• 9.378.047 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van sHone

sHone

prachtige film, mooie beelden, karakters overdreven maar fantastisch gespeeld. Heerlijke feelgood film. Niet mijn stijl ( ik heb geen stijl hihi), maar ik heb er van genoten. Audrey Tautou past het jasje van Amelie volkomen. Ja echt mooi om te zien

avatar van Flipman

Flipman

flyer schreef:

Leuke film maar niet meer dan dat. Vind dat sommige gebruikers er meer van maken dan het is

Dat hangt toch compleet af van wat mensen zoeken en vinden in een film? Jij vindt blijkbaar niet zo veel van waarde als degenen die de film de hemel in prijzen, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lief filmpje dat vooral visueel zijn punten weet te scoren. Prachtig kleurrijke, inventieve film en uitermate verzorgd gepresenteerd. Audiovisueel is hier echt helemaal niets op aan te merken. Waar wel wat op aan te merken valt is het script dat op een gegeven moment maar wat blijft aanmodderen. Het spelletje tussen de twee geliefden gaat vervelen en was het niet voor het visuele geweest, had dit allang geen voldoende meer gescoord. Na een stel mislukte Jeunets gezien te hebben, dan eindelijk een sterke film van zijn hand. Wat een prachtig mooie vrouw trouwens, Audrey Tautou.

avatar van Kelzo

mijn lievelingsfilm!

ik vnd hem zo schattig,

schattig verhaal, schattige actrice

= geweldig

mooie beelden, lekker feel good

net waar ik van hou

avatar van vph1272qm

vph1272qm

waanzinnig mooi geschoten en gemonteerde film. wat een bombardement van mooie beelden en cameramoves, geweldig gewoon.

ik ken maar weing films die ik zo indrukwekkend vind.

een 5.

avatar van Penrue

Penrue

Kelzo schreef:

Ik zal wel gek zijn, maar de film kon me totaal niet boeien

Je bent niet gek, ik vond de film ook absoluut helemaal niet boeiend. Maar we moesten hem op school tijdens Frans zien en dus heb ik hem wel afgekeken.

Vond er echt geen ruk aan en heb me er dus ook niet zwaar in verdiept. Maar ik hou ook gewoon niet van romantiek/drama enzo. Net zoals Slumdog Millionaire, tijdens die film was ik in slaap gevallen.

avatar van Bla

Bla

Waarschijnlijk de beste soundtrack die ik tot nu toe in een film heb mogen horen.

avatar van IcU

IcU

Bla schreef:

Inderdaad. Geweldige muziek van Yann Tiersen. Heeft ook mooie muziek gemaakt voor Good Bye Lenin!.

avatar van Yehudit

Yehudit

Zo goed dat het bijna pijn doet. Beste soundtrack ooit ("Comptine d'un autre été: L'après midi", het mooiste nummer dat ik tot nu toe hoorde), prachtige beelden, een verhaal dat ontzettend vertedert en tot slot: Audrey.

avatar van nadiah

nadiah

avatar van gotti

Laat me raden: je bent een vrouw en vond het hoofdpersonage irritant?

avatar van Bla

Bla

nadiah schreef:

slecht, meer kan ik er gewoon niet over zeggen

Tja, Bad Boys 4,5*, I Am Legend 5*. Het zal wel aan Audrey Tautou liggen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Bla schreef:

Tja, Bad Boys 4,5*, I Am Legend 5*. Het zal wel aan Audrey Tautou liggen.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar Audrey Tautou is toch zeker wel 'n mooiere dame dan Will Smith

avatar van Flipman

Flipman

nadiah schreef:

slecht, meer kan ik er gewoon niet over zeggen

Allemachtig, da's ook lekker makkelijk! En als ik, bijvoorbeeld, Transformers: Revenge of the Fallen slechts een één geef en dat goed onderbouw, ben ík alsnog niet serieus te nemen??

avatar van Miron

Miron

Irriteren vrouwen zich aan Audrey dan? hi hi

avatar van gotti

Een heleboel vrouwen die ik ken wel ja...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ze zullen wel jaloers zijn op zo'n schoonheid

avatar van lykathea

lykathea

Geeft je uiteindelijk een ontzettend goed gevoel, maar weet op de juiste momenten ook behoorlijk te ontroeren, precies zoals ik verwacht van een film als deze. Speciaal, en uniek in z'n vormgeving, doordrenkt van echte emotie, maar vooral toch zo'n ontzettend lief filmpje.

