Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Wolfgang Reitherman
Met onder meer: George Sanders, Louis Prima en Phil Harris
Plot The Jungle Book
"The Jungle is JUMPIN'!"
Het mensenkind Mowgli wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het best kan volhouden in de wildernis. Hij wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben.
Mowgli (stemrol)
Baloo (stemrol)
Bagheera (stemrol)
Shere Khan (stemrol)
Kaa (stemrol)
King Louie (stemrol)
Col. Hathi / Buzzie (stemrol)
Junior (stemrol)
Dizzy (stemrol)
Flaps (stemrol)
olano
Kan niet wachten op de DVD
voorjaar 2007, dan komt hij normaal uit (onder voorbehoud)
Anakin01
Heb hem ook veel gezien toen ik klein was.
Toen was het m'n of een van m'n lievelingsfilms maar nu vind ik het gewoon wel een feel good movie.
Wel leuk om te zien
toch een welverdiende 3,5*
film_kaza
best wel grappige film. maar de serie over dat de dieren nog jong waren vind ik nog wel leuker dan deze film.
Bert1
Ook mijn eerste film in de Bioscoop
I love it.
Mojo Pin
Toffe film, vooral Baloe de Bruine Beer vond ik sympathiek. Ik geloof dat ik hem nog op VSH heb
The One Ring
Gisteren eindelijk weer eens een oudere Disney gezien en deze had de eer. Vroeger vaak gezien, maar het was nu al weer jaren geleden. De film zat blijkbaar nog goed in mijn hoofd, want ik kon zo'n beetje alle dialogen nog meepraten.
Maar wat me het meest opviel is wel hoeveel enthousiasme er wel niet in deze tekenfilm zit. Het geheel is heel levendig, vrolijk en grappig. En waar bij sommige Disneys de liedjes niet geslaagd zijn, moet ik toegeven deze wel erg leuk te vinden. Ook de personages zijn geweldig leuk, al is hoofdfiguur Mowgli eigenlijk niet eens zo interessant.
Er zijn wel minpunten aan te merken op deze tekenfilm. Zo worden bepaalde animaties tweemaal herhaalt, zien we Balou heel even met zijn mond dicht zingen en vind ik het einde eigenlijk nergens op slaan (ik vond het als klein kind al niks). Ga maar na, Balou red Mowgli's leven en sterft bijna, maar vijf minuten later gaat Mowgli ineens bij de mensen wonen. Maar ondanks deze minpunten moet ik mijn cijfer wel verhogen. Heerlijke feelgood-Disney.
De plotbeschrijving hierboven is trouwens belachelijk.
murtcelP
Goede Disneyfilm met leuke swingende liedjes!
Een bekend verhaal, als tekenfilm erg mooi uitgewerkt.
***1/2
deppfan
Hoe vaak ik m ook kijk, deze film blijft leuk!
Als je van beeeren leren kan, van slimme beren leren kan, is dat iets wat je echt proberen moet!
Rianneke_Dan
Het blijft inderdaad een hele leuke disney!
Verhaal is leuk, personages zijn schattig en de liedjes passen er goed bij.
Dit is toch alleen wel een disney die ik minder keek vroeger, ik hield meer van een soort sprookjesachtig verhaal.
The One Ring
Mensenkind dat opgegroeit is in de jungle moet de jungle verlaten, omdat een tijger hem wil opeten. Meer is het niet. Is toch niet zo ingewikkeld?
rens_1993
vroeger ontzettend vaak gezien. kreeg er niet genoeg van. maar nu hou ik er niet meer van, keiharde 16+ aktie zit nu in mijn smaak.
Dwerg Papegaai
vóór de komst van the LionKing
was dit mijn favo disney film
FillumGek
Na een jaar of acht herzien en valt nu toch een beetje tegen. Ik vind de animatie niet echt mooi en sommige personages oninteressant. Bagheera is veel te saai, Shere Khan is niet eng en ik irriteerde me vooral aan Mowgli.
De liedjes zijn wel leuk en Balou maakt een hoop goed.
***
roordeknoor
Herfst 2007 gaat deze op de geremasterde DVD komen. 40ste verhaardag wordt ermee gevierd.
BenicioDelToro
Herfst 2007 gaat deze op de geremasterde DVD komen. 40ste verjaardag wordt ermee gevierd.
Leuk! Is absoluut mijn favoriet waar het Disneyfilms betreft!
duffman
heb deze vroeger zoveel keer bekeken dat de video er van kapot ging. Deze is zo grappig met Balou the beer. Ik denk dat ik hem nog maar eens ga bekijken.
