X-Men: Apocalypse (2016)
Gesproken taal: Engels, Arabisch, Duits, Pools en Russisch
Releasedatum: 19 mei 2016
Bekijk via Disney+
Plot X-Men: Apocalypse
"Only the strong will survive."
Nu de X-Men succesvol het verleden veranderd hebben en een veilige toekomst voor de mutanten hebben bereikt, keert uit de duisternis de eerste mutant terug: Apocalypse. Deze mutant, ook wel En Sabah Nur genaamd, ziet de hedendaagse mutanten als zwak. De 5000 jaar oude 'supermutant' Apocalypse begint aan zijn queeste de wereld met harde hand zijn wil op te leggen. Het recht van de sterkste is zijn lijfspreuk en geldt voor zowel mens als mutant. Om de dreigende genocide te weerstaan moet een nieuw team X-Men bijeen gebracht worden en moeten zowel professor Xavier als zijn vijand Magneto een kant kiezen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- X-Men: Apocalypse (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Col. William Stryker
Jean Grey
Scott Summers / Cyclops
Chainsaw
Na het succesvolle en kwalitatief ook geslaagde Days of Future Past is het logisch dat men flink door wil met X-Men films. Jammer genoeg is X-Men: Apocalypse één van de zwakste films in de franchise.
X-Men: Apocalypse is vooral een hoop opbouw voor vrij weinig. Het leek op een oorsprongsverhaal voor praktisch elk personage en men is meer dan anderhalf uur bezig om op te bouwen naar één vrij matige gevechtsscène. Tussendoor herhaalt men wat elementen die in de vorige films goed aansloegen en - eerlijk is eerlijk - die momenten (een woedende Wolverine, de scène met Quicksilver) zijn prima, ook al hebben we ze al eerder gezien. Maar wat er omheen gebeurt is vrij oninteressant. Onze grote schurk Apocalypse laat zijn ogen wit worden, er begint wat zand te zweven en er wordt wat heldhaftig gesproken over elkaar helpen en samen strijden. Dat riedeltje blijft zich de hele film herhalen.
Apocalypse zelf is een vrij matige schurk. Het feit dat hij eigenlijk een vrij klein mannetje is als hij naast zijn hulpjes staat, maakt hem zelfs een tikkeltje lachwekkend. Sowieso waren de momenten waar hij ineens met zijn hulpjes ergens opduikt vrij suf, je verwacht op zijn minst een epic entree voor zo'n grote bad guy. Daarnaast schijnt hij enorme krachten te hebben, maar hij doet in de film eigenlijk bespottelijk weinig. De rest van de personages zijn niet veel beter. Jennifer Lawrence is de hele film Jennifer Lawrence omdat Jennifer Lawrence waarschijnlijk geen zin in make-up meer had. Of men wilde duidelijk laten zien dat ze Jennifer Lawrence in hun film hadden. Hoe dan ook, van het personage Mystique dat we in de eerste films leerde kennen is vrij weinig over. En ik ben inmiddels ook wel een beetje klaar met Nicholas Hault als Beast. Hun personages staan stil, maar toch gaan ze al films mee.
De personages in deze reeks die niet stilstaan zijn Magneto en Xavier. En die blijven van het hele stel ook het meest interessant om naar te kijken. Een combinatie van goed uitgediepte personages en twee uitstekende acteurs. Het is jammer dat het grote moment voor Magneto (waar hij alles verliest en weer kwaadaardig besluit te worden) zo knullig is. Dat moment dat een man afgeleid is door vogels en per ongeluk een pijl afschiet is lachwekkend, terwijl het aangrijpend had moeten zijn. Overigens is het moment dat Magneto kiest om toch voor de helden te gaan vechten ook maar karig.
Uiteindelijk heb ik mijn X-Men films liever eenvoudig. Het mutantenprobleem is altijd een intrigerend onderwerp geweest, het hele mensen vs. mutanten. Neem een simpele scène als Wolverine in de bar in de allereerste X-Men; simpel, spannend en duidelijk. Nu krijgen we één of andere lichaamwisselende farao die met vier ruiters de wereld wil overnemen en daardoor alles laat ontploffen en dat doet me toch een stuk minder. Hoop poeha om niks. Erg teleurstellend.
2 sterren.
