Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Mike Nichols
Met onder meer: Dustin Hoffman, Anne Bancroft en Katharine Ross
Releasedatum: 24 juli 2025
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Castricum)
Plot The Graduate
"This is Benjamin. He’s a little worried about his future."
Benjamin Braddock heeft er genoeg van om de perfecte jongen te zijn voor de vrienden van zijn ouders, en weet niet wat hij wil met zijn leven. Dan trekt een vriendin van de familie, Mrs Robinson, spontaan de kleren voor hem uit. Hij mag met haar doen wat 'ie wil. Maar ze is oud genoeg om zijn moeder te zijn en dat leidt tot erg gecompliceerde situaties.
- Trailer (YouTube)
- The Graduate (BoekMeter)
- The Graduate (MusicMeter)
Mrs. Robinson
Room Clerk
Carl Smith
Mr. McGuire
Mr. McCleery
Met recht een klassieker. Geniale film met misschien wel de meest indrukkende rol van Hoffman ooit. Heerlijke film.
neo
Ik vind de film erg goed,omdat hoffman en bancroft erg goeie rollen spelen.
Super!!
Inderdaad een van Hoffman's beste rollen. En Bancroft is ook erg goed.
Leuk verhaal en interessant thema. En de muziek van Simon and Garfunkel past perfect bij de film.
petey
- 1901 berichten
alleen zo verschrikkelijk dom dat ze iemand casten die eigenlijk veel te oud is voor de rol, echt weer Hollywood.
FisherKing
Ja hij was zo'n 10 jaar te oud ; toch wordt het wel door het goede spel van Hoffman gecompenseerd vind ik!
En Bancroft maar 7 jaar (!) ouder dan Hoffman. Toch heb je in de film het idee dat Bancroft 20 jaar ouder is ofzo.
Tonyvdb
Toch wel een klassieker, maar ik vind wel dat Dustin Hoffman er te oud uit ziet voor zijn rol ... maar dat is slechts een detail hoor ...
****' 4,5 op 5 ****'
narva77 (crew films)
Ook ik vond Hoffman te oud voor de rol; de muziek van Simon & Garfunkel maakt weer e.e.a. goed!
roerdomp61
ook na 4 keer kijken nog altijd bij mijn top 25. Jammer dat de dvd niets toevoegd. (vreselijk slechte transfer)
Jordy
Inderdaad erg leuke film. Veel "oh komt dat hier uit"-momenten ook: de muziek, de Jackie Brown-opening, de samples van een George Michael nummer van een paar jaar geleden, de shrink van Donnie Darko...
Pitbull
Deze hoort toch wel in de top 100 thuis, hij staat nou op het randje.
tovenaar
Jaaaaaaren terug een keer gezien, toen wel bijgebleven, maar niet meer dan dat. Vanavond nog een keer gezien en nu ben ik toch echt meer onder de indruk. Ik vond het eerlijk gezegd wel meevallen met de leeftijd van Dustin. Oke oke, hij ziet er wat oud uit, maar ach, hinderlijk is het niet toch? Dramatisch, maar toch met lekkere humor erin. Mooi, leuk, goed filmpje.
tovenaar
Hmm, dat zal dan wel één of andere vervoeging zijn, want onderaan de poster staat het wel goed geschreven.
yosemite44
4*, die voor een groot deel gaan naar editing, de rol van anne bancroft en de muziek.
e4,99 bij van leest!
Ik zag gisteren bij de FRS dat er een nieuwe (NL) dvd van The Graduate is, althans, een met een andere hoes.
De oude hoes was lichtgeel, en deze wit.
Is dit nu een verbeterde versie, in 16:9 formaat, weet iemand dat ?
Dustyfan
Ik heb alleen de versie met witte hoes, dus kwaliteit vergelijken gaat niet echt.
Wel heeft deze DVD een uitgebreid interview met Dustin Hoffman en de docu "The Graduate at 25", een uitgebreide reportage over het maken van de film met interviews met Mike Nichols, Lawrence Turman en Katharine Ross.
Ik kom er net achter dat de vorige dvd van Bridge was, maar de nieuwe van RCV.
Op de nieuwe staat het Kinowelt logo.
Hier een zeer lovende recensie van de Kinowelt uitgave. Ik hoop dat het dezelfde dvd betreft. Ik heb een mailtje naar RCV gestuurd, ben benieuwd.
Breedbeeld of niet ?
* Breedbeeld anamorphic (geen idee wat dat betekent)
* Ratio 2.35:1
* Geschikt voor alle beeldformaten
MarkFish
Beetje jammer dat deze slechts een 3,77 krijgt. Vette film! Kun je honderd keer zien.
PartyMarty
Leuke film. Kan ook beschouwd worden als lange videoclip van Simon en Garfunkel. Katherine Ross is een heel leuk meisje.
Dustyfan
Simon & Garfunkel waren niet eens van plan om 'Sound of Silence' op te nemen, sterker, het nummer was indertijd niet eens af, alleen het refrein bestond en S&G vonden het niks.
Pas na aandringen van Joseph Levine en Mike Nichols hebben S&G het nummer af gemaakt en opgenomen voor de film
BoordAppel
Ik ben heel erg aangenaam verrast door deze film. Ik wist namelijk niet dat het een komedie was en ik verwachte een of ander zwaar drama. Ik heb me echt uitstekend vermaakt. Erg grappig door vooral Dustin Hoffman die geweldig acteert. En ik herkende dat 'do you want me to seduce you' al ergens van en dankzij Jordy weet ik ook waarvan. Je kent dat wel, dat je zoiets wel herkent maar dat je niet weet waarvan en dat je dan de hele tijd eraan zit te denken, strontvervelend. Soundtrack is ook relaxt. 4,5*
'do you want me to seduce you' al ergens van en dankzij
renske
Ik vond The Graduate echt geweldig. Vooral het eerste uur. Verhaal, camerawerk, dialogen... alles. Daarna werd het een beetje clichematiger met zo'n jongen die achter het meisje aangaat, onder tijdsdruk, en dat wonderlijke trouwen. Waarom in godsnaam moeten ze trouwen en hoezo die bloedtest???
Hoffman en Bancroft zijn meer dan geweldig.
De muziek vond ik gek genoeg detoneren maar dat had ook wel weer wat. Van die serieuze liedjes bij zo'n grappige film.
Echt een film om meerdere keren te zien.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Safety Last!
Komedie, 1923

Rain Man
Roadmovie, 1988
verleidingcollegeromantiekmeerderjarig wordenlos angeles, californiëbruiloftoudere vrouw jongere man relatiegraduaterape accusation