AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Adele Rousseau
Rusten Quinn
Thomas Parks
Thomassio
De film heet: Alien vs Predator, wat had je verwacht? Woody Allen?
Zwakke film. Geen goed acteerwerk, geen goeie dialogen, slecht verhaal....maarja dat verwacht ik ook niet bij een actie film.
Lees voortaan effe de hele zin voordat je gaat klagen!
maar eerlijk gezegd vind ik het pure uitzuigerij.
Ik klaag niet, jij klaagt!
PS. zat actie films met een goed verhaal en dito acteerwerk en dialogen.
Thomassio
ik klaag over de film (dat goed recht heb ik), maar jij klaagt over iets wat ik niet zeg!
Kalou2005
Ach ik vond hem wel aardig....allemala een beetje van hetzelfde deze films natuurlijk, hij heeft wat weg van Freddy Vs. Jason (natuurlijk heeftie dat!!!) maar toch wel aardig om te zien:)
SuperSideSwipe
Hoorde veel negatiefs hierover, maar ik vond het een hele leuke en sterke film.
Kan zelfs zeggen dat ik ervan heb genoten. Lekker veel en goede actie. Eigenlijk precies waar ik op gehoopt had.
3,5
Saving Pvt. Pyle
gaat nu een film van 115 minuten worden. De geschrapte stukjes in de SE plaatsen ze nu gewoon in de film zelf....
Lekker geld verdienen zo.
SSeagal
Prima vermaakt met deze film. Het acteerwerk was af en toe wel bagger, maar dat stoorde gelukkig niet heel erg. De vriendschap tussen de Predator en mens spoort niet geheel met de films van Predator, hier lijkt het wel alsof ze als een held worden neergezet, beetje vreemd. Verder wel aardig filmpje met leuke effecten. ***
Justin
slechte geacteerd, slecht verhaal, slechte dialogen.
vanaf het stuk dat predator bevriend raakt met die vrouw word de film pas echt saai. maar eigenlijk draait alles om die 'dinosaurus' lookalike alien en een 'human' lookalike in een harnas met dreadlocks die tegen elkaar vechten
special effects waren trouwens wel goed.
en poster is ook mooi.
Doom
Gewoon lekkere actie film, niets bijzonders aan maar ook zeker niet iets slechts aan ofzo.
De gevechten tussen Alien en Predator zijn zeer gaaf, ook deze creeps zien er meesterlijk goed uit!
Gehenna
Toch maar "blind" aangeschaft deze film, na heel wat verschillende meningen erover te hebben gelezen.
Als fan van de Alien quadrology en voornamelijk het eerste deel van Predator zou deze niet in m'n collectie mogen ontbreken.
De film valt eerst op door het gebruiken van kleine namen uit de acteurswereld, Lance Henriksen die we ook zien als cyborg in 2 van de Alien films is de bekendste acteur in het geheel.
Waar ik heel erg naar benieuwd was is hoe men 2 grote franchises in een film ging verweven...Jason vs Freddy bijvoorbeeld vond ik daar niet in geslaagd alhoewel dat toch nog een zeer vermakelijke film opleverde.
AVP pakt het wat dat betrefd stukken beter aan...de film is spannend, hier en daar wat vraagtekens opwekkend maar nergens storend.
Ook krijg je een soort van mythologische uitleg over het hoe en waarom van de Predators en wat de rol van de Aliens daarbij is.
Daar kun je het mee eens zijn maar je kunt het ook zien als een doodsteek voor de twee franchises..ik neig naar het eerste.
Het acteren is niet geweldig, je zult er niet van opkijken maar eigenlijk draait het daar ook niet om. De film moet het van de actie hebben en dat komt wat traag op gang na een hoop suspense te hebben gehad gebeurt dan eindelijk wat je graag wilt zien.
