• 9.379.649 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi shall not know anger. Nor hatred. Nor love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Yoda (stemrol)

Chancellor Palpatine

Shmi Skywalker

Jango Fett / Clone Troopers

Senator Bail Organa

ik hed begrepen dat het count dooku was want hij is volgens mij degeen die in opdracht van darth sidious alles achter de schermen regelt en ik dacht dat sifo dias een synoniem voor darth sidious

darth skywalker schreef:

ik dacht eerst dat Sifo Dyas Quiqon-Jinn was. Want die was ook 10 jaar geleden gestorven maar nu denk ik het zelfde als jij

Het is zeker niet Q-J

Het is zeker niet Q-J

dat weet ik nu ook wel, ik dacht dat misschien van wanneer ik 9 jaar was

darth skywalker schreef:

Nee, helaas. Bijna. Count Dooku is Sifo Dias...dacht ik. Sidious wil niet in de bekendheid geraken en speelt tot midden drie altijd safe. Volgens mij is Count Dooku zelf Sifo Dias. Ik dacht dat ik dat had opgevangen in het spel Bounty Hunter, over hoe Count Dooky Jango Fett rekruteerd.

o.k. dan deze info. klinkt ook zeker aannemelijk (ken alleen de films en series )

Knarf Kenobi schreef:

Count Dooku kan het niet zijn. En zijn naam is Darth tyranus.

fett zegt het in deze film

Kevin13 schreef:

Count Dooku kan het niet zijn. En zijn naam is Darth tyranus.
fett zegt het in deze film

Waarom kan Count Dooku het niet zijn? Ik weet bijna met zekerheid te zeggen dat het toch hij was die Jango Fett heeft gekozen om het leger te leiden. Ik heb laatst het spel Bounty hunter nog maar eens daarvoor nagechecked en het was toch echt Count Dooku. En zijn schuilnaam om niet bekend te worden bij de Jedi was idd. Darth Tyranus.

Knarf Kenobi schreef:

Obi-wan had het over die suifedius ofzo en hij zei dat hij 10 jaar terug was gestorven! waarom zou hij liegen?! En hij wist al dat dooku geen jedi meer was maar wist toch wel dat die S. gewoon een bekende jedi was...laat maar.

lowhusky schreef:

Ja, maar Syfo Dyas had het dus niet opgegeven, maar Darth Tyranus zoals je op kan maken uit het gesprek met Jango Fett. De rest tuinde er volledig in, samen met jou:P

Knarf Kenobi schreef:

Dat zeggen ze in de boeken. Maar Count Dooku kan het niet zijn. Want Sifo Dyas had aan de jedi raad gevraagd om een leger van de republiek te maken maar de raad heeft beslist om geen leger te maken. Dat vertellen ze in deze film. Dus Count Dooku kan het niet zijn!!!!!!!

Kevin13 schreef:

Heb je nog nooit gehoord van dat een mens kan liegen? Vooral zo'n slim mens dat ook nog eens een slechterik is?

en daarbij moet je niet vergeten dat dooku loyaal is aan darth sidious die op zijn beurt weer de leider is van de republiek

Slim

hij is niet direct slim. 1.Mace Windu verraste hem in de arena. Mace Windu zei toen " This party is over"

2. Yoda verraste hem met de bataljon kloons.

3. Hij liet zich vermoorden door zijn eigen meester.

Slim
2. Yoda verraste hem met de bataljon kloons.
3. Hij liet zich vermoorden door zijn eigen meester.

1. Mace Windu verraste hem niet. Hij was al voorbereid op een aanval. Het was een zeker risico om mace windu zo ver te laten komen, maar hij wist dat Mace hem niet kon vermoorden, omdat Mace nog dacht dat hij nog enig eergevoel van de Jedi had overgehouden en dit niet had kunnen doen.
2. Hij hield sowieso tegenover de Geonosianen zich ontwetend, want hoe wil je anders planeten voor je winnen? Door toe te geven dat dit vanaf het begin af aan gepland was, en dat ze gedoemd waren te mislukken.
3. Dat was in zijn eigen hoogmoed. Hij vertrouwde zijn meester volledig, en dacht Anakin en Obi-Wan makkelijk aan te kunnen. Maar precies zoals hij zei: Twice the Pride, double the fall.

Ik raad je echt aan om de boeken erbij te gaan lezen. Episode 1 is soms een beetje saai als boek. Maar episode II leest weer heel makkelijk (soms eigenlijk iets te makkelijk, en het is bijna precies hetzelfde als de film, op sommige gedachten en beweegredenen en hier en daar een ander verhaalstukje na). Maar vooral episode drie raad ik je aan. Het is misschien wel heel gedetailleerd af en toe, vooral in the Battle for Coruscant, maar toch raad ik je aan je daar doorheen te slaan als Star Wars fan. Het boek is qua verhaal namelijk zo verhelderend op sommige punten en geeft het verhaal van de film zo veel meer diepte, dat de film nog beter word.

