• 9.384.396 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 30 september 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Collateral

"It started like any other night."

De vriendelijke Max (Jamie Foxx) is taxichauffeur in Los Angeles. Hij krijgt Annie (Jada Pinkett Smith), een advocate, als klant en rijdt haar naar haar bestemming. Ze voeren een goed gesprek en er is een klik, maar beiden gaan verder. Max rijdt door naar het vliegveld om daar zijn volgende klant, Vincent (Tom Cruise), af te halen. Deze vraagt hem ergens af te zetten, maar ook om vlakbij die locatie te wachten tot hij klaar is. Wanneer er een lijk op Max' taxi valt, blijkt dat het begin van een helse nacht...

Max Durocher

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Beet schreef:

en wat is een Hollywood-demper?

onrealistisch zacht geluid.

avatar van Beet

Beet

tsja, als realisme de norm zou moeten zijn in de filmindustrie kunnen ze wel inpakken.

avatar van Hankster

Hankster

Het blijft jammer van het slappe einde, want anders had deze sfeervolle film minstens 4* gekregen wat mij betreft.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Volgens mij is het enige originele aan de film dat Tom Cruise een boef speelt, dat zien we het broekmannetje namelijk niet vaak doen. Maar voor de rest is het een ietwat gladde actiefilm die net boven de middelmaat weet uit te steken met zijn mooie beelden. Jamie Foxx bewijst wel dat hij een acteur is om in de gaten te houden.

avatar van Alex G

Alex G

Vind de start van de film wel ietsjes langzaam gaan maar naar een 40 minuten is het wel weer iets beter, had op het einde wel iets meer verwacht als het om de dader gaat. maar verder zit de film goed in elkaar qua acteren ook. zeker een aanrader

avatar van N811

N811

Jammer van het slappe einde.

avatar van Criticism

Criticism

Prima film, alleen jammer van het einde.

avatar van Chucky92

Chucky92

Geweldige film, weinig aan toe te voegen.

avatar van sporthaas

sporthaas

alpina schreef:

Een typische Amerikaanse actiefilm. Niet echt slecht, leuk om eens naar te kijken maar zeker niet meer dan dat. Een film die je 3 minuten nadat je hem hebt bekeken weer helemaal vergeten bent.

avatar van Quaest

Quaest

Wat een super film! maar jammer dat einde Jamie Foxx te ver is. Had wat anders verwacht.

Tom Cruise acteert GEWELDIG! Mooi om te zien.

avatar van Resh

Resh

prachtig film, na een lange tijd een goede actie film gezien als deze. De sfeer van de film was heel leuk en een hele goede acteer werk van Jamie Foxx en Tom Cruise! En ik heb geen enkel moment verveelt

avatar van Jordaeh

Jordaeh

sporthaas schreef:

Ik wou net zeggen!

Heb em al redelijk wat jaartjes terug gezien, en ik was 'm echt nog niet vergeten!

Erg aangename film, vooral de manier hoe het is gefilmt enzo vond ik gewoon erg gelikt.

De aan 1-keer door nachtscene laat een toffe view zien

avatar van Durete

Durete

sporthaas schreef:

Hilarisch

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Blijft een geweldige film dit. Vind hem erg spannend. Het verhaal is ook erg goed opgebouwd, maar daarnaast zijn de acteerprestaties ook OK. Een dikke 4 *

avatar van daevilmikie

daevilmikie

Vind het ook een geweldige film!! bleef me boeien, alleen zoals ik hier al vaker gelezen heb, het einde had echt wel wat beter gekund!

avatar van Zidamon

Zidamon

Ik heb me met deze film prima vermaakt. Tom Cruise speelt hier een 'out of character'-rol die mij goed bevalt.

Geen brave Hendrik, maar een bad guy met een bad day, want hij kiest Jamie Foxx uit als taxichauffeur. En laat die nou net andere dingen aan zijn hoofd hebben.

