• 9.378.457 stemmen

Die Unendliche Geschichte (1984)

Fantasy / Avontuur | 102 minuten / 94 minuten (internationale versie)

Genre: Fantasy / Avontuur

Speelduur: 102 minuten / 94 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: The NeverEnding Story / Het Oneindige Verhaal

Oorsprong: West-Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Wolfgang Petersen

Met onder meer: Barret Oliver, Thomas Hill en Noah Hathaway

Releasedatum: 6 december 1984

Plot Die Unendliche Geschichte

"A boy who needs a friend finds a world that needs a hero in a land beyond imagination!"

Bastian wordt altijd op school gepest. Op een dag, wanneer dit weer gebeurt, vlucht hij naar een boekenwinkel. Als de oude eigenaar een telefoontje krijgt neemt hij het boek mee en laat een briefje achter met het bericht dat hij hem weer terug zal brengen. Hij leest in het oude boek, The Neverending Story, over de jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten. Zijn fantasie en de werkelijkheid gaan echter door elkaar lopen.

avatar van neo.nl

neo.nl

het is al heel lang geleden dat ik deze film gezien heb, maar ik kan me nog steeds goed herinneren dat ik het een hele mooie film vond.

ik geef hem 4 sterren

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Een verschrikkelijke film in vergelijking met het boek. Het verhaal is super bedacht, maar in de film zie ik daar niks van terug, wat heel jammer is. De efecten zijn zoals je in die tijd verwacht maar ergerde me toch. Alleen Bastiaan en de Kleine keizerin waren naar mijn mening als einigste wel oke. 1,5* voor het verhaal.

leuke en mooie film!!

heb de film pas nog gezien! toen vond ik hem zo leuk dat ik hem op dvd heb gekocht.

acteurs spelen heel goed, de fantasie dieren die erin voorkomen zijn ook prachtig gemaakt vind ik.

Falkor en Engywook vind ik geweldig! die stemmen alleen al. Atreyu ( Noah Hathaway ) speelt zijn rol ook geweldig!

Ik geef de film 4 sterren!

Falkor

Waar kun je eigenlijk The NeverEnding Story 2 en 3 vinden op moviemeter?

ik heb namelijk alles geprobeerd.

maar ik kan het niet vinden.

avatar van lowhusky

lowhusky

Falkor schreef:

Waar kun je eigenlijk The NeverEnding Story 2 en 3 vinden op moviemeter?

ik heb namelijk alles geprobeerd.

maar ik kan het niet vinden.

gewoon "Neverending" intypen.

bedankt!!!!!

avatar van Riddick

Riddick

Hele mooie film, komt ook omdat ik het in mijn jeugd veel heb gekeken. Vorig jaar had ik hem weer gezien en hij bleef heel goed. Mooi verhaal.

avatar van Atreyu

Atreyu

ik kijk The Neverending Story elk jaar.

en ik vind dat het 1 van de mooiste films is. ik raad iedereen aan om die film te zien.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Bij Bart Smit The Neverending Story box voor 7 euro,

4 films dacht ik.

avatar van JorritS

JorritS

Kan me herinneren dat ik het het mooi fantasievol verhaal vond, daarom 3*.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

komt toch wel in het engels op he?

avatar van M.M

M.M

the lord of the rings voor de kinderen

avatar van muismat

muismat

Ik dacht altijd dat dit een engelse film was, of is alleen de titel Duits?

Quentin

Leuk, maar de hopeloos verouderde effecten beperken toch de film (vooral visueel). 3*

avatar van Yphygenia

Yphygenia

't Blijft een prachtige film om te zien.

*4,0

avatar van murtcelP

murtcelP

Heel mooi gemaakte film met prachtig gemaakte poppen van de fantasie-wezens. Er is echt aandacht besteed aan het visuele gedeelte van de film, waardoor het wat simpele moralistische verhaal toch heel mooi en spannend wordt! ****

Quentin

Kom op zeg, het camerawerk is zo gelimiteerd door de matige effecten. Neem nou die eind-scène in die steeg, die bestaat alleen uit close-ups van de kop van de hond uit steeds dezelfde positie, geen enkele mooi totaal-shot of wat dynamiek erin.

avatar van djelle

djelle

Maar de film draait niet rond de speciale effecten (itt de films van nu), maar put kracht uit zijn prachtig (verteld) verhaal (waar een erg fraaie boodschap achterschuilt, vooral naar volwassenen toe) en zijn rijke fantasiewereld vol facinerende wezens en decors. Niet tot op het detail afgelikt misschien, niettemin erg indrukwekkend (en zeker omdat daar vakmanschap achterzit ipv een dure computer).

