Genre: Horror / Mystery
Releasedatum: 17 januari 2002
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Jeepers Creepers
"Jeepers Creepers"
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
- Trailer (YouTube)
- Jeepers Creepers (MusicMeter)
Patricia 'Trish' Jenner
Binky Plutzker
Officer Robert Gideon

Shadowed
Niet bijzonder.
De ondertussen toch wel vrij bekende Jeepers Creepers was typisch zo'n film die ik eigenlijk nog moet zien. Dus ooit op een luie middag een keertje de film opgezet. Ik keek met redelijk hoge verwachtingen, maar die zijn niet echt waargemaakt.
De film is op zijn sterkst in het begin. Long en Philips acteren best goed, maar de creeper ziet er eigenlijk niet bepaald angstaanjagend uit. ik vond hem eigenlijk wel grappig, ondanks de daden die hij doet. De film kent een aantal sterke momenten, maar voor de rest faalt het qua spanning.
Redelijk acteerwerk maar een nogal saaie horrorfilm. Had hier veel meer van verwacht, mede door zijn status. De opening was overigens wel goed met die harde toeter. En de verkenning van het hol van de Creeper was ook spannend. Dan heb je het eigenlijk weer zo'n beetje gezien.

Collins
De eerste pakweg 30 minuten van de film zijn meteen de beste. In dat halve uurtje bewijst regisseur Victor Salva een neusje te hebben voor spanningsopbouw en voor het neerzetten van een heuglijk naargeestig sfeertje. Helaas gaat het daarna snel bergafwaarts als de film verzandt in goedkope trucs die voor spannende momenten moeten zorgen maar er niet in slagen om ook maar een schim van de sfeer en de spanning uit het eerste halve uur op te roepen.
De eerste confrontaties met het monster zijn duister en mysterieus. Daarna vallen die elementen bijna volledig weg. Als horrorkijker zie je vaker kwade creaturen die voortvluchtige tieners achtervolgen en die geholpen door hun gestruikel en onhandigheid (van de tieners dus) de tieners imponerend bedreigen. In deze film bedient Salva zich niet van deze flauwe middelen, want in deze film helpen de tieners het monster een handje door gewoonweg even te wachten tot het creatuur klaar is met zijn bezigheden en weer in staat is om de achtervolging voort te zetten. Het kunstje werd soms zo opzichtig uitgespeeld dat ik echt twijfelde of het hier toch niet ging om een persiflage op een monsterfilm. Dat bleek echter niet het geval.
Het monster ziet er goed uit. Creepy. Alleen erg jammer dat het creatuur niet wordt voorzien van een achtergrond. Zijn ontstaansgeschiedenis wordt niet behandeld. Zijn motieven worden niet verklaard. Best jammer want een blik in het innerlijk, versterkt juist vaak de sinistere dreiging. En dat hoeft helemaal niet het resultaat van diepgaand onderzoek te zijn. Een summier maar helder detail is vaak al voldoende.
Dezelfde nonchalante aanpak overkomt de bijpersonages. Die zijn er plotseling, maar hun aanwezigheid gaat met weinig verklaring gepaard. Zo is er een vrouwelijk medium die visoenen ziet en die een bepalende rol zou kunnen spelen maar die niet verder komt dan krankzinnig geraaskal. Schrap zo iemand, zeg ik. Wat is het nut. Ik bedoel maar.
Ach. Het zij zo. Mager filmpje met een prima spannende opbouw en een prima monster maar ook met een neergaande spannende lijn en oninteressante en belachelijke personages.

Filmkriebel
Redelijk eens met eerste zin van voorgaande. Laten we zeggen eerste helft erg spannend daarna gaat het alleen maar naar beneden dankzij onder meer de belachelijke dialogen met betrekking tot de helderziende. In de eerste helft hangt er een dikke vleug mystery over de film, en het is al bewezen dat zoiets erg goed aanslaat bij de filmliefhebber. Van zodra het creatuur een prominentere plaats krijgt wordt het al heel wat minder. Het is een klassieke fout in horrorfilms om de geheimzinnigheid niet steeds in stand te houden. Maar ik moet wel zeggen dat het over de hele lijn een redelijke bovengemiddelde horrorfilm geworden en ik niet heb afgehaakt.

