The Final Cut (2004)
Geregisseerd door: Omar Naim
Met onder meer: Robin Williams, Jim Caviezel en Mira Sorvino
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot The Final Cut
"In the end, he sees everything."
In de toekomst kunnen mensen ervoor kiezen om hun ongeboren baby een chip te laten implanteren. Deze chip registreert alles wat die persoon ziet en hoort tot aan z'n dood. Na het overlijden van de drager maakt een zogenaamde "Cutter" er een "rememory" van, ter lengte van een film, die bekeken wordt door de nabestaanden tijdens de begrafenis. Cutter Alan Hakman krijgt een chip in handen die erg gewild is bij een ex-cutter, die er alles aan doet om deze chip in handen te krijgen.
Alan W. Hakman
Simon
Hasan
Young Alan - 9
jassonn
Beetje een vreemde film dit, vooral het einde komt nogal uit de lucht vallen. Ik had het gevoel dat er origineel nog een stuk achter hoorde te zitten. Ik ben dan eigenlijk ook wel benieuwd hoe de Berlijn-versie eindigde (en wat er nog meer anders was) Moviestar/RWL??. Ook vind ik dat de rol van Caviezel (en daarmee die hele verhaallijn)beter uit gewerkt had moeten worden. De film is eigenlijk gewoon te kort voor het verhaal, er had veel meer in gezeten imo.
Een 2.5* voor het resultaat van nu.
RWL
Je zegt precies wat bijna iedereen die iets op de film aan te merken had. De film was te kort!
Ik heb de uiteindelijk versie nog niet gezien (waar halen jullie hem in godsnaam vandaan?! Stuur mij ook ff een versie op, als dat kan), maar Omar zei dat het einde hetzelfde gebleven was. Kan zijn dat er andere muziek achter gezet is, maar dat betwijfel ik.
In de Berlijn versie speelt het einde zich af op de begraafplaats. Alan bezoekt Louis z'n graf en Fletcher komt achter Robin aan. Fletcher wil Alan z'n chip hebben en er komt een achtervolging waarin Fletcher Alan probeert neer te knallen. Alan struikelt en komt oog in oog met Fletcher. Fletcher twijfelt of ie Alan toch zal neerknallen of niet en uit het niets knalt ineens die assistent van Fletcher Alan neer. Dan komt dat prachtige nummer Enchanted Days met de quote van Alan: "Will you look at that".
Daarna zie je dat Fletcher Alan's chip gaat editen. En wat zei ie toen ookalweer? Dat weet ik niet meer precies. "Your life will mean something" ofzo. Is alweer een jaar geleden, dus ik kan dingen verkeerd hebben opgeslagen in m'n hoofd. Verder herinner ik me wel dat het laatste shot van de film fout was. Je kijkt door Alan z'n ogen in de spiegel. Hij ziet zichzelf dus staan...Hij loopt weg van e spiegel, maar de camera blijft op de spiegel gericht.
Lekker zo'n film waar ja uren over na kunt praten.
En ehuurman, maak de kat wijs dat je de film 0,5 waard vond! Schande die stem.
jassonn
Bedankt voor je berichtje RWL, idd zo eindigde mijn versie ook.
Was de Berlijn versie dan ook 105 minuten?
RWL
Ja. Maar dat zegt niet zoveel. De film zou voor en na de nieuwe edit dezelfde lengte hebben. Daarom is de blinddoekscene eruit gehaald, want die duurde vrij lang.
Zat die in de versie die je gezien hebt? Ik hoef niet uit te leggen welke scene het is, overduidelijk welke ik bedoel als ie erin zit.
RWL
Ein-de-lijk weer eens gezien!
De film is 10 minuten korter dan dat ie eerst was en er zijn hele mooie scenes verloren gegaan. Vooral de wat humoristischere scenes zijn eruit
. Ach, misschien zitten ze dan wel op de DVD bij de deleted scenes.
Ik moet zeggen dat de film over het algemeen minder was dan die ik in Berlijn heb gezien. Mede omdat ze dus bepaalde scenes eruit gehaald hebben. Verder natuurlijk niets op aan te merken, alleen komt The Final Cut en One Hour Photo nu op dezelfde hoogte qua beoordeling. Als ik kijk naar alles wat ik rondom beide films heb meegemaakt en in hoeverre ik bij het project betrokken ben, dan stijgt FC er ver bovenuit
Jordy
Het keek allemaal wel aardig weg, maar het voelde een beetje als een samenraapsel van veel betere films. Saaie regie, stupide toekomstbeeld, en een traag sfeertje dat misschien wel had gewerkt als de muziek niet zo overheersend was geweest. Williams was niet vervelend, al speelde hij in (het, vind ik, oneindig veel betere) One Hour Photo de vergelijkbare rol beter.
neo
Het toekomst beeld is geen eens zo zeer toekomst voor mijn gevoel. Meer hedendaags maar dan met een technologisch randje wat niet enorm futuristisch aandoet. Nadruk lag voor mij meer op herinningen (en waardeloos die kunnen zijn) en de emoties door die herinneringen. Heerlijk mysterieus ook, en ondanks de toch redelijk simpel gehouden verhaallijnen, spannend zo nu en dan en erg interessant.