Neem nu die geweldige reuzenschildpad: erg mooi gemaakt toch, en doet veel 'echter' aan als bv de CGI bewerkte Frankenstein uit Van Helsing. Fantasie en creativiteit is veel belangrijker (toch zeker in dit genre) dan een prioritair streven naar digitale perfectie.

djelle schreef:

Klopt, maar ik vond het visueel allemaal standaard en zeker niet creatief. Vond het verder een prima film hoor maar wel verouderd.

avatar van murtcelP

murtcelP

'Verouderd' lijkt me geen reden om een film af te kraken, dan zou alles uit de jaren 80 het kijken niet meer waard zijn. Ik vind het juist hele mooie effecten omdat de wezens allemaal gemaakt zijn als poppen, en toch heel erg tot leven komen op het scherm. Omdat er gebruik wordt gemaakt van poppen ipv 3D animaties zijn de camerabewegingen nou eenmaal wat gelimiteerder.

Ik vind deze film bijvoorbeeld visueel veel creatiever dan bijvoorbeeld het moderne King Kong.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik ben in een herzieningsbui de laatste tijd en vandaag was deze aan de beurt. Dit is een film die altijd een warm plekje bij me heeft behouden. Pure jeugdnostalgie en ook nu was het weer volop genieten. Wat een mooie film. Erg leuke en warme figuren, prachtig symbolisch vlot verhaal, mooie sfeervolle decors en een soundtrack van Moroder die de film een meerwaarde geeft. SFX zijn wel een beetje verouderd, de enige reden waarom dit niet de volle mep krijgt maar verder een fantastische film.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

De laatste tijd ben ik alle jaren '80 fantasy klassiekers weer aan het bekijken en deze blijft toch de beste. Hoewel ik ze nog niet allemaal gezien of herzien heb, verwacht ik niet dat er een beter en fantasievoller verhaal is dan The Neverending Story. Vroeger was ik ook al weg van het boek en, hoewel het boek beter is, heeft de film me ook altijd kunnen boeien. Een dikke 4*

avatar van AGE-411

AGE-411

Jeugdsentiment.

Deze film mag je niet buizen als je ooit jong bent geweest.

avatar van Skatjekim

Skatjekim

Ik heb deze dvd laatst aangeschaft, en de videoband moet hier ook nog ergens liggen, grijsgedraaid...

Leuke film toen ik klein was, en (ondanks dat de special effects e.d. nu erg onrealistisch zijn) nu nog super!

3,5

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ach, ik zie liever dat dan van die zichtbare effecten van dezer dagen.

avatar van Jointz

Jointz

Welke woorde je ook gebruikt, ze zijn van geen betekenis voor deze geweldige film.

avatar van Ramon K

Ramon K

En toch maar woorden gebruiken he?

avatar van Peter J

Peter J

In Bavaria Filmstadt, dat ligt vlakbij München in Duitsland en deze attractie is een dagvullende aanrader voor filmliefhebbers die geïnteressseerd zijn in de productie van films (o.a. ook de film "Das Boot"werd daar geproduceerd) heb ik vorig jaar zomer de decors en de witte draak uit deze film in "levende lijve" kunnen zien. Daarna heb ik bij thuiskomst de film nogmaals bekeken en heb er dubbelop van genoten. Te meer omdat ik in Flimstadt heb gezien hoe ze met vrij simpele middelen een grote illusie hebben weten op te wekken. Knap gedaan!

avatar van dariogg

dariogg

oh oh oh wat een heerlijke verrukkelijke film om naar te kijken toch ,dit is nou pure nostalgie , hier kan ik naar blijven kijken , elke dag eigenlijk wel. echt een aanrader voor een ieder tussen de 4 en 99 jaar

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een ontzettende lieve film!

Ik heb deze vroeger nooit gezien, maar door mijn vriend ben ik toch gaan kijken, en vond hem geweldig.

Echt zo schattig al die fantasie 'monsters', muziek is ook leuk, en het is gewoon een film met hoog knuffelgehalte. Effecten zijn misschien wel oud, maar ik ergerde me er totaal niet aan.