Kollinski
Uitstekende film, ze maken het toch steeds weer waar met de X-men films.
doctari
Ik vond de vorige twee X-men delen en ook de "losse" Wolverine film uit 2013 erg goed te doen, maar hier werd ik niet echt warm of koud van.
Ik heb een tijdje geleden "Captain America Civil War" nog verdedigd tegen mensen die vonden dat er teveel personages in de film zaten maar bij deze X-men moet ik toch ook echt bekennen dat het nu toch echt wat te druk geworden is qua superhelden. Het zijn er zoveel dat er voor enige diepgang nu echt geen plaats meer is, en bepaalde zaken zoals OOK nog even Wolverine er bij halen zijn echt een beetje teveel van het goede. Enkele karakters (Quicksilver, Magneto, Raven) doen het ondanks alles nog best aardig, maar toch gave karakters als Nightcrawler en Storm hangen er echt maar wat bij, en met name de henchmen van Apocalypse komen er enorm bekaaid vanaf.
Dat zou op zich nog niet zo erg zijn als de film verder wat meer te bieden zouden hebben.maar dit is niet echt het geval. Het is vooral heel erg veel opbouw deze keer..heel veel introducties, heel veel plot, en niet zo veel dingen die we nog niet eerder of beter gezien hebben. Aan het einde gaat het met de actie dan toch wel aardig los, al legt de film het wat dat betreft toch duidelijk af tegen de recente Marvel films: slecht is het allemaal zeker niet, maar wel allemaal erg standaard en weinig verrassend.
Er zijn enkele lichtpuntjes zoals de scene waarin Quicksilver iedereen redt uit een ontploffend gebouw maar eigenlijk niet voldoende om de film boven de middelmaat uit te tillen.
Al met al een onderhoudende film, maar wel eentje die overvol is met plotopbouw en personages en daardoor er nauwelijks aan toekomt om nog iets echt leuks te doen.
Wereldfilm!
Dat staat niet in verhouding met je stem of het is sarcasme ten top.
Roz Frenkman
Viel mij enorm tegen. Voorgaande films vond ik een stuk beter. Was allemaal wat slapjes, nergens echt spannend en ook de cast leek er minder zin in te hebben. En de schurk was inderdaad eerder lachwekkend dan indrukwekkend.
Bryan Singer maakt goed wat hij verprutste in het vorig deel. Een serie die helemaal ontspoort was en nochtans zoveel potentieel had. Misschien wel eigen aan het supergenre waarbij eerste de kassa telt en dan pas de inhoud. Ietwat gedurfde (als je dat mag zeggen) films als Deadpool of Suicide Squad brengen hopelijk wat beterschap.
Apocalypse is op zich niet slecht. De filosofische boodschap is er nog altijd, de aandacht gaat niet geheel naar dezelfde personages en er komt toch wel wat dreiging uit de vijand van dienst. Maar veel acteurs hebben te kampen met moeheid. Tijd voor een switch. De focus op Xavier en Magneto hebben we nu al 6 films gehad met weinig variatie, Jean is niet de sterkte X-Men in deze film en Jennifer Lawrence is niet bepaald gemotiveerd als Raven. Verder was het wel leuk om nieuwe gezichten te zien. Brengt wat versie bloed in de serie. Tijd voor verandering een nieuwe aanpak met deels of geheel nieuwe acteurs en een nieuwe stijl.
Deze Apocalypse heeft de trilogie gelukkig nog zonder kleerscheuren kunnen afsluiten.
Apster
Meer van hetzelfde. Er komen weer een dozijn X-men voorbij met subplots, en geswitch tussen goed en slecht, wat voor verwarring zorgt. Ik kon me niet meer het vorige deel herinneren, dus ik was verbaasd dat Raven hier weer aan de goede kant stond.
Het enige echt interessante is het verhaal van Magneto, wat te snel plaats moet maken voor En Sabah Nur. Vreselijke villain en ik zie net op IMBD pas dat het Oscar Isaac was. Had net zo goed een onbekende acteur kunnen doen, want ik had hem niet herkend.
