Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Mike Nichols
Met onder meer: Dustin Hoffman, Anne Bancroft en Katharine Ross
Releasedatum: 24 juli 2025
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Castricum)
Plot The Graduate
"This is Benjamin. He’s a little worried about his future."
Benjamin Braddock heeft er genoeg van om de perfecte jongen te zijn voor de vrienden van zijn ouders, en weet niet wat hij wil met zijn leven. Dan trekt een vriendin van de familie, Mrs Robinson, spontaan de kleren voor hem uit. Hij mag met haar doen wat 'ie wil. Maar ze is oud genoeg om zijn moeder te zijn en dat leidt tot erg gecompliceerde situaties.
- Trailer (YouTube)
- The Graduate (BoekMeter)
- The Graduate (MusicMeter)
Mrs. Robinson
Carl Smith
Mr. McGuire
Mr. McCleery
PartyMarty
Misschien om het inteelt risico te vermijden. Dat het niet per ongeluk neefje en nichtje zijn, of, erger nog, broer en zus.
renske
Maar dat hun vaders zakenpartners zijn, maakt ze toch niet automatisch familie?
PartyMarty
Je weet nooit of iemand een scheve schaats heeft gereden natuurlijk. Neem nou die moeder. Misschien was haar moeder ook wel niet zo pietluttig en deed ze het met Jan en alleman, waaronder Benjamins opa ofzo. Ze gaan daar weliswaar niet vanuit maar willen elk risico uitsluiten. Ik weet het ook niet zeker, maar ik vond het destijds wel plausibel. Tegenwoordig zou je aan AIDS kunnen denken bijvoorbeeld, misschien was er toen ook al een enge ziekte.
Hmm.. klinkt nogal vergezocht en botst bovendien met de romantische verhaallijn.
PartyMarty
Ik denk dat het absoluut geen afbreuk doet aan de romantische verhaallijn. Aangezien zij er op reageert alsof het de normaalste zaak van de wereld is, ga ik ervan uit dat dat daar nu eenmaal het geval is. Nogmaals, ik weet niet of inteelt/ziekte de reden is voor een bloedonderzoek, maar ik kan het me voorstellen.
Diesel
De film heeft in ieder geval een geweldige soundtrack en vooral 'The Sounds of Silence' is een fantastsich nummer.
De film ziet er erg mooi uit. En verveeld heb ik me niet. Maar daar is het voor mij wel mee gezegd.
Een ietwat onbenullig, oppervlakkig en gevoelsarm verhaal. Aardig tijdverdrijf, maar verre van indrukwekkend.
moviefreak#1
Haha nu snap ik eindelijk wat er zo leuk was aan het einde van Wayne's World II.
Natuurlijk is dit een hele goede film en zeker voor die tijd waar dit natuurlijk taboe was. Verder lijkt het mij dat je wel een beetje van Simon & Garfunkel moet houden en gelukkig voor mij, vind ik die muziek vrij aardig. Van mij een 4 1/2
John Doe
:O,Ik vind het een prachtig verhaal. Alleen al de basis, dat iemand die net geslaagd is niet weet wat hij met zn toekomst wil doen en blijft lanterfanteren, daar zijn goede boeken over geschreven. De plotbeschrijving representeerd de film niet, de regisseur zal kwaad zijn als hij dit leest
De synopsis raakt inderdaad kant noch wal. Als iemand even een correctie wil insturen; graag.
daar zijn goede boeken over geschreven.
Die ik vaak veel beter vind dan deze film....
Met John Doe eens, het twijfelachtige bestaan tussen jeugd/opleiding en volwassen/carriere wordt hier perfect weergegeven.
Heb niet het idee dat dat nu zo belangrijk is voor de film.
Maar mijn God, vergelijk dit eens met de romantische komedies van de laatste jaren. Wat een heerlijke film is dit toch.
FisherKing
Ik voelde hetzelfde Kos. Dat twijfelachtige bestaan tussen einde jeugd/opleiding en hoe nu verder vind ik zo mooi in de film verwerkt.
FisherKing
