• 9.381.493 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van voomzap

voomzap

Er is al veel geschreven over deze film die een groot aantal (verborgen) psychologische thema's behandeld. onder de oppervlakte liggen diepere lagen....

Geweldige film, dikke 5!

avatar van Mavuba

Mavuba

Ik vond de cover van het doosje niet echt uitnodigend, ik wist niet echt wat ik ervan moest denken. Na het zien van de film was ik echter erg positief. De kaft heeft er dan ook bijna helemaal niks mee te maken. Erg leuke film, heb gelachen om de vreemde trekjes van mensen in de film, en Tatou acteert erg goed de rol van Amélie. Vermakelijke film. 4,5.

avatar van Apster

Apster

Ik heb deze film nu al een poos terug gezien, maar volgens mij ben ik een van de weinigen die deze film niet kan waarderen. Het lag vooral aan Tautou met dat muizenstemmetje. Ik irriteerde me vooral aan de manier waarop ze in contact wil komen met haar stille liefde, er leek maar geen einde te komen. Jammer, want de montage trucjes en slimme vondsten waar wel leuk, alleen Tautou niet. En het moraal (het fragiele meisje dat uit haar schulp moet kruipen en moet durven leven) kon me uiteindelijk ook gestolen worden. Misschien ooit in de toekomst nog eens een herziening als hij toevallig voorbij komt op tv, voor een evt herwaardering.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

super goede film, meer hoef ik er niet over te zeggen...

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Apster schreef:

Och wat moet je verwachten van een man die de film van Borat 4 sterren geeft. Heel de diepgang, de kunst en poëzie zijn je kennelijk ontgaan.

avatar van Doom

Doom

Kinderachtig om meteen de stemlijst van een ander te gaan keuren als je zijn mening niet aanstaat.

Zo kinderachtig kan ik ook doen ...

Leviwosc schreef:

Och, hoe serieus moet je iemand nemen die Snow Dogs 4 sterren geeft. Of zit daar ook kunst en diepgang in?

Leviwosc schreef:

Leg eens uit, die diepgang, kunst en poëzie..

avatar van movie*freak

movie*freak

Het was alweer tijdje geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik weet nog dat het een tegenvaller was, ik heb gister de dvd bestelt na heerzien kan ik hem mischien beter waarderen.

• 12092 berichten

Ben benieuwd, ook als hij weer niet goed bevalt trouwens

avatar van Stans.x

Stans.x

Gewoon een prachtfilm. ! Ik was er stil van, en tegelijker tijd vond ik het grappig en erg herkenbaar.

avatar van LivingShinigami

LivingShinigami

Ik hield wel van de ietwat bevreemdende sfeer in de film, maar het is alweer een tijd geleden dat ik hem nog gezien heb.

Voorlopig staat mijn score op 4.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Une catastrophe! Geen enkele Franse leerkracht heeft deze op dvd! Dus aan wie moesten ze hem komen vragen ...

avatar van Jer.

Jer.

Perfectie..5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een frisse, vrolijke film die aan het het eind helaas behoorlijk inzakt. Het originele camerawerk en de vlotte montage houden de vaart er goed in, zeker in het begin, waarin de jeugd van Amelie op een hele originele manier verteld wordt. De montage is flitsend en vaak goed gevonden, maar leidt gelukkig niet teveel af van het verhaal, zoals bij recente films van Tony Scott (Domino, Man on Fire...)

Verder natuurlijk een geniale vondst om personages te introduceren door een voiceover die vertelt wat zij wel en niet leuk vinden. Daar zit ook de subtiliteit en het aandacht voor detail: de herkenbaarheid van dat graaien in die zaden en het kleine maar o zo prettige moment waarop je het korstje van crème-brulée breekt. Prachtig.

Het is daarom wel jammer dat het laatste halfuur nogal saai is. De overdreven verlegenheid van Amelie wordt dan gewoon irritant. Maar verder is het een leuke en inspirerende film.

Wat ik alleen niet snap is dat Amelie op de poster en DVD cover afgebeeld staat met een clown/pantomime/geisha achtige witte kop, terwijl dit verder geen link heeft met de film?

avatar van otherfool

otherfool

orbit schreef:

Prima parodie op dit stukje pulp net op koefnoen

avatar van gotti

Lollig, maar had wel iets sneller gekund allemaal..

In Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain zit meer humor dan in deze slappe parodie.

avatar van gotti

Jammer dat het idd nergens echt heen ging. Blijf de echte ook nog wel een tikkeltje beter vinden hoor kapp, wees gerust...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een ergelijke film zeg.

Begon er vol goede hoop aan, en het begin was nog te doen maar al snel werd ik bij de film slaperig, en irriteerde ik me vreselijk aan die Amelie met haar verschrikkende uitstraling (is nog zacht uitgedrukt)

Nee de film deed het niet voor mij, en ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen de muziek nog wel kon waarderen, voor de rest BAH!

1* voor de muziek.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Best wel een tegenvaller!

Na Delicatessen, die ik zéér goed vond, is dit een beetje meer van hetzelfde.

Het begon op den duur wat saai te worden en dat is geen goed teken!

Dus ik snap ook niet hoe dat het komt dat deze zo hoog genoteerd staat en Delicatessen niet.

Ik zal het op een 2,5 houden, spijtig.

avatar van by_the_way

by_the_way

Rianneke_Dan schreef:

Beetje vreemd, de film is in een rap tempo gemonteerd je vliegt er doorheen.

avatar van danique

danique

Mooiste film die ik ooit heb gezien: alles klopt eraan! Zelfs de muziek is perfect!

*een dikke 5!

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Prachtige romantische film met bijpassende muziek van Yann tiersen. De hele sfeer is erg romantisch en parijs. Het eerste stukje vond ik erg grappig. De film leek erg lang te duren wat ik wel jammer vond. Desondanks geef ik toch

4 sterren.

avatar van Misantro

Misantro

Superfilm met alles erop en eraan!

Goed acteerwerk, mooi verhaal, perfect in beeld gebracht, etc. Alleen hoefden die "montagetrucjes" niet echt. Ook erg mooie muziek (vooral 'Comptines d'une autre été l'après midi').

avatar van Rataplan

Rataplan

Prachtige film, daar is geen twijfel over mogelijk, het is grappig er zit vaart in en zelfs het einde past perfect in het concept. De cinimatografie is werkelijk van een hoog niveau en de humor is van het soort dat niet aan velen is gegeven. Het is minimaal van gelijke hoogte als Delicatesse.

tres bien! 5

avatar van timburton

timburton

Een HELE mooie film, met een perfecte sfeer van een mix van Burton en Lynch. En dan toch dat Frans Europese tintje wat Hollywood nooit zou na kunnen doen. Gewoon weg mooi. En de muziek maakt het af. Zoals Rataplan zei:

Tres bien! 5******

Nummer 8 in mijn top 10.

avatar van kitno

kitno

Audrey Tautou schittert in de Rol van Amélie. Prachtioge muzioek die duidelijk past in de sfeer van de film. Tevens heb ik ook genoten van de Franse sfeer die het meer echt laat lijken dan vaak ibij de hollywoodproducties het geval is.

avatar van IcU

IcU

Blijft een geweldige film. Ik kan hier naar blijven kijken.. Zit zo goed in elkaar allemaal.

kappeuter schreef:

Het soort humor van een blije familiefilm ja.. ben dat niveau al enige tijd ontgroeit gelukkig.. en anders kijk ik Mary Poppins nog eens

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

ik vind hem niet zo bijzonder. ik had me niet echt vermaakt