Goed acteerwerk, vooral van Cruise in een film die lekker vlot blijft en geen echte 'inzakkers' heeft. Hoewel de geloofwaardigheid van het verhaal soms wat dunnetjes is (karakteristiek voor dit genre denk ik), geef ik deze rolprent graag 4 sterren.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Mooie beelden, maar ik heb mooier gezien. Verder heeft de film absoluut niets te bieden. De soundtrack vond ik erg maar dan ook erg slap. Geen enkel mooi nummer mogen horen en als kracht bijzettend middel werkt het evenmin. Het uitgangspunt van het scenario heeft potentie en had vooral psychologisch interessante dingen op kunnen leveren maar uiteindelijk blijkt het verhaal uitermate saai en standaard uitgewerkt te zijn. De vele toevalligheden komen daar nog bovenop en zorgen ondanks het goedbedoelde doch belachelijke excuus voor een einde dat niet serieus te nemen valt – iets waar in dit geval niks leuks of goeds aan is. Ook Cruise en Foxx zijn geen verrijking. Ze acteren niet slecht maar noemenswaardige prestaties leveren ze evenmin. Toch wil ik de disco-scène waarin Cruise een heus leger aan agenten en andere gegadigden het nakijken geeft natuurlijk niet onvermeld laten...– ...dat was een bijzondere scène. Het fragment met de wolf vond ik dan weer wel mooi!

avatar van Kraay

Kraay

Voorspelbaar en verre van orgineel, enige boeiende waren Cruise als schurk en de disco scene, ook heel onreralistich en wel heel toevallig allemaal, 2* voor hersenloos vermaak, wat zo'n beetje het maximum daarvoor is.

avatar van ILDIB

ILDIB

Onderhoudend zeker, maar qua actie te beperkt, ook qua drama te beperkt en voor de rest mwah. Idee van het verhaal is natuurlijk bijzonder aantrekkelijk. Helaas kwam de rol van Ruffelo totaal niet tot leven danwel belangrijk over. Ook meneer de chauffeur veranderd wel erg plots van aard en karakter..

Wat vaak is in films met supermoordenaars, ze hebben als tot in perfectie uitgewerkt maar maken wel de meest stompzinnige fouten die echt totaal niet geloofwaardig zijn tov de rest van hun gedrag..

En de eerste taxi die slechts een kleine deuk heeft na 100 kilo vlees op het dak te hebben gehad van 10 hoog moet nog gemaakt worden..

Maar al met al toch zeker de moeite waard.

edit, muziek vond ik audioslave wel prettig..

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Jammer, want hoewel de beelden prachtig en sfeervol zijn (zoals we van Mann gewend zijn) zijn de acteerprestaties beneden peil en het verhaal wordt gaandeweg zo ongeloofwaardig dat het eerder lachwekkend is als spannend. Het einde is tenenkrommend slecht. Tom Cruise als hitman zonder geweten was wel een verademing. Een stuk beter dan al die 'Mr. Perfect' rollen in ieder geval. 2,5*

erg spannende thriller !

cruise verbaasde me best wel met zijn rol erg goed !

echt wel een 8 waard !:D

blij dat ik ghostbusters ervoor heb laten gaan

* * * *

avatar van Quaest

Quaest

darkjaap schreef:

blij dat ik ghostbusters ervoor heb laten gaan

Haha! mee eens Ik wou bijna voor Ghostbusters gaan. Maar me vader wou wat meer sirieuze film kijken. Toen heb ik deze gekozen.

avatar van Kraay

Kraay

Quaest schreef:

Idd heel serieuze film ja

avatar van Lucknopfler

Lucknopfler

Pastichio Rocker schreef:

Helemaal mee eens al vond ik Foxx ook nog niet zo heel slecht.

darkjaap

foxx was daar en tegen juist erg goed in deze film

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Gisteren voor de tweede maal gezien. Ik vind de film zelfs nu beter dan de eerste keer.

Naar mijn mening de beste rol van Tom Cruise. Maar ik moet toegeven dat ik meer verrast ben door Jamie Foxx, omdat ik tot nu toe nooit onder de indruk van hem was geweest. In deze film is hij toch wel heel erg in zijn element.

Sfeervol en bijzonder.

Na Heat de beste film van Michael Mann. Na de teleurstellende Ali heeft hij het weer goed gemaakt.

avatar van Mark W

Mark W

Foxx acteerde goed, al was het wat mij betreft niet goed genoeg om de film lang in mijn geheugen te behouden. Heb er een kwartier over gedaan om er achter te komen welke film ik ook alweer gezien heb gister...

Al met al een redelijke film, met een wat jammerlijk einde. Had meer in gezeten.

avatar van kawa2

kawa2

3.5* ik vondt het een geweldige film

alleen het einde vindt ik wat minder

hoe loopt het af met de taxi chaufeur ????

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

kawa2 schreef:

3.5* ik vondt het een geweldige film

alleen het einde vindt ik wat minder

hoe loopt het af met de taxi chaufeur ????

Hij wordt ontslagen, raakt aan de drank en sterft een vroegtijdige dood.

darkjaap

waar heb je dat dan tegengekomen.....