• 9.375.568 stemmen

Die Unendliche Geschichte (1984)

Fantasy / Avontuur | 102 minuten / 94 minuten (internationale versie)

Genre: Fantasy / Avontuur

Speelduur: 102 minuten / 94 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: The NeverEnding Story / Het Oneindige Verhaal

Oorsprong: West-Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Wolfgang Petersen

Met onder meer: Barret Oliver, Thomas Hill en Noah Hathaway

Releasedatum: 6 december 1984

Plot Die Unendliche Geschichte

"A boy who needs a friend finds a world that needs a hero in a land beyond imagination!"

Bastian wordt altijd op school gepest. Op een dag, wanneer dit weer gebeurt, vlucht hij naar een boekenwinkel. Als de oude eigenaar een telefoontje krijgt neemt hij het boek mee en laat een briefje achter met het bericht dat hij hem weer terug zal brengen. Hij leest in het oude boek, The Neverending Story, over de jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten. Zijn fantasie en de werkelijkheid gaan echter door elkaar lopen.

• 2077 stemmen

Ja die bedoel ik , ik vind het meer een draak eigenlijk

Ik kan er echt geen draak in vinden. Falkor ligt in Bavaria Studios in München, dezelfde grootte als in de film. Misschien wel iets voor jou om dat 's te bezoeken .

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

naja, misschien moet ik daar maar eens een kijkje gaan nemen, altijd leuk. Maar ik kan het geen hond vinden hoor.

Falkor, the luckdragon

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Puur jeugdsentiment, en daarom alleen al goed voor 3 *.

Komt nog eens bij dat dit vroeger mijn absolute favoriet was, ik denk dat ik deze film toch zeker wel zo'n 25 keer gezien heb :-P.

avatar van xxlinxx

xxlinxx

Geheimtip: Lees het boek. Ik heb het al 3 keer in het Nederlands gelezen en ben het nu voor de vierde keer in het Duits aan het lezen. De films verbleken echt bij het boek!!!!

avatar van frodette

frodette

mooie film keb hem vandaag bekeken

avatar van Patat

Patat

Mooi en fantasierijk verhaal dat barst van de creativiteit. De vele mytische dierenfiguren in de film zijn echt leuk bedacht en het verhaal zit erg goed in elkaar. De manier waarop realiteit en fantasie zijn verwezen is uitstekend gedaan. Bovendien is de boodschap van de film erg hartverwarmend. Enkel jammer dat de meeste acteurs in de film kinderen zijn, dat maakt de film iets kinderachtiger. Maar al bij al een topfilm uit lang vervlogen tijden.

Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een zeer mooie film met een lekker fantasiefol verhaal. Ik vind wel dat deze film de laatste jaren steeds meer in de vergetenheid begint te raken. Zulke klasieker moet je van generatie op generatie overdragen

Vervolg delen waren overigens veel slechter.

3,5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer eens herzien. Weer een erg vermakelijke ritje, een zeer sfeervol fantasia, een aardig verhaal en dan komt er nog bij dat ik vroeger heel wat heb afgedroomd met deze film. Verhoogd naar 4*

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Amai ik was nog jong toen deze uitkwam, als 6 jarige joch was ik zelfs bang van Rockbiter, maar nu vind ik de totale sfeer erond fantastiasch, en die sets en decors die ze gebruiken. Een totaal sprookjesgevoel.

avatar van NvK

NvK

hoe heet dat paard nou ook al weer die in die modder wegzakt. heb hier een heftige discussie op me werk over die knol.

kan iemand me helpen?

thanks

En had je gelijk?

avatar van pablo petresco

pablo petresco

De Harry Potter van de jaren tachtig. Ook wel triest en donker soms.

avatar van film_kaza

film_kaza

mooie en leuke film. niet echt zulke goeie effecten.

ik zag hem toen ik 7 was en toen vond ik de komork nogal eng. erg goed dus.

avatar van Rob82

Rob82

Film komt nogal nep over (ligt ook aan leeftijd) maar kon deze niet afkijken(ook geen jeugdsentiment), dus geef geen sterren (zou nu 1* zijn) vindt mannetje ook slecht acteren.

avatar van minny

minny

The neverending story/ die unendliche geschichte..

Is voor mij jeugdsentiment.

Vroeger nog op videoband nu op dvd gelukkig maar want

De film wordt regelmatig bekeken door vrienden en kennissen.

Verbazingwekkend hoe weinig mensen deze film eigenlijk kennen.

Zelf ben ik een Fantasy liefhebber dus staan sprookjes als N.E.S. , Legend, The Labyrinth en Dark Crystal zeker op de plank...

Het gekke aan deze film is dat de soundtrack in twee versies is uitgegeven. De US versie van Klaus Doldinger en Giorgio Moroder waarop de titelsong van Limahl te horen is. En de Duitse Versie door Klaus Doldinger waar de titelsong instrumentaal is en tracks opstaan die je op de US uitgave niet vind.

