• 9.377.533 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi shall not know anger. Nor hatred. Nor love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Eva

Prul.

avatar van Goodfella

Goodfella

Jos, Eva en Wouter... Over het feit dat jullie deze film kut vinden wil ik het niet eens hebben, maar ik vraag me toch af... (en dat vraag ik me al véél langer af...) is er werkelijk geen enkele film waarover jullie mening niet hetzelfde is?!? Jullie zijn natuurlijk een viendengroep die vaak samen naar de film gaat, mooi natuurlijk, maar verschillen jullie werkelijk nooit (iets meer dan een half sterretje) van mening?

avatar van Jos2

Jos2

We zijn het vaak ongeveer eens. Maar bijv. niet over A Room with a view.

Overigens gebeurt het vreemd genoeg heel vaak dat je het met elkaar eens bent als je een film samen ziet. Vreemd is dat eigenlijk.

avatar van Goodfella

Goodfella

Met de mensen waarmee ik naar de film ga ben ik het lang niet altijd eens. Gelukkig maar, want dat levert vaak leuke discussies op!

avatar van Ramon K

Ramon K

Eindelijk weer een waardig deel in de Starwars cyclus!! Puur amusement in een fantasierijke wereld. Ik heb ervan genoten in ieder geval. 3,5 sterren

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Sentiment ligt er dik bovenop: Anakin die zijn moeder in zijn armen ziet sterven, Boba Fett die het levenloze hoofd van zijn vader in z'n handen neemt. Laat mij m'n goudvis zien sterven en ik stap over naar de duistere zijde...

Eigenlijk wel een goede (noodzakelijke) keus van Lucas om motivaties van de hoofdpersonages te tonen in het extreme. Voor die helderheid doe ik er 1 ster bovenop.

avatar van sydney

sydney

Ik ben niet zo'n Star wars fan. En ik verveel me meestal tijdens zo'n film. Maar Natalie Portman maakt weer heel veel goed.

avatar van Jildou

Jildou

Geweldige film, Christensen speelt een goede rol als de jonge Anakin en McGregor is nog steeds goed als Obi-Wan Kenobi, net als in Episode I.

Met deze film kwam de saga weer wat op gang na Episode I die vooral een verhaal vertelde zonder al te veel actie, om alles te verhelderen.

In Episode II wordt het allemaal weer wat duisterder en het is vooral mooi om te zien hoe Anakin heel langzaam naar de duistere zijde keert.

Het liefdesverhaal dat er dwars doorheen loopt is ook wel aardig te pruimen.

Episode II : 4,5 ster

avatar van zero_cool

zero_cool

avatar van jedymaster

jedymaster

Yoda die de strijd aan gaat met het kwaad met een lichtsabel en op wat voor een manier wat wil je nog meer? een dikke 5

hij is wel leuk ik heb hem thuis

Gefeliciteerd dan. Ik snap alleen niet dat sommige mensen een 0,5 geven voor deze film want hij is toch niet zo slecht als de films van bijvoorbeeld steven segal (hopelijk geen fans hier?). Laat even een reactie horen, waarom een 0,5.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Da's inderdaad erg knap

avatar van theobald

theobald

Een van de slechtste films die ik de laatste drie jaar zag

avatar van vic

vic

dat zeiden ze ook van de eerste starwars films toen ze uitkwamen en kijk naar de status die ze nu hebben

avatar van theobald

theobald

Onzin. Dat zeiden ze helemaal niet. De eerste reeks heeft altijd goed aangeschreven gestaan. Pas bij het derde deel in die serie begon het mokken.

avatar van Rascal

Rascal

Sjonge jongen wat een ophef had ik gehoord over deze film. Niks verkeerds aan liefdeselementen maar het past nie in zo'n film! Het enigste wat ik gaaf aan de film vond was de arena-scene. Maar verders...

EmDee

Niks verkeerds aan liefdeselementen maar het past nie in zo'n film!
Is wel degelijk van belang. Luke en Leia worden toch niet door de ooievaar gebracht.
Het enigste wat ik gaaf aan de film vond was de arena-scene.
Tsja, als je alleen daar voor gaat...

avatar van Rascal

Rascal

Hmm.. Ten eerste was het liefdesverhaal erin veels te uitgebreid voor het genre. En ten tweede ging ik nie alleen voor de arena-scene, want dat wist ook nie van tevoren.

EmDee

Ten eerste was het liefdesverhaal erin veels te uitgebreid voor het genre.
Als je de boeken leest, zijn er nog veel meer van zulke softe scenes. Daar hebben ze al behoorlijk in geknipt.

avatar van Treht

Treht

het eerste stuk vond ik erg saai, alles wordt opgebouwd tot aan die final attack van de clones, die ik overigens nogmoet zien.(de laatste 50 mins) voor het eerste deel van de film geef ik iets van 3 a 3,5 ster, mwaarschijnlijk komt daar nog een halve bij op voor de fantastische attack van dat klonenleger. Eerste 100min vielen dus erg tegen, misschien had ik te hoge verwachtingen

DVD Recensie

link

DVD Promotion Video

link

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

1* aftrek voor de afgrijselijke dialogen ("My heart is beating, hoping that kiss will not become a scar").

Dat terzijde is dit al een hele verbetering t.o.v. TPM. Lee is prima als Count Dooku.

avatar van Armin

Armin

Beter dan I, maar op de een of andere manier loop ik er niet meer echt warm voor. ***

avatar van Hobbes

Hobbes

Yoda met een lightsaber en Natalie Portman.

good enough for me

avatar van pjotr

pjotr

Yoda met een skippybal zul je bedoelen.

Ik had liever gezien dat ie in gevecht wat meer "mind over matter" gebruikte in plaats van dat gestuiter. Waarom loopt ie de rest van de film met een stokkie? Schijnbaar nergens voor nodig.....

EmDee

Wel, hij heeft alle krachten aan moeten spreken en was na afloop doodmoe.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

hie is echt super!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Veel te veel effecten. Overdaad schaadt zullen we maar zeggen.

GerwinF

Zaten er effecten in dan?

Luca$ is zelfs te lui om voor sommige scenes location scouting te doen. Waarom niet gewoon zoveel mogelijk "gerenderde" landschappen denktie.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Met als gevolg dat het 1 groot videospel is geworden. Het evenwicht is ie totaal kwijt geraakt.