Ook de moeite waard: de soundtrack. Yann Tiersen weet wat 'ie doet, en het klinkt subliem. Vooral "Comptine d'un autre été: L'après-midi" blijft een favoriet, en is een van de mooiste stukjes die ik op de piano ken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ontzettend lieve, leuke, romantische feelgood.

Nog nooit is parijs zò goed in beeld gebracht.

En `t verhaal dan??? Schitterend...de muziek...perfectie.

In 1 woord....een perfecte feelgood.

Met een ongelooflijk leuke èn mooie tautou.

Ja, ik ga em nog een keer zien...hoe vaker je em ziet , des te mooier word ie.

Dan maar de volle 5...

avatar van je80roen

je80roen

Snap het enthousiasme over deze film niet. Vind Amelie behoorlijk irritant. Deed met denken aan happy-go-lucky ook met zon irritant wijf in de hoofdrol.

avatar van dmnqdeluxe

dmnqdeluxe

ik snap niet dat 'vrouwen' haar personage irritant vinden. Ik had eindelijk het idee dat ik toch niet zo raar ben omdat er meer mensen zo zijn, of nouja een fim personage dan. Maar ik ben ook nooit doorsnee geweest. Ik herkende me echt in elke situatie en haar heele gedachtegang. Maarja misschien snap ik dat niet omdat ik nog jong ben. De muziek van Yann tiersen in de film paste echt perfect,toch vind ik het altijd heel moeilijk om uit te leggen waarom ik deze film zó leuk vind.

avatar van jorisker

jorisker

Helemaal eens met Hannes; hoe vaker je hem ziet hoe beter hij wordt! En wat blijft de soundtrack toch geweldig he...

avatar van GuyOverboard

GuyOverboard

Ik heb 'm net voor de eerste keer gekeken, en ik heb erg genoten.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Not my kind of movie. Laat ik gewoon eerlijk zijn dat ik die Amelie maar een raar, labiel kind vind die niet weet wat ze wil en daardoor maar andere mensen gaat vervelen met haar spelletjes. En dan moet het lijken dat ze die mensen een plezier doet, terwijl ze haarzelf eens plezier moet doen door eens volwassen te worden.

Ja sorry hoor, maar ik vind het een vreselijk personage.

De beelden, kleuren en vooral muziek zijn natuurlijk prachtig. Wat me wel opviel was dat die muziek er soms wel een beetje random wordt ingegooid, zonder dat het nu direct echt bij de scene past.

De hele film heeft geen doel in zich, het zijn telkens kleine verhaaltjes of gebeurtenissen die plaatsvinden. We moeten elk detail weten, wat iemand leuk vindt of niet. Weet je nu nog wat die ene vrouw aan het begin wel en niet kon waarderen? Nee, en dat boeit me ook niet. Ga iemand anders lastigvallen

Aldus, zet NED3 aan en geniet van een echt verhaal, met boeiende hoofdpersonen en een écht mooie vrouw: Claudia Cardinale...maar goed, ik houd me mond, ik heb veel mensen hier beledigd denk ik zo

avatar van Hankieh

Hankieh

Gister weer gekeken.

Als ik de film 10 sterren kon geven had ik dat gedaan, 5 is gewoon te laag

De film heeft zich weer verre weg verstevigd tot de beste film uit mijn top 10!!

rose

Had hem eerder gezien, maar niet vanaf het begin en maar met een half oog. Wat een lief, mooi, romantisch meisje zet ze daar neer. Prachtige scenes, waaronder die laatste. Verliefd, mooi, onzeker, charmant. Het zat er allemaal in.

MasterRRR schreef:

Ze staat zo in het leven om iedereen gelukkig te zien en te maken. Vond dat prachtig gedaan. Als dat geen doel is...

je80roen schreef:

Irritant? Vond haar juist een erg lief, dromerig en charmant meisje.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Weergaloze film.Gister heb ik de film op nederland 2 bekeken en vindt,

de visuele stijl met vooral die 'Groene' kleur tint,heel mooi gedaan.

het lijkt allemaal een beetje op een verhaal uit een stripboek eigenlijk,

de karakters zijn allemaal even goed neergezet,dit is mischien weer een

voorbeeld die aantoont dat de europeanen kwa visuele films veel

creatiever zijn dan de amerikanen.Ik vind dit de beste franse film

die ik tot nu toe heb gezien.