Ik heb me anderhalfuur vermaakt,..voor een no-nonsense actie knaller is dit er eentje die je met een tevreden gevoel achterlaat. 3.5*
Rene1971
Jammer dat deze film gemaakt is. Afzonderlijk zijn de films wel aardig, maar bijelkaar gestopt in deze film echt een draak van film.
otherfool
Alleen al waard om te kijken vanwege Henriksen, deze kruisbestuiving van de Alien en de Predator films (waarvan de eerste kwalitatief een paar stapjes hoger staat). Hoewel vermakelijk en vol actie was ik toch niet helemaal tevreden hierover: de 'uitleg' over de betekenis van beide groepen vond ik maar zo-zo, net als het kiezen van een kant door de mensen.
2* voor een bij tijd en wijle toch wel vermakelijke film.
john constantine
Ik vond dit best een geslaagde film, goeie special effects, lekker veel actie. Dat is precies wat deze film nodig heeft. Ik zie nou ook iets over een Director's cut staan, weet iemand daar mee over ? Laat me het weten. Maar ff terug naar de film toch een goeie actiefilm die me wel anderhalf uur vermaakt heeft. 3,5 sterren !!!
Gehenna
Je hebt 5 sterren gegeven hoor
HORROR fan
vond hem best goed
totdat ik de (oudere alien-films) bekeek dan is m'n mening erg veranderd . nu vind ik dat het verhaal niet kan tippen aan de andere alien-films.
maarja.... best leuk om eens te kijken.
Madecineman (moderator films)
De verwachtingen bij mij waren niet echt bijzonder hoog voor een film met de titel Alien Vs Predator. Maar aangezien ik de Alien reeks erg goed vind wou ik deze toch eigenlijk ook wel eens zien. Nou dan het resultaat is nog slechter dan ik al verwachte! wat een pulp zeg. Predator ziet eruit als een mislukte Power Ranger en mijn arme, dierbare aliens lijken wel misvormde plastic Velocoraptors uit Jurrasic Park
. Een van de vele films overigens waaruit AVP schaamteloos kopieërt. Verder is het hele acteerwerk en verhaal werkelijk POEP!
Heel snel vergeten dit en maar weer eens gaan genieten van de echte top Sci-Fi Horror uit de originele reeks. 0,5*
The One Ring
Een echt waardeloze film die de goede naam van de aliens de grond in probeert te boren. Ik heb nooit een Predator-film gezien, maar na deze film is de behoefte ook gelijk weg. Want die beesten zijn van een erg bedroevend ontwerp. Ik vond ze al wat stompzinnig met masker op, maar toen dat beest ineens zijn masker afzette werd het helemaal een ramp. Logisch dus dat ik voor de alien was. De regisseur niet overigens, want die koos in zijn film duidelijk partij voor de predator wat dit soort films eigenlijk niet ten goede komt. De aliens worden in deze film zelfs haast berooft van hun coolheid. De alien-koningin, die het hoogtepunt was in Aliens, wordt hier veel te overdreven neergezet. Verder is Sanaa Lathan absoluut niet geschikt als opvolger van Sigourney Weaver (en zeker niet van Arnold Schwarzenneger). Ze heeft lang niet dezelfde uitstraling en charisma. En de oplettende kijker zag dat haar rol als teamleidster totaal niks inhoud, want ze doet niets wat op haar aangewezen taak lijkt. De special effects ten slotte zijn ook niet het beste wat we ooit gezien hebben, al kon het er nog mee door. Ik wou eigenlijk 2 sterren geven, maar ik wordt bijna kwaad als ik naar dit soort misbruik van een goede serie kijk dat ik er toch maar 1 ster van maak. Bagger. Alienfans moeten dit vermijden als de pest.
Flipman
Ze zouden eens een Film moeten maken van "Batman VS Aliens," die Strips zijn namelijk erg gaaf! In het eerste deel (dat twee issues beslaat) zijn vooral de Aliens erg goed getekend, maar ik ga persoonlijk toch voor deel twee (drie issues, die ik in een verzamelband heb).
Van déze Film verwacht ik niet veel goeds.
Flipman
Wow, ik zie het nu pas: Ewen Bremner speelt hier in mee?! Een prachtige rol in "Trainspotting," en dat gaat ie in zóiets spelen?!
