• 9.370.277 stemmen

Met onder meer: Antonie Kamerling, Angela Schijf en Beau van Erven Dorens

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Frans

Releasedatum: 15 februari 2001

Plot Ik Ook van Jou

Aankomend schrijver Erik is met zijn studievriend Fräser op vakantie in de Dordogne. Hij heeft net z'n eerste roman af, die gaat over zijn eerste grote liefde Reza. Met dit mysterieuze meisje had hij een stormachtige relatie.

avatar van Alfred

Alfred

Prachtige Film. Eindelijk weer eens een Nederlandse film waar je met je lief naar toe kan. Top!

Jordy

beetje jammer alleen dat Alfred (aan z'n email adres te zien) bij de productiemaatschappij van deze film werkt...

avatar van PiNGUiN

PiNGUiN

hehe

avatar van azreal

azreal

Ik vond dit best een leuke film. Was wel grappig om de verschillen tussen boek en film te kijken. Wel de moeite waard.(voor een nederlandse film)

avatar van Wouter

Prul

AFGRIJSELIJK.

Jordy

De film had z'n goede kanten (een paar indrukwekkende scenes, goede muziek) maar ik vond 'm over het algemeen toch matigjes. Vooral het matige acteerwerk en het feit dat ik totaal niet meeleefde met de personages deden de film voor mij een beetje de nek om. Het verhaal op zich was wel redelijk leuk, maar het had wat beter uitgewerkt kunnen worden. 2 en een halve ster.

had ze d'r borsten nou echt laten vergroten voor de scenes op het eind (ojee spoiler) of was het trucage?

Jos2

Nep. De regisseur klaagde in de bladen over het hoge nepgehalte.

Jordy, jij hebt wel een neusje voor het uitkiezen van de allerslechtste Nederlandse films ha ha.

The Delivery, Do Not Disturb, Ik ook van jou, Costa. Doe je het er om?

cornelis

Ach kom. Best een matige film maar niet de slechtste ooit. Had alleen zoveel mooier gekund IMO.

Is wel zo dat Jordy bewijst alleen naar groot uitgebrachte klotefilms te gaan, waar het de NL film betreft.

Jordy

nou nou, valt wel mee hoor. heeft er meer mee te maken wat er op dvd is en wat niet... ben ook wel benieuwd naar de hoog-gewaarde NL films op de site, als ze op dvd uitkomen zal ik ze wel eens huren...

en tuurlijk zag het er nep uit (heb je wel vaker met implantaten..) maar ja je weet maar nooit

Antonie Kamerling is in deze film een lulletje rozenwater. Eigenlijk een ontzettende nerd. Kwam op mij over als een enorme sukkel.

Antonie Kamerling zou in de film schrijver zijn, maar ik achtte dit personage daar absoluut niet toe in staat. In de voice over die Kamerling ook spreekt stamelt hij quasi diepzinnige teksten. Lachwekkend gewoon.

Kortom, Antonie Kamerling speelt erg gekunsteld en levert nogal een matige acteerprestatie. Om maar niet te spreken van Beau van Erven Dorens. Laat hij maar een rolletje in GTST aannemen, want dit is niks. Hij is in de film (en in het echt ) een lullo. Ze hadden nog beter een van de lullo's uit Jiskefet kunnen nemen. Dat was nog geloofwaardiger geweest.

Angela Schijf speelt de femme fatale. Ze doet dit niet geheel onverdienstelijk (zeker in vergelijking met de overige acteurs), alleen had ik er wel af en toe moeite mee om dit te geloven, omdat zij meestal een beetje het lieve meisje is. Haar lieve stemmetje en voorkomen versterken dat.

De makers van deze film hebben een hedendaagse Turks Fruit willen maken, maar zijn daar mijns inziens absoluut niet in geslaagd. Ik denk trouwens wel dat er een doelgroep voor deze film is: de 16-jarige niet al te kritische BNN kijker die plat vermaak willen. Costa fans zullen deze film denk ik wel VET vinden

avatar van Psyche

Psyche

Boek was veeeeeeeeeeeeeeeele malen moooier!

