Die Unendliche Geschichte (1984)
Genre: Fantasy / Avontuur
Speelduur: 102 minuten / 94 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: The NeverEnding Story / Het Oneindige Verhaal
West-Duitsland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Barret Oliver, Thomas Hill en Noah Hathaway
Releasedatum: 6 december 1984
Plot Die Unendliche Geschichte
"A boy who needs a friend finds a world that needs a hero in a land beyond imagination!"
Bastian wordt altijd op school gepest. Op een dag, wanneer dit weer gebeurt, vlucht hij naar een boekenwinkel. Als de oude eigenaar een telefoontje krijgt neemt hij het boek mee en laat een briefje achter met het bericht dat hij hem weer terug zal brengen. Hij leest in het oude boek, The Neverending Story, over de jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten. Zijn fantasie en de werkelijkheid gaan echter door elkaar lopen.
Atreyu
Bastian's Father
1st Bully
2nd Bully
Jordy
Al jaren niet meer gezien, maar vroeger vond ik het een mooie film. 3 sterren tot ik 'm weer zie.
dttom
VOnd ik vroeger ook erg leuk, de andere twee delen waren volgens mij niet echt goed.
Zag enkel het eerste vervolg en dat was niet best. Heb deel 3 maar niet gekeken. Deze was heel erg leuk.
Super Dave
Een fantastische film waar ik als kleine jongen veel plezier aan heb beleefd. Nu trouwens nog steeds heel leuk om te zien
NERD
Deze film heb ik vroeger echt tientallen keren op school gezien geloof ik.
Ramon K
Juweeltje van een fantasiefilm net als The Dark Crystal. Wat heb ik vroeger toch veel afgedroomd met deze film. Onvervalst jeugdsentiment voor mij.4 sterren
Ralfke
- 2075 stemmen
Precies wat NERD zegt --> Basisschool. Weer zo'n leuke jeugdsentimentfilm.
Yak
qua jeugdsentiment zou ik eigenlijk het boek nog eens moeten herlezen. de film heb ik nooit gezien, maar het boek staat me bij als volkomen briljant.
BS
heb hem een tijd geleden op video gekocht.idd jeugsentiment.
Toen de film gekeken en ik blijf het een goede film vinden.Spannend,orgineel gemaakt,apart verhaal en goed uitgewerkt.
Zonder sentiment kom ik op 4 sterren.
lorelei
ik heb hem vroeger echt helemaal suf gedraaid. Nu zou ik niet meer weten waar hij is. Maar het is echt een gezellige leuke jeugdfilm. Die ook wel een beetje voor de niet-jeugd is
sydney
Yep ik ook Lorelei. Sufgedraaid en toen moest die weer opnieuw worden opgenomen. Maar gelukkig was er de AVRO die hem elk jaar wel een keer uitzond.
FisherKing
Dit is inderdaad een goeie film die je nooit meer vergeet !! Met de mooie regie van Wolfgang Pedersen !
shayed
Deze prachtige film heb ik vroeger echt oneindig vaak gezien. Idd. onvervalst jeugdsentiment van de bovenste plank.
****
NC
Yep, dit is waarschijnlijk het beste boek dat ik gelezen heb in mijn jeugd. De film heb ik grijs gedraaid tot hij echt versleten was. Ik ga hem binnenkort huren denk ik!
Camy
Ik heb hem laatst maar weer een keer herkeken en dat was eigenlijk wel jammer. Ik had hem veel geweldiger in mijn hoofd zitten. Toen heb ik mijn jeugdsentimentstem van 4* maar verlaagd naar 3,5*. Een remake hiervan zou een goed idee zijn, hij kan namelijk makkelijk nog mooier...
Ik had hetzelfde toen ik de film met kerst herzag en kwam tot dezelfde conclusie. Na het succes van LOTR zou zoiets toch moeten kunnen. Valt trouwens mee dat we niet worden overspoeld door grote fantasyverhalen vanuit Hollywwood.
Pitbull
Ja, eigenlijk moet je dit soort films (op "Als je begrijpt wat ik bedoel" na) niet meer zien enkele jaren later, want dan gaat de magie er een beetje of heel veel van vanaf. Bij Labyrinth had ik dat nog sterker. Die langharige vliegende zakazoloe blijft trouwens wel een van de liefste fantasiedieren ooit gemaakt (na Gizmo natuurlijk).
Het zieligste moment uit de film is toch wel dat het paard wegzakt in de modder/drijfzand
NC
Falkor!
Na een beetje rondneuzen kom ik erachter dat ik één van de eerder films van Peterson gezien heb en dat blijkt dus deze te zijn. Heb hem wel erg lang geleden gezien, maar toen vond ik hem geweldig. Ik hou het voorlopig maar bij 3*.
bylar
Lang geleden gezien, dus. Ik hou het op 4 sterretjes, want ik had er nog jaren goede herinneringen aan. Zal wel aangeslagen hebben, dus.
U-96
- 2070 stemmen
Is dit toevallig die film die uit 2 delen bestaat? Dan is dat dan die film die ik vroeger zovaak gezien heb. ****
Ramon K
Is gewoon 1 deel hoor.
Heeft wel een opvolger gehad dacht ik.....
U-96
- 2070 stemmen
Ik heb ze allebei gezien, en ik vond het altijd geweldig. Nevernooit geweten dat deel 1 geregisseerd is door Wolfgang Petersen.
Vanimelda
Die film vond ik vroeger echt geweldig. Bij mijn oma veel gezien. Ik moet hem toch maar weer es kijken dan (of het boek lezen) en dan maar hopen dat ik hem nog zo goed vind. Maar nu 'for old times sake' dan maar 4 *.

Ik moet hem toch maar weer es kijken dan (of het boek lezen) en dan maar hopen dat ik hem nog zo goed vind..
Mij viel die flink tegen.

Die Unendliche Geschichte III: Rettung aus Phantasien
1994

The Neverending Story II: The Next Chapter
1990

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001

The Endless Summer
Documentaire / Sport, 1966

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

Ran
Drama / Oorlog, 1985
gebaseerd op boekwolfmythologiemagiepaardboeksprookjechild herohorrorpestkopschoolantropomorfismeschepselreadingbook storefantasy worldgiantgnome questjaren 80child protagonistvader-zoon-relatiegebaseerd op een jongvolwassen romanmagical necklacefather son estrangementfantasy becomes realityscary