Genre: Komedie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans, Frans en Russisch
Releasedatum: 22 maart 2001
Bekijk via Videoland
Plot Miss Congeniality
"Never Mess With An Agent In A Dress."
FBI-agente Gracie Hart voelt zich verbonden met haar mannelijke collega's. Ze loopt, drinkt, eet en praat als een man. Wanneer er gedreigd wordt met een aanslag op de verkiezing van Miss United States, wordt ze gedwongen undercover te gaan als miss. Hiervoor ondergaat ze met de hulp van Victor, een consulent op het gebied van missverkiezingen, een ware metamorfose.
Gracie Hart
Cheryl Frasier
Karen Krantz
Frank Tobin
soom
Wow, dat wasboordje van Benjamin Bratt! Niet te missen! Ik vond het een leuke film. Sandra op haar best.
Rianneke_Dan
Miss Congeniality is wel een leuke film, want ik vind het verhaal wel leuk bedacht.
Sandra Bullock is wel een leuke actrice ze heeft wel iets waardoor het leuk word om naar haar te kijken!!
3* voor Sandra Bullock
soom
Herzien, en verhoogd met een halfje, naar 4,5*. Wel een heerlijke komische film, met enkele goede lach-momenten. Sandra is geweldig in dit eerste deel als Gracie Hart. En Benjamin Bratt en Michael Caine doen het ook niet slecht. In de film werd een liedje van ABBA gebruikt, Dancing Queen, dat viel mij nu pas op. Grappig.
JJ_D
Geslaagde humor? Slechts op enkele schaarse momenten heb ik een glimlach te voorschijn kunnen toveren, al was quasi elke mop voorspelbaar en typisch (Hollywoodiaans) clichématig.
Gelukkig toch dat de film niet verveelt en dat Bullock aardig acteert. Twee factoren die 'Miss Congeniality' van een totale afgang redden.
Tarkus
Leuke film. Goede acteerprestatie van Sandra Bulluck en wederom een prachtrol van Michael Caine. En stukken beter dan deel 2 deze film.
lowhusky
leuke film voor 1 keer kijken, redelijke humor 3*
Pilcrepus
Ik vind het sarcastische karakter dat Sandra Bullock speelt wel aardig.
Luchtige komedie, wel vermakelijk.
3 sterren.
bert_vl
Ze is echt een topactrice !
Jammer dat er zo'n lage waardering is.
T.S.S.A.
Jammer dat Sandra het niet altijd bij komedie kan houden. In deze film speelt ze de sterren van de hemel, maar in Thrillers/Drama films vind ik haar vaak wat tegenvallen.
Het verhaal was erg simpel maar wel diepgaand genoeg om te blijven boeien. De grappen waren erg goed, en dat is toch wel het belangrijkste bij een komedie. Acteerprestaties vond ik, op Sandra, Michael en Benjamin na, wat tegenvallen.
Bovenmiddelmatige goede film 3,5*
thunderball
Gisteren gekeken, zou hier nou nooit voor naar de bioscoop gaan, en het was wel leuk om een keer te zien.
Bullock deed het verrassend goed, maar het verhaaltje was super voorspelbaar, ik bedoel:
niemand die keek is volgens mij verbaasd dat ze op het einde die cop kreeg en dat Candice Bergen (leuke rol trouwens!) de dader bleek te zijn.
En Caine is zelf een beetje op de automatische piloot toch weer leuk om naar te kijken!
Maar het was een leuke, ontspannende avond met deze film, daarom 3 sterren!
kArIzMa_TuRk
Goeie Deel 1..
Deel 2 was wat minder..
LuCos
Leuke film, als je niks te doen is kan je deze film wel kijken. Goed geacteerd en goed verhaal! Beetje voorspelbaar. Ook is het iets meer een meidenfilm, maar dat maakt dan niet veel uit.
D-ark
Deel 2 is echt veel minder. Maar deze is een zeer aardige parodie op de missverkiezingen.
3,0
Norma
Simpel verhaaltje, maar Sandra doet haar ding leuk, zoals altijd wel het geval is. Helaas maakt dit de film niet voldoende, het zorgt er hooguit voor dat het niet dramatisch slecht wordt.
U-96
- 2077 stemmen
Best amuzante film, maar je moet er wel voor in de juiste bui zijn. Leuk voor een keertje, maar ook niet meer dan dat. Een soort vrouwelijke Naked Gun, maar dan zonder de humor. Sandra Bullock doet het niet eens zo slecht, maar ik zie haar liever achter het stuur van een grote bus zitten.
JJ_D
Een soort vrouwelijke Naked Gun, maar dan zonder de humor.
Dat klinkt alvast héél slecht...
ikkelaura
echt de perfecte film

zulke films zouden echt vaker voor de tv moeten komen.
echt gewoon actie en humor.
echt heel erg leuk

moviegirl2
WAAROM VOOR 12+?? (stond op dvd)
onbegrijpelijk!
het is echt een relaxte meiden-film, maar niet meer dan dat
moviegirl2
Begin was zeker wel grappig, einde van de film viel erg tegen.
inderdaad, ik ga echt niet huilen van zoiets als het einde
echt zonde!!!!!!
tuureluur
ik ga deze film nu kijken op tv dadelijk oordeel. was wel aardig en ik kende deze al voor de helft 2,5.
Barcel
De film is echt alleen voor kinderachtige mensen van tijdens de puberteit. Vreselijk, die actrice Sandra Bullock heeft slecht acteerwerk gedaan! Het begin leek me leuk, dan wilde ik dus verder kijken maar het einde van de film gaat echter naar beneden en dus ben ik gestopt met kijken.. Ga hem heus niet weer kijken!
5 sterren...
*eef
Geweldige film, het is leuk om de verandering van Gracie te zien. Leuk verhaal, leuke grapjes en goede acteurs.:D

Romantische actiekomedie 'Miss Congeniality' met Sandra Bullock vanavond op televisie

The Help

Love & Basketball
Drama / Romantiek, 2000

Something the Lord Made
Biografie / Drama, 2004
undercover agentonderzoekbeauty contesttalent show achter de schermenvis op het drogeterrorismesurveillancesan antonio, texasbeauty standardsbeauty queenmiss simpatia