Ik weet niet meer of het in voorgaande delen hetzelfde was, maar Singer gaat in deze X-men compleet los met CGI. Vooral richting het einde, wat de film niet ten goede komt. Beetje suf is dat Magneto eerst een puinhoop van de wereld maakt, vervolgens toch de kant van Xavier kiest en na afloop daarvoor netjes wordt bedankt. Dat we geen Opera House of Auschwitz meer hebben is voor de rest dan ook prima.
mcgraig
Ronduit waardeloos; het begint middelmatig en gaat richting een geniale scene met Quicksilver maar daarna gaat het in sneltreinvaart bergafwaarts richting een compleet debiele finale. De film zit zo volgepakt met personages en allerlei losse flodders dat het een janboel en wirwar van gebeurtenissen wordt. Tel daarbij veel zwakke CGI en een waardeloze badguy op en je hebt een regelrechte zeperd.
Neder0001
Waardeloos. Verhaal is flinterdun dus om het aantal speelminuten nog wat op te schroeven krijg je, alweer, een uitgebreide introductie van alle personages waar niemand op zit te wachten. Einde is zeer voorspelbaar, daardoor 20 minuten voor tijd de conclusie getrokken dat deze film niet meer te redden valt en heerlijk mijn oogjes dicht gedaan totdat de credits in beeld kwam.
IH88
X-Men: Apocalypse
Als fan van de X-Men films heb ik ook weer genoten van dit deel. De franchise begint wel wat op een herhalingsoefening te lijken en de film heeft wat zwakke punten. Om deze kritiekpunten alvast uit de weg te hebben, Apocalypse zelf is wat suf en zeker niet dreigend maar gelukkig hebben de andere Marvel films laten zien dat een slechte bad guy geen slechte film hoeft op te leveren. Het tweede kritiekpunt heeft te maken met Mystique. Ik snap dat als je Lawrence in je film hebt, dat je haar zoveel mogelijk wilt gebruiken maar van de Mystique uit de eerste X-men films is niets meer over. Mystique heet niet voor niks Mystique maar er is niets mysterieus meer aan haar. Het is gewoon Katniss Everdeen die per ongeluk in een X-Men film terecht is gekomen.
Gelukkig doet de film ook veel goed. De introductie van Apocalypse is geniaal en ook het rustige tempo van het eerste half uur waarbij de oude en nieuwe personages worden geïntroduceerd is aangenaam. het verhaal zit goed in elkaar en de acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld. McAvoy, Fassbender, Lawrence, Hoult, Byrne, Peters als Quicksilver, allemaal zijn ze weer terug en de onderlinge chemie is nog steeds fantastisch. Jean Grey is één van de betere (zo niet het beste) X-Men personage(s) en eerst Famke Janssen en nu Sophie Turner vullen de rol perfect in. Die schreeuw op het laatst is samen met de Quicksilver scene en de scene met de man met de baard en iets uitschuifbaars een hoogtepunt. De andere (nieuwe) personages doen het allemaal uitstekend. De actiescènes zien er goed uit maar zeker het eindgevecht is niet memorabel (op de schreeuw van Turner na). De laatste scènes zorgen ervoor dat het stokje nu echt overgenomen kan gaan worden door de jongere generatie X-Men. Ik kan niet wachten.
horizons
Het is geen First Class, welke nog altijd een topper binnen het genre is, de film is ook niet zo goed als Days of Future Past. Om bij twee van de belangrijkste karakters te beginnen: McAvoy speelt voor de derde keer Xavier en doet dat weer voortreffelijk. Fassbender speelt voor de derde keer Magneto en is ook weer erg goed alleen is het verhaal niet goed voor Magneto en dat heeft tevens uitwerking op het personage van Lawrence (Raven/Mystique). Ze doen bijna een herhaling van zetten uit Days of Future Past wat nogal hindert.
Daarnaast is het mooi om te zien hoe Erik een gewoon leven probeert te leiden maar dat door een ongeluk stijl bergafwaarts gaat. Het onder controle komen bij Sabah Nur is minder en vanaf dat punt is de rol van Magneto eigenlijk uitgespeeld en niet meer interessant.
Xavier komt weer in contact met Moira MacTaggert en uiteindelijk geeft Charles haar haar stukje geheugen terug. Mooi..
Alvorens het te klef gaat worden in dit verhaal stippen we nog even de rest van de X-Men/schurken aan. Quicksilver blijft een goede toevoeging. Cyclops en Jean Grey doen weer denken aan de allereerste X-Men film waar deze film al redelijk naar toe werkt qua chronologie. Sabah Nur is een geduchte tegenstander en van zijn hulpjes is alleen Psylocke interessant, Storm blijft vlak en Angel al helemaal te vergeten.
De troefkaart Jean Grey/Phoenix wordt nu al in de reboot-serie gespeeld maar dat mag.
