• 9.378.549 stemmen

Geregisseerd door: Omar Naim

Met onder meer: Robin Williams, Jim Caviezel en Mira Sorvino

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot The Final Cut

"In the end, he sees everything."

In de toekomst kunnen mensen ervoor kiezen om hun ongeboren baby een chip te laten implanteren. Deze chip registreert alles wat die persoon ziet en hoort tot aan z'n dood. Na het overlijden van de drager maakt een zogenaamde "Cutter" er een "rememory" van, ter lengte van een film, die bekeken wordt door de nabestaanden tijdens de begrafenis. Cutter Alan Hakman krijgt een chip in handen die erg gewild is bij een ex-cutter, die er alles aan doet om deze chip in handen te krijgen.

avatar van Norma

Norma

RWL schreef:

De technologie is ook onderschikt aan het verhaal oftewel de gedachte erachter is waar het om draait.

Mee eens, en die gedachte er achter vind ik heel boeiend!

avatar van bartje30

bartje30

Wat is het probleem met het einde.......? Ik vind juist dat de film nu af is. Als je goed op let in de film gaat het erom dat het filmpje wat de nabestaanden zien eigenlijk leugens zijn, dus wat voor filmpje zou ie maken van Alan Hakman,............ precies.

Aardig acteurswerk van Robin Williams, maar ik vind dit wel één van zijn slechtere acteerprestaties. James Caviezel speelt wel verdienstelijk. Het verhaal is aardig, had beter uitgewerkt kunnen worden en de spanning had ook wel wat meer mogen zijn.

2,5 *

bartje30 schreef:

Om welke reden...?

avatar van bartje30

bartje30

RWL schreef:

Om welke reden...?

Het lijkt net of dit een film is die hij er even tussendoor doet, op de auto-pilot bedoel ik dan. Dat terwijl ik hem altijd met veel passie zie acteren.

RWL

Hmm, dit is een low-budget en die doet ie nooit zomaar even tussendoor. Dit soort films kiest uit omdat ze hem iets unieks te bieden hebben. Films als License to Wed en man of the Year, dat zijn automatische piloot films, omdat ie daar gewoon een bak geld krijgt en zijn naam gebruikt mag worden voor de promotie. Bij The Final Cut kreeg ie een salaris die werkelijks niets voorstelt. Anyway, ieder zo z'n eigen mening .

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Ik vind de film tot bijna het einde best goed eigenlijk. Ik verbaasde me alleen dat het afliep zoals het afliep. Alsof er zoveel onverteld blijft. Erg jammer.

Wel een geweldig concept, zo'n chip en alles er omheen. Ik vind het weldoordacht in beeld gebracht, maar het verhaal had véél sterker en dieper kunnen zijn.

avatar van Gerritj

Gerritj

Ik heb niet zoveel met dit soort films Voor mij te ver van de realiteit.

Ik zou ook niet graag dat mijn leven zo te zien was. Daarvoor ben ik te ondeugend geweest.

Maar het spel van Robin vind ik weer fascinerend. Alleen daarvoor heb ik de film grotendeels gezien.

Dus een 3.0

En nu staat hij in mijn kast Met vele anderen. Maar of ik deze later nog eens pak?? Ik betwijfel het.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een sterk acterende Robin Williams en het Verhaal is ook Goed en weet me een beetje te boeien maar op de een of andere manier vind ik dit toch niet zo'n zeer Leuke Film om te kijken maar dat licht in ieder geval absoluut niet aan Robin Williams want zoals ik al zei hij acteert hier fenomenaal.

avatar van boeliebab

boeliebab

Vond het een okeeje film, maar vond het jammer dat dat misdaadgedoe erbij kwam, alsof er een extra verhaal verzonnen was om het wat boeiender te maken. Ik vond het gegeven dat iemand eindfilmpjes maakt van chips uit hoofden al interessant genoeg.

avatar van Leno

Leno

Aardige film die niet echt allerdaags is. Het toch vrij orginele verhaal wordt rustig en doordacht uitgewerkt; bovendien wordt er niet al te veel bij gehaald (op wat suspense na, wat minimaal is). Het begin is overigens wel wat traag.

