• 9.414.945 stemmen

Geregisseerd door: Omar Naim

Met onder meer: Robin Williams, Jim Caviezel en Mira Sorvino

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot The Final Cut

"In the end, he sees everything."

In de toekomst kunnen mensen ervoor kiezen om hun ongeboren baby een chip te laten implanteren. Deze chip registreert alles wat die persoon ziet en hoort tot aan z'n dood. Na het overlijden van de drager maakt een zogenaamde "Cutter" er een "rememory" van, ter lengte van een film, die bekeken wordt door de nabestaanden tijdens de begrafenis. Cutter Alan Hakman krijgt een chip in handen die erg gewild is bij een ex-cutter, die er alles aan doet om deze chip in handen te krijgen.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Enorme teleurstelling deze film. Het verhaal leek zo veelbelovend, maar er wordt werkelijk niets mee gedaan. Het blijft allemaal opervlakkig zonder ook maar ergens spannend te worden. Er zitten een paar leuke vondsten in (zoals de defecte chip die werkelijkheid en fantasie door elkaar haalde), maar de relevantie van de relatie met Delila ontgaat me helemaal. Het einde bleef open, wat totaal niet geschikt was voor deze film.... jammer. 1 1/2 ster.

avatar van wiekske

wiekske

Vond de film leuk... en toen was hij in een keer afgelopen... niet echt een goed eind. ze hadden er inderdaad meer uit kunnen halen.

avatar van Wippetnose

Wippetnose

Vond het verhaal in principe heel erg leuk, maar het einde viel erg tegen... erg jammer.

avatar van damon

damon

er gebeurt gewoon geen ene f*ck in deze film.

Steeds maar weer Williams die over een trauma moet zien te komen.....boooring. had VEEL meer mee gedaan kunnen worden 2*

avatar van DeVrouw

DeVrouw

vond het idee inderdaad erg leuk...

film vorderde goed, maar met de juiste ingredienten werd weinig gedaan...bleef wel van het begin tot het einde boeien, maar dat was het dan ook

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Uiterlijk kille maar wel gevoelige film. Williams trekt steeds wat hetzelfde gezicht in z'n dramarollen maar legt toch een ongeziene grootsheid ( in kleinheid in deze film dan ) in z'n rol.

avatar van tjp1994

tjp1994

lekkere snelle film die een lastig odnerwerp behoorlijk gesimplificeerd brengt. inderdaad had men er veel meer mee moeten doen, een heleboel blijft erg oppervlakkig. met de hele eye coorporation en die gast Bannister had men veel meer moeten doen.

avatar van Moviemani@

Moviemani@

Een film die geen seconde spannend is, geen structuur heeft en veel kansen onbenut laat.

avatar van queenie

queenie

ik heb lang gewacht om hem te bekijken, maar het viel achteraf mee. Het verhaal is goed te volgen en is best leuk alleen het einde............tja dan blijf je toch met een gevoel zitten is dit het en wat nu? 3*

avatar van LeeGer

LeeGer

Was er te weinig geld? Ik heb een halve film gezien en toen kwam de aftiteling.

Als 't hier bij blijft geef ik 2*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

saaie film, met een slap verhaal!!

T einde was ook bagger... Na de film had ik echt zoiets okay was dit het?!

avatar van Rene1971

Rene1971

Ik had wel wat van deze film verwacht; het verhaal is erg origineel... Er had m.i. veel meer mee gedaan kunnen worden! Het resultaat: slappe thriller/drama/sf.... Vond de acteer prestaties van Robin Williams ook een beetje tegenvallen.

avatar van SSL-Gladiator

SSL-Gladiator

Deze film is de teloorgang van Robin Williams. Zeer jammer dat hij zo laag moet vallen. Dit is totaal geen aanrader. Een slecht uitgewerkt plot, niet spannend, gewoon anderhalf uur verveling. Met dit verhaal had er veel meer ingezeten, men kon nog alle kanten uit. Maar ja, het werkt niet goed uitgewerkt en slecht geregisseerd. Robin Williams maakt wel nog iets goed door zijn acteerprestatie.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Robin Williams speelt aardig en daar is dan ook alles mee gezegd.

Had veel verwacht van deze film, maar het monde uit in een teleurstelling.

