Dude, Where's My Car? (2000)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Danny Leiner
Met onder meer: Ashton Kutcher, Seann William Scott en Jennifer Garner
Gesproken taal: Engels, Frans en Japans
Releasedatum: 31 mei 2001
Plot Dude, Where's My Car?
"After a night they can't remember, comes a day they'll never forget."
Fuifbeesten Jesse en Chester worden wakker na een avondje uit. Ze hebben een enorme kater en erger nog, ze weten niet meer waar ze hun auto de vorige avond geparkeerd hebben. De twee gaan op zoek en komen tot de vaststelling dat ze de vorige nacht veel meer gedaan hebben dan alleen maar gefeest. Jesse en Chester werden geconfronteerd met een sekte die beweert dat ze in het bezit zijn van een buitenaards instrument dat moet voorkomen dat het universum vernietigd wordt. Het is nu aan hen om uit te zoeken wat er allemaal gaande is.
Jesse
Tommy
Mr. Pizzacoli
Alien Nordic Dude #1
Nieke
Eén keer, misschien een jaar of twee later nog eens, maar zeker niet te vaak, anders gaat m'n 3 naar beneden gaan.
Flauwe humor, je moet ervoor in 'the mood' zijn.
Tanja83
Kijk deze, ook zeer flauwe humor kan ik dan wel weer waarderen.
same here
JoeCabot
Vond deze niet echt grappig. Kan anders wel nog goed lachen met domme moppen. Blijkbaar is dit van een ander soort dan bijvoorbeel naked gun-humor...
the_watcher
Heeft deze film zijn hele bestaan te danken aan The Big Lebowski waarin Walter aan The Dude vraagt: "Dude, where's your car?"
the_watcher
Ik weet niet wat het is met deze film. Het is een flauwe humor film waar er ieder jaar wel een paar van gemaakt worden. Toch is deze film zoveel groter geworden dan al die anderen. Het is niet alleen binnen zijn genre een fenomeen. Niemand weet precies waarom en wat het is, maar soms is er zo'n film...soms is er een film en dat is precies de juiste film op het juiste moment. Soms is er een film...
NERD
Ashton Kutcher en Seann William Scott zijn perfect samen.
3,5 sterren
lizard
Dude Where's my brain was een leuke titel voor deze melig film geweest.
Welke loser vergete nou waar zijn auto staat.
Aston is weer erg druk.
2,5
nickvanzutphen
schitterende film , slecht gewaardeert maar dat is mijn mening
mikoz
Erg flauw deze film , toch kon ik hem wel waarderen ,
Hou het voorlopig op 2.5
Morgen nog maar een keer kijken.
hannie84
Erg flauwe film. Ik heb hem jaren geleden in de bioscoop gezien en vond hem best tegenvallen en een tijd terug heb ik hem weer gekeken op tv, toen vond ik hem nog meer tegenvallen. Er zitten een paar leuke grappen in maar dat is het dan ook. Vooral t einde vind ik echt belachelijk.
FillumGek
3.5* --> 2,5* naar herzien
Blijft een melige film maar zat eerst veel te hoog. Er zijn veel leukere comedies
Phoenix
Ok, nadat voor het achterlijke publiek de titel even 10 keer achtereen in een dialoog moest worden genoemd ("zullen ze de film nooit meer vergeten" moet de regisseur gedacht hebben) hield ik het voor gezien...
Mijn god wat triest.
Respekked
wel mooi met die struisvogels, zitten aardige stukjes in, en de 'nicest hoohoo's i've ever seen'!!
Gizzmann
Toen hij laatst op tv was heb ik een stuk ervan gezien en dat vond ik hilarisch! Echt zo droog en idioot, maar daarom ontzettend cewl!
JannekeB.
het begin was leuk , maar als je dan verder in de film komt is het echt NIKS meer aan!!
Angrod_Pallanén
De film heeft zijn leuke momenten, maar is erg mislukt als full-time humor.. Is er niet een vervolg? Of komt ie nog?
Anonymous
Een redelijk leuke film. Er is 1 fantastische scene: de meeting van die losers die Zolton eren. Ongelooflijk... die keyboard muziek, die Zolton die als een volslagen randdebiel die trap afrent... Dat moet je gewoon gezien hebben. Die hele sfeer om die scene...
stefkuh
morgen op kanaal2 (belgie). kVraag me af of die film echt zo slecht is
Pieter Montana
morgen op kanaal2 (belgie). kVraag me af of die film echt zo slecht is
Kijk beter morgen "Memento" of op TCM komen ook een paar goeie films(Maltese Falcon,Treasure of the sierra madre)
Sannepan
O, dat is het zeker!! Er zitten wel een paar coole grappen in (als ze bij de drive in eten gaan bestellen bijvoorbeeld
) Maar uiteindelijk word het niveau lager en lager en ik heb hem niet eens af kunnen kijken, omdat hij zo slecht was. Niet kijken dus, hooguit tot aan de drive in grap
Daarna snel uitzetten
JoeCabot
Vond hem de voige keer ook niet zo heel grappig (nu en dan idd een coole grap).
Maar je kunt gerust naar alletwee kijken: Memento begint om 23.30, Dude is al om 22 uur gedaan... Je kunt misschien ook naar Wild Things op VT4 kijken...

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004