Er komt een film die over deze film gaat met oa Jennifer Aniston, Kevin Costner en Shirley Maclaine. Titel is nog niet bekend. Debuterend regisseur is Ted Griffin.
bron NRC.
jordybeukeboom
De film is eigenlijk best traag en het verhaal stelt ook weinig voor en is slecht uitgewerkt. Toch heeft de film wat speciaals, bijvoorbeeld door enkele komische stukken, door de knulligheid van Hoffman en door de schoonheid van beide dames.
Uiteraard ook door de heerlijke muziek van Simon en Garfunkel. Toch heb ik te vaak gedacht 'schiet nou eens op' en 'gebeurt er nou nog wat'. Dus 2,5 sterren
Toon1
Simon & Garfunkel waren niet eens van plan om 'Sound of Silence' op te nemen, sterker, het nummer was indertijd niet eens af, alleen het refrein bestond en S&G vonden het niks.
Pas na aandringen van Joseph Levine en Mike Nichols hebben S&G het nummer af gemaakt en opgenomen voor de film
Hier zit je even fout...
'Sound of Silence' stond al op de eerste LP van Simon & Garfunkel in 1964 en was een nr.1-hit in '65, terwijl de film pas uitkwam in december '67. Volgens mij verwar je 'Sound of Silence' met 'Mrs.Robinson'. Dat nummer was nog niet helemaal klaar toen de film opgenomen werd. Ze hadden alleen het refrein en toen hebben ze dat gebruikt in de film. Daarna hebben ze het afgewerkt en werd het een nr.1-hit.
Overigens een prachtige film, ik geef hem een 5/5. Vooral de laatste scene staat in mijn geheugen gegrift...
jordybeukeboom
Van Mrs. Robinson hoor je in de film ook een andere versie dan het origineel dus ik denk dat je gelijk hebt
Pieter Montana
Tip voor The Graduate fans: Rushmore van Wes Anderson
Daar heb ik al veel over gehoord.Misschien binnenkort eens bekijken!
Lenn
17 sept. 1931 - 6 juni 2005 RIP Anne Bancroft
She was a milf in this movie!
Pieter Montana
Heerlijke komedie met een voortreffelijke Hoffman en een prachtige soundtrack
Graduate Sequel Gets Date
Entertainment Tonight reports that the sequel to the 1967 classic "The Graduate," titled "Rumor Has It," will debut in theaters at Christmas. Kevin Costner and Jennifer Aniston will star in the Rob Reiner-directed comedy. In the story a newspaper obituaries writer (Aniston) discovers from a
millionaire (Costner) that it was her family that "The Graduate" was modeled after, with her mother, played by Shirley MacLaine, being the original Mrs. Robinson.
(more stories at the site)
gemaster
Rob Reiner is wel een goede regisseur, maar Costner en Aniston.....
Naomi Watts
Goede film. Hoffman oogt wat te oud voor zijn rol maar compenseerd dat met zijn goede acteerwerk. Ross vond ik heel erg charmant en het hele verhaal was gewoon erg vermakelijk met een mooie lovestory als dessert. Alleen het einde vond ik erg lachwekkend. Sound of Silence past perfect bij The Graduate. 4*
maxcomthrilla
Mooie film, geen storend camerawerk zoals bij o.a. thirteen, juist veel rustige beelden en supergoede muziek, waardoor telkens als ik `het nummer` hoorde, het net leek alsof ik het ook echt meebeleefde. Hitsige Mrs. Robinson mag ook wel eens bij mij langskomen.....*een 4, omdat hij origineel en interessant tot aan het einde bleef. Ik had alleen verlangd naar iets meer humor.
KrisV
Hitsige Mrs. Robinson mag ook wel eens bij mij langskomen
Hmm, dan zou het toch eerder een horror-movie zijn. Ze is intussen bijna 5 maand dood, als ik het goed heb

Nuovo Cinema Paradiso

Safety Last!
Komedie, 1923

Rain Man
Roadmovie, 1988
verleidingcollegeromantiekmeerderjarig wordenlos angeles, californiëbruiloftoudere vrouw jongere man relatiegraduaterape accusation