Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck
Releasedatum: 17 januari 2002
Plot Jeepers Creepers
"Jeepers Creepers"
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
- Trailer (YouTube)
- Jeepers Creepers (MusicMeter)
Patricia 'Trish' Jenner
Restaurant Manager
Binky Plutzker
Officer Robert Gideon
You_bastard
'Jeepers Creepers' is een goede horrorfilm met verschillende gezichten. Het eerste half uur, waarin de film nadrukkelijk op de thematiek van 'Duel' (Steven Spielberg) en 'The Hitcher' steunt, is het sterkst. De beklemmende scène daarna in de schacht is zelfs een klassieker te noemen. De kracht van suggestie en briljant schrikeffecten spelen een grote rol om de kijker onbehaaglijk in zijn stoel te laten draaien. In de 2e helft van de film komen ook de hardcore fans aan hun trekken. Dan komt de film in monster-terrarium terecht, arriveren de bloedzakken en krijgt de horrorliefhebber enkele nare voorvallen te verwerken.
iman
Viel me echt mee....... was gewoon weer 's een horror die niet slecht was maar gewoon leuk om naar te kijken...vooral het eind vond ik goed....hou wel van dat soort eindes...
Jordy
weer een erg standaard tienerthrillertje... zeker niet slecht, zit prima in elkaar, maar dit soort films wordt de laatste jaren zoveel gemaakt.. en er zit zo weinig origineels in de film, dat ik niet boven een "matig" uitkom: 2 sterren
maar als je zin hebt in een film als deze is het wel een aanrader
ShadowLady
Niets voor mij, maar wel voor mijn vriendin die van zwakke horror films houd
Goodfella
PULP! Slecht geacteerd, slechte effecten, niet spannend, niet leuk... Welke idioot heeft ooit gezegd dat dit de beste horrorfilm van de afgelopen 10 jaar is???
Jordy
in de reclames wordt idd gemeld "volgens kenners de beste horrorfilm van de afgelopen 10 jaar"
vraag me af wie dat was
neo
waarschijnlijk dezelfde soort kenners die bv op een poster van volcano of mercury rising zetten:'' amazingly stunning,an instant classic one''
NERD
Ik zou we eens willen "babbelen" met diegene die deze film de beste horrorfilm van de afgelopen 10 jaar hebben genoemd. Okay het is een aardig filmpje, maar het einde is te weird voor woorden. De film laat te veel vragen open; zoals wat is het nut van de helderziende vrouw, waarom zijn die kraaien zo duidelijk aanwezig en wat gebeurd er met het zusje. Maar mogelijk wordt dat duidelijk in Jeepers Creepers 2. Ik hoop het in ieder geval. Samengevat: Lekker filmpje maar jammer van het einde, 3 sterren
Knoei
ik vond het maar een matige film, zeker niet de beste film.
Wel een goed einde, erg goed.
Kwil deel twee wel zien.
Ik vond wel dat de film nooit echt begon, er was niet echt een scene waarvan je zegt die was geweldig.
Maar sommige stukken waren erg grappig.
Maar inderdaad de beste horrorfilm van de laatste tien jaar zal het niet zijn.
Maar ik moet ook zeggen dat er niet zoveel geweldige horrorfilms meer gemaakt worden.
Kdenk dat interview with a vampire wel beter was!
aburefan
matige geacteerd, het eerste half uurtje is nog wel het kijken waard maar daarna gaat et bergafwaarts, een gemiste kans
Jerome-B
Het was gewoon wel een lekkere horrorfilm, maar om het nou de beste van de afgelopen 10 jaar te noemen, is misschien enigzins overdreven... ik had er wat meer van verwacht eerlijk gezegd. 3,5 sterren.
StuF
op zich nix mis met de film, zouden ze hem 5 jaar geleden uitgebracht hebben... weinig vernieuwend. wel goed geacteerd vooral door de broer Danny vond ik. toch maar 2,5 ster, vooral omdat ik het geen 1 keer spannend vond.
ThaDeez
Wat een ontzettende KUTFILM!! TE slechte special FX en domme acties die nergens op slaan...Waar komt die Demon vandaan? en WAAROM in godsnaam!!! het enige dat ze je geven is dat hij eens in de 23 jaar 23 dagen langskomt en mensen opeet...SLECHT..heel SLECHT!
