• 9.377.553 stemmen

Geregisseerd door: Omar Naim

Met onder meer: Robin Williams, Jim Caviezel en Mira Sorvino

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot The Final Cut

"In the end, he sees everything."

In de toekomst kunnen mensen ervoor kiezen om hun ongeboren baby een chip te laten implanteren. Deze chip registreert alles wat die persoon ziet en hoort tot aan z'n dood. Na het overlijden van de drager maakt een zogenaamde "Cutter" er een "rememory" van, ter lengte van een film, die bekeken wordt door de nabestaanden tijdens de begrafenis. Cutter Alan Hakman krijgt een chip in handen die erg gewild is bij een ex-cutter, die er alles aan doet om deze chip in handen te krijgen.

RWL schreef:

Waar heb je dat vandaan?

comingsoon en moviestocks.

RWL

Nou, ik zie het nergens staan. Dat het september is is duidelijk (al een paar weekjes), maar voor de precieze datum mail ik Lions Gate wel.

Het is trouwens ook nog veel te vroeg om de precieze datum vast te stellen denk ik....

RWL schreef:

Moet je maar eens kijken op imdb.com en dan bij House of D --> links en dan moviestocks en dan Robin WIlliams aanklikken én dan The Conspirator.

RWL

3e officiele review online (na de screenings afgelopen weekend in Santa Monica).

Helaas wederom negatied en zegt eigenlijk hetzelfde als in de andere 2 reviews, al is deze reviewer niet zo negatief over Robins performance.

Maar goed, rating van de film was 1,5 uit 5.

Op imdb zijn er wl enkele stemmen bij gekomen die het gemiddelde aardig omhoog halen, naar de 6,5. Das wel positief dus , alleen je hebt er (nog) niets aan.

Moviestar schreef:

Release datum: 30-09-2004 in de US

Lions Gate heeft nog geen datum vastgesteld en Moviestocks heeft toegeven deze datum "verzonnen" te hebben.

avatar van Raha

Raha

Ik ben heel benieuwd naar die film.

Raha schreef:

Ik ben heel benieuwd naar die film.

Deze zal je niet te teleurstellen. (dat was bij mij tenminste zo)

PatrickL

Dit lijkt mij een erg interessante film. Uit voorgaande berichten heb ik begrepen dat twee MM-ers de film al op een festival bekeken hebben, en zij deze film beide de maximum score hebben gegeven (is dat omdat jullie Robin Williams fan zijn (zag ik aan jullie top 10), of omdat de film gewoon erg goed is, of beide?). Weet iemand wanneer deze film in NL uitkomt, zal dat ook ergens september zijn, of waarschijnlijk later dan in USA?

Lees: twee Robin Williams volgelingen.

PatrickL schreef:

Ja klopt ik heb hem samen met Linda (RWL) gezien in Berlijn op het filmfestival. En natuurlijk zijn wij beide erg grote fans van Robin waardoor uiteraard de film haast niet kan tegen vallen. Toch vind ik het makkelijk gezegd dat de film goed is en 5* waard is alleen omdat Robin er in mee speelt. Het is gewoon een hele goede film met een spannend verhaal. Maar wat voor mij echt de doorslag was van de 5* zijn de mooie scene's en de fantastische close ups. Het is moelijk om wat te vertellen zonder te veel weg te geven maar ik vind het de beste acteerprestatie van Robin Williams tot nu toe en daarom staat hij nu bij mij (en bij Linda) op de 1e plaats. En dat gebeurd niet zomaar want wij hadden beide, voor ons speciale films, op nummer 1 staan maar die hebben toch plaats moeten maken.

Kortom het is gewoon een hele mooie film met werkelijk fantastische scene's en geweldige acteerprestaties van de gehele cast en petje af voor de regisseur Omar die het tot zo'n mooie film heeft gemaakt. Nu stop ik want ik krijg teveel zin om hem weer te zien en dat kan voorlopig helaas niet.

In September komt de film uit in de USA en hij zal niet gelijk in Nederland komen en het is nog maar de vraag óf hij hier komt en niet meteen straight to video gaat.

neo

Alleen moet je nog leren om voortaan ook even de filmscore de hemel in te prijzen mario

neo schreef:

Ja inderdaad!!! Als ik zo enthousiast ben vergeet ik veel maar inderdaad WOW! Ik heb zelf maar iets van 3 filmscores ofzo maar dit is er zeker één die ik moet hebben, vooral hoe het gebruikt wordt in de film en dan twee scene's in het bijzonder waarvan er één scene is waarin Alan (Robin) en Delila (Mira) samen dansen dat nummer is zo mooi, en daar kan Linda over meepraten, die heeft er zelfs contact met Brian Tyler over gehad!

neo

I know, i know. Tyler forever dan maar?

neo schreef:

I know, i know. Tyler forever dan maar?

Ja hoor Joep, maar Tyler z'n muziek is niet het enige wat de film zo mooi maakt he

Ik heb verder bijzonder weinig aan de verhaaltjes van Moviestar toe te voegen. Het enige zoals ie al zei over de close ups...Het ogenspel van voornamelijk Robin is zo fantastisch zoals ie in geen enkele andere film heeft gedaan. Natuurlijk spelen de ogen een grote rol in deze film, maar zoals Robin ze hier gebruikt, super! (tja, het zijn de details die het hem doen he )

PatrickL

Moviestar en RWL bedankt voor de enthousiaste reacties en de info. Ik toch wel benieuwd naar deze film geworden.

