• 9.380.493 stemmen

AVP: Alien vs. Predator (2004)

Actie / Sciencefiction | 101 minuten / 115 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Alien vs. Predator

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 28 oktober 2004

Plot AVP: Alien vs. Predator

"Whoever wins... We lose"

Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...

Alexa Woods

Mark Verheiden

Joe Connors

Thomas Parks

WIE KAN MIJ HELPEN:

Ik wil het horloge dat een aantal keer te zien is in de film alien vs predator. Ik kan het merk echter niet goed lezen. Weet iemand van welk merk dat horloge is? Die vrouw draagt het en kijkt er in de film vaker op. Ik wil dit horloge voor mijn man kopen en zou het fijn vinden als jullie me kunnen helpen. By the way: goeie film he, er zit een spannend verhaal in en het is geen slap aftrekseltje van de gewone alien. Mail me dat dan alsjeblieft door naar: [email protected]

Alvast heel erg bedankt!!

avatar van Diesel

Diesel

Paul Anderson is meester in het verpesten van interessante verhalen en thema's. Zo deed hij dat met Resident Evil, The Sight, Soldier, Mortal Kombat en vanzelfsprekend ook met dit vervolg op Predator en Alien. Echt slappe hap. 1,5*

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

ik gaf deze een 1,5 dat is meer dan ik verwacht had

avatar van BlueSword

BlueSword

ik vind deze film erg vet, ben ook gek op alien en predator.

opzich zit er geen verhaal in maar vond het nog steeds een leuke film.

ze gaan alweer een AVP 2 maken...ben benieuwd.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Nee nee en nog eens nee, met deze film wordt de plank dus echt mis geslagen.

Oke het idee is wel misschien leuke bedacht, beetje het

"Freddy vs. Jason" of "Chucky vs. Leprechaun"-idee erachter maar in deze, AVP zaten wat dingen in waar ik van dacht, dat kan gewoon niet, het is dat ik niks mag spoilen hier maar anders... haha;)

avatar van Anakin01

Anakin01

Een leuke, (ont)spannende film, die me zeker goed aan het scherm gekluisterd heeft!

Vind dat je bij deze film niet in slaap kan vallen ofzo...

Vind het wel een beetje een raar einde, waardoor ik natuurlijk verwachtte (Degene die hem gezien hebben zullen weten wat ik bedoel) Dat er een tweede komt.

Ik zal zeker wachten en uiteindelijk lekker gaan bekijken

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik heb hem in de bioscoop gezien, vond hem wel leuk om te kijken.

Vaag verhaal maar zeker wel leuke stukjes!!

avatar van Waku

Waku

Er zitten een aantal leuke scenes in deze Alien versus Predator.Maar de film is nogal donker en dat is jammer.

Geen ijzersterk verhaal natuurlijk maar dat was ook niet te verwachten.

Voor de kenners en liefhebbers van de alien serie wordt het ontstaan nu wel duidelijk en dat is misschien wel

grappig.

Verder een niemanddalletje.

avatar van Starfox

Starfox

Met de instelling "verstand op nul" en gewoon genieten vond ik deze mix van Alien en Predator helemaal niet verkeerd. Einde is wel heel erg open voor een vervolg. Ik heb me niet verveeld bij het kijken.

avatar van code9

code9

Geinige confrontatie tussen het engste monster aller tijden (Alien) en Predator. Mensen zijn overbodig... en de acteurs duidelijk ook. Wat wordt er tegenwoordig toch veel afgeraffeld zeg. Een op zich interessante 'topontmoeting' wordt door het zéér matige acteerwerk en het te simpele scenario bijna verpest.

2,5* (om de erfenis van Alien, of zo...)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

er valt toch wat meer te halen uit de 2 beruchtste monsters van het witte doek.

Ik geniet van Predator en Aliën, maar daar is alles mee gezegd.

Wat een fout maakt Paul Anderson door de goede kant van de predator te laten zien.. Waarom!?

Jammer, jammer, jammer.

3 *

avatar van Film Pegasus

Nicolage Rico schreef:
Wat een fout maakt Paul Anderson door ....

Jammer, jammer, jammer.

3 *

Wat je zei over predator kwam trouwens al voor in de predatorfilms:

Predator vocht eigenlijk maar tegen gewapende mensen. In deel 1 was dat tegen het gewapend team in de jungle en vooral in deel 2 komt het duidelijker weer waar hij slechts geweld gebruikt tegen gewapende mensen. Dat hij als buitenaards wezen het verschil niet altijd ziet tussen gewapende agenten of gewapende drugsdealers kan je hem moeilijk verwijten.

Zo is het ook in deze film waar hij enkel de intentie heeft om te jagen op de aliens en niet als hoofdzaak heeft om gewoon tegen alles en iedereen te liggen vechten en schieten. De mensen vermoord hij enkel als ze een wapen hebben of een obstakel vormen. Vanaf het moment dat hij ze niet meer aanschouwt als vijand kunnen zij ook wapens dragen.

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Leuk lees zojuist op IMDB dat er een vervolg komt in Augustus 2007.

Ja ik was zeer te spreken over deze film vond hem heel erg leuk, welliswaar niet zo spannend als een Alien of Aliens of Predator maar gewoon leuke als lekkere pulp actie.

Ben zeer benieuwd ook naar deel 2, is dit overigens dan ook voor het eerst dat een Creature versus Creature film een vervolg krijgt???

