AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Adele Rousseau
Rusten Quinn
Thomas Parks
Leno
De pogingen de karakters nog wat diepgang mee te geven in de eerste 20 minuten zijn een beetje lachwekkend. Verder lopen de "mensen" er maar een beetje voor joker bij en het verhaal stelt niets voor.
Toch heb ik mij uitstekend vermaakt. Hoe kun je bij zo'n film een goed verhaal bedenken? niet nee, dus dat moet je ook niet verwachten. En dat er geen diepgang in de karakters zit en dat ze uberhaupt geen nut hebben, who cares? De echte hoofdrol spelers zijn, inderdaad, de Aliens en Predators! Gelukkig onderkent de film dat op de eerste 20 minuten na en heeft de film geen pretenties whatsoever. 3.5*
De GeuS
Freddy Vs. Jason, dat was leuk
as
want zo hou je wel 2 symbolen uit top SF/HORROR films wel in leven.
Jan on fire
Vond het wel redelijk gaan deze film.. geen toppertje maar wel een leuk tussendoortje.
Het had alleen vele maler mooier kunnen zijn... eindelijk een film waar de 2 buitenaardse wezens elkaar troffen. Daar hadden ze iets veel mooiers mee moeten doen.
Redelijk filmpje
*Tjeerd*
Volgens mij is dit zo'n film die jongens tussen de 12 en de 16 helemaal geweldig vinden.
TheRisingSun
Kwam hem gister al tegen bij de V & D en heb hem maar meteen gekocht.
Het is geen meesterwerk,wat ik al had verwacht na de vele negatieve reacties,maar het was een toch redelijk vermakelijke film. Hij duurt niet al te lang,wat altijd fijn is bij zulk soort films. Het tempo blijft er ook lekker in zitten,waardoor de film amusant blijft ondanks het o zo dunne verhaaltje.
Dat Alex 'bevriend' raakt met de predator is natuurlijk ook weer erg onrealistisch (maar ja dat is de film opzich al,dus...),maar zij moest het waarschijnlijk overleven en de makers wisten schijnbaar geen andere manier...
Special effects waren wel erg mooi,al gingen de gevechten tussen de predators en aliens soms een beetje snel en waren ze niet helemaal 'lekker' in beeld.
Toch een leuk tussendoortje!
fckn_wckd
Hoe zit het nou met de Directors Cut?
Ik bezocht gister namelijk de videotheek en daar stond de standaard versie (12+ rating). Ik las ooit ergens dat de Directors Cut oftewel de versie die op dvd zou worden uitgebracht een stukje langer zou zijn en met wat meer gore (groene bloed
What's the deal?
Ik ben niet van plan om de Directors Cut edidition te kopen, zo goed was de film niet.
gerardo
Ach, het is geen slechte film maar nou niet echt eentje om vaker terug te zien. Was wel aardig!
movielauxje
Hoe zit het nou met de Directors Cut?
What's the deal?
het schijnt dat deze directo's cut gewoon niet bestaat alleen maar een versie die misschien een paar minuutjes langer duurt. Die heb ik:-)
Talla 2xlc
hahaha wat zijn dit soort films toch grappige bioscoop films,heb hem wel thuis op de bank gekeken,maar eigenlijk moet je dit in de bios zien,grote bak popcorn erbij en een liter cola,en gewoon niet nadenken en kijken maar....
3 ***
SaintOfKillers
Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen, maar ik meen dat de "director's cut" welgeteld één minuut langer is, ergens in 't begin.
darkcity
Ja idd Aan het begin zie je dan wat er gebeurde met de groep mensen die daar in 1904 waren, die werden vermoord dus, door de alien en/of de predator
nirvana
Ben hem gaan huren en ik vreesde voor een flop maar tot mijn grote verbazing heb ik hem met plezier uitgekeken. De acteerprestaties zijn ronduit zwak maar de gevechten tss de monsters zijn best wel leuk om zien, leuke effecten.Het verhaal is ook nog niet zo slecht gevonden, enkel jammer voor de in mijn ogen "zwakke cast"
Toch een leuke 3 sterren voor dit aardig sf filmpje.:-)
gilbertnuijten
slecht acteerwerk, slechte decors, slecht verhaal, kortom geen aanrader.
Is alleen gebruik gemaakt van de naam om de film wat bekendheid te geven, verder niet de moeite waard om te kijken ook niet als dom vermaak.
Wat we leuk is is de evolutie theorie waar ze op ingaan, maar is te kort om aan de normale kijker aandacht te trekken.
Nieke
Zeg ik het niet altijd? Geen verwachtingen = goeie film. Voor mij is dit een matige film, met vrij leuke special effects, maar helaas zonder suspense.
BAM: er zijn aliens, leer er maar mee leven. Je krijgt geen tijd om je in te leven... Maar soit, al bij al geen spijt dat ik hem heb gezien.
Seyfo
Ik vond het een goeie film alleen de einde wanneer ze weg gaan van de piramide was minder. ****
Minotrax
Niet echt geslaagd. Wat ik nog het vreemdste vond is dat de Aliens al op Aarde waren, en de Predators uit de ruimte komen. Ik dacht altijd dat aliens uit de ruimte kwamen, zit er dus blijkbaar naast...
xangadix
Trouwens wel leuk dat Lance even het Bishop-trucje uit Aliens eventjes kort met een pen uitvoert...
Jordy
Zagen we allemaal hoe hij in het begin met z'n pen zat te spelen?

Saving Pvt. Pyle
De aliens zijn daar geplaatst door de predators. Zo moeilijk was het verhaal toch niet?
Avitas Sibannac
Film net gezien en ik moet zeggen dat ik toch slechter had verwacht. Het verhaal was beetje zwak en ook het acteerwerk was matig. Maar de special effects en de aliens en predators zagen er anders wel erg goed uit. 3 *
BoordAppel
Het kon er mee door. De decors en special effects zijn allemaal erg goed maar de uitwerking van het redelijke verhaal was toch minder. Nergens wordt het spannend of eng. Niet alles klopt ook met de andere alien en predator films maar ik kan het de makers in dit geval wel vergeven.
Vond de actiescene nog wel aardig, vooral die gevechten tussen de alien en de predator, helaas zaten die er niet veel in. Ook met einde had veel meer gedaan kunnen worden die alien queen is namelijk erg stoer, en verdient wat meer screentime en zou eigenlijk gewoon iedereen keihard af moeten maken.
Mijn advies voor filmmakers: laat die alien en predator maar rusten en verzin zelf een cool monster. Deze wezens zijn al genoeg uitgemolken.
BERTHUS
zeer goeide film echt een topper mooi gemaakt ik hoop dat er een vervolg op komt
happy viewer
vond het een goede film. helemaal in de sfeer van Alien en Aliens. de cast vond ik wel goed. het verhaal was wel wat voorspelbaar maar wel goed genoeg om van mij een 4 te krijgen

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video