The One Ring
Van déze Film verwacht ik niet veel goeds.
Jou verwachtingen zijn juist
zoutzak
Al dat geklaag vind ik persoonlijk onterecht.
Oprechte liefhebber als ik ben van beiden films (delen 1, en Aliens) kan ik hier weinig bezwaar mee hebben. Gezien beide films al vervolgen hebben, waarmee een deel van de pracht van de originelen verloren gingen. Soms moet je je er dan maar overheenzetten en je open stellen met idee 'meer is beter!' (als deel 1 geweldig is, is deel 1+2+3+..+27 nog beter!)
Dat de zoveelste versie dan beide films samenneemt, doet me dan ook niet veel. Zeker niet als ik er vervolgens ook nog eens echt van kan genieten, meer als pakweg alien 3 en predator 2 samen, dan hoor je mij niet klagen.
3,5* vind ik persoonlijk veel, maar toch verdient ie em na een geslaagde eerste kijkbeurt.
Flipman
Trouwens, er is al een Film, genaamd "Batman: Dead End." Daarin zit The Dark Knight achter de uit 't Arkham Asylum ontsnapte Joker aan. Uiteindelijk krijgt niet alleen Batman The Joker te pakken, maar wordt ie ook nog eens voor Batman's ogen meegesleept door een Alien! De Alien valt Batman aan, die totaal verrast is. Batman delft bijna het onderspit, maar zijn buitenaardse belager valt ten prooi aan... 'n Predator...
'n Korte Film van achtminuten, 'n Fan-Film. Maar goeie kwaliteit! En bovendien een Batman die ik zeer zeker goedkeur
!
Captain Pervert
Best wel een gave film.
Kan me echter wel voorstellen dat iemand die net bekend is met één der beide franchises het maar een cheesy, typische Paul W.S. Anderson bende vindt. Leuke knipogen ook, met natuurlijk "you are one ugly motherfucker".
Cool en pretentieloos, bravo.
3.5 sterren
IcU
!
Inderdaad een leuk filmpje. Alleen vind ik de combinatie Batman vs. Alien vs. Predator niet zo leuk. Ik vind het niet echt bij Batman passen, en anderzom ook niet echt. Ookal zijn er wel een aantal comics verschenen met dit als onderwerp...
Materny
Ik begon aan deze film lang geleden met alleen de kennis wie de Predator was.
Van alien had ik nog nooit gehoord maar afgelopen week heb ik ze alle 4 gekeken.
Mijn 2 favo-Aliens in een film, dar moet wel wat beloven.
En dat deed het.
De Beide Iconen zagen er werkelijk fantastisch uit eveneens als de gevechten tussen de 2 species.
Minpunt is wel dat het wat te donker is en dat de gevechten te snel ten einde zijn bij de eerste 2 predators.
Over de acteerprestaties was ik niet helemaal te spreken maar in een film als deze stoort me dat totaal niet.
Het ging mij om Alien Vs Predator en verder niks.
Het verhaal is een beetje vergezocht maar niet minder vermakelijk daardoor.
Het laatste minpunt is toch wel dat ik het een Absolute Zonde vind dat De stoeren en Sneeky Predator zich inlaat met zo'n domme doos van een Watts.
SChande, en wat nog erger is is dat ze een Line van Arnie heeft gepikt. Bah.
Acteurs boeien me totaal niet in de film maar Avp wel.
Voldoet aan mijn eisen voor een 4*
The One Ring
Watts? Die zit toch niet in deze film.
Materny
Watts? Die zit toch niet in deze film.
Shit ja....Hoe kom k daarbij.
Correctie, zo'n doos van een lathan.
italian
na de eerste 2 aliens te hebben gekeken dacht ik dat deze ook wel goed zou zijn maar ik vond hem eingelijk helemaal niet zo geweldig...
darkcity
Er is een unrated directors cut, weet iemand of die hier ook uitkomt ?

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video