Het eindgevecht is helaas niet het sterkste punt van de film. Zoals zoveel superschurken gaat het ook hier mis. Opeens vergeten ze hun krachten. Het zogenoemde Plot-armour wint dan van de rest. . Dat is wel jammer. Daarom zijn superhelden films leuker wanneer ze niet ehm... apocalyptische tegenstanders hebben met gigantische vermogens en mogelijkheden.
Leuke superhelden film!
De vier sterren is wel naar boven afgerond.
GUNTHER-123
Alhoewel ik een fan ben van de films vond ik deze x-men apacolypse het slechtste deel dat ik tot dusver gezien heb.Zeer zwak verhaal dat nergens op slaat.Als ze zo verder doen hoop ik dat dit het laatste deel was.Miste trouwens Hugh Hackman alias de Wolverine en al de andere figuren uit de vorige delenZe beginnen terug van opnieuw juist met dezelfde figuren maar een jongere generatie.Zeer zwak
horizons
Je had ook eerst de x-men films First Class en Days of Future Past moeten kijken voordat je deze keek.
En Hugh Jackman als Wolverine zit wel degelijk in deze film.
ghostman
Vermakelijke film en ik ben dol op X-Men-films van Bryan Singer . Volgens mij zien we ook voor het eerst Phoenix in actie ! En Sabah Nur is een machtige ' onsterfelijke ' supermutant , misschien een van de sterkste mutants van het X-Men-universum . Het eindgevecht wordt eigenlijk best snel beslist , al snap ik dat niemand opgewassen is tegen de ontketende Phoenix . De krachten van Magneto worden in dit deel onderschat en ik mis Gambit ...
missl
X men is weer terug en hoe! Neemt even de tijd om op gang te komen maar is dan weer heerlijk om te zien. Tevens introductie van de nieuwe generatie. Ik ben benieuwd naar de volgende want ik heb ergens gelezen dat de 'oude' generatie er nog niet klaar mee is. Puntje van kritiek: veel hoofdpersonen en daardoor is het (vooral in het begin) onoverzichtelijk.
Pazmaster
En weer een Marvel film, je wordt er zo langzamerhand mee doodgegooid. Maar vind ik dat erg? Nee, niet echt mits ze goed zijn. De films zien er bijna altijd prima uit, er wordt altijd goed gespeeld en het staat meestal garant voor een paar uurtjes prima vermaak. Helaas faalt deze film daarin wel en is het veruit de minste van alle X-men films. Het ziet er grotendeels wel goed uit maar ook een hoop dingen niet. Over de nieuwe cast ben ik ook niet zo te spreken (op Fassbender en McAvoy na) en dan met name de jonkies, ik vind ze eigenlijk niet zo sterk spelen en had liever gewoon de oude cast gezien. Er zitten ook een aantal slechte scènes in zoals dat met de supersnelle mutant in het huis en het muziekje van Eurythmics (Sweet Dreams), dit doet echt afbreuk aan de film. Ook het einde vond ik nou niet echt geweldig. Een tegenvaller dus, wat mij betreft hoeven ze niet op deze weg verder te gaan. Van mij mogen ze het hoofdstuk X-men nu wel afsluiten.
skipy05
Toch wel goede film. Wel iets minder dan de vorige films.
Hij begint ver rustig. Voor de lange speelduur vond ik dat er niet echt al te veel gebeurde.
Het zag er wel weer heel mooi uit.
Ik vond het wel goed dat het wat meer over Jean Grey ging en iets minder over Mystique ging.
knusse stoel
Wij kunnen de kritiek in het verhaal van 'Pazmaster' goed volgen en zijn het er ook wel een beetje mee eens. Je wordt momenteel overvoerd met Marvel-films en op zich is dat inderdaad niet erg maar het lijkt allemaal zo op elkaar. Zelf hebben wij dit jaar ongeveer 12 stuks gezien, ook uit andere jaren en degenen die wij eruit vonden springen zijn de X-Men. Ook deze wel, ondanks dat het verhaal achteruit is gegaan bij zijn voorgangers. Van die ongeveer 12 Marvels zouden wij niet kunnen zeggen wel verhaal bij welke titel thuishoort.
Toch zijn wij positiever dan 'Pazmaster' en waarderen deze film dan ook 1* hoger of tewel 7/10.
horizons
Het voordeel van x-men is dat niet door de Marvel studio's als film wordt gemaakt.