Williams acteert goed en je gaat het hem mee leven, de rest van de cast is ondergeschikt maar ondersteunt hem prima. Prima einde ook.

avatar van Resh

Resh

Begrijp niet waarom deze film als hoofdpooster voor Vrijdag word gezet terwijl die andere film van Samuel L.J een veel hogere gemiddelde heeft + meer stemmers.

avatar van Bloedhond

Bloedhond

avatar van Colombo

Colombo

Resh schreef:

Ze kijken niet alleen naar stemmen + gemiddelde maar, ook naar het aantal reacties over de film!

avatar van Zinema

Redelijke thriller met een veelbelovend verhaal dat uiteindelijk niet geheel waar wordt gemaakt.

RWL

What the...het misschien wel meest intrigerende laten ze dan weer niet zien op TV. Tjonge jonge. De laatste scene knippen ze iets te vroeg. je ziet Alan dan nog net uit beeld lopen (vanuit z'n eigen p.o.v.)...hmm.

avatar van M.Braam

M.Braam

Net gezien en ik moet zeggen een zeer goede film, heb eigenlijk nog nooit een soort gelijke film gezien.

En wel een rare gedachten hoor z`m chip in je hoofd. En uiteraard speelde hij zeker weer enorm goed een klasse en zeer vermakelijke film!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Toch wel een beetje beter dan verwacht. Williams zal nooit een favoriete acteur van mij worden, maar zijn prestatie is redelijk in deze film. Het verhaal is behoorlijk ''niet normaal'', om het zo maar te noemen. Wie laat zich nou zo'n chip inplanteren? Behoorlijk belabberd als je het mij vraagt, maar oké: het levert toch een redelijk filmpje op. Caviezel doet het trouwens prima, maar met Mira Sorvino word een plankje misgeslagen. Het script is matig, maar camerawerk en muziek zijn dan wel weer positief. Leuk om een keer gezien te hebben deze film, maar geen hoosgstaand werk.

avatar van elandenburg

elandenburg

Origineel thema. Ben zelf wel een Robin Williams fan maar deze film vind ik op de een of andere manier niet echt super.

Robin kan zich zelf niet echt uitleven in zijn rol, misschien ligt het daar wel aan. Hij speelt goed. Film is ook wat aan de korte kant.

Ik dat een 2.5 wel op zijn plaats is.

avatar van stephan73

stephan73

Goed thema, maar erg slappe uitwerking.

Robin Williams acteert goed, maar ook hij kan deze film niet redden!

avatar van Thijsss05

Thijsss05

Ik vond het een origineel verhaal. Een verhaal met speciale wendingen. Ik heb er met plezier naar gekeken en zal er ongetwijfeld nog een keer naar kijken.

Ik geef deze film een 4 omdat het acteerwerk weer uit de kunst is. Het einde mocht dat niet zo spectaculair zijn, maar het blijft daarom nog een tijdje hangen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeer aangename thriller met hier en daar futuristische high/tech snufjes. Verwacht natuurlijk niet een uitgebreide SF want dat is Final Cut niet echt. Heb niet veel van Robin Williams gezien, meer erover gehoord en hem als bad-guy in Insomnia gezien. Maar ook in The Final Cut liet ie wat moois zien. De sfeer zat goed in elkaar en de verzinsels zijn bijzonder: een chip waarmee je je hele leven als een film kan terug zien. Even tussendoor... Bestond dat nou maar echt *zucht* want dan zou ik ook heel wat mooie herinneringen uit mijn jeugd kunnen zien met tranen in me ogen van jeugdsentiment (als je zoiets dan al voor je dood kan bekijken). Haak nu wel een beetje af maar welk mens wil dat nou niet?

Bovendien draait het in The Final Cut overal om herinneringen dat zie je ook aan het eind met die grafstenen met die beeldschermen der op. Zag er trouwens best hillarisch uit.

