Genre: Biografie / Drama
Bekijk via Videoland
Dinsdag om 14:00 uur op ARTE
Plot The Aviator
"The way of the future"
De film vertelt het waargebeurde verhaal van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes. Vanuit een fascinatie voor vliegtuigen probeert Hughes vanaf de jaren 30 voortdurend de grenzen op dit gebied te verleggen. Ondertussen heeft hij twee liefdesaffaires met Hollywood legendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en ondervindt hij steeds meer problemen van zijn smetvrees. Vlak na de oorlog raakt Hughes in een strijd verwikkeld om de macht in het trans-Atlantische luchtruim.
Howard Hughes
Juan Trippe
Jean Harlow
Errol Flynn
Chayenn
Leonardo dicaprio bewijst in deze film weer dat hij geweldig kan acteren
deze film komt morgen op tv op sbs 6 om half 9!
A-neet
ik weet niet waarom maar deze film kon mij niet echt boeien... heb hem dan ook maar half afgekeken, zal daarom ook niet stemmen...
Pastichio Rocker
Beviel me een stuk beter dan de eerste keer. Leo DiCaprio deed het ook een stuk beter dan ik mij kon herinneren. Naast de vliegtuigcrash is ook het schijnverhoor een hoogtepunt in de film. Daarom een verhoging naar 3,5*
Parisa
Voor deze film vond ik DiCaprio en Blanchett slecht gecast. Op zich kan DiCaprio wel acteren, een goed voorbeeld daarvan vind ik The Beach, maar hier geloofde ik hem niet. Ik had liever de-acteur-die-alles-geloofwaardig-kan-spelen Tom Hanks in deze rol gezien.
Mevrouw Gwen Stefani vond ik in haar kleine rolletje 10 keer zo geloofwaardig als Blanchett.
Het verhaal werd steeds interessanter naarmate Hughes vreemder begon te doen.
Mr_White
- 2067 berichten
Een interessante mening aangezien Blanchett een Oscar won voor deze rol. En terecht, want om geloofwaardig de excentrieke Katharine Hepburn neer te zetten zonder enigzins op haar te lijken is een ongelooflijke prestatie.
Deze film valt onder het genre "Drama", maar is in werkelijkheid ook een drama van een film. Na 30 minuten had ik het eigenlijk al helemaal gehad met deze film. Helaas moest ik daarna nog ruim 2 uur volhouden. Leonardo DiCaprio speelt normaal gesproken best goed in films maar in deze slaat hij de plank volledig mis. Vond de film zeer saai en langdradig, verder wist hij me geen moment te boeien. Zonde van de tijd.
Parisa
Net even mijn geheugen opgefrist met een paar clipjes, en ik moet zeggen dat ze het op zich nog niet eens zo slecht deed. Mijn mening over Dicaprio blijft zoals ie is.
Baggerman
Ik herhaal mezelf nog maar eens: volgens mij had Robert Paul met een pruik op eenzelfde prestatie neer kunnen zetten! Blanchett lijkt voor geen meter op Hepburn, voor mij is dat alleen al onoverkomelijk!
Bombong
Zeker geen slechte film maar tijdens het kijken heb ik voor mijzelf wel de conclusie getrokken dat ik steeds allergischer wordt voor films waarin de hoofdrolspelers zichzelf een aanstellerig accent hebben aangemeten (of hebben moeten aanmeten), zoals Cold Mountain, There will be blood en deze dus.
Zou het geen goed idee zijn als MM bij de beschrijving van dergelijke films toevoegt: 'Waarschuwing: acteurs spreken met gekke stemmetjes". Ik zou daar in ieder geval goed mee geholpen zijn. Of moet ik voor de zekerheid gewoon alle Oscar-winnaars vermijden?
Leland Palmer
Vermijd jij alle Oscar-winnaars maar lekker, want die waarschuwing komt er toch niet van...
JohnWilliams
Zo stom, deze film was laatst op de televisie maar ik was het vergeten door de voetbal.