RWL

Trouwens, de bovenstaande poster zal naar alle waarschijnlijkheid niet de officiele poster worden. Tenminste, dat mag ik hopen.

De promotieposters die LG in Berlijn had waren echt fantastisch mooi! Ander lettertype en de poster was een geheel, wat bij de huidige poster niet zo is. Jammer dat dat ook geen officiele posters waren...nu mochten we er alleen naar kijken en niets meekrijgen, helaas. Lang leven de fotocamera

PatrickL

Ik vind bovenstaande poster juist wel mooi eigenlijk.

RWL

Als je de film nog niet gezien hebt misschien wel.

De film ziet er visueel zo anders uit dan op de poster weergegeven wordt. Plus, het logo dat ze gebruikt hebben....het past niet. Ik weet neit waarom, maar het past gewoon niet bij de film...

Ik zal es kijken of ik die poster de ze in Berlijn hadden kan inscannen en een linkje plaatsen ofzo.

RWL

Het is ongelooflijk . De film wordt helemaal opnieuw geedit!

Er is een nieuwe editor aangesteld om de film in een nieuw jasje te stoppen. Men hoopt nu op betere reacties na de testscreenings die op komst zijn.

De flashbacks worden allemaal naar het bgein van de film gegooid en dus zijn de flashback, de flashback niet meer .

De rol van Mira wordt NOG kleiner (en die was al zo klein ) En het allerergste vind ik toch wel de blinddoek scene eruit gegooid wordt .

Die scene zat aan het eind van film en daarin werd Robin geblindoekt door Mira...ze hadden elkaar eindelijk gevonden en op deze manier werd dat geporteteerd door Omar. Werkelijk een fantastische scene met dat geweldige nummer Enchanted Days van Brian Tyler.

Omar zelf is er ook helemaal niet happy mee, maar hij is momenteel druk bezig met het schrijven van een nieuw script. Gelukkig maar...The Final Cut moet ie maar snel achter zich laten. Wat een drama is dit.

Zelfs Robin vond de versie die ie zag in Berlijn top! dus waarom iets veranderen waar de makers tevreden en trots op zijn?!

Zo, nu ga ik even bijkomen van al dit dramatisch nieuws

neo

Dat is niet zo mooi. Die test screenings ook altijd. Er hoeven maar mensen iets niet te snappen of niet mooi te vinden of het wordt bij wijze van spreken al veranderd. Zal Enchanted nog verplaats worden naar een andere scene of verdwijnt het helemaal?

jassonn

Geen goed nieuws dit,ik keek er best naar uit om deze dit jaar nog te gaan zien.Maar dat kan ik wel vergeten zie ik.

Aangezien de recensies vernietigend waren, lijkt me dit de enige redding die nog mogelijk is.

Final Cut....

jassonn schreef:

De film staat vreemd genoeg nog steeds geplanned voor September dit jaar (in de US). Geen idee of die datum in gevaar komt...ik heb gevraagd aan diegene die me deze insiders info doorspeelt of hij daar meer over weet. Anders mail ik binnenkort die vrouw die over de distributie gaat van Lions Gate films in de US. Maar ja, het zou dus best kunnen dat de film verlaat uitgebracht gaat worden en in het ergste geval gewoon straight to video/DVD.

neo schreef:

Brian zelf zei dat het nummer op de soundtrack kwam en ik zie niet in waarom het nummer weggelaten zou moeten worden. Enchanted days wordt in scene gebruikt. De aller, allerlaatste scene zit het nummer ook in. Als dat nummer er ook nog eens uitgehaald gaat worden, dan kan FC z'n pleje in de top10 wel afschrijven. Totdat ik de nieuwe versie gezien heb, mag ie de #1 positie houden...

Ik denk dat ze een beetje laat zijn met het veranderen kapp. Redding komt naar mijn idee te laat dus. De film was AF.

Kunnen we wederom, net als bij One Hour Photo een topic aanmaken: destruction of a masterpiece.

RWL schreef:

Merkwaardige gang van zaken. Ik meen dat It's All About Love ook op die manier een totaal andere film is geworden dan de regisseur zelf voor ogen had.

Welke editor gaat zich nu over de film ontfermen, en is het een goede ?

jassonn

Maar de critici sabelen toch wel meer films neer,die dan bij het publiek wel goed vallen.Ik snap niet waarom je daarvoor een hele film opnieuw moet gaan editten.

kappeuter schreef:

Welke editor gaat zich nu over de film ontfermen, en is het een goede ?

Op IMDb staan twee namen, waaronder veteraan Dede Allen. Zou best kunnen dat die de boel moet 'redden'.

Brilliant film editor who has worked on some of the best American films of the 1960s and 1970s, becoming a trusted collaborator of such directors as Arthur Penn, Sidney Lumet, and Warren Beatty.

jassonn schreef:

Ik verdenk ze er een beetje van dat het publicitair wel lekker is om een film die The Final Cut heet een extra finale cut te geven.

jassonn

Even voor de(mijn) duidelijk,een editor zet alles in de juiste volgorde toch?

net als bij One Hour Photo

Bij OHP is 'gewoon' gemonteerd toch, niet opeens maanden later gehermonteerd?

Het gebeurt dagelijks dat films op basis van testscreenings worden bijgesneden, maar meestal gewoon omdat de makers denken dat het dan een betere film is.

Dat jij die werkkopie van OHP veel beter vindt dan de releaseversie, wil toch niet zeggen dat de makers dat ook vinden?

Of de filmstudio...