Ze hebben em dan ook maar uit Power Rangers geleend volgens mij, waar ik me overigens meer mee vermaak...
Ik liet me wel een paar keer schrikken maar dat bleef ook maar bij 2 of 3 keer..
1 miezerig sterretje
NERD
Hmmm.....ik heb nou gelezen waar deel 2 over gaat en het heeft (behalve dat ding met vleugels) niks met deel 1 te maken. Deel 1 was dus toch gewoon een vage film met onnodige rollen en een te vreemd en open einde, en niet een goeie opzet voor deel 2, wat ik had gehoopt na zon open einde. Met als gevolg dat ik mijn stem moet verlagen tot een krappe 2 sterren.
Arena
Nou, wat een kutfilm. Waar gaat het eigenlijk over?? En kan iemand mij het einde uitleggen?
NERD
Ik denk dat de best uitleg over het einde is dat ie er gewoon NIET is.
ThaDeez
Het enige dat ik kan verzinnen is dat die demon de ogen heeft van de jongen, wat in het liedje ook wordt gezongen... dat is hetgene wat hij wilde....
Ik kan alleen maar negatief over de film praten, hij is te dom, saai, en het einde is inderdaad gewoon TE open...
Armin
Wat een gemengde reakties.
Ik vond de eerste helft van de film (tot net na het wegrestaurant)absoluut top.
De spanning was om te snijden en de sfeer heerlijk beklemmend.
Tot dat moment vond ik het inderdaad een van de beste horror films die ik sinds lange tijd gezien had.
Jammer dat dat niveau in de
2e helft niet werd gehaald en
dat de film min of meer als een nachtkaars uitgaat. ***
vliegtuig13
Ik vond hem aardig. Ik had er meer van verwacht. Ik vond het einde jammer, had wel een goeie film kunnen zijn. Jammer dat hij minder is. Spannend vond ik hem best wel. Ik vond hem alleen soms wat saai, ik vond hem in het begin wel heel spannend, met de trucker.
Blindfold
Ik vond hem best sterk beginnen, maar uiteindelijk heb je zo'n gevoel van mwoh. Ik ben weggegaan in de bios omdat ik niet echt in zo'n horrorfilmbui was, maar ik heb me op DivX (foei, red.) toch door de tweede helft heen moeten worstelen.
Camy
Hij begon goed. Met van die heerlijke schrikeffecten (waarna iedereen die net uit zijn stoel is gesprongen altijd beschaamd lacht om zijn actie). En toen kwam inderdaad die slappe wending ja, van het monster (lees: man in pak, met vleugels eropgelijmd). Dat was wel zonde. Maar wat ik vooral vreemd vind is de relatie broer en zus: welke zus laat haar broer IN GODSNAAM zomaar eventjes een buis inklimmen waar net een lijk in is geflikkerd door een engerd.??? Het zijn tieners: die horen bang te zijn en weg te rennen. Waarom moeten die Amerikanen toch altijd de held uithangen in films.
teaser
Och, op zich geen beroerde film. Het einde suckt toch wel behoorlijk; te makkelijk. Dat met die kraaien, dat las ik ergens anders in deze thread: het schijnt dat je ziel naar een kraai verhuist wanneer je sterft aan een geweldadige dood oid (zie The Crow!). Vandaar die groote hoeveelheid bij dat kerkje. Op het laatst merkt die zus ook een kraai op, duz. Die waarzegster is waarschijnlijk in het leven geroepen om toch maar ff wat duidelijkheid te verschaffen omtrent U know who. Beetje lamme uitleg, maarja. "JAH! laten we een monsterfilm maken!" "Wat voor'n monster dan?" "Who cares, we verzinnen wel wat!" **
Wel 'n toffe DVD, Ruim een uur Behind the scenes, en tal van andere xtra's. BTW, Wat heeft die regisseur een pens! Crimineel!
Hotnikkels
Ik vond de film echt tegen vallen. Ik had beter verwacht. Begon wel leuk maar op een gegeven moment zat ik me gewoon te ergeren aan die film. Nee ik vind het geen aanrader.
Voor mij ** sterren.
teaser
Gisteravond was Powder op de Deutsche Fernseh. 'K wist niet dat deze ook van Salva was. Heel andere film, da's zeker.
dave-d
begint goed, verslapt daarna door onrealistischheid. al met al zeer tegenvallend. 2.5 sterren

Jeepers Creepers: Reborn
2022