elhamlalila
Ik zie deze film bijna elke dag, (dochtertje) en hij blijft boeien, sterker nog...hij wordt elke keer leuker. Ik vind hem geniaal, er zit niks in om af te breken. vandaar een Dikke 5
P.s. het maakt niet uit of je hem in het engels of nederlands hoort, beide erg goed ingesproken, geschreeuwd, gezongen
maxcomthrilla
Vroeger een van de leukste disneyfilms. Hoe vaak ik deze film wel niet in de videorecorder heb gestopt.....
De avontuurlijke insteek en de vele magische ontmoetingen met dieren die ik nog nooit in het echt had gezien waren hier zeker debet aan.
Nu vind ik deze film nog steeds aardig, maar wel wat kinderachtig. Er wordt net wat teveel in gezongen. Iets dat de film een wat musical achtig tintje meegeeft. Daarnaast zijn er wat interessante personages: de mopperende Bagheera, de gevaarlijke Kaa de slang en Shere - Kahn maar ook genoeg personages die teveel irriteren, met name Luigi, Baloo en de gieren zorgen voor ongrappige interventies die het geheel teveel ophouden.
En op animatiegebied natuurlijk hopeloos achterhaald. Weinig aandacht besteedt aan details die het oerwoud zo duister kunnen maken. De beelden vloeken nogal met de realiteit. Daar waar Ghibli films vaak levensecht of extreem fantasierijk en gedetailleerd overkomen blijft dit bij aardig vermaak. 3,5*
The One Ring
Een film met dansende apen en swingende beren en jij vind slechts het oerwoud niet realistisch ogen?
Even serieus, ik denk niet dat Disney het oerwoud duister wilde maken. De sfeer van de film is daar ook veel te luchtig voor.
maxcomthrilla
Die noemde ik dan ook op als wat minder interessante personages.
Nee, teveel duistere decors en schrikeffecten zou de film geen goed doen. Tenminste uit het oogpunt gezien van de doelgroep, Zou te heftig zijn. Maar het mocht wel wat mooier getekend zijn. Als ze bv. op de rivier drijven, dan zie je water en bomen naast de kant en dat was het. Nogal eendemensionaal van aard, de omgeving....
olano
Kijk al uit naar de DVD versie die eind oktober uit komt. Heb deze dan ook 4* gegeven.
tommykonijn
Dit is wel een leuke disneyfilm vind ik alleen heb ik hem al lang niet meer gezien en kan me dus niet al te goed herinneren, binnekort moet ik de film nog eens zien/huren misschien verandert dan mijn stem maar ik dacht dat ik hem niet top vond maar wel zéér vermakelijk en leuk!
JohnWilliams
30 Oktober komt deze geweldige film eindelijk op dvd.
Heb hem nog nergens zien liggen...
Overigens was dit mijn allereerste film die ik zag!
film_kaza
- Goed getekend. Disney stijl en die kunnen zowel mensen als dieren goed maken.
- Humorvol. Er waren momenten waarbij ik hard moest lachen. Het meeste was nog bij de slang.
- Muziek is goed vergeleken met de laatste paar films die ik zag. Baloo had nog wel de grootste vrolijkheid in de film met zijn lied.
Ik ergerde me wel aan die depressiefe vogels, ik vond dat een vreselijk lied.
Het verhaal ben ik niet onder de indruk van. Je ziet maffe, vrolijke, grappige en muziekale stukjes die voor komen in 1 verhaal. Maar het verhaal zelf doet me niks. Ik vind het een beetje simpel overkomen als je het begin met het einde vergelijkt.
Maar het is gebaseerd op een boek dat ik overigens niet ken. Daar zeg ik niks over.
3,5
s0062423
zojuist na tien jaar ofzo nog maar eens gezien, echt een topfilm!! De film bruist van de humor en knotsgekke muziek terwijl er op de achtergrond een paar serieuze onderwerpen/thema's naar voren worden gehaald. Het is, zoals hierboven reeds verscheidene malen gezegd, een echte feelgoodfilm
4sterren

The Jungle Book 2
2003

Sterfdag Walt Disney: de vijf best beoordeelde animatiefilms uit zijn carrière

'Jungle Book' vormde een inspiratiebron voor 'Cocaine Bear'

Disney-animator en regisseur Burny Mattinson (87) overleden