Genre: Thriller / Mystery
Releasedatum: 18 september 2003
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Swimming Pool
"On the surface, all is calm."
Sarah Morton is een bekende Britse schrijfster van detectiveverhalen. Moe van Londen en inspiratie zoekend voor haar nieuwe roman accepteert zij een aanbod van haar uitgever John Bosload om in zijn huis te verblijven in het Zuiden van Frankrijk. Het is het buitenseizoen, en Sarah ziet in dat het schone lokale landschap en het trage leven precies is wat ze nodig heeft, tot op een late avond John's Franse, onbezonnen dochter Julie plotseling arriveert. Sarah's Engelse gereserveerde gedrag wordt uitgedaagd door Julies zeer vrije, sexueel uitdagende levensstijl. Hun interacties zorgen voor toenemende ongemakkelijke dynamieken en beginnen Sarahs creatieve schrijfproces te beïnvloeden, als Sarah zichzelf aangetrokken ziet tot een mysterie dat Julie met zich meedraagt.
Sarah Morton
Second Man
Waitress at Cafe
Old Man
Respekked
Ben aangenaam verrast door deze film. Het einde intrigeert me wel. Had het aan de ene kant wel aan zien komen, maar het was uiteindelijk nog best een verrassing.
En ooh die Ludivine Sagnier...
Poisonthewell
Best een aardige film. Mooi sfeertje enzo, maar toch niet zoveel bijzonders. Gewoon goed entertainment. 3*
RedSoxCoder
super film. mooi gemaakt, maar wel simpel ook. deze film pakt je echt goed! 4,5 Charlotte Rampling speelt ze nog meer in goeie film? zoh jah welke?
De beste zijn:
Sous le sable (Under the Sand) - van de zelfde regisseur
The Verdict - Paul Newman...van Sidney Lumet.
The Wings of the Dove is ook mooi, maar wel een ander soort film.
En als je The Verdict gaat kijken, zoek dan ook even naar één van de beste films allertijden (ook van Lumet): 12 Angry Men.

mikey
Aardige psychologische/erotische thriller, ik vond de snelheid en het camerawerk erg aardig en ingetogen. Verder jammer dat Sagnier Julie zo clichematig neerzette (maar wel lekker). Die plottwist op het einde leek me ook onnodig. 3
offermans
Ach ik weet niet of ik helemaal begrijp. Klopt het dat die Julie in de gedachten van de schrijver een andere Julie is dan de werkelijke? Ik vind Ozon een mooie Zuidfranse sfeer oproepen. Ook de mooie Julie is een lust voor het oog zonder dat de kwaliteit van acteren er onder lijdt. Prachtig op z'n Ozons-wijze gefilmd. Verhaal is niet het sterkste verhaal. Vond in tegenstelling tot de meerderheid het begin en middenstuk het best (ondanks het weinige wat gebeurt). Mooi de confrontatie tussen twee verschillende mensen.
Een 3,5
kort0235
Een gewone film die best onderhoudend is. Zeker geen topper.
Een 3.0*
Freud
Ozon begint langzaam geniale proporties aan te nemen, hoe meer films ik van hem zie, hoe beter ze worden
. Ook deze dus, een erg subtiel gesofisticeerd filmpje dat prachtig speelt met je verwachtingen, met conventies en rare wendingen, en tegelijk even rustig verteld wordt als kabbelend water of zoiets. Wat de film vooral schitterend maakt is hoe je voelt met hoeveel liefde hij gemaakt is, met hoeveel oog voor detail, met hoeveel (erg fijne) humor en finesse. Het is geen groot verhaal en heeft ook geen enkele pretentie in die richting, meer zelfs, Ozon schrikt er niet voor terug banale en voorspelbare elementen erin op te nemen (uiteindelijk zit je in het hoofd van een schrijfster van boeken als 'Dorwell wears a kilt', nogal logisch dat de personages dan stereotiep zijn en de moordplot ongeloofwaardig. Maar je krijgt wel een geweldig genuanceerd beeld van het echte hoofdpersonage, een van de sterkst uitgewerkte karakters die ik al in een film heb zien voorbij komen. ). Maar daarnaast zitten er heel veel fijne vondsten in (ik ga niet zitten opsommen, maar ik heb regelmatig tijdens de film zitten denken 'wat een geweldige vondst'
) en is het camerawerk heerlijk. Ik heb nu al spijt dat ik de vertoning van Les Amants Criminels en 8 Femmes heb gemist, maar in ruil zal ik 5 x 2 maar eens opnieuw gaan bekijken, wedden dat die ineens stukken beter is dan ik me herinner
maxcomthrilla
Ludivine Sagnier! Wat een schitterende vertoning in deze film zeg. Prachtige benen, boobs en gezicht!
