sfeertje houden. Ben niet echt een Horrorfan (meer), maar dit soort verhaaltjes in 1 of ander half verlaten gat doen het nog wel goed. Wat het monster nou precies wil uiteindelijk is me nog niet helemaal duidelijk. Wat was het bijzondere aan Long dat hij hem meenam op het laatst en niet zijn zus? Met dat gekke gesnuffel van hem Het is een horror met een mix van vele andere horrorfilms. Het liedje blijft wel redelijk in je hoofd zitten net als het liedje 1-10 in a Nightmare on Elmstreet. Dat is dus wel goed gekozen, want nadat de film klaar is zit je het deuntje nog steeds mee te zingen in je hoofd haha.
Het monster ziet er goed uit, al vind ik hem er in deel 2 veel dreigender en enger uitzien. Dat blijft ook nog steeds het betere deel. Toch wel weer aardig genoten. 1 van de weinige films waar ik Long nog een beetje kan aanzien, want ik vind het een poepacteur 1e klas. 2,5 sterren blijven staan.

avatar van wibro

wibro

Behalve goede schrikmomenten mag men van een horrorfilm toch ook wel een goed verhaal verwachten en aan dat laatste ontbrak het deze film volledig. Het sloeg echt helemaal nergens op en dan is de spanning zoals "De Knip" al bevestigde heel snel weg. Het eerste half uur was nog redelijk maar dat weerhoudt mij er toch niet van voor deze mislukte horrorfilm een heel laag cijfer te geven want het laatste half uur was tenenkrommend.

avatar van Film Pegasus

Sterke horrorfilm die niet helemaal loopt zoals de standaard horrorfilm. Gewoonlijk heb je een groep tieners waarvan er één uitspringt die het verhaal zal overleven en op het einde is de slasher zo goed als dood, maar beweegt er toch iets vlak voor de eindtiteling. Hier dus niet en dat maakt het wel interessant.

De sfeer is niet slecht, Texas is de engste streek van de VS en leent zich, met de afgeleven velden en oerconservatieve levensstijl, er toe als achtergrond van dergelijke verhalen. Origineel met broer en zus, wat toch een ander gegeven is dan een groep tieners. De verstandshouding tussen hen is anders en dat bevalt me wel. Ze zijn net sterk genoeg de film te trekken. De Creeper mocht iets langer uit beeld blijven of halvelings om de mystiek te bewaren. Daarin brengen ze hem te snel in beeld helaas.

Het is één van de zovele horrorfilms, maar dan toch één van de betere. Niet de ultieme klassieker, maar toch één die niet straight to dvd werd gemaakt. De naam van Francis Ford Coppola als producer was wel opvallend en zal het niveau ook wel mee bepaald hebben.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Verrassend, ik had nooit de moeite genomen om te kijken maar onterecht zo blijkt. Oke de creep ziet er niet uit - een slungel met ribbelmasker in een of ander carnavalspak gehesen - en de spanning kakt in, maar de film heeft een leuke uitstraling. Doet een beetje denken aan de oldschool griezelfilms als Silver Bullet.

Voor een horrortje zijn de belichting en het camerawerk prima. Mooi shot bijvoorbeeld wanneer in 1 take een paar keer gewisseld wordt tussen de auto en de politieauto. het kijkt allemaal wel prettig weg, goede eerste helft van de film.

Voor de verandering zijn er eens een broer en een zus, en een creep die niet menselijk is. Het had wel spannender kunnen zijn als het de zoveelste achterlijke hillbilly was geweest (die ook wat langer uit zicht zou blijven). Vooral de lange scene in het politiebureau is zwak.

De effecten zijn ook niet bepaald wereldschokkend en wat meer gore had niet misstaan. Gelukkig is het einde onverwacht vrij wrang. Redelijk sfeervol filmpie eigenlijk, jammer van de matige tweede helft.

avatar van jordandejong

jordandejong

Gisteren opnieuw gekeken en ik blijf het 3* geven. De film kent dit keer geen stel vrienden dat het domme slachtvee moet voorstellen, maar we volgen broer en zus (die voor horrorfilm begrippen heel aardig acteren).