ZAP!
Heerlijke Horror. Altijd gedacht dat het nummerbord 'beating you' moest voorstellen, maar 'be eating you' makes more sense.

frans123
Young adult movie die aardig begint, boeiend, spannend, ..mystery...en dan helemaal weg zakt in goedkope voorspelbare pulp. Wanneer de mystery bekend is is het ook einde verhaal..Snel naar einde gezapt. Een goed e mystery film onthult The Mystery in de laatse 10 minuten en niet na 35 minuten al.

frans123
Deze film werd met de minuut debieler. Kijk, ongeloofwaardig, dat weet ik vantevoren ook wel. Maar het neemt bij mij de spanning weg.
En oh ja..welk verhaal??? Flutfilm en waarschijnlijk alleen geschikt voor pubertjes die in de bioscoop zitten. Ik kan me niet voorstellen dat een volwassene dit kan waarderen. Film zonder enige intelligentie:
Mijn idee; typische teener horror met een zaal vol boerende en scheten latende teeners. Kan mij niet voorstellen als je pakweg 45 bent je met je vrouw naar de bios gaat voor deze film..

knoflikari
Onlangs weer gekeken en is toch wel een horrorfilm die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het verhaal is deugdelijk en er is een uitgebalanceerde mix van spanning, overtuigende schrikeffecten en de creep in het verhaal is toch weer iets anders dan je zou verwachten. Dit soort horror kan mij wel bekoren en ik ben erg benieuwd naar Jeepers Creepers Reborn die dit jaar in september uitkomt.

blackwolves
lekkere horror film
we kenden deze nog niet. wel kenden we horror legendes die zeker al hun naam in de horror wereld hebben en nu ook geen onbekende zijn ooit waren ze dat wel maar ondertussen zijn er al vele films gemaakt en ze blijven maar opnieuw en opnieuw komen wat er ook gebeurt er is telkens iemand die hun leven in blaast. deze keer was het de beurt aan een nieuw gezicht in de horror wereld iets onbekend iets nieuws en wat voor nieuws ? kregen we op onze horror maag een soort duivel monster vampier gewoon een raadsel. hij is een soort wezen dat niet kan sterven ja we kennen dat natuurlijk ook al lang uit de vele horror films van de wat oudere slachters. jason freddy michael. maar deze heeft ook een naam en noemt Jeepers Creepers hij vliegt hij is onkwetsbaar wanneer je hem dood komt hij weer levend door dat hij delen van zijn slachtoffers eet. ja jason freddy michael je hebt er een cuncurent bij en wat voor een? jullie moorden maar jullie eten je slachtoffers niet op ja jullie zijn natuurlijk ook onkwetsbaar maar jullie vermoorden ze en dat is het maar hij niet hij dood ze om dat hij dingen nodig heeft van hen en dat is dus nieuw in de horror wereld natuurlijk weten we niet hoe lang hij zal overleven maar ja we kennen america het is nooit genoeg. ja was lekker spannend voor de kennis making. film wel voor de echte horror fan

Woland
Een bekende naam, dat wel, maar ook eentje die ook nooit echt reputatie had opgebouwd als must-see film. In ieder geval niet bij mij. Maar ja, het is nou eenmaal toch oktober, dus laten we het een keer een kans geven.
Nou, ik heb hier niet heel veel aan gemist, blijkt wel. Het begint nochtans wel leuk met een soort van Duel-achtige scene waarbij broer en zus op een landweggetje achtervolgd worden door een maniak in een grote truck. Maar de film wordt hoe langer hoe onlogischer. Een irritante schurk, die op allerlei momenten bovennatuurlijk verschijnt (want ja, dan kan je weer een paar schrikmomenten toevoegen), twee tieners in de hoofdrol die domme keuzes maken, en vooral een hoop flauwe jump scares her en der zonder dat de film ooit echt gaat boeien. Sterker nog, na een half uur was de lol er wel grotendeels vanaf.

Noodless
De film begint degelijk maar verzwakt gaandeweg. Vooral vanaf het moment dat de engerd zich bloot geeft, verandert Jeepers Creepers in wat belachelijke horrorelementen. Het slot is heel zwak. 4/10

Jeepers Creepers: Reborn
2022

Jeepers Creepers 3
2017

Jeepers Creepers II
2003

Stephen King en Guillermo Del Toro vol lof over nieuwe horrorfilm, Paul de Leeuw reageert op kritiek richting zijn nieuwe programma | MovieMeter Recap

Disney+ lijkt Netflix achterna te gaan en gaat het delen van accounts aanpakken

Morgan Freeman denkt ondanks zijn leeftijd nog lang niet aan stoppen met acteren: "Zolang ik plankgas kan gaan, zal ik dat blijven doen"

Speelfilm in de maak over de verongelukte onderzeeër die op weg was naar de Titanic

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy
Documentaire, 2010