Het verhaal mocht er ook zijn, de film bouwt langzaam op naar een redelijke ontknoping. De film boeit constant omdat ik geen idee had welke richting het verhaal precies zou gaan. de moord zag ik pas aankomen toen de kelner verdween.
Met de sfeer en de muziek in de film zit het ook goed, vooral die dansscène was mooi gefilmd. Op de een of andere manier leek het ondergrondse ( beklemmende )verhaaltje en de relaxte opgestapelde gebeurtenissen op hetzelfde relaxte, niet vol wendingen zittende Misery. De beelden rondom het zwembad waren trouwens ook een groot feest voor het oog. 4*
djkoelkast
Precies tussenin, 2,5.
Het verhaal was interessant genoeg (al heb ik hier de spoilers moeten lezen voor ik het snapte, misschien ben ik wel zo naïef
) alleen ik vond het wel een béétje aan de trage kant, de film had het ook afgekund met 20 minuten minder.
Gelukkig werden we regelmatig getrakteerd op Ludivine die goed uitkomt. (toch jammer dat we Rampling wel in vol ornaat zien en Ludivine niet). Accent vond ik heel geslaagd trouwens (weet niet of het een natuurlijk accent is).
Al met al een tussenin film, had korter en duidelijker gemogen.
hendrik119
het was geen super film maar ik heb me ook niet verveeld vandaar 2,5*
maar de film was niet voorspelbaar maar ik vond de omgeving eigenlijk niet zo goed
zarranof
ik vond de film eigenlijk niet zo goed, het enige lichtpunt was ludivine sagnier.
Maar om een volledige film te zien enkel voor haar ...
Naomi Watts
Geweldige film.
Het plot is niet bijster interessant maar Ozon laat zien hoe een perfect oog hij voor detail heeft, met mede van die subtiel gebrachte details vorm je een heel goed beeld van de hoofdkarakters, zeer conventioneel, Sagnier zet wel het meest interessante mysterieuze personage neer die ik in een lange tijd gezien heb. In no time wordt je in de film meegesleurd. Rampling acteert erg goed, Sagnier schittert maar laat het soms ook wat afweten op bepaalde momenten, Al geeft ze de film met haar uitstraling toch 'n extra impuls en ik ben benieuwd naar meer werk van haar (waarvan 8 femmes snel gaat volgen).
Ik ga me nu ook wat meer richten op Ozon, ik ben erg onder de indruk. De volgende die gaan volgen zijn 8 Femmes en Sous le Sable, waarvan ik de eerste laatst heb aangeschaft.
Rianneke_Dan
Ik vond het werkelijk niks aan.
Verhaal slaat nergens op, en is ook echt niet interessant.
Ik heb me geergerd aan de hoofdrolspelers, en ik vond het echt puur alleen maar gaan om het naakte.
Er zal voor sommige misschien meer inzitten, maar ik kon er niks mee, en naar mijn mening is het echt bagger.
Naomi Watts
En vergeet Ozon `s Les Amants Criminels niet!
Staat genoteerd.
mikoz
Hier ga ik me binnenkort ook maar eens aan wagen.
Heeft het iets weg van Eyes Wide Shut ? Qua Mystery/Erotische spanningen/Prachtige beelden ?
Redlop
Nee totaal anders.
Respekked
Hier ga ik me binnenkort ook maar eens aan wagen.
veel openhartiger, minder bedompt
korykory
De beste zijn:
Sous le sable (Under the Sand) - van de zelfde regisseur
The Verdict - Paul Newman...van Sidney Lumet.
