• 9.377.078 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Oscar Isaac

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Duits, Pools en Russisch

Releasedatum: 19 mei 2016

Plot X-Men: Apocalypse

"Only the strong will survive."

Nu de X-Men succesvol het verleden veranderd hebben en een veilige toekomst voor de mutanten hebben bereikt, keert uit de duisternis de eerste mutant terug: Apocalypse. Deze mutant, ook wel En Sabah Nur genaamd, ziet de hedendaagse mutanten als zwak. De 5000 jaar oude 'supermutant' Apocalypse begint aan zijn queeste de wereld met harde hand zijn wil op te leggen. Het recht van de sterkste is zijn lijfspreuk en geldt voor zowel mens als mutant. Om de dreigende genocide te weerstaan moet een nieuw team X-Men bijeen gebracht worden en moeten zowel professor Xavier als zijn vijand Magneto een kant kiezen.

Professor Charles Xavier

Peter Maximoff / Quicksilver

Col. William Stryker

Scott Summers / Cyclops

Redlop schreef:

Ik zag Jennifer Lawrence bij de Graham Norton Show. Wat een vreselijk irritante, aanstellerige, verwaande, aandachtsgeile simpele ziel is dat zeg. Mijn tepels lekken melk whahahaha. Dat niveau.

Sorry, moest er even uit. Ga verder.

Ze verknalt de serie ook wel een beetje met haar alomtegenwoordige, theatrale aanwezigheid . Met Rebecca Romijn was Mystique een fascinerend en mysterieus karakter maar met Lawrence lijkt het wel of ze de huilerige Katniss Everdeen in een blauw pak hebben gestoken.

Zwolle84

Wat een zure reacties. Kan altijd erg lachen om haar lompe voorkomen in dat soort shows (je moet een beetje meegaan in die setting) en ik vind haar ook absoluut een aanwinst voor de films, ook al deed Romijn het ook uitstekend.

avatar van Karst

Karst

Ben het wel met Zwolle84 eens. Kon ook wel om haar lachen. Moest ook wel lachen om haar opmerking over de complicaties met plassen in een bodysuit zonder verder opening daarvoor. En dat terwijl een aantal collega acteurs met bb guns op je schieten.

MaartenTuinstra

56% op Rottentomatoes en 51 op Metacritic. Mwah.

AC1

De algemene kritiek is dat de film te veel een herhalingsoefening is: We dit al eens eerder hebben gezien. Laat dit nu net het gevoel omschrijven dat ik kreeg bij het zien van de vorige X-Men film! Zijn critici van vandaag wat traag van begrip geworden?

AC1 schreef:

Precies!

Zwolle84

Ik weet niet of ik nu zo opstandig ben, maar hier ben ik het ook al absoluut niet mee eens. Die vorige was voor X-begrippen juist heel afwijkend: erg traag met meer nadruk dan ooit op de dialogen en karakterontwikkelingen. Iets té veel zelfs, kan daardoor nooit helemaal lekker in die film komen.

avatar van Mattiman

Mattiman

X-Men: Apocalypse is uiteindelijk te ambitieus in zijn opzet. De X-Men-films worden vooral gekenmerkt door hun compactheid en focus op de karakters en dat is hier niet het geval. Deze film is vooral een verzameling geworden van beklijvende momenten, maar omdat het menselijk element ontbreekt, heeft het geheel niet de impact die zijn naam doet beloven.

Mijn volledige recensie kan je lezen op Geekster.be

Ik was ongelooflijk fan tot de tweede helft begon, dan vervalt het in doordeweeks superheldenspektakel met een slechterik en gevechten die er nergens uitsteken. De jonge garde (met Sophie Turner op kop) is veelbelovend voor de vervolgen, maar hier zijn het vooral Magneto en Professor X die opnieuw boeien.

avatar van voskat

voskat

Lang uitgekeken naar deze film, maar naarmate meer details erover naar buiten komen, zakt me de moed flink door de schoenen heen.

Van wat ik begrepen heb wordt alle diepgang - die ze met First Class en Days Of Future Past zo aardig op hadden gebouwd - volledig van de tafel gezwiept en wordt dit weer een lege herhalingsoefening.

De X-Men drijft op de persoonlijke relaties tussen de personages, met name tussen Xavier en Magneto. Niks van over, heb ik begrepen...

Zwolle84 schreef:

Ik snap wel wat je bedoelt. Qua tempo inderdaad trager dan de anderen, maar er schoten toch wel erg veel bekende karakters voorbij. Te veel referenties naar de voorgaande films.

avatar van Mattiman

Mattiman

voskat schreef:

Daar geef ik je gelijk in! Maar de relatie tussen Xavier en Magneto is gelukkig wél nog aanwezig in X-Men: Apocalypse. Kippenvel heb ik er altijd bij.

MaartenTuinstra schreef:

Ja oké, het is wel een doorlopend verhaal inderdaad. Persoonlijk vind ik dat een groot pluspunt, maar het vereist wel dat je de voorgeschiedenis kent.

