• 9.380.127 stemmen

AVP: Alien vs. Predator (2004)

Actie / Sciencefiction | 101 minuten / 115 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Alien vs. Predator

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 28 oktober 2004

Plot AVP: Alien vs. Predator

"Whoever wins... We lose"

Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...

Alexa Woods

Joe Connors

Thomas Parks

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Zeer matige film. Het idee van de pyramide onder de zuidpool vind ik wel gaaf, maar is m.i. niet genoeg uitgewerkt. Het eerste stuk vond ik te mat er had van mij wel wat meer spannings opbouw in mogen zitten, vervolgens is het middenstuk ongeloofelijk spannend, waarna het voor mij in een keer als een mona pudding in elkaar zakt. Ik bedoel hier het moment wanneer zij een vriendschappelijke band krijgt met een predator, ik snap wel dat die band ontstaad door de relatie die mensen en predators in de oudheid met elkaar hadden. Echter we hebben het wel over een fuckin Predator, een eerste klas moordmachine, een beest zonder genade, dat 18 jaar geleden verschrikkelijk huis hield in de jungle. Verder zitten er wel mooie bloederige stukken in. 2.5*

avatar van Gigolo Joe

Gigolo Joe

Ik heb met deze film eigenlijk exact hetzelfde als met de SW prequels: de enige reden dat ik een goed woordje over zou hebben voor deze film is uit respect voor de voorgaande films.

avatar van Reinbo

Absolute bagger, de decors zien er uit als in een slechte video game. Maar wat had je anders verwacht met Andersen als regisseur. 0,5

avatar van RUBO

RUBO

Technisch hoogstandje,zoals we er de laatste tijd wel vaker voorgeschoteld krijgen...De acteursprestaties liggen echter ver onder het gemiddelde.Geen grote namen ook...

Het "verhaal" is poepsimpel...

Ik zou zeggen:Als het bedoeld is als opvolger in de aliën reeks is het dit volledig onwaardig.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

RUBO schreef:

Volgens mij heeft elk tijdschrift en televisie programma meteen na het vertellen van de titel gezegd dat het géén alien 5 of predator 3 was....

avatar van daansn3

daansn3

het is echt geen goede film te voorspelbaar en te slijmerig het enige wat een beetje goed is zijn de decors 0.5

avatar van PascaL

PascaL

RUBO schreef:

Het "verhaal" is poepsimpel...

Hmmz ik wou lance henriksen anders geen kleine naam noemen.....

avatar van speedy123

speedy123

Men dacht zeker makkelijk te scoren met een combinatie v. 2 topfilmreeksen. Dat viel even tegen...:P 2 punten voor de moeite.

avatar van soekenahh

soekenahh

gore slijmerige film

avatar van sanna03

sanna03

heb nog nooit predator gezien maar al wel al de alien films ga nu zeker eens op zoek naar de films met predator want lijtk me toch heel goed

deze film was zelf al heel goed

goed verhaal gemaakt

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Vond het geen slechte film. Vond de special effects er wel goed uit zien. Het is niet echt een film voor de alien of de predator fans. Maar de fans zullen zeker niet teleurstellen als het op de actie valt. Gewoon een leuke actiefilm met goeie special effects. Toppie !!!

avatar van ToNe

ToNe

Zo...
Ik verwachtte al niet veel van een combinatie Alien-Predator-Paul W.S. Anderson, maar AvP bleek een ergere misbaksel dan ik me had kunnen voorstellen.
Door de overexposure van de Predators zou je bijna vergeten dat het jagers waren ipv Unreal Tournament deelnemers. De actie die volgt ontstijgt het niveau ook niet van een doordeweekse Hercules/Xena episode, met de de scene waar Predator en mens rennen voor de explosie als Kodak-moment.
Alsof een martial-arts Predator al niet zo erg was, doet onze vrouw aan jungle-survival door slimme resource-management. Ik moest spontaan denken aan een holbewoner en een sabeltandtijger...

avatar van Disk

Disk

avatar van Jerry M

Jerry M

Ik vind het een super film.

avatar van Tara

Tara

Ik vind dit ook een vermakelijke film voor dit type.
Lekker spannend, bloederig met een happy end......en daarna weer niet!

avatar van holahove

holahove

Een goede film tot aan het einde.

Echter.....de spanning valt weg op het moment dat men zich laat zakken in die schacht, tot het moment dat ze aankomen in die pyramide.
Het had een mysterie moeten worden, maar dit was het niet.

EN.....na lang zoeken in de pyramide had je op de verre achtergrond het gevecht moeten horen tussen Predator en Alién.

Nee....de voorgaande waren beter.

'n klein sterretje + 5-

avatar van De Mees

De Mees

holahove schreef:

Een goede film tot aan het einde.

Het had een mysterie moeten worden, maar dit was het niet.

