• 9.379.404 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Geslaagde film die wat mij betreft (vooral met het oog op het vlotte tempo) nog veel langer door had mogen gaan.

avatar van Glacius

Glacius

avatar van Hankieh

Hankieh

Faalt zowel op het gebied van humor als horror.

Auch, jammer dat je hem niet leuk vind. Hij is namelijk super lachen.

Misschien dat het helpt als je Dawn of the Dead kijkt en daarna Shaun of the Dead.

In ieder geval, dat deed ik en het hielp denk ik wel.

avatar van Montorsi

Montorsi

Af en toe best lollig, maar vervalt over het algemeen wat in herhaling. 2.5*

avatar van Glacius

Glacius

Hankieh schreef:

Auch, jammer dat je hem niet leuk vind. Hij is namelijk super lachen.

In ieder geval, dat deed ik en het hielp denk ik wel.

Dawn Of The Dead heb ik al gezien, zowel de remake als het origineel.

Overigens ook bijna alle "Of The Dead" films en "28" films.

avatar van Hypno

Hypno

Agree

avatar van ILDIB

ILDIB

2e maal gezien, stukkie minder dan 1e keer helaas, omdat de verrassing weg is. Maar hij blijft komisch en gortdroog.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Geniale horrorkomedie. De hele film door blijft het een komedie, pas op het laatst schakelt de film pas echt door naar horror. Slaagt uiteindelijk dus iets meer op het gebied van humor dan horror, maar dat geeft niet, dat wordt goedgemaakt door op het eind een aantal lekker gore scenes. Grappig zijn gewoon de heerlijke dialogen en gortdroge humor. Vermakelijk en origineel is deze film absoluut. Aanrader! 4*

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Grappige horror komedie

avatar van Foetsj_NL

Foetsj_NL

Heb hem zondag ook op TV gezien, en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. De humor in deze film is gewoon geweldig, enorm droge grappen en dialogen zoals sommige al in hun reactie hebben gezet. Maar ook als horror doet deze film het nog best aardig. Heb me er mee vermaakt, iets wat ik voorafgaand niet had gedacht.

avatar van Baggerman

Baggerman

Matig!

Bovendien is zoiets als dit al gedaan: Braindead is toch vele malen geslaagder in het persifleren van dit genre.

Gelukkig maken de acteurs en de actrices er nog wat van en kijkt het geheel daardoor nog wel lekker weg....

avatar van Hankieh

Hankieh

Glacius schreef:

Dawn Of The Dead heb ik al gezien, zowel de remake als het origineel.

Overigens ook bijna alle "Of The Dead" films en "28" films.

Dan zal het wel een verschil in smaken zijn.

Want ik vond Shaun of the Dead de eerste goede parodie (wat ik mij zo kan herinneren) op een goede film, in dit geval Dawn of the Dead.

p.s.

Het is nu wachten op het laatste deel uit de Nick Frost, Simon Pegg en Edgar Wright Triologie

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zowel deze film als Braindead zijn geen persiflages.

avatar van Baggerman

Baggerman

BoordAppel schreef:

Zowel deze film als Braindead zijn geen persiflages.

O, dat zou best kunnen. Maar beide films trekken wel dit soort films een beetje in het belachelijke.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Ging wel. Af en toe wel grappig.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Blijft een uitermate geniale film met erg goed gekozen personages en acteurs die hun rol spelen zoals dat hoort, geweldige Engelse humor met vooral briljante teksten in het script plus de nodige emotie die de film meer maakt dan een horror-komedie. Erg onderschat deze film, wat je ook gaat concluderen naar mate je hem vaker kijkt (tenminste, dat is mijn beeld).

avatar van m1701

m1701

Errug leuke en grappige film!!!

Ik wist niet wat iik ervan moest verwachten, maar de grappen waren echt subliem en subtiel uitgevoerd!!

Ik vond hem ook al helemaal geweldig in HOT FUZZ!!

4* voor deze erg leuke film

avatar van Malucci

Malucci

De film begon goed maar ik vond hem langzaam steeds saaier worden en dat vond ik wel jammer want in het begin moest ik wel paar keer lachen.

avatar van nagasy

nagasy

ik vond hot fuzz beter dan deze persoonlijk. Krijgt 3 *.

avatar van Film Pegasus

Een concept dat beter werkt in een tv-reeks dan in een film. Net als de humor van Naked Gun nooit het niveau haalde van de serie vanwaar het afgeleid werd. Leuke Britse humor die af en toe wat tegenvalt, maar over het algemeen wel voor een leuke film zorgt. Geef deze film aan de Amerikanen en je krijgt een ware flopfilm.

Beter dan Hott Fuzz trouwens, maar wel één van de beter zombieparodieën. Simon Pegg trekt de film wel, al blijf ik er bij dat een hele film te lang is voor dit soort humor. Toch 3 sterren.

avatar van glimlicht

glimlicht

Niet veel bijzonders...

De scene in de pub met Queen op de achtergrond toverde nog wel een glimlach op mijn gezicht.

Verder heb ik me best verveeld...

Braindead deed het veel beter,, daar zaten wat meer "fysieke" grappen in,, die werken in dit genre nou eenmaal wat beter (lees: gore).

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Na een aantal zware dramafilms (Mulholland Dr, Magnolia, Match Point) had ik even zin in iets luchtigers. En wat is er beter, dan deze heeeerlijke Britse komedie?

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Minder dan Hot Fuzz maar nog steeds erg leuk.

Net als voorgenoemde zoekt Shaun of the Dead een evenwicht tussen humor, spanning en filmtechnische aspecten. De elementen zijn op zich erg goed uitgewerkt maar de balans is een beetje zoek. Zo gebruikt Wright snel gemonteerde beelden om bepaalde acties uit te beelden, op zich een erg leuk idee maar hier springt hij er soms nogal slordig mee om.

Toch knap dat een film als deze zijn tempo eigenlijk nooit verliest. Echt spannend is het nooit maar de humor is echt geweldig en het is fantastisch de twee hoofdrolspelers aan het werk te zien. Echt een heel grappig duo. Uiteindelijk is niet elke scène even geslaagd maar als opstapje naar Hot Fuzz is dit prima te doen.

avatar van SvV

SvV

Erg vermakelijke film, het tempo lag lekker hoog en zo nu en dan erg grappig. Vooral dat moment dat die hoofdacteur over een tuinhekje ofzo wil springen en dan op de grond valt prachtig

4* voor deze geslaagde horror komedie

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Waauw, ik ben onder de indruk! Deze behoort tot één van de beste komedies die ik de laatste jaren zag!

Heel erg geslaagde grappen met een serieuze brok gitzwarte humor!!!

Graag meer van dit, mister Wright! Hot Fuzz binnenkort toch ook maar eens kijken, want ook daar hoor ik alleen maar lovende dingen over!

Voor de aandachtige kijkers: Matt Lucas van Little Britain ( ) heeft een klein bijrolletje in deze film!

Een erg verdiende 4*

Chris Martin ook

2 x zelfs!

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Ahja juist! ZOMB-AID hehe!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En nog een keer als zombie, knap als je hem daar in herkent ^^

Heb het idee dat er wel meerdere bekende mensen in zitten, al dan niet onherkenbaar.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Ai, was me niet opgevallen. Nog maar een keer kijken!