Pazmaster
Klopt, de rechten liggen nu bij Fox. Tijd dat Marvel de rechten terug gaat kopen, misschien wordt het dan nog wat.
paramount
Jammer dat de actrices Storm en Jean Grey niet goed in hun rol zaten. Voor de rest helemaal TOP!!!
Alathir
Weer een goede X-Men, zeker niet de beste maar wel nog steeds een must-see. Er zitten wat minpunten in de film vond ik. Waarom kiest Apocalypse juist Storm, Archangel en Psylocke als zijn 3 Horsemen? Magneto kan ik wel begrijpen. Storm is misschien ook een begrijpelijke keuze, maar die andere 2 zijn toch zelfs versterkt nog steeds best zwak. En waarom kiest Storm op het einde van de film ineens voor de goede kant? Zomaar omdat het kan? Hun personages vond ik ook erg vlak.. buiten Magneto dan. Wat ik wel miste is wat meer achtergrond naar zijn ouders, liever dat dan de 2-minuten durende vernietiging van Auschwitz te zien. .
De casting vind ik ook niet super. Storm, gespeeld door Alexandra Shipp is jammer genoeg geen Halle Berry. Tye Sheridan is redelijk oke. Sophie Turner daarentegen nee sorry. Vind haar in GoT al erg slecht en hier is het net hetzelfde (heeft geen emoties lijkt het wel, geef mij maar Famke Janssen). En wat doet Rose Byrne in deze film... wat is haar functie? Ook jammer van de heel beperkte screentime van Hugh Jackman. Quicksilver vond ik daarentegen wel erg sterk spelen, ook al is de scène bij de ontploffing van de school en de muziek Sweet Dreams wat over the top.
Er zijn natuurlijk ook pluspunten: de beste scène is overduidelijk eentje met Michael Fassbender (Magneto). De scène in het bos vond ik erg indrukwekkend.. Ook de scène waar Apocalyps Cerebro overneemt vond ik erg goed. En op het einde weer Magneto die Apocalyps verraad. Het eerste uur leek soms wat langdradig aan te voelen maar daarna heb ik nooit naar de tijd gekeken.
horizons
Alsjeblieft niet. X-men van Fox zijn zo veel beter dan enige Marvel film.
Vooral First Class staat mijlen ver boven alle andere superhelden films.
Misschien is deze film qua verhaal wat minder dan de vorige twee nieuwe X-Men films, maar deze is zeker nog vermakelijk om naar te kijken en visueel (uitmuntende special effecten) gezien spat hij zelfs van het scherm af.
Het verhaal welke draait om de eerste 5000 jaar (waarvan een groot gedeelte slapend) oude mutant met de naam Apocalypse (gespeeld door Oscar Isaac), ook wel En Sabah Nur genaamd, zit opzicht best aardig in elkaar en hetzelfde geldt voor de uitvoering ervan en het verhaal weet ook wel te boeien. Het duurt alleen eventjes voordat het verhaal echt lekker opgang komt, maar zodra Peter Maximoff / Quicksilver (wederom gespeeld door Evan Peters), die met bovenmenselijke snelheid kan bewegen en waardoor het voor hem lijkt alsof de wereld in slow motion beweegt, weer zijn intrede maakt in het verhaal na 75 minuten op schitterende wijze (min of meer net zoals in "X-Men: Days of Future Past ...") en wederom begeleidt met passende muziek (Eurythmics met het nummer "Sweet Dreams (Are Made Of T...") is het genieten tot en met de laatste minuut en gebeurt er ook genoeg en dat begeleidt met de nodige actie, met natuurlijk als climax het eindgevecht tegen Apocalypse. Nu we het toch even hebben gehad over muziek, het was voor mij als metal fan ook best genieten toen "The Four Horsemen" van Metallica werd gedraaid bij de transformatie van Angel (gespeeld door Ben Hardy). Wat betreft mutanten, in deze X-Men film worden ook weer een aantal nieuwe X-men figuranten geïntroduceerd, welke een belangrijke rol hadden in de oude X-Men films zoals Jean Grey (gespeeld door Sophie Turner), Scott Summers / Cyclops (gespeeld door Tye Sheridan), Ororo Munroe / Storm (gespeeld door Alexandra Shipp) en Kurt Wagner / Nightcrawler (gespeeld door Kodi Smit-McPhee).