MaxB52
Ongelooflijk dat leven van Howard Hughes. Vond het goed verfilmd. Snap de commentaren enigszins wel, de film mist soms wat vaart. Vind DiCaprio echter prima in deze rol.
IcU
Erg mooie film met een helaas iets te abrubt einde. De acteer prestaties waren meer dan goed en de sfeer voelde echt jare 40 Hollywood.
Pasoa
Ik vond de film veel te lang duren en had het laatste uur moeite om wakker te blijven. Toch speelde Leonardo Dicaprio wel heel goed. Daarom toch nog 3*
Mr. Olaf
Gister eindelijk een keer gezien. Beetje aan de lange kant, maar toch wel vermakelijk. Dit vooral door DiCaprio die ook hier weer een schitterende rol neerzet. Over Blanchet: tja, ik vond haar een beetje over the top acteren. Lastige klus om Hepburn neer te zetten, maar ik was er niet heel kapot van. Al met al 3 sterretjes.
hjw
Leonardo dicaprio bewijst in deze film weer dat hij geweldig kan acteren !
Helemaal mee eens, geweldige acteur... al lang niet meer alleen het knappe gezichtje van titanic
zinon
erg slecht, duurt te lang zit geen vaart in en het einde is slecht, Ik heb hem des tijds in de bios gezien maar wilde weg gaan. heb de film een herkansing gegeven maar hij werd er niet beter op helaas 1 ster
Stingblow2
DiCaprio laat weer eens zien dat ie van acteren wel kaas heeft gegeten. Het leven van Howard Hughes wordt op een fantastische manier uitgebeeld door grootmeastro Scorsese.
gauke
In de film miste ik de zwarte kanten van Hughes, hij wordt te positief neergezet. Scorsese heeft er teveel een visueel spektakel van gemaakt.
JohnWilliams
Blijf het van mezelf stom vinden dat ik deze niet gekeken heb laatst op televisie...maar ik was het vergeten door het EK-Voetbal.
Sanitarium
Heel herkenbaar..
Had er iets meer van verwacht.
notorious_kim
Ik had wellicht te hoge verwachtingen van deze film, want na de film was ik diep teleurgesteld, ik vond hem saai.
alex1307
Wat een beroerde film! Echt verschrikkelijk, ben na half uur al in slaap gevallen.
Bombong
Hoe weet je dan dat ie zo slecht was? Je hebt trouwens wel gelijk, knap hoor!
Resh
Volgens mij zeg dat meer over jou dan over de film. . .
maar je kan idd gelijk hebben maar kvind niet dat je dan deze film mag beoordelen na een ''half uurtje'' gekeken te hebben.
Ben heel benieuwd naar deze film, kheb hem pas gekocht en ga em zeker weten kijken binnenkort
deLeeuw
- 1944 stemmen
Grappig dat je dan tóch stemt terwijl je de overige 2,5 uur niet eens hebt gezien....
deLeeuw
- 1944 stemmen
Je hebt trouwens wel gelijk, knap hoor!
Ik persoonlijk vind dan een 2,5 (van de 5!) toch aardig hoog voor een 'beroerde' film...
Bombong
Je hebt gelijk: 'beroerd' en 2,5* past niet bij elkaar. Misschien was ik net in slaap gevallen toen ik de waardering gaf...
Bombong
Volgens mij zeg dat meer over jou dan over de film. . .
Die uitdrukking hoor je vaak, maar ik ben altijd benieuwd wat mensen daar mee bedoelen: Wat zegt dat dan over hem? En waarom zegt het meer over iemand dan over de film als hij de film slecht vindt dan wanneer hij de film goed vindt?

Geprezen waargebeurde dramafilm 'The Aviator' morgenavond te zien op televisie

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Alle samenwerkingen tussen Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

The Wolf of Wall Street
Biografie / Komedie, 2013
ladykillerpilotbiografiewomanizerluchtvaartphobiau.s. congresslifeflying boat howard hughestest flight