Genre: Thriller / Mystery
Releasedatum: 18 september 2003
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Swimming Pool
"On the surface, all is calm."
Sarah Morton is een bekende Britse schrijfster van detectiveverhalen. Moe van Londen en inspiratie zoekend voor haar nieuwe roman accepteert zij een aanbod van haar uitgever John Bosload om in zijn huis te verblijven in het Zuiden van Frankrijk. Het is het buitenseizoen, en Sarah ziet in dat het schone lokale landschap en het trage leven precies is wat ze nodig heeft, tot op een late avond John's Franse, onbezonnen dochter Julie plotseling arriveert. Sarah's Engelse gereserveerde gedrag wordt uitgedaagd door Julies zeer vrije, sexueel uitdagende levensstijl. Hun interacties zorgen voor toenemende ongemakkelijke dynamieken en beginnen Sarahs creatieve schrijfproces te beïnvloeden, als Sarah zichzelf aangetrokken ziet tot een mysterie dat Julie met zich meedraagt.
Sarah Morton
Second Man
Waitress at Cafe
Old Man
ToNe
Een beetje raar om Ludivine Sagnier zo te zien na haar eerst te hebben gezien in de vrij kindvriendelijke rollen in 8 Femmes en Peter Pan. Niet dat ik klaag, overigens...
Phoenix
Met gemengde gevoelens kijk ik terug op Swimming Pool. Het begin vond ik erg saai, daarna had ik het gevoel naar een r-rated aflevering van "Murder She Wrote" te zitten kijken maar, godzijdank, sluit de film af met een erg mooie ontknoping. Moet deze maar eens opnieuw kijken om, wat Redlop uiterst scherp opmerkte, die subtiele verwijzingen te zien. Ook nu herinner ik me al wat van die spiegels inderdaad.
3* voor nu.
DeRob
Dit is een classe-film! Voor sommige oersaai maar voor mij zit er zeer veel inhoud in.
Vooral het raadselachtige einde waarvan je nog uren ligt te dagdromen is fantastish.
Bloompje
Ik vond het overigens indrukwekkender om Charlotte Rampling naakt te zien. Vrouwen van zo een leeftijd zie je dat niet veel doen.
Bloompje
Dat de dochter van haar collega dus in werkelijkheid een klein meisje was. Het hele hiervoor getoonde verhaal is dus het verhaal dat de schrijfster aan het schrijven was.
Mooi gedaan van Ozon. Ik had het ook eerst niet direct door.
93.9
Op het einde zat ik te denken zou dat een heel ander meisje geweest zijn die zich voor had gedaan als Julia.
Bleef natuurlijk niet aannemelijk.
Het was het voor de hand liggende van fictie.Toch heel aardig.
Tessa000
Ik vond het een aparte film.... wel leuk om te kijken... Alleen snap ik het einde niet! Wie kan het mij uitleggen??
Mijn vriend vond het maar een saaie bedoeling, hij vond alleen Julie de moeite waard om naar te kijken...!!!
Redlop
De Julie die op het laatst het kantoor binnenkomt is de echte Julie. Julie in Frankrijk is in de fantasie van Sarah Morton ontstaan.
Tessa000
Ik snap het einde al....!! Ik dacht al zoiets, maar vond het niet echt duidelijk aangegeven.
jassonn
Apart filmpje wat een beetje saai begint, maar zich toch nog goed ontwikkelt.Had het einde totaal niet aan zien komen. 3,5*
reulbat4
Ik snapte het eind eerst niet, maar na het lezen van de berichtjes viel het kwartje opeens.
Wauw!
herman78
Erg intrigerende film, die wel stof geeft tot nadenken. Ik ben zo iemand die niet vooruitdenkt, dus ik had eigenlijk pas aan het einde van de film door dat niet alles in de film echt gebeurd was... Op dat moment vallen sommige andere scenes eerder in de film dan ook wat beter op hun plaats, alhoewel ik niet direct een functie zie voor de scene met de dochter van de tuinman.
Goed acteerspel ook van beide (mooie) dames. Rampling vond ik soms een ietsiepietsie overdreven acteren, Sagnier juist heel naturel. Het ene moment keek ze als een getroubleerd klein meisje dat inderdaad hard haar moeder nodig heeft, het andere moment is ze de harde nymfomane.
Al met al erg goed. Ik ben benieuwd naar de rest van de films van Francois Ozon. Ik heb hem namelijk nog maar net ontdekt.