MaartenTuinstra

Ik denk dat het vooral voor de fans een groot pluspunt is. Ikzelf wil wel wat nieuws zien (ben dan ook geen groot fan van de reeks).

avatar van voskat

voskat

Mattiman schreef:

Ik hoop het. Overmorgen weten we meer.

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik heb alleen de allereerste x men gezien, vannacht de première gezien.

Een mooi visueel spektakel, verhaal stelt meestal niet zo heel veel voor bij superheldenfilms vind ik, en dat is ook bij deze film zo. Eerst wordt uitgebreid de tijd genomen om iedereen te introduceren. Het duurt daardoor even voor de film echt op gang komt maar dat vond ik niet erg.

Dat ik alleen de eerste film had gezien maakte niet veel uit had ik het idee. Al was het maar omdat deze episode in een tijdperk voor x men 1 speelt. Al met al een prima film, beetje lang, maar vooral erg mooi gemaakt.

avatar van sonyjh

sonyjh

Zeer goede film. Maar de vorige vond ik nog beter.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Apocalypse is zo een teleurstelling, heeft niks om het lijf qua villain.

In vergelijking met de comicsaga Age of Apocalypse is dit een dikke teleurstelling.

Die horsemen ook, elk 2 zinnetjes dialooog?

avatar van grid8400

grid8400

Gisteren in IMAX gekeken, en ik was eigenlijk aangenaam verrast. Waar ik Cap. America tegen vond vallen in de gevechten tussen de teams, vind ik in X-MEN het juist wel goed. Maar ik zie dat de meeste het vinden tegenvallen

Anyways, ik heb genoten en vond het een sterk nieuw deel.

avatar van cor1946

cor1946

cor1946 schreef:

Ik vind dit soort films niets aan. Boeit me niet

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

grid8400 schreef:

Maar ik zie dat de meeste het vinden tegenvallen

Valt wel mee toch? Voorlopig nog een prima gemiddelde!

avatar van flexmel

flexmel

Gisteren gekeken met wat vrienden.

Ik moet zeggen dat de special effecten goed waren en het was vermakelijk om naar te kijken.

Alleen verhaallijn en verhaal had toch wel beter gekund. Dit zeg ik dan als stripboek fanaat van de x- men.

Over sommige mutanten kreeg je behoorlijk weinig informatie, terwijl ze zeer aanwezig waren in de film. ( hiermee doel ik op de four horsemen).

Daarnaast apocalyps is 1 van de sterkste mutanten ter wereld en we krijgen maar een glimp te zien van wat hij daadwerkelijk kan.

Is hetzelfde als je superman hebt en je laat hem lopen en schieten met zijn ogen.

Neemt niet weg dat ik me toch heb vermaakt en dat het toch indrukwekkend eruit zag.

avatar van Mlis

Mlis

Gisteren avond zijn mijn vriend en ik naar deze film geweest. Wij vinden dit deel fantastisch.
Je ziet de gebeurtenis in de piramides en ik was verkocht, ik zat er meteen helemaal in.
Visueel is deze film echt een plaatje. Ik ben al lang fan van Xmen en de verwachtingen waren hoog. Ik vergat de tijd en plaats en genoot elke minuut. Ik vond het leuk om te raden wie wie was in hun jonge jaren.
De cast doet het geweldig en het verhaal is prima.
Leuk om ook even Wolverine te zien. Dat was een aangename verrassing.

YouDrunkGoHome schreef:

Valt wel mee toch? Voorlopig nog een prima gemiddelde!

Laten we eens wat rondkijken:

De filmfanaten van IMDb vinden het wel een 7,8 waard.

De criticasters van RT houden het bij een twijfelachtige 51%.

De criticasters van Metacritic geven 51/100.

De filmfanaten van moviemeter geven de film 3 1/2 sterren.

Critici zijn blijkbaar minder overtuigd dan het publiek en dit terwijl ze de vorige film fantastisch vonden.

MaartenTuinstra

Het IMDb gemiddelde zakt meestal vrij snel. Het MM gemiddelde zal ook nog wel wat dalen. Uiteindelijk gaat het noch om wat de meute er van vindt noch om wat de critici vinden, maar gewoon wat je er zelf van vindt, toch?

avatar van altijdcritic

altijdcritic

NiX-men

avatar van tbouwh

tbouwh

Ondanks de wat hoogmoedige pretenties en de karrenvracht aan personages is Apocalypse een zeer degelijke en vermakelijke film geworden, met sterke opstapjes naar de film waarmee het in 2000 allemaal begon. 3,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

"At least we can all agree, the third one is always the worst."

Gelukkig ben ik hier zonder verwachtingen ingegaan.

Tien jaar na de gebeurtenissen uit 'Days of Future Past' zijn de verscheidene mutanten elk hun eigen weg opgegaan; zo heeft Magneto zich teruggetrokken in Polen en is Xavier zijn school verder aan het uitbouwen. Tot er een almachtige mutant - wiens motieven karig blijven - opstaat om de aarde wederom aan chaos en destructie te onderwerpen.