Nee....de voorgaande waren beter.

'n klein sterretje + 5-

Welke voorgaande!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Paul W.S. Anderson, die een film maakt over de strijd tussen Alien en Predator. Weinig mensen zullen hier toch hoogstaande en intelligente cinema verwachten. De tijd van Ridley Scott's suggestieve en duistere Alien is in ieder geval al lang voorbij. En inderdaad; bij AVP is het vooral een hoop special effects en gevechtsscènes. Althans, op den duur, want je moet je als kijker nog wel even door een introductie van een hoop voorspelbare karakters en vrij oninteressant plot werken. Maar je weet waar je het voor doet.

Net als bij genregenoot Freddy vs Jason gaat de film op een gegeven moment wel leven en brengen de lompe gevechten wat leven in de brouwerij. Het scheelt ook dat de film gewoon 90 minuten duurt, want veel langer had het allemaal niet hoeven duren. Alleen het gevecht met die Alien Queen was wel erg kort. Tevens viel me op dat - net als in Freddy vs Jason - ook hier gekozen is om één van de wezens de 'good guy' te laten worden. Maar hier gingen ze op sommige momenten wel net iets te ver daarin.

Nou vooruit dan, 3 kleine sterren.

avatar van masterview

masterview

deze film was voor mij echt avondje pulp.............niks mis mee.........gewoon lekker kijken en niet bij nadenken............

avatar van gekke soip

gekke soip

toffe film

mooie graphics, goed verhaal.

beetje vergezocht.

het mist net het stukje wat het super maakt jammer.

avatar van FillumGek

FillumGek

Best leuk verhaaltje, best mooi decor. Ik vond het erg leuk dat bleek dat in de oudheid de Predators op de Aliens hebben gejaagd. Maar aan het einde wordt de film verpest doordat de Predator opeens aardig gaat doen tegen die vrouw :S Opeens zag ik de Predator niet meer als moordenaar maar als je beste vriend..;) Jammer...

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Lang naar uitgekeken, en pas eindelijk gezien, vond hem ook subliem, begrijp dat mensen hem niets vinden als je fan bent van de originele films, want daar heeft dit helemaal niets meer mee te maken.

Zie het als een nieuw genre en nieuw soort film en je kan zeker genieten.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Vrijdag de Special Edition gehaald van deze film. Gisteren gekeken, achteraf een beetje gemengde gevoelens. De spanning van de voorgaande films was erg afwezig. De film vond ik erg kort duren maar de film verveelde geen moment. Het tempo was erg snel en er gebeurde veel. De special effects waren erg goed en de actie ook wel. Het open einde met de dode Predator waaruit zijn buik een soort mix van een Alien/Predator uitkomt betekent dat we nog een vervolg kunnen verwachten.

Het acteerwerk vond ik niet eens zo slecht. Ik geef de film 3 sterren, ik ben zelf een enorme liefhebber van de Alien en Predator reeks. Je moet deze film eigenlijk gewoon los zien van de vorige films om hem goed en objectief te kunnen beoordelen. Ben toch wel benieuwd wat ze met het vervolg gaan doen.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

okok, deze film had wat beter uitgewerkt kunnen worden. Maar waarom haal je deze film ? Toch in de eerste plaats om de twee soorten tegen elkaar te zien vechten en om te ontdekken welk verband er tussen de twee is. Je haalt ze niet om een vernieuwend verhaal te ontdekken. En de actiescenes vind ik echt wel mooi uitgewerkt.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik denk ook dat de meeste mensen op voorhand liever de predator zien winnen. Logisch, want dat beest gelijkt het meeste op ons.

avatar van Redlop

Redlop

Mister_Movie schreef:

Hmmm...toch maar weer eens naar een MM-meeting.

Maar dit viel me niet tegen omdat ik een barslechte film verwacht had. Dat was dus ook zo. Volgende keer moeten ze E.T ook maar uitnodiging. 1,5*

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Hij word met elke kijkbeurt minder, helaas.

Nu 3.0*

avatar van lizard

lizard

Gekocht bij de dvdboer voor vijf euro je geldt waard maar ik vondt heem niet zo meesterlijk maar wel erg eng

2,5

avatar van Thomassio

Thomassio

Zwakke film. Geen goed acteerwerk, geen goeie dialogen, slecht verhaal....maarja dat verwacht ik ook niet bij een actie film.
De actie die er in zat was wel oke en de special effects mooi. maar eerlijk gezegd vind ik het pure uitzuigerij.
Ondanks dit alles ben ik niet in slaap gevallen daarom:

2,5 *

Oja en dat stuk met die alien queen op het einde leek net op de t-rex in jurassic park

avatar van Reinbo

Thomassio schreef:

geen goeie dialogen

De film heet: Alien vs Predator, wat had je verwacht? Woody Allen?