• 9.376.921 stemmen

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Familie / Komedie | 120 minuten

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 17 december 1992

Plot Home Alone 2: Lost in New York

"He's up past his bedtime in the city that never sleeps."

De familie McAllister gaat wederom op vakantie, ditmaal naar Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht. Gelukkig voor hem heeft hij de creditcard van z'n vader bij zich, en hij besluit het er eens goed van te nemen. De inbrekers uit de vorige film zijn echter weer op vrije voeten, en zij hebben dit maal als doel om een grote speelgoedwinkel te beroven. Kevin probeert hier wederom een stokje voor te steken.

Kevin McCallister

Buzz McCallister

Frank McCallister

avatar van %%%%%%

%%%%%%

De film vond ik bij het begin leuker dan deel 1.maar hoe langer de film duurt hoe minder leuk die word 3 sterren

avatar van Peojuzi

Peojuzi

ik weet niet hoe het komt maar telkens als ik deze film zie krijg ik een 'big smile' op mijn gezicht

avatar van Theatertje

Theatertje

Een zeer aparte film die me vroeger meer wist te amuseren dan nu. Achteraf bekeken, is de film buiten jeugdamusement niet veel meer waard. Gelukkig is de aloude boodschap 'Oost west thuis best' ook hier weer aanwezig, en dat maakt veel goed. Dankzij deze films ben ik in contact gekomen met Joe Pesci, echt een geweldig acteur, die veel meespeelt met De Niro in Scorsese-films. Ik kan dit soort van kinderhumor alleen maar aanmoedigen, ook al is het niet veel waard.

avatar van WB

WB

Geweldige film met geweldige kerstmuziek. Elk jaar draait deze weer warm in mijn dvd-speler. Brengt de kerstspirit als een van de weinige film echt naar boven! Ny, mooie stad, en dan vooral rond kerst. Prachtige film, met mooie locaties. Grappig en leuk gespeeld van allen.

Is gewoon echt 4,5 waard. Er zijn maar weinig films die je zo vaak kan zien (elke kerst).

avatar van duffman

duffman

goede film maar veel grappen zijn dezelfde als in de eerste zoals die met de TV en enzo toch een 3,5.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

heel goed! ook nog echt grappig! maar ik vond de 1 beter. 3,5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gewoon een zeer vermakelijke film! Het acteerwerk is niet van de bovenste plank, maar als ik deze film aanzet doe ik dat omdat ik wil lachen en niet kritish zijn over veel punten.....

* * *

avatar van ...Kroelie...

...Kroelie...

Deze heb ik een jaar geleden tijdens een filmavondje met wat vriendinnen gezien. Hij blijft altijd leuk, vooral de scene in dat huis, waarin dat jongetje allemaal trucjes heeft uitgehaald om die dieven te pakken. En dat gedoe met die filmcamera en die opblaasbare clown onder de douche. En natuurlijk die scene voor dat huis met die bakstenen, waarin die ene dief zei: 'He doesn't have a plan!' Geen plan, ja hoor.

Die trucjes blijven altijd grappig. 3.5*

tommykonijn

Deel 2 vind ik een prima vervolg op deel 1 ! Ik vind hem zelfs ietsje beter want ik heb in deze nog meer kunnen lachen dan in deel 1 vooral die al stenen op marv's hoofd !

avatar van bascross

bascross

Gewoon vermakelijk. Bij home alone 1 en 2 krijg ik altijd veel zin in de kerst.

avatar van DragQueen

DragQueen

Van hetzelfde sterke niveau als dat van deel 1, wat prima gehandhaafd wordt. de opzet is vrij hetzelfde. maar dat stoort nergens. het zijn immers die dingen die de films zo leuk maken. alleen hebben de grappen een soort van upgrade gekregen. heerlijke hilarische film. met wederom grappige rollen van culkin, en ja, dezelfde familie is weer aanwezig, en natuurlijk het hilarische boevenduo van pesci en stern. die voor een hoop (leed)vermaak zorgen. verder weer leuke boobytraps, waar ik smakelijk om heb moeten lachen. 4,5 sterren, net als de eerste film.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Meer van hetzelfde, maar daardoor zeker niet minder vermakelijk.

De kerstsfeer zit er weer prima in, en het is weer lachen geblazen om de streken van Culkin en de 2 stomme boeven Pesci en Stern.

Gewoon weer een geweldig hilarische film, emt dezelfde onvergetelijke personages.

4****

hellblazer93

jumpstylemovie schreef:

leuk , maar minder dan deel 1

3.0***

Mee eens deel 1 is origineel, maar deel 2, 3 en 4 zijn steeds weer hetzelfde. Ook 3.0*

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Weer een super film, hij haalt het niet bij deel 1 maar ondanks dat vind ik deze en vermakelijk en grappig met een vleugje spanning !

avatar van fritsy

fritsy

Joe Pesci en Daniel Stern dragen deel 1 en 2.

Macaulay Culkin is nergens komisch veel te geforceerd allemaal.

Films met Joe Pesci en Daniel Stern zijn altijd komisch.

op dat moment had het (kid, Culkin) ieder ander kid van the usa kunnen wezen.

(vind IK)

avatar van Dirigent

Dirigent

Nou, ik vond hem iets minder als deel 1!

Maar ook in deze film is het lachen geblazen en slaat het noodlot weer toe voor de kleine Kevin die echt niet opzichzelf kan passen (dus wel) voor mij kwam deel 2 uit met goede grappen en leuke scene's!

avatar van Minotaures

Minotaures

Vind deze film best vermakelijk.

tommykonijn schreef:

Nou nou ik neem terug wat ik zie hij is minder dan deel 1 en één halve ster gezakt jammer genoeg!

avatar van kMal

kMal

Ik vond het geweldig toen ik klein was. Misschien nu ook nog wel?

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Zeker even goed als deel 1; herinner me trouwens meer van deze film als van de eerste, dus kan niet slecht zijn

tommykonijn schreef:

Nou als je hem een stuk of 5 keer hebt gezien is hij toch niet meer zo geweldig en ik verlaag hem naar 3*.

avatar van horrorfriek

horrorfriek

echte klassieker. Ik lach me elke keer weer rot om die 2 boeven haha wat ze allemaal te verduren krijgen. Heerlijke film!

avatar van horrorfriek

horrorfriek

jamer dat het alleen maar gaat om het stuk dat de dieven gaan stelen. de rest is niet veel aan.

avatar van darkjaap

darkjaap

dit deel is in ieder geval beter dan deel 1

leukere grappen beter geacteert leuk en grappig verhaal

avatar van desteven007

desteven007

Vroeger waren deze films echt mijn lievelingsfilm, ik heb ze alle 4 op dvd, nu is het nogaltijd leuk om naar te kijken, met kerst laten ze ook altijd home alone zien op tv.

avatar van martinovitch

martinovitch

Mmm deze film is best wel leuk met kerstmis ofzo.

zitten wel een aantal grappige momenten in. en ti's nog redelijk geacteerd.

avatar van The Oceanic Six

Deeltje 2 viel me ook nog wel mee. De sfeer was goed en de grappen vielen me ook niet tegen. Wel was het weer meer van hetzelfde, maar ach...

avatar van rocky I.S

rocky I.S

ik vond de film zo slecht nog niet.leuke opvolger op home alone 1.

avatar van Berniertje

Berniertje

Net zo leuk als Home Alone 1, iets minder goed geacteerd maar de plaats waar de vallen waren opgezet was toch orgineel.