Op zich een aardige opzet, maar Bryan Singer helpt vakkundig de diepgang en karakterontwikkeling om zeep die in de vorige twee delen onmiskenbaar waren. 'X-Men: Apocalypse' is namelijk overvol te noemen, gezien het blik aan personages dat wordt opengetrokken en de plotlijnen die nauwelijks kunnen boeien. Dit slokt het grootste gedeelte van alle tijd op, waardoor de langdradigheid al gauw om de hoek komt kijken.

Wat overblijft, is een uitgekauwd geheel waar je als kijker nooit ofte nimmer enige binding mee krijgt, laat staan de kleurloze Apocalypse die geen angst inboezemt. Het is dan ook voornamelijk wachten op de actie die te laat komt, hevig omringd door CGI die geen indruk maakt. Alleen een paar vermakelijke momenten en Quicksilver zijn dan nog de moeite waard.

Al met al een middelmatig slot van een veelbelovende trilogie, zonde. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

2,0 Sterren.

avatar van roelnd

roelnd

ik ben het er wel mee eens dat xmen een beetje herkauwen wordt

zoals hier aangehaald door luuk en luuk

LUUK VS LUUK: X-MEN: APOCALYPSE - Films op Cine.nl

maar buiten dat blijven het toch amusante films

avatar van Nicholas

Nicholas

Verreweg de minste X-Men film (Wolverine buiten beschouwing gelaten) in de reeks.

Ik kan de momenten niet tellen waarin verkeerde keuzes worden gemaakt. Stukken die compleet misplaatst zijn en een bad guy die maar op momenten menacing over komt en het probleem heeft dat hij voor een gigantische grote schurk véél te menselijk wordt neergezet.

Successen uit eerdere X-Men films komen dit keer niet uit de verf. In First Class was het Vaughn die er een a-typische superheldenfilm van maakte, in ieder geval qua sfeer. Daar zagen we voor het eerst de fantastische chemie tussen Fassbender en McAvoy. De eerste is deze film, of eigenlijk voor de helft van de film, hét lichtpuntje. Fassbender is daarin subliem. Helaas stelt zijn rol na zijn rekrutering door Apocalypse weinig meer voor en staat hij een beetje voor Jan Lul metaal uit de aarde te trekken. En dan heeft hij er plotseling genoeg van. McAvoy is in principe niet meer dan een side character.
Lawrence zou volgens velen vreselijk zijn, maar dat vond ik wel mee vallen, al is Mystique never nooit een leider voor de X-Men. En dat had ze ook niet geweest als hier een andere actrice voor was gecast.

Zoals ik al zei; de film vertoont manische trekjes en is bij momenten all over the place. Een van de dieptepunten hierin was de Quicksilver-scène. Een daverend succes in DofP, dus laten we hem hier nog maar eens opdraven voor een soortgelijk optreden. Wat een vreselijke misshit. Zeker gezien wat er net voor en net na gebeurt. Ook de verplichte dosis Wolverine wordt er maar in gewurmd, net als een onnodig romantisch stukkie tussen Xavier en Moira.

En dan het eindgevecht.

Ik was bijna opgestaan toen Quicksilver het in zijn eentje dacht te redden tegen Apocalypse. Serieus; als dat was gebeurd, was ik vertrokken. "Gelukkig" wordt hem een halte toegeroepen. Maar wat daarna volgt is, en ik verzin dit niet, een haast exacte kopie van het Cell vs. Gohan gevecht. Echt waar, zoek het op en vergelijk het maar: Je hebt een bad guy (Apocalypse) die te sterk is om in je eentje aan te kunnen, dus de groep doet het met zijn allen. Daarna heb je een soort van bondgenoot die eigenlijk geen bondgenoot is, maar toch het goede doet (Magneto/Vegeta) en tenslotte heb je iemand (Xavier/Goku) die zijn protegé (Jean/Gohan) vooral aanspoort om alles los te laten. De Phoenix reveal waarmee dit alles eindigt is logisch en cool, hoewel niet helemaal uitgewerkt, maar is niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat die X-Men Apocalypse heet.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Fijne X-Men-film hoor . Er wordt veel aandacht aan de opbouw en de actie komt pas in het tweede bedrijf uitgebreid aan bod. Daarin word je niet teleurgesteld en het geeft ook antwoord op de prangende vraag hoe Charles Xavier een kale bol krijgt! Was die twee voorgangers eigenlijk behoorlijk vergeten hoe die nou qua verhaal verliepen en dat zal met deze niet anders. Dat is toch altijd het manco bij dit soort films. In essentie gaat het altijd om hetzelfde, alleen dan telkens in een net ander soort jasje. Toch kan ik er niet zo mee zitten, dit is pretentieloos vermaak wat lekker wegkijkt!