The Final Cut (2004)
Geregisseerd door: Omar Naim
Met onder meer: Robin Williams, Jim Caviezel en Mira Sorvino
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot The Final Cut
"In the end, he sees everything."
In de toekomst kunnen mensen ervoor kiezen om hun ongeboren baby een chip te laten implanteren. Deze chip registreert alles wat die persoon ziet en hoort tot aan z'n dood. Na het overlijden van de drager maakt een zogenaamde "Cutter" er een "rememory" van, ter lengte van een film, die bekeken wordt door de nabestaanden tijdens de begrafenis. Cutter Alan Hakman krijgt een chip in handen die erg gewild is bij een ex-cutter, die er alles aan doet om deze chip in handen te krijgen.
Alan W. Hakman
Simon
Hasan
Young Alan - 9
Moviestar
mmm, gek dan. Ze hebben wel beide een Robbie Williams top 10, RWsite & een minuut nadat de 1 the Final Cut een 5 geeft, doet de ander dat ook? (om half 2 's nachts notabene!)
Dat komt omdat ik samen met RWL naar Berlijn geweest ben voor de wereldpremiere van The Final Cut
, vandaar dus even in het kort samenvattend.
April 2005 in de Nederlandse Videotheken
En een maand later verkrijgbaar op DVD.
Waar heb je dat vandaan Lin?
RWL
Het leek even beter te gaan met de film net voordat ie uitkwam (prijs voor beste script), maar nu is het weer bar en boos. Echt zo zonde, want Robin heeft zo z'n best gedaan met promoten in een voor hem moeilijke periode. Dus voor hem sneu, maar zeker ook voor de regisseur.
Jammer, niets aan te doen.
Denk dus dat Lions Gate nu een aantal releases gaat schrappen, waaronder Nederland.
De info heb ik van Dutch Film Works via e-mail ontvangen.
RWL
Het gemiddelde op IMDB is ook dalende.
Nee, dat is al maanden 5,9 / 6,0...
Nog een clip online:
Een scene met Robin en Jim gebruikten ze bij Ellen.
Bij Leno werd de volgende clip gebruikt (vooral goeie promo voor Brian als je het mij vraagt
Moviestar
Geweldige clip, muziek is wat meer op de achtergrond geplaatst hoorde ik, maar zo mooi en vooral het einde dan de climax.
RWL
Film "draait" nu 2 weken in de US bioscopen en heeft net de $500.000 binnengehaald
Het gemiddelde op IMDB is langszaam weer stijgende, staat nu op 6,3.
RWL
De film zou dit weekend in meer zalen gaan draaien, maar in plaats van meer zijn het er minder geworden.
Van de 117 bioscopen zijn er nu nog maar 48 over. Afgelopen weekend werd er maar liefs ruim $32.000 binnengehaald. Voor een 3e weekend byzonder veel.
Ze gaan de film nu of snel naar de EU sturen of zo snel mogelijk zorgen dat ie op DVD uitkomt, zodat ze ervanaf zijn.
Op dit moment draait ie in nog wel 10 hele bioscopen
Zal komend weekend dan wel z'n laatste dagen beleven denk ik.
In Azie komt de film wel nog uit deze maand, in Thailand en Hong Kong zowiezo. Australie mag zich ook gelukkig prijzen met een release as donderdag
RWL
Film komt in Februari op DVD in belgie uit. Laatste nieuws wat ik van Dutch Film Works kreeg was een DVD release in Maart voor videotheken en April zou ie in de winkels moeten liggen.
Gezien DFW in de hele benelux de film op DVD uitbrengt, zal de datum wel naar voren geschoven zijn...
We zien wel.
We zien wel.
Mooi des te eerder heb ik hem!
Ik snap het wel ze willen er nu natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, dan zal de US release zeker niet zo lang meer op zich laten wachten.
RWL
22 maart komt de regio 1 DVD uit!
Over extra's niets bekend, maar Omar schreef dacht ik dat er deleted scenes in zouden komen. We wachten af......
Moviestar
22 maart komt de regio 1 DVD uit!
De Regio 4 DVD, inclusief Cover Art. Release: 9 Februari 2005
RWL
Soms zit het mee, soms zit het tegen....
Regio 4 cover is aardig, komt 6 weken eerder uit dan de regio 1.
Regio 1 cover is super!, maar moet lang op worden "gewacht".
Hmmm, what should I do?
Moviestar
Soms zit het mee, soms zit het tegen....
Regio 4 cover is aardig, komt 6 weken eerder uit dan de regio 1.
Regio 1 cover is super!, maar moet lang op worden "gewacht".
Hmmm, what should I do?
Makkie! BEIDE!
En die Japanse en Spaanse ook nog even dan
Tuurlijk, why not
Holy ****! Net gevonden...de extra features op de DVD
Lion's Gate Home Entertainment have announced the Region 1 DVD release of The Final Cut for 22nd March 2005 priced at $27.98 SRP. Robin Williams, Mira Sorvino and Jim Caviezel star in this science-fiction story from writer/director Omar Naim.
Features include:
English DD5.1 Surround
Commentary With Director Omar Naim
Making of Production
Design Featurette
Special Effects Featurette
Deleted Scene
Behind the Scenes / Storyboard Comparison
Dit is werkelijk fantastisch! En "maar" 1 deleted scene...we weten natuurlijk al welke dat is
Omar vond het zelf ook 1 van de mooiste scenes in de film, maar moest eruit vanwege de lengte
. Wow.
Helaas geen commentary van Robin erbij. Bij One Hour Photo deed ie het commentaar nog samen met Mark Romanek, omdat, zo zei ie, die film ziet als een mijlpaal in z'n filmcarriere.
Ach, zoals het ernaar uit ziet, valt er genoeg aan de DVD te beleven.
*edit* Staat wel mooi die 1e 4 stemmen
Design Featurette
Special Effects Featurette
Deleted Scene
Behind the Scenes / Storyboard Comparison[/i]
mijn dag kan niet meer stuk! vooral door de deleted scene en de Behind the scenes!!!!!
ex_uva
Waarom heeft deze film 5*? Kan iemand dat motiveren, moet ik hem kijken of niet? Wel raar dat er maar 4 stemmen zijn geplaatst!
Moviestar
Op pagina 6 staat mijn recensie.
Jordy
Waarom heeft deze film 5*
Tot nu toe alleen gezien door Robin Williams-fans. Over een half jaar heeft deze film een 2,93
[quote]Moviestar schreef:
Ik heb een review staan op m'n site en ik dacht ook ergens hier op de site...maar mijn review met heel veel meer info staat op http://www.robin-williams.net/...
Daar kun je misschien ook wel uit opmaken of de film je iets lijkt of niet.
Over een paar maanden (2 - 4) in de videotheek.
De film heeft 1 prijs voor beste script gewonnen op het Deauville filmfestival. Verder heeft ie het in de US erg slecht gedaan omdat deze film een zogenaamde "Europese" stijl heeft
Ik zou zeggen: gewoon kijken en oordeel voor jezelf.
as

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video