waar vind je het boek van de 3de episode

waar vind je het boek van de 3de episode

Zo'n beetje in elke goede boekenwinkel. En trouwens, ze hebben nu een omnibus voor 15 euro gelanceerd. Dat zijn alledrie de eerste boeken. En dat terwijl de derde los 17,95 kost. Die omnibus is dus een dikke aanrader! Die vind je o.a. bij bruna e.d. Vind je hem echt nergens kan je hem altijd nog bestellen op bol.com. Heel betrouwbaar en maar twee euro verzendkosten (vette reclame )

Knarf Kenobi schreef:

Hier staat dat het gewoon een jedi was die 10 jaar geleden stierf. Als sifo count dooku was stond het er wel bij.

lowhusky schreef:

Dit staat er ook: Lama Su, Prime Minister van Kamino beweerde en was in de volste overtuiging, dat het leger van clonetroopers dat hij bouwde, ten tijde van de Battle of Naboo door Sifo Dyas uit naam van de Jedi Council, voor de Galactic Republic is besteld. Ten tijde van de bestelling was Sifo Dyas echter al dood.

Vooral de laatste zin is belangrijk. En trouwens, als jullie dit niet zien, dan missen jullie eigenlijk best wel wat van het hele Star Wars verhaal, wat best jammer is.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Deze ppl eens herbekeken en ga mijn stem behouden.

Het is een goed vervolg op deel 2 en je komt weer wat meer te weten.

Weer goede special effects en ben wel benieuwd naar volgende delen.

3.5 stemmen

avatar van Edgar77

Edgar77

Meesterlijke vechtscene van Yoda tegen Lord Tyrannus...

Alleen denk ik dat Mace Windu beter door Lawrence Fishburn neergezet had kunnen worden dan door Samuel L. Jackson.

Leuke film, maar haalt het niet echt bij de oude trilogy. Acteerwerk laat een klein beetje te wensen over, maar het onderhoudende verhaal en de special effects maken een hoop goed!

Toch 4 dikke sterren, omdat het nou eenmaal Star Wars is! Het gevoel bij de films blijft heerlijk magisch!

Edgar77 schreef:

Meesterlijke vechtscene van Yoda tegen Lord Tyrannus...

ik vond samuel l jackson heel goed spelen als windu. lawrence fishburne zou alleen de film verslechteren. en hij is al niet zo goed.

avatar van Edgar77

Edgar77

Kevin13 schreef:

Misschien heb je gelijk, maar ik ken Samuel L. Jackson uit zoveel andere films, dat ik hem maar moeilijk kan plaatsen in de rol van Mace Windu. Fishburn speelt in de Matrix een geheimzinnige personage die wellicht beter aansluit op een rol in Star Wars. Maar dat is natuurlijk mijn gevoel over de casting.

Edgar77 schreef:

daar ben ik het met je wel eens. We kunnen nooit weten of lawrence beter gepresteerd zou hebben als samuel

voor de rol van windu.

avatar van Jantje666

Jantje666

iets beter dan het rampzalige deel 1 maar nog steeds Star Wars-onwaardig.

Kil, loos, digitaal, niet tot de verbeelding sprekend.

En sorry hoor, maar konden ze nu ECHT geen beter acteur vinden voor Anakin?

Moet de machtige Darth vader, toch een icoon, nu ECHT vertolkt worden door die blaaskaak? Come on heee....

2 sterren, 1 halve meer dan Phantom Menace maar nog steeds ZEER onvoldoende.

avatar van pawman_

pawman_

Kevin13 schreef:

Sifo Dyas heeft nooit aan de jedi raad gevraagd om een clone leger voor de republiek op te richten.

Joda en Mace Windu hebben dat zelf gezegd.

Als dat wel het geval was geweest en ze wisten nog steeds niet dat er een addertje onder het gras lag dan waren ze wel erg blind en naïef.

zoals joda zelf zegt...

blind we are, if creation of this clone army we could not see

pawman_ schreef:

Joda en Mace Windu hebben dat zelf gezegd.

zoals joda zelf zegt...

blind we are, if creation of this clone army we could not see

jawel, Yoda zegt het zelf. Maar de Raad had het niet toe gestaan.

avatar van meneer gibson

meneer gibson

hmm... net zoals ik deel 5 in de oude star wars reeks minder vond dan 4 en 6 vonmd ik dit deel 2 ook beduidend minder dan 1 en 3... toeval?

ik vond in deze film de romantiek iets te veel centraal staan. het werd in plaats van een science fiction film meer een liefde-film... en dat vond ik wel zonde...

een 3* omdat ik toch wel een star wars fan ben

avatar van pjutter

pjutter

echt een fantastische film!!

ik vind de nieuwste 3 star wars films duidelijk veel beter dan de oude 3 films, met die verschrikkelijk irritante Harrison Ford,

met zijn stomme humor.

Net deze weer gezien voor de 2e keer, en ik vond de film nog beter als de 1ste keer!!

Heel mooi gemaakt, brute machines en monsters, heel erg spannend en een geweldig verhaal.

mooi ook die donkere sfeer... En Christopher Lee weer in een rol, waar alleen hij perfect voor is:)

avatar van Martinator

Martinator

mooie beelden en spannende actie, gewoon een mooie film ik vind episode 1t/m3 veel beter dan episode 4t/m6.