Het verhaal wil maar niet spannend worden en dat einde......

avatar van Gehenna

Gehenna

Erg origineel verhaal, maar verdiende wel een véél betere uitwerking dan nu het geval was. Had echt het idee dat ik naar een nog niet af product heb zitten kijken. Williams is goed, Caviezel had een grotere rol gemogen. Wat me stoorde is dat het verhaal slecht is uitgewerkt, met bijvoorbeeld een half uur extra, hadden personages meer een gezicht kunnen krijgen en de relaties met elkaar beter uitgelegd. Nu is het een vreemd geheel, met gaten in het plot.

Film ziet er verder wel erg mooi uit maar het script waar écht wel potentie in zat is gewoonweg afgeraffeld. Heel jammer maar desondanks heb ik me vermaakt. De jonge regisseur Omar Naim laat met zijn 28 lentes wel degelijk zien dat hij getalenteerd is in zijn speelflm-debuut, de film heeft een eigen gezicht gekregen en zoals men zegt; oefening baart kunst. 3*

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vind deze film persoonlijk niets aan. Zo flauw. Het verhaal kon mij niet tot weinig boeien.

*-ster

avatar van Mug

Mug

Regisseur Omar Naim had een idee. Hij vergat 1 ding: hij kan geen scripts schrijven. En dat is het grootste gebrek van deze film: een goed script. Het loopt niet lekker, en zit vaak vol flauwe wendingen. Normaal gesproken houd ik wel van een open einde, maar in deze film paste het - zoals velen al voor me zeiden - totaal niet.

Gelukkig is de cast solide. Voor de cast en het basis-idee wil ik hier best een anderhalve ster voor uitdelen.

avatar van beaster1256

beaster1256

hier had ik veel meer van verwacht , alle elementen zaten erin om een topper van deze film te maken maar het bloedt allemaal dood , williams is ook niet met zijn hoofd er helemaal bij en ja , flauwe wendingen , enfin mindere film

avatar van wilmau

wilmau

een hele slechte film met een eind wat geen eind is. krijgt een 2 voor de moeite. niet kijken dus

avatar van Redlop

Redlop

Snel deleten deze slappe hap. 1,5*

avatar van veron35

veron35

geweldig.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

goede diepgaande film,maar jammer dat het einde zo vaag is

hier zou wel n serie over gemaakt kunnen worden

elke week n andere ziel

avatar van gotti

En elke week hetzelfde uitgangspunt? Dat zal saai worden...

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Lijkt me een bijzondere film, meer informatie!

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Heel origineel concept waarbij het, zoals bij alle films, weer om de uitwerking gaat. ik kan me voorstellen dat mensen deze film als "niet af" beschouwen. maar ik vind alleen het concept al 3* waard. Nu is het zo dat het kijken van de film toch vermakelijk is. Er had meer ingezeten, maar desalniettemin een goede film.

avatar van kees vz

kees vz

wat een kut film krijgt van mij een 0,5 deze had in de flop 100 moeten staan !!!!!!!!!

avatar van DragQueen

DragQueen

Een goede film, met een sterk verhaal. williams zet zijn rol perfect neer. ik heb absoluut genoten van de film. verder een sterk einde. ik ga niet teveel door over de film, want dan zal ik toch afgezeikt worden door bepaalde mensen. onbegrijpelijk trouwens, dat weinig mensen de film weten te waarderen. 4 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardige film, met een erg orgineel gegeven, dat jammer genoeg niet tot het maximale word uitgewerkt.

Verder speel Williams, zoals altijd, een erg solide rol, maar mede doordat de makers voor de makkelijke weg kiezen, kan ik hem niet meer dan 3 sterren geven.

3***

avatar van Norma

Norma

Ongelooflijk, die commentaren van "gaat nergens over" "raar einde" etc. Ik zou zeggen dat de film over heel veel gaat: privacy, hoe ver ga je daar in, leven en dood; verantwoording afleggen voor je daden, je bewustzijn van wat je doet...Er worden een antal zaken aangetipt die genoeg stof tot nadenken geven! Wat ik jammer vond is dat het technologische gedeelte een beetje simpel wordt gebracht: men neme een chip, een beeldscherm en hopla, daar is uw leven. Alsof iedereen dat op een druilerige zondagmiddag wel kan gaan zitten doen. Maar als je mee wilt gaan in de gedachte dat dit kan dan vind ik dit verder een hele aardige, niet zo standaard thriller!

avatar van RWL

RWL

De technologie is ook onderschikt aan het verhaal oftewel de gedachte erachter is waar het om draait.