Misschien zul je zeggen Doldinger en Moroder??....who the... denk aan de muziek van de films...Das Boot, Scarface, Midnight express, Cat people (aanrader), the Chase, Casablanca

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vond hier maar weinig aan. Allereerst vond ik alles er maar kaal uitzien en waren de special effects soms maar zwak.

Ik kende de tekenfilm en die vond ik altijd wel interessant. Achteraf bleek deze dan ook leuker dan de film.

Ik vind het ook niet echt goed geacteerd en het kwam allemaal wat te ingestudeerd over, vooral door de twee hoofdrolspelers. De poppen en andere wezens hadden dan meestal wel goede voice acting.

Verder voelde ik nergens de 'betovering' die Lord of the Rings of The Dark Crystal wel heeft. Het was nergens spannend en ik raakte niet in het verhaal.

Dan vond ik de attractie toch leuker

Gelukkig was het geen never ending story en stopte hij na ruim 90 minuten.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Prachtige, fantasierijke verfilming van het boek van Michael Ende met mooie animatronics en sfeervolle muziek van Giorgio Moroder. > 4*

• 2077 stemmen

Eerstvolgende film van regisseur Wolfgang Petersen na het geweldige Das Boot. Deze jeugdfilm had ik al jaren niet meer gezien, dus ben ik hem vandaag maar weer lekker gaan kijken. Het viel me op dat de film nu een beetje plat overkomt. Het verhaal is niet super, maar wordt toch met veel uitstraling in beeld gebracht. De figuren in de film zijn leuk, de speciale effekten zijn voldoende, ondanks dat ze soms wat neppig overkomen.

Groot pluspunt is de muziek, klinkt gewoon prachtig. Film had van mij wel een half uur langer mogen duren, met name om het verhaal en personages wat meer uit te kunnen diepen. De hoofdpersoon Atrayu (Noah Hathaway) doet het uitstekend met z'n 13 jaar. Bastian (Barret Oliver) komt soms wat gemaakt over.

Falkor (zie poster) is mijn favoriete figuur uit de film! Dat grappige gezicht en stem van hem, echt geweldig. Ik heb hem 2 jaar terug gezien. Hij ligt in Bavaria Studios te München, net zo groot als in de film. Ook leuk: Een van de drie pestkoppen speelt ook in Stephen King's IT als pestkop (Belch).

Deze film komt helaas niet meer op me over zoals vroeger. De (sentiment)glans is er een beetje vanaf. Zal denk ik mede komen door mijn leeftijd en veranderde kijk op films. Waardering van 4.0 sterren blijft echter gewoon staan. Dat verdient deze film absoluut wel.

avatar van D-ark

D-ark

Gemist toch erg jammer

avatar van ILDIB

ILDIB

Hmm dat was schrikken zeg. Het was mijn lievelingsfilm vroeger zeker in combi met de titelsong maar toen ik hem vandeweek bekeek bleek hij toch wel erg flinterdun te zijn. Wel eng trouwens verhoudingsgewijs. Falkor was in mijn herinnering een stuk stoerder dan nu. Toch genoten weer.

avatar van 606

toen ik klein was vond ik het een toch wel zielige film over pesten enzo.

maar nu kijk ik er anders tegen aan.

mooi met die vliegende hond

avatar van xangadix

xangadix

606 schreef:

mooi met die vliegende hond

Een van de leukste onderbouwingen van dit jaar.

avatar van ivon901

ivon901

xxlinxx schreef:

Helemaal mee eens. Ik heb het boek nu ook al zo'n 4 keer gelezen en ik vind het nog steeds een geweldig boek. Veel meer fantasie dan in de film.

avatar van 606

606 schreef:

xangadix.

Een van de leukste onderbouwingen van dit jaar.

wat bedoel je daar mee.

avatar van Mug

Mug

Falkor, de vliegende hond, is een geluksdraak... Niet erg hoor, toen ik de film als kind zag, was Falkor ook voor mij een vliegende hond.

Goede creatie trouwens voor kinderen, deze knuffeldraak met hondenkop.

avatar van djelle

djelle

Mug schreef:

Goede creatie trouwens voor kinderen, deze knuffeldraak met hondenkop.

avatar van synesthesia

synesthesia

Als ik nog een kind was, had het vast meer indruk op me gemaakt. Al vond ik het qua moraal zeker niet slecht. En voor die tijd... Ik heb slechtere special effects gezien.

Ach, 't heeft gewoon iets. Iets gezelligs.

avatar van Flipman

Flipman

Vroeger vond ik 'm leuk, nu vind ik 'm irritant. Ik ben er ook iets te oud voor, natuurlijk.

De decors zijn geweldig, de kostuums mogen er ook zijn, maar toch mist het iets.