Vond de film wellicht een beetje onbevredigend door bepaalde connecties die iets minder overkwamen. Neem de relatie tussen Sorvino en Williams, had ik nu maar de weggeknipte scene gezien...
Acteerwerk was enorm goed. Caviezel kwam er zeer goed uit in gesprek met Williams, maar met Sorvino.. (zie boven).
Na al een keer of 30 a 40 keer de score van op cd te hebben gehoord is het moeilijk om het met de beelden zien. Maar op veel fronten werkt het gewoon uitstekend. Al zaten er enkele momenten muziek (en geen) waar ik het misschien iets anders had willen zien. 4 sterren
RWL
Laatste bericht van Dutch Film Works is dat de film in Juni in de winkel zou moeten liggen...
Smith
De film kon mij niet echt boeien, saai langdradig. Heb hem wel afgekeken, maar met heel veel moeite
mocew
ik vind het een goede film sorry, maar ja staan er wel eens goede recensies op deze site !!!!! Jullie zeiken alles af !
Leuk concept, jammer dat ze er een TV film van gemaakt hebben.
Veel goeie ideeën hier, maar zo vreselijk uitgewerkt. Alles komt erg banaal, zielloos en ongeïnteresseerd over. Persoonlijk geen klachten over de lengte, alles wat moest gezegd worden werd gezegd.
Flauwe score, inspiratieloze visuals en een zeer matig uitgewerkt beginconcept. 1.5*
scalune
Ik heb geen idee hoe deze film afloopt want ik ben halverwege gestopt met kijken...
Was er niet kapot van.
SpaM!
vond hem een beetje tegenvallen maar het is wel een leuke film om te kijken als je je verveeld
Captain Pervert
Absurd maar leuk concept dat goed uitgewerkt lijkt te worden maar dat valt uiteindelijk toch tegen door het abrupte einde.
2.5 sterren
Captain Pervert
Tot nu toe alleen gezien door Robin Williams-fans. Over een half jaar heeft deze film een 2,93
Niet gek, je zit er 0.10 onder!
Chapeau
gerardo
toevallig iets vandaag op tv gezien over het gebruik van chips in de nabije toekomst m.b.t. de medische wetenschap en daarna deze film gezien.
IK moet zeggen een goed verhaal en zeker het kijken waard. voor mij een goeie 3,5 (ik geef niet snel meer)
Intrigerend concept, zorgvuldig uitgewerkt en sfeervol gefilmd, maar het geheel had wel iets meer spanning en diepgang kunnen gebruiken. Het einde is iets te kort door de bocht, waardoor niet alle verhaallijnen bevredigend worden afgesloten. Verder prima film, intelligent gemaakt en goed gespeeld.
RWL
De versie zoals die in Berlijn gedraaid werd was 15 minuten langer en de verhaallijn met Delilah krijgt een einde.
De regisseur moest van de studio de film inkorten en moest daardoor een lange scene die het einde van de hiervoor genoemde verhaallijn bevatte, omdat deze te lang zou zijn geweest.
Maar goed, daar hebben jullie niets aan
RWL
De extra scenes zijn niet zo boeiend eigenlijk. De scene waar het om ging heeft LG (of Omar...ik weet niet wie zulk soort dingen beslist) er niet opgezet. Erg, erg zonde.
De Making of is interessanter, komt Brian ook nog even aan het woord
Esteban
Dit weekend doe ik mee aan 'n privé-film-marathon. Deze film was mijn toevoeging, ik ben benieuwd.
* Dit bericht is zo nutteloos. Het spijt me.
neo
De Making of is interessanter, komt Brian ook nog even aan het woord
Ok mevrouw weet het weer beter, hoewel nu eens terecht
pietje punk
achtergrond verhaal (zoe implant etc.) was geweldig maar het daadwerkelijke verhaal was niet heel bijzonder. beetje jammer.
robin williams beetje hetzelfde als in One Hour Photo maar dat vind ik zo erg nog niet. ik snap niet dat sommige mensen deze kant van williams niet mogen ik vind dat hij het echt goed doet!
moviefreak1
Ik vind de film maar niks , zit erg weinig gang in en viel nog net niet er bij in slaap .
Had van ROBIN Williams toch beter verwacht .
nessa
Een 2.5* voor het resultaat van nu.
Ben het volledig met Jassonn eens.
Waardeloze film
Naomi Watts
Een aardig concept maar een hele slechte inspiratieloze uitwerking. Zoals de plaats van het karakter van Caviezel is veel te weinig aandacht aan besteed. Er was veel potentie maar er is bijna niets uit gehaalt. 1*

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

The World according to Garp
Komedie / Drama, 1982