Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Mike Nichols
Met onder meer: Dustin Hoffman, Anne Bancroft en Katharine Ross
Releasedatum: 24 juli 2025
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Castricum)
Plot The Graduate
"This is Benjamin. He’s a little worried about his future."
Benjamin Braddock heeft er genoeg van om de perfecte jongen te zijn voor de vrienden van zijn ouders, en weet niet wat hij wil met zijn leven. Dan trekt een vriendin van de familie, Mrs Robinson, spontaan de kleren voor hem uit. Hij mag met haar doen wat 'ie wil. Maar ze is oud genoeg om zijn moeder te zijn en dat leidt tot erg gecompliceerde situaties.
- Trailer (YouTube)
- The Graduate (BoekMeter)
- The Graduate (MusicMeter)
Mrs. Robinson
Carl Smith
Mr. McGuire
Mr. McCleery
maxcomthrilla
Oooh, dan ga ik maar op zoek naar een wat recentere schoonheid. ( ondanks dat ik ook wel van horrors houd ). Sandra Bullock lijkt mij wel geschikt.......:D
Anarchist
de boodschap die er lijkt in te zitten
Turkeyloverz
Is Rumor Has It hier een vervolg van, want die ben ik nu aan het kijken en waar The Graduate afliep ,begint RHI..
Gehenna
Generaties vallen voor deze romantische film. Het is het bitter-zoete verhaal, de muziek van Simon & Garfunkel en het geweldige acteerwerk van Hoffman en wijlen Anne Bancroft dat het hem doet. Afgezien van het gedateerd aandoende Technicolor doet de film zelf niet bepaald gedateerd aan. Heerlijke film die je keer op keer kunt kijken. 4*
olivier
Niet bepaald he?! 'Rumor has it' speelt zich jaar en dag nà het einde van 'the graduate' af!
olivier
de boodschap die er lijkt in te zitten
Er zit ook helemaal geen boodschap in. Dit is alleen staaltje taboedoorbrekende cinema. Moeilijk om tegenwoordig nog in te zien, maar 'the graduate' bracht een shok van verwondering met zich mee en maakte absoluut deel uit van de seksuele revolutie!
Erg goeie film. Met een erg goed en voor die tijd, inderdaad een shokkend verhaal. En ook wel een erg interessant verhaal. Dat verhaal werd erg goed gebracht door zowat alle acteurs en Hoffman doet het hier uitstekend, zo had ik hem nog nooit gezien, of toch niet in een soortgelijke rol.
Het camerawerk van de film is ook erg goed. En de montage is bij sommige scenes geniaal.
Het einde van de film vond ik overigens erg origineel.
En de muziek van Simon en Garfunkel was erg goed en gepast.
Een meesterwerk onder de drama's.
4 sterren.
Wouters
1 van de beste van zijn genre. 1 van de betere filmscore's ! prachtige muziek. Taboe brekend is het zeker ! Grappig, die laatste scene hebben ze bijna geheel gekopieerd in wayne's world (1 of 2)
al met al een dikke 4* !
Blanche Neige
Ik heb één enkele scène van deze film op school gezien en ik wou in ieder geval de hele film zien, maar als ik hier de reacties lees. Pff.
veron35
Geweldig. Hier erg ondergewardeerd. Op IMDb gelukkig niet. Mooi einde, goed acteerwerk, goed verhaal, geweldige soundtrack en echt sixties. Deze film heeft Novecento uit mijn top 10 gejaagt. Dank je wel us_rider voor deze geweldige revolutionaire film.
al met al een dikke 4* !
Daarvan kenke ik dan die scene.
veron35
enorm saaie en vage film
Wat is hier nou vaag aan?
daviddoelen
Geweldig. Hier erg ondergewardeerd. Op IMDb gelukkig niet.
Een stemgemiddelde van 3.73 noem ik niet bepaald ondergewaardeerd...
veron35
Een stemgemiddelde van 3.73 noem ik niet bepaald ondergewaardeerd...
Wel voor deze film! Deze verdient op zijn minst in de top 150 van de top 250 te staan.
orbit
- 12092 berichten
Deze film verdient het niet eens om in de top 2500 te staan, matige en vluchtige 60s hype van een jongere man met oudere vrouw.. we leren verder helemaal niets over deze mensen.
veron35
Als hij niet zo bijzonder is waarom staat hij dan in de IMDb top 250, is hij genomineerd voor een oscar best picture en heeft hij een Golden globe gewonnen voor Best Motion Picture - Musical/Comedy?
Sander2
Dat zegt allemaal weinig tot niks over de kwaliteit van de film hoor.
Natuurlijk wel.
Dustyfan
Die filmprijzen zeggen meer over de smaak van de beslissende jury's en de beschikbare promotiebudgetten, dan over de kwaliteit van de film, deze of welke dan ook.
Sander2
Inderdaad. En de oscars zijn ook bijna alleen maar voor commerciële films. Ik heb genoeg films gezien die veel oscars hebben gewonnen en helemaal niet zo bijzonder zijn. Als ik al naar de prijzen kijk die een film gewonnen heeft, kijk ik liever naar prijzen als de gouden beer en de gouden leeuw.
The One Ring
Erg leuke film. Heel anders dan ik verwacht had. Veel minder Hollywoodachtig. De film is vooral zo goed doordat ik de personages echt kon geloven. Met name Bancrofft en Hoffman zijn geweldig in deze rollen. De situaties zijn geestig en zorgen regelmatig voor een lach, maar ze hebben wel iets echts. Knap werk. De muziek zet daarnaast nog de toon voor de film.
Wel vond ik het camerawerk soms storend. De camera zit meestal, en vooral op het begin, heel dicht op een acteur waardoor je de rest bijna niet ziet. Het gekke is dat ik een paar plaatjes opgezocht heb van de film die een heel ander beeld geven. Neem het shot op het einde waarin Ross (in trouwjurk) en Hoffman in de bus wegrijden. Ik vind op Google plaatjes waarin je hun hele gezichten ziet, maar in de film zag ik van beide maar de helft. Is deze film soms verkeerd uitgezonden op tv? Het kwam in ieder geval onnatuurlijk over.
Verder zakt de film tegen het einde aan wat in - al is de finale zelf dan weer fantastisch -, maar buiten dat toch echt een film die mag zijn.
paffy
ja dat had ik ook. waarschijnlijk doordat het gister in breedbeeld werd uitgezonden. zulke problemen had je ook bij de credits op het begin.
Quentin
Volgens mij draaide ze gister toch echt een slechte pan&scan tape op Nld. 2.
The One Ring
Ah, dus in werkelijkheid ziet de film er beter uit? Dan ga ik maar eens kijken of ik de dvd kan vinden.
Quentin
Veel beter, de Nederlandse heruitgave van RCV ziet er prima uit en kost niet al te veel.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Nuovo Cinema Paradiso

Safety Last!
Komedie, 1923

Rain Man
Roadmovie, 1988
verleidingcollegeromantiekmeerderjarig wordenlos angeles, californiëbruiloftoudere vrouw jongere man relatiegraduaterape accusation