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Leuke vermakelijke film, die in mijn ogen het niveau van alien en losse predator films, nooit haalt.

Jammer vond ik ook dat de geschiedenis in een paar minute werd ontdekt.

Teveel toevalligheden, maar zoals ik al genoemd heb een vermakelijke film.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Vermakelijke avondvullende film. Ik dacht eerst dat dit weer zo'n typische Hollywood spektakel film zou zijn, maar toen ik hem op me gemak bekeek met een drankje erbij was hij erg leuk.

avatar van felix89

felix89

king16 schreef:

Alstublieft, dit is een ongure, vuile en smakeloze hollywood film!!!

de film is een schande voor de alien reeks en zelfs voor de predators.

Wat versta jij onder hollywood films?

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

Mijn God zeg wat een bagger film. Dus hier hebben fans van de Alien vs Predator strips al die jaren op moeten wachten? Ik vind het echt knap dat Paul ws Anderson telkens weer goede film ideen krijgt en ze telkens weer totaal weet te verpesten. Wie huurt deze man telkens weer in. Deze man moet wel kunnen lullen als Brugman want ik had hem nooit te werk gesteld als maker voor mijn producties. Wat een door en door slechte regisseur is deze man toch. En hij blijft maar werk krijgen. En wij worden continue maar geconfronteerd met zijn wan producties. nee Paul techno muziek is niet spannend maar irritant om te gebruiken in films (Zie de totaal verkrachte Ressident evil) Nee Paul nee alsjeblieft niet nog een Soldier. deze man is dus verantwoordelijk voor een van de duurste flops aller tijden (Soldier) en nog mag meneer doorgaan met en maken van prut films. Knap hoor Paul knap. Ik haat deze man met een passie in tegenstelling tot zijn naam genoot die wel leuke films afleverd.

avatar van Lukic

Lukic

Niet zo'n beste film. Maar het gegeven dat die predator een verbond sluit met die vrouw + dat hele achterliggende verhaal vond ik dan wel weer redelijk sterk. 2 ster.

avatar van frederique89

frederique89

BlueSword schreef:

ik vind deze film erg vet, ben ook gek op alien en predator.

opzich zit er geen verhaal in maar vond het nog steeds een leuke film.

ze gaan alweer een AVP 2 maken...ben benieuwd.

Amai, jij vindt amerikaanse hollywood bullshit echt vet. Astublieft zeg man. Dat is echt een film dat op de botten trekt!

Toch van die regisseur niet, alsjeblieft!

avatar van thunderjong

thunderjong

Opzich niet een hele wilde film en niet echt fantastisch acteer werk. PRedators zagen er niet echt mooi uit (als mensen in pak). Maar al met al keek de film toch lekker weg. Achterliggende verhaal is wel grappig en als je hem niet al te serieus neemt dan moet het te doen zijn.

Hoop tzt op een goede (serieuze) remake.

avatar van digifredje

digifredje

Ik vond de Alien films en de Predator films top, maar dit hoort er echt niet bij in het rijtje...

avatar van 606

Heb echt vastgenageld gezeten in mijn stoel van de spanning waren echt leuke momenten erin.

avatar van Phoenix

Phoenix

Waarom kon de beste milieu-expert ter wereld op Antarctica een half uur rond huppelen in alleen een strak topje?

2* voor de aardig uitgewerkte clash tussen deze 2 iconen uit de filmgeschiedenis.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nogmaals gezien, hij blijft leuk om naar te kijken.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

felix89 schreef:

Alstublieft, dit is een ongure, vuile en smakeloze hollywood film!!!

de film is een schande voor de alien reeks en zelfs voor de predators.

Wat versta jij onder hollywood films?

goed gezegd dog

avatar van bartsch

bartsch

Idd, dit is best wel een ongure smakeloze actie film. De aliens en de predators zijn toffe figuren uit een andere filmreeks en dragen deze film. De acteurs zijn overbodig en het grootste deel van de film is kijken hoe de stakkers stuk voor stuk kapot gaan. Niets waar ik mee zit.

De stukjes met de aliens en de predators zijn wel leuk, maar dan voornamelijk omdat het aardig bedachte figuren zijn (niet door p. anderson nee).

2,5* voor nogstalgie. maar ik twijfel of ik 'm niet overwaardeer.

avatar van felix89

felix89

bartsch schreef:

2,5* voor nogstalgie. maar ik twijfel of ik 'm niet overwaardeer.

je overwaardeert de film

oja , ik dacht dat de predators alleen kwamen jagen als het de heetste tijd van het jaar.

en nu staan ze met hun belachelijke sm-pakjes in antartica te vechten tegen aliens en mensen die het precies allemaal normaal vinden dat ze worden achtervolgt door beesten van een andere planeet

hmmm, oooookkkeeeeee dan maar!

avatar van Flipman

Flipman

Dit lijkt me nog stééds een bóutfilm!

avatar van nothingness

nothingness

Ietwat teleurstellend

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Wat zou deze film toch een schande zijn voor de alien en predator-reeks. Onzin.

Die filmreeksen waren geweldig op zich, maar of je nu deze film daaraan verbindt of ze liever als losse gehelen wil blijven bekijken bepaal je toch zelf.

Ik vond deze film best aardig om te zien. Geen hoogvlieger ok, maar dit is een film waar je vooraf weet wat je krijgt.