The Wings of the Dove is ook mooi, maar wel een ander soort film.

Voor mij is ze vooral onvergetelijk in Il Portiere di Notte, ook wel bekend als The Night Porter.
johnboer
Moeizaam op gang komende film.Ik ben een volhouder,dus ik heb me netjes door het eerste trage deel van de film heen geworsteld.Pas na het lezen van de spoilers begreep ik het einde.Ik zat me aardig suf te piekeren.Ozon is toch niet mijn favoriete regisseur.Ik ga toch verder (moeizaam) op zoek naar de oudere Franse film.
Maar...toch een 3 (voor Charlotte) en over niet al te lange tijd toch nog een keer bekijken met de wetenschap die ik nu heb!!
hinie
Zo moeilijk te begrijpen was ie toch niet?
silhoupin
Zeer intrigerende film vol suspence en mysterie. De film laat je altijd in spanning... als de personages iets zien, merken, horen... weet de kijker nog van niks en zeer traag kom je het pas te weten, zodat dat voor de nodige spanning zorgt. Het verhaal is goed, het camerawerk is over het algemeen wel redelijk en de acteurs spelen ook heel goed. Een sexy, mysterieuze thriller, goed voor 3,5 sterren.
Alfred Hitchcock had hier ook van genoten.
johnboer
Met de wetenschap van de spoilers hier heb ik de film nogmaals bekeken.Althans....geprobeerd.En nee,ik heb het niet nog een keer volgehouden.Afgezet na een half uur.Het is eigenlijk niks,gaat over niks,is slaapverwekkend en kan bij Blokker tussen de 1 euro films.
Ik heb gehoord dat Alfred Hitchcock ineens op zijn buik ligt in zijn graf.
Charlotte blijft een steengoede actrice,maar we geven een veel te hoog cijfer voor alleen maar de blote borsten van Sagnier.
Maar zoals altijd,ieder zijn smaak en eigen mening respecteren uiteraard.
jackie chan
ik had hem pas rond het midden gezien, duurde even voordat ik het begreep maar vond het eigenlijk best een goede film. Lang geleden dat ik zn soort film heb gezien.
ik weet niet maar deze film is zo traag maar toch best spannend, normaal houd ik niet van trage films maar deze was nog best te doen. vooral dat verbergen van het lijk en de psygologische dingen erna waren goed
nightbreed
Ik had een tijdje geleden alleen de eerste helft van deze film gezien en nu gelukkig de hele film.
Ik vind het een goede film met mooi acteerwerk van Charlotte Rampling en een verhaal dat lekker rustig voortkabbelt zodat de karakters meer tot leven komen.
De regie is goed omdat het geen sfeerverhogende filters of andere foefjes gebruikt.
Ik kon mijn ogen maar niet afhouden van de borsten van Ludivine Sagnier maar daar geef ik geen extra punten voor want anders zou ik elke pornofilm een 5 moeten geven.
Ohw ja, het einde is prachtig by the way.
Cijfer: 3,5
darkjaap
gister herzien
en vond hem zeer goed
meesterlijk geacteert van beide hoofdpersonen
en vind vooral het verhaal erg interesant om te volgen
4 *
pampelonne
gisteren voor de 2e keer gezien.
ozon is heel creatief in het spel met fantasie en werkelijkheid.
wie het einde niet snapt (voorgaande berichten), heeft zitten slapen of is een beetje dom.
uiteraard weer een uitstekende acteerwerk van rampling.
nooit gehoord van ludivine sagnier, is zij tevens een fotomodel of zo?
Sagnier is een van de beroemdere Franse actrices van haar generatie en acteert al sinds haar tiende. Heeft , hoewel ze pas 28 is, al tientallen films gemaakt. Buiten Frankrijk vooral bekend van deze film en Ozons 8 Femmes.
Co Jackso
- 21924 berichten
Een subtiel opgebouwde Ozon film die wat mij betreft zijn beste film tot nu toe is. Wellicht is deze film voor sommige iets te traag, maar zodra de dochter in de film komt blijft het intrigerend tot het einde.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Los Amantes del Círculo Polar
Drama / Romantiek, 1998