Zoals al bij de opening van mijn bericht aangegeven, spat deze film visueel gezien weer van het scherm (in mijn geval een televisie) af met verbluffende special effecten (weliswaar met de computer gemaakt, maar wel zeer realistisch) en visueel gezien zitten er dit keer ook een aantal fraaie vrouwen in zoals Jennifer Lawrence (weer in de rol van Raven / Mystique), Rose Byrne (in de rol van CIA-agente Moira Mactaggert zoals ze ook te zien was in de eerste nieuwe X-Men film "X-Men: First Class (2011)") en Olivia Munn (in de rol van Psylocke). De laatste liep er wel sexy bij met haar outfits en zweep
De cast doet het overigens gewoon verdienstelijk tot goed en dat geldt ook weer voor James McAvoy (wederom in de rol van Professor Charles Xavier) en Michael Fassbender (wederom in de rol van Erik Lehnsherr / Magneto, die dit keer ook even het vernietigingskamp Auschwitz afbreekt tot de grond), die wederom een belangrijke opeisen in dit verhaal. Dat laatste wordt nu wel een beetje clichématig, omdat het bij de vorige delen ook al het geval was. Dit keer is er overigens geen hoofdrol weggelegd voor Hugh Jackman (in de rol van Logan / Wolverine) want hij heeft dit keer maar een paar minuten (in totaal iets van 4 minuten en daarbij zegt hij geen woord) speeltijd en hij komt ook pas na circa 90 minuten in beeld. Opzicht vind ik het wel grappig dat niemand anders ooit de rol van Wolverine heeft gespeeld dan Hugh Jackman. Schijnbaar heeft hij daar alleenrecht voor
Al met al gewoon weer een aardige X-Men film, maar wel qua verhaal iets minder dan de vorige twee nieuwe delen, die qua tijdsbeeld en de betreffende gebeurtenis ook nog enigszins realistisch waren. Deze film duurt ook weer 10 minuten langer en wat dat betreft is het ook best een lange zit, waarbij het eerste gedeelte van het verhaal misschien wat te langdradig is. Gezien de beelden na de aftiteling (met betrekking tot "Essex Corp."), komt er dus ook nog minimaal een vierde deel uit van de nieuwe X-men reeks.
DragQueen
Weer een genietbare X-Men film, maar niet de allersterkste uit de serie. Toch was het weer genieten van de aanwezige cast, de sterke special effects, het geboden verhaal en de knap gebrachte actie. 3,5 Ster.
coumi
Het blijven toch goede films, de X Men reeks. Ook deze kan, hoewel zeker niet de beste uit de serie, de toets der kritiek doorstaan. Ik heb begrepen dat de acteurs die de jongere versie van de X Men gestalte geven, getekend hadden voor drie films.Dat zou betekenen dat men nu weer moet overschakelen naar de oorspronkelijke, volwassen personages, en dat is beter ook want bij deze derde met het Fassbender/MacAvoy team heb je toch meerdere keren het gevoel het allemaal wel gezien te hebben. Er worden net wat te veel nieuwe jongere versies opgevoerd, waardoor je denkt naar een kids versie van de real X Men te kijken. Men dreigt wat te ver van de oorspronkelijke kern af te dwalen en dat zal niet de bedoeling zijn. Ook de opperschurk van dienst in Apocalypse komt , zeker na zijn bombastische aankondiging, weinig overtuigend over. Jammer voor de talentvolle Isaac, dat hij deze ondankbare, door de computer vormgegeven rol moet vervullen.
Voor de rest niet zo veel op aan te merken. Er is weer goed nagedacht over de te volgen verhaallijntjes(zie het korte opteden van Wolverine) en de uitwerking is weer vrij spectaculair en zal de genrefans twee uur lang zeker amuseren. Maar bij de volgende, mocht die er komen, weer back to basics, please!
devkon
Ik zie ze graag, de X-Men films, maar van deze film kreeg ik niet het X-Men gevoel. Het riep überhaupt weinig gevoel bij me op. Daardoor greep de film mij ook niet zo als de vorige(n).
Fassbender deed het prima, en was één van de weinigen die me echt kon bekoren en kon 'geloven'.
Leuk om een keer gezien te hebben, en dat wil ik ook als fan van de reeks, maar daar blijft het voorlopig bij.

Dark Phoenix
2019