Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Wolfgang Reitherman
Met onder meer: George Sanders, Louis Prima en Phil Harris
Plot The Jungle Book
"The Jungle is JUMPIN'!"
Het mensenkind Mowgli wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het best kan volhouden in de wildernis. Hij wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben.
Mowgli (stemrol)
Baloo (stemrol)
Bagheera (stemrol)
Shere Khan (stemrol)
Kaa (stemrol)
King Louie (stemrol)
Col. Hathi / Buzzie (stemrol)
Junior (stemrol)
Dizzy (stemrol)
Flaps (stemrol)
Deze film heb ik ook nog in de bios gezien, met mijn broer en zus. Wat ik me er van herriner is dat 't visueel erg mooi is uitgewerkt. De dieren zijn erg grappig.
Jordy
Eén van de eerste films die ik ooit in de bios zag. Jaren niet meer gezien, maar volgens mij was dit wel een leuke Disney: mooi geanimeerd, en best grappige liedjes. 3 sterren.
jeroentje125
In Amerika komt in Februari van 2003 het vervolg op Jungle Book in de bisocoop! Wanneer deze film in Nederland in de bioscoop komt is nog niet bekend.
Meer info?:
FisherKing
Wat jammer dat ik 'Disney' Boycot !!
renske
De allereerste film die ik zag in de bioscoop. Ik was een jaar of zes en vond 'm prachtig. Een paar jaar geleden zag ik 'm weer en vond het nogal saai, ook de liedjes (niet allemaal hoor). Maar niet zo saai als The Lion King want niks is zo saai als The Lion King. Omdat het echter de allereerste film was van mijn leven ga ik 'm niet lager stemmen dan 3 sterretjes.
sn@ke
- 2077 berichten
Mooi geanimeerde disney vol met grappige dieren . Zoals gewoonlijk levert disney met deze weer een tekenfilm van zeer hoge kwaliteit af.
T.O.
Ook voor mij de eerste film die ik ooit in de bios heb gezien. Toch maar even stemmen dan, ook al is het lang geleden...
blabla
- 2070 berichten
Hebben jullie 'm gezien toen deze film uit kwam ?
Was toen ook mijn eerste film
T.O.
Nee, ben pas 21. Volgens mij was het een speciale kindervoorstelling destijds
Ralfke
- 2075 stemmen
Een echte Disneyklassieker, waar nog ouderwets werk aan besteed werd!!! Toen Disney nog Disney was! ***1/2.
Purmerend
Prachtige muziek. Louis (de aap) vraagt aan Mowgli
"Kan je Louis vertellen hoe je vuur moet maken"
Omdat de aap denkt dat de mens het wel weet. Mooi gevonden.
feanaro surion
Wat je van beren leren kan:D jeugdsentiment, beste disney ooit:D:D3,5*
Tomtommer
Wat je van beren leren kan, van slimme beren leren kan dat...
"profiteren" kwam er ook in voor!
Tomtommer
Geef mij de engelse versie maar. Ook veel leuker kwa tekst.
Kwam in de Nederlandstalige versie ook niet de stem van Bert (van Bert & Ernie) voor?
davidov
Wie is die man/vrouw? Heeft die toevallig ook nog andere typetjes ingesproken?
weet niet hoe hij heet maar weet wel dat het klopt
FX
Is dat niet Paul Haenen?
The One Ring
Heb ik ook vaak gezien toen ik klein was. Ik vond toen vooral die slang leuk.
3 sterren.
Ondergewaardeerde film die indertijd maar 1 oscarnominatie had (voor Bare necessities). Zeker 1 van de beste Disneyfilms die op gelijke hoogte staat met pakweg Alladin, Sneeuwwitje, Lion King of Beauty & The Beast.
Angrod_Pallanén
Inderdaad, pracht meesterwerk dat je nooit zal vergeten. Iedereen is leuk, grappig of muziekaal. Kortom: het is een geweldige belevenis voor iedereen.
XfofaXX
Mug
Wtf is bare necessities??
Een van de meest bekende liedjes uit een Disney animatie. Het zit meteen in m'n hoofd. Aangezien het gezongen wordt door Balou (de beer) hadden ze meteen een leuke woordgrap: bear necessities.
The Jungle Book is mijn favoriete Disney uit de "old-school" periode. Swingend, spannend en uitermate geestig.
Angrod_Pallanén
Kijk je Disney-films altijd in het Engels
JoeCabot
Toen ik klein was eens gezien. Toen vond ik hem super. Nu zal dat wel minder zijn. Toch 3.5*

The Jungle Book 2
2003

Sterfdag Walt Disney: de vijf best beoordeelde animatiefilms uit zijn carrière

'Jungle Book' vormde een inspiratiebron voor 'Cocaine Bear'

Disney-animator en regisseur Burny Mattinson (87) overleden