De film moet het van het eerste halfuur hebben. Dat zijn de echt spannende scenes met de oude truck, en de mysterieuze kerel in die zwarte jas. Wanneer echter duidelijk wordt dat het een vliegend gedrocht is, werd het voor mij iets minder spannend. Mede door de zeer matige special effects is de spanning er dan volledig af, maar de minder spannende scenes zijn desalniet te min wel vermakelijk.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Ondanks meerdere herzieningen kan ik maar nauwelijks geloven dat deze film toen ie in Amerika uitkwam, een grote hit was. Hoe vaak ik hem ook kijk, ik vind hem toch echt niet al te spannend te noemen. Helaas moet deze film het juist van de spanning hebben, aangezien er vrij weinig gore in voorkomt. De creeper is wel vermakelijk en mysterieus, maar huiveren van angst doet hij dan ook helaas niet. Een film die aardig wegkijkt, maar niet hoogstaand is.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Jeepers Creepers was destijds een erg goede horrorfilm, is Jeepers Creepers dat nu nog steeds? Ik zeg ja! Want dit moet toch wel een van de meest spannende horrorfilms zijn geweest uit de laatste jaren. De spanning is om te snijden, jammer dat de film na ongeveer een uur zijn engheid kwijt raakt, en door paupere special effects zichzelf toch ietwat belachelijk maakt.

Maar het eerste uur is prima, alleen al de toeter van de auto van de creep is al angstaanjagend genoeg. Jeepers Creepers bewandelt vele clichés gedurende de film, met als hoogtepunt de domme beslissingen van Darry, en Trish die tegen de creep zegt dat hij haar moet nemen.

Het filmpje is daarbij ook behoorlijk voorspelbaar, maar dat stoort eigenlijk niet eens echt. Het verhaaltje om de creep heen is natuurlijk weer leuk verzonnen en hier wordt ook leuk gebruik van gemaakt in de vorm van Jezelle.

De special effects zijn helaas minder, en dit had toch anders gekunt. Toch kijkt de gehele film heerlijk weg en is het op geen enkel moment saai.

avatar van Spetie

Leuk filmpje, dat hoewel niet altijd even bijzonder, desondanks genoeg te bieden heeft.

Vooral het eerste gedeelte van de film is uiterst vermakelijk. De sfeer is redelijk sterk en vooral het moment dat de roestige auto achter de broer en zus opduikt ziet er erg goed uit. De film is ook redelijk spannend. Jammer dat de film gelijk een stuk inzakt vanaf het moment dat het wezen in beeld verschijnt. Dat haalt wel wat van de spanning weg en vanaf dat moment zakt de film ook enigszins in.

Hoewel het tweede gedeelte van de film redelijk vermakelijk is, wordt het niet meer zo goed als in het begin. Wel is de soundtrack van de film best goed, wat de sfeer die er gedurende de gehele film hangt, ten goede komt. Het laatste half uur lijkt de film echter langzaam uit te doven. Gelukkig is het einde dan weer niet standaard en leeft het wezen verder. Met al deze elementen bij elkaar opgeteld en op mijn gevoel afgaande kom ik toch nog op een voldoende uit.

Al met al zeker niet slecht.

avatar van ibendb

ibendb

Aangezien ik Jeepers Creepers 2 eerst heb gezien, maar die niet zo goed vond, had ik niet echt hoge verwachtingen voor het eerste deel. En het viel erg goed mee.

In het begin vond ik het nogal saai. De introductie van de twee duurde iets te lang. Maar eenmaal in de kelder vol lijken aangekomen, wordt het best creepy. Verder ziet de Creeper zelf er erg belabberd uit, maar toch vond ik hem redelijk eng.

De special effects waren duidelijk die van een low-budgetfilm, maar dit kon de pret niet onderdrukken. De meesten acteerden ook best goed. De film heeft een goede en vlotte vaart, maar in het politiekantoor duurde het wat te lang.