• 9.379.636 stemmen

Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck

Releasedatum: 17 januari 2002

Plot Jeepers Creepers

"Jeepers Creepers"

Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.

Patricia 'Trish' Jenner

Binky Plutzker

Officer Robert Gideon

avatar van thunderball

thunderball

Begint erg sterk, met voor mij idd ook als hoogtepunt de kelderscene. Nagelbijtendmoment waar bij je het liefst de jongen snel er uit wilt halen, want ieder moment kan de engerd terug keren, maar er na wordt de film steeds minder en stijgt ie niet verder uit boven de gemiddelde tiener slasher. Het einde is ook vrij abrubt te noemen. Jammer, er had toch wel meer ingezeten.

3,5 ster.

• 1960 berichten

Vreemd, juist die kelder en wat erna kwam, deden mij besluiten een zeer lage score te geven.

avatar van thunderball

thunderball

Maar dat is al heel snel, na een minuut of 15 denk ik.

Ik vond dat nog heel spannend, omdat je nog niet echt veel wist van het creatuur en omdat ie ieder moment terug kon komen. Het was dus spannender, door niet wat je zag, maar door wat er evt zou kunnen gaan gebeuren.

Echter hoe meer je van het monster (of hoe je hem ook noemen wilt) zag en hoe meer ie in beeld kwam, hoe minder eng en hoe idioter het werd.

... maar dat is mijn mening.

Overigens kreeg de film best goede beoordelingen door de critici, althans iig die ik er over had gelezen, want dit deed me juist destijds er nieuwsgierig naar worden, anders had ik hem gewoon als de zoveelste tienerslasher beschouwd en er niet heen gegaan.

avatar van roytie

roytie

Geweldige film dit!!!

avatar van Arthurhoihoi

Arthurhoihoi

Een leuke horrorfilm, maar niet meer dan dat. Het begint allemaal heel goed met o.a. de scene met de botsende vrachtwagen die echt angs opwekt. En op het moment dat ze bij het kerkje aankomen komt het echt goed op gang. Alleen erg jammer dat het daarna in steeds minder leuk wordt en zelfs saai wordt. De gekke vrouw die over de creep droomt, tsjah, waarom droomt ze erover? Dat heb ik er niet uit kunnen halen. Een ander minpunt is de creep zelf. Wat een tegenvaller, die vleugels, de kop, de haren. Wat mot je d'r mee? Vreselijke tegenvaller. Al met al kom ik uit op 2.5* voor het goede begin.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Begint erg goed, verder zakt hij wat in maar nog steeds een heel aardige film om te kijken

Vanavond deel 2 op tv..

Vermakelijk filmpje.

Begin is zeker wel aardig te noemen. Niet echt spannend maar eerder mysterieus. Had er wel zin in, met die verroeste truck. Tieners zijn een beetje dom al vind ik die broer/zus relatie toch net wat leuker dan eender welk random groepje op de baan.

Film verzandt wanneer de bad guy uiteindelijk in beeld komt. Gebeurt relatief snel en het ding ziet er ook echt niet uit. Beetje jammer. De rest is vermakelijk op een redelijke nonsens manier maar een goeie film is het dan al lang niet meer.

Einde is op zich nog wel grappig. Mag verrassend zijn dat de slechte hier toch wint.

Vermakelijk, al had er op basis van het begin nog wel ietsjes meer ingezeten. De hype van deze film had ik trouwens niet meegemaakt, vandaar misschien dat ik verder ook geen verwachtingen had.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

avatar van Prudh

Prudh

avatar van A.J

A.J

Echt goede film!toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem echt eng!Goede acteurs,verhaal en effecten!3,5 sterren.

avatar van BronxTale

BronxTale

haha LOL

avatar van BronxTale

BronxTale

ik zat eerder te denken aan je vader die gluurt in een jongensdouche

avatar van playah26

playah26

Dit blijft toch 1 van mijn favoriete horror films tot nu toe! er zit gewoon een lekkere spanning en sfeer in!

avatar van Theunissen

Vond ik destijds wel een originele Horror film. Vooral het eerste gedeelte van de film (vooral het gedeelte waar ze gingen kijken in het huis) was zeer spannend. Halverwege wordt de film wat minder spannend maar hij blijft toch prima te kijken. Het einde vond ik zeer goed.

Justin Long vond ik wel prima spelen in deze film.

avatar van Halcyon

Halcyon

Na lange tijd herzien. Niet zo goed als in m'n herinneringen, maar op bepaalde momenten toch erg aardig. Voornamelijk het eerste deel. Een efficiënt opgebouwde spanningsboog met een vleugje mysterie. De "Creeper" op zich is nog wel een leuk creatuur, zolang hij niet vol in beeld komt. De lange jas en de hoed werken perfect, maar wat daaronder zit contrasteert te fel met het voorgaande. Naar het einde toe is de spanning en creativiteit helaas een beetje zoek. Teveel nietszeggende personages die zich komen moeien ook. Gelukkig is de slotscène nog memorabel genoeg om dit werkje boven de middelmaat te tillen.

avatar van Zinema

Uitstekend vermakelijk en griezelig sfeervol horrorwerkje dat enigszins verrassend is. Zeer goed.

avatar van guylopez93

guylopez93

dit is echt een zeer spannende film

en alweer snap ik die lage beoordeling niet

het heeft een origineel verhaal, het heeft een creepy sfeertje en een goeie opbouwende spanning

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

Zeer vermakelijke trhiller. De film moest het hebben van het begin. Je zit echt in de film. Het einde werd onzinnig en ongeloofwaardig. Wel goed acteerwerk en goeie special effects! 3.5* is mijn oordeel!

avatar van Triztan

Triztan

Heel spannend, alleen toen die kerel uit zijn soort van armor kwam vond ik er geen zak meer aan.

avatar van devid

devid

donders goeie film!!!

devid schreef:

donders goeie film!!!

Dit soort berichten maken deze film wél eng.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

psycholamp schreef:

Dit soort berichten maken deze film wél eng.

avatar van maxo922

maxo922

mwah....er zaten wel een paar leuke dingen in....maar niet erge bijzondere film...* 2,5

avatar van aerts007

aerts007

Fucking bangelijk filmke, I love it !

De moment wwar hij begint te vliegen.......................,iets minder.

avatar van Ralf81

Ralf81

Geweldig spannend begin door het onbekende, maar helaas verliest de film snel zijn kwaliteit op het moment dat het monster in beeld komt....

avatar van starwars321

starwars321

ik snap niet waarom deze film zo laag staat het is een geweldig engge horror film

avatar van aerts007

aerts007

psycholamp schreef:

Die kelder en wat erna kwam,...dan is de film 15 minuten bezig!

aerts007 schreef:

Die kelder en wat erna kwam,...dan is de film 15 minuten bezig!

Ja... en wat is je punt nu? Zou ik een hoge score moeten geven voor die eerste 15 minuten? Ik ben me er terdege van bewust dat de film dan 15 minuten bezig was. En wat daarna kwam, was regelrechte bagger.

Het begint allemaal zo goed !

Leuk verhaal !!

Maar naarmate dat de film vordert wordt het alleen maar dommer !

Ik vind er niets aan !

1.5* voor het begin