Verder is het plot eromheen ook mooi en prima op volgorde. Special fx waren hier en daar ook aanwezig en zoals gezegt: De toekomstige sfeer zat er goed in. Ook al ging het om de kleinigheidjes.

Prima sf/thriller.

avatar van wwelover

wwelover

Jammer dat een film met toch een origineel plot,zo matig is uitgewerkt. Ik vond hem erg saai ook, en kon mijn aandacht er niet bijhouden. Robin Williams vond ik dan wel een pluspunt.

avatar van ChrisC87

ChrisC87

Ik hoop dat iemand reageert op dit berichtje, want ik word helemaal gek!!!

Ik heb net de film gezien en vond em vrij aardig

Maar wat me dwars zit is de laatste scene waarin Fletcher Alan's implant bekijkt. Je ziet de camera dan over het lichaam van Fletcher gaan en dan - draagt ie de ketting van Alan's jeugdvriend Louis Hunt -.
Mijn gedachte was gelijk dat Fletcher Louis Hunt is,
maar misschien heeft het wel een andere betekenis.
Ik heb op het internet gezocht en kan het antwoord niet vinden.

Kan iemand mij misschien vertellen wat het wel is of dat het iemand ook is opgevallen?

RWL

Nee, Fletcher was niet Louis Hunt, dat is zeker. Ik heb net nog even het commentaar van de Regisseur geluisterd, maar over de precieze betekenis zegt ie niets. Zelf denk ik dat Alan die ketting bij het graf van Louis Hunt had achtergelaten, omdat Alan een deel van z'n leven achter zich moet/gaat laten. Hij mag geen cutter meer zijn en omdat ie eindelijk de waarheid weet van wat er vroeger in z'n jeugd gebeurd is, kan ie weer verder met z'n leven.
Fletcher daarentegen wil niet dat het stopt, neemt die hanger mee en neemt daarmee als het ware het werk van Alan over, ookal zou Alan het daar niet mee eens zijn. Lastig uit te leggen, maar zo zie ik het een beetje.

avatar van movie fan

movie fan

goede film , met een sterk acteerende robin williams . verhaal was goed , en boeiend , de spanning zat er goed in . einde was misschien wel wat te snel gedaan en te plots , maar dat maakt de film niet minder .

avatar van Bokito

Bokito

Inderdaad, ik vond het een maitige film. Williams zet een goede rol neer als een emotieloze cutter, maar de spanningsboog in de film had wat meer gespannen mogen worden. Het voorval wat hij al jaren met zich mee sleurt had een prominentere rol mogen spelen in het verhaal en niet zo makkelijk opgelost hoeven worden. Het personage van Williams heeft duidelijk de nadruk, de andere rollen zijn er maar komen niet lekker uit de verf. De film blijft niet hangen.

avatar van Starscream

Starscream

Saaie film,het verhaal is uniek vind ik .Maar ze doen niets met dat unieke verhaal !!

avatar van Queennie

Queennie

jah, k kon 'm niet laten staan voor een euro, dus toch genomen..

thriller, s-f is echt mijn ding.

maar ja wie weet,, er staan geen bepaalde leuke reacties over deze film..

maar k blijf hopen dat er wat uit gaat komen..

k maak wel s mee, dat er een en al negatieve dingen staan over een film, maar die toch redelijk meevallen..

ff zien,, .

avatar van Tarkus

Tarkus

De film is niet echt wat ik ervan had verwacht.

Een beetje saai allemaal, al is het idee van het geheel wel iets om er een boeiende film van te maken, maar at doet men hier niet.

En ik vind Robin Williams toch niet echt geschikt voor dit soort rollen laat hem maar komische rollen spelen, doet ie veel beter.

Kortom: goed idee, maar men doet er te weinig mee.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Wat deze film de moeite waard maakt is het IDEE. Robin Williams speelt vooral zichzelf met z'n grimasjes en onderkoelde reacties. Toch past dat wonderwel in deze vermakelijke thriller. Er had echter wel meer in gezeten. Ik blijf nu met een gevoel zitten dat ik meer had willen weten. De film sterft een beetje in schoonheid. Toch maar een 3,5 gegeven.