Leuke, speelse film. Leuk spel met de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid. In het begin was het vooral de prettige sfeer van een zomer in een Frans dorpje dat de film leuk maakte, later werd het psychologische spelletje tussen Rampling en de voor mij (ik zag pas nog 8 femmes en daar is ze, laten we zeggen, wat onvolwassener) verrassend andere Sagnier boeiend. Dan komt het aparte slot er ook nog eens bij.
Ik vind het nog lang geen perfecte film (zou Ozon er ooit een maken?), maar Ozon weet me wel weer te boeien en speelt weer met je verwachtingen. Met een banddikte voorsprong (op Sous le Sable) het leukste dat ik van hem zag.
liekepiek
ik vond het een geweldige film, alleen begrijp ik het einde nog steeds niet!
Iedereen verwijst hier naar de berichten van redlop maar daar kan ik niks uit op maken, volgens mij is er wat tekst weggevallen.
Zou iemand het mij nog een keer kunnen uitleggen? Dank je
Redlop
Die 'weggevallen' tekst is een spoiler die je wel kan lezen als je gestemd hebt.
Intruder
Zoals al wel meer gezegd begint de film aardig maar bleef hij me niet boeien en dat was vooral te wijten aan het mindere verhaal. Ook het einde vond ik persoonlijk een afknapper. Goed acteerwerk wel en mooie beelden, maar dat tilt deze prent niet boven de middelmaat uit.
tevelenco
aparte en wat traag op gang komende film
maar ondanks dat er niet veel gebeurde bleef het boeiend mede dankzy de prachtige sagnier
en nu ik het einde ook snap dankzy de andere berichtjes van deze film krygt hy 3.5 *
Ozon lijkt, net als de Coens, voor mij zo'n 3.5* regisseur te worden.
Ze maken geinige films, maar missen afwerking, dat ietsjes meer dat hun films echt boeiend maakt. Ozon zet hier een leuk verhaaltje op, mengt enkele broeierige scenes met het zonnige Frankrijk en weet de hele film te boeien.
Maar veel meer dan dat is het niet. Weinig pracht en praal, weinig emotie verder. Mooi voorbeeld trouwens van het verschil tussen Franse en Britse deernes. UK en vrouwen, het blijft vloeken
Mijn 3.5* blijven staan, wil nog wel wat meer van Ozon zien, al zal het nooit één van m'n favorieten worden denk ik.
Elrohir
Vond het een intrigerende film, wel eentje waar je eventjes voor moet gaan zitten. Vond het prettig te weten dat je even door het begin heen moest bijten.
Blijft lekker lang hangen in gedachten.
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
super film. mooi gemaakt, maar wel simpel ook. deze film pakt je echt goed! 4,5 Charlotte Rampling speelt ze nog meer in goeie film? zoh jah welke?
Verena Post
Ik vond het een interessante film, alleen had ik het einde niet zo begrepen. Dus moest ik ook ff de clou vragen aan een vriend van mij. Dat vond ik eigenlijk weer jammer, maar ja. Film krijgt van mij 3 sterren.
Heb genoten van Sagnier (en dan niet zo zeer van haar acteerwerk) en Rampling was ook erg goed. Het verhaaltje stelt niet zo veel voor (had het na verloop van tijd ook al wel door), maar toch blijf je geboeid kijken.
eduard
Een hele rare film,j e kreeg geen band met de slachtoffers en al helemaal niet met de dader. Je kon zelfs niet bedenken wie de dader zou zijn want niemand had een achtergrond waardoor je kon "meehelpen". Echt een B film maar dan van het slechte soort, zonder echt een verhaal maar vol bloed.
olivier
Dit is toch werkelijk een zéér goede film hè! Enerzijds zijn er natuurlijk de geweldige vertolkigen van saignier en rampling (twee werken ontzettend goed samen!), tal van meesterlijk bevreemdende scènes, een geweldig spel tussen film en kijker en de beheerste maar ô zo mooie cameravoering, etc. Maar bovenal schuilt de charme van deze film in het feit dat het zo goéd de sfeer van zuidelijk frankrijk weet te vatten. Je ruikt de Lubéron gewoonweg! Prachtwerk van Ozon, die naar onze mening héél groot gaat worden! Swimming Pool is oprecht een kleine klassieker, much respect! Verhogen naar ****1/2 dan maar!!
upperuk
????
Redlop
Eduard is in de war met Friday XIII denk ik. Titels lijken ook wel erg veel op elkaar.

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Los Amantes del Círculo Polar