Menni

'Jammer dat het weer alleen maar over sex gaat,' verzucht de jongen links tegen zijn waarschijnlijk bijna-vriendin, terwijl hij naar de foyer vlucht voor verse voorraden. Op dat moment is jaloezie net als belangrijkste thema naar voren geschoven en slaat deze 'typisch Nederlandse film' een weg in die ervoor zorgt dat 'ie zich zonder veel problemen een upgrade van Turks Fruit mag noemen. Dit is volledig dankzij Angela Schijf, die eens te meer bewijst dat kwaliteit en talent zich onder de juiste omstandigheden (lees: Ruud van Hemert) wél onmiskenbaar bewijzen, hoe verrassend ook. Hier en daar wat losse endjes - zo is de raamvertelling niet geheel bevredigend - voorkomen volledige geslaagdheid, maar verder niets dan hulde. 'Zou dit soort liefde écht voorkomen?' verzuchtte een andere jongen, achter. Wat moet het toch heerlijk zijn om zo onwetend in het leven te staan.

Goedkope moderne Turks Fruit wannabe. Slecht geacteerd en alleen tieten kont van Angela Schijf als magere compensatie.

Menni

Ik heb dus een iets andere mening.. Elke keer jank ik harder. Maar ik kan me wel voorstellen dat als het verhaal je niet aangrijpt, de impact 'een stuk minder' is.

Heb je ook zo'n soort vriendin gehad dan ?

Menni

Nou, da's wat al te stevig gesteld, maar laat ik stellen dat ik ervaring met de materie heb, van zeer dichtbij..

avatar van Yak

Yak

Nieuw leven voor deze thread!

Ik heb gisteren 'Ik ook van jou' gekeken, en niét vanwege de sticker met "bevat bijzonder heftige scenes!!!" (juist, DRIE uitroeptekens). Ik dacht eindelijk eens een goede, diepzinnige Nederlandse film in handen te hebben.

Nou, mooi niet dus. Een typisch Nederlands wanproduct, waarvan wat mij betreft het geld wat 'ie gekost heeft gelijk naar een Senegalees dorp had mogen worden gestuurd. Saaie, saaie vertelstijl (flashbacks, aargh), een vertelstem van Kamerling die zo dood is als een lijk ("kortom, ze kreeg alles voor elkaar"), totaal uit de lucht gegrepen blootscènes (die puntentelling! kromme tenen!), rare onnatuurlijke monologen ("het was alsof de duivel bezit van haar nam die.. die alles wilde vernietigen") en, met uitzondering van Angela Schijf, onovertuigend acteerwerk zoals we dat van een Nederlandse film gewend zijn. Ik zeg: bah! Hooggespannen verwachtingen, bad bad comedown.

Roept gelijk ook een vraag bij me op: waarom kunnen Nederlanders nog altijd niet de mondbewegingen van een acteur gelijk met het stemgeluid laten lopen?

cornelis

Iemand die een beetje had opgelet had kunnen weten dat dit geen hoogvlieger was. Wordt over het algemeen beschouwd als een hele platte versie van het mooie verhaal uit de roman van Giphart. Niet best geregisseerd inderdaad, met als dieptepunt de vooral ook slecht geschreven voice over.

Dat van die nasynchronisatie is gewoon echt niet waar, je moet je realiseren dat je de veruit de meeste nasynchronisaties niet ziet of hoort, enkel wanneer ze ernaast zitten valt het je op. In dit geval is een actrice nagesynchroniseerd door iemand anders, omdat de actrice in kwestie amper Nederlands kon. Dat is dan dus ook bijna niet na te synchroniseren. Hetgeen het natuurlijk niet minder erg maakt, overigens.

Om deze film typisch Nederlands te noemen is vreemd. En wat opvalt is dat het een van de best bezochte NL films van vorig jaar is, dus op de een of andere manier ziet het publiek het toch wel zitten.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Echt een hele slechte STANDAARDfilm van Nederlandse bodem. Slechte dialogen, saai camerawerk en die Kamerling speelde echt superslecht!

cornelis

Echt een hele slechte STANDAARDfilm van Nederlandse bodem.

Wat is het nou, standaard of slecht?

tovenaar

net voor het eerst gezien...

>> Tja... eerlijk gezegd heb ik me veel lopen ergeren tijdens deze film. Angela Schijf ...ik kreeg op een gegeven moment zo'n ontzettende hekel aan haar. Nouja, niet aan haar, maar aan haar personage, oef, ik werd er niet goed van! ZEEER irritant.

Maar goed, daar moet ik dan maar een beetje overheen kijken, verder heb ik me maar matig geamuseerd bij deze film.

Nog een punt van ergernis: dat ontzettende nep-engels wat ze praten, stoegh... dat is er voor mij teveel aan.

Jos2

Ik blijf dat vreemd vinden die overgevoeligehid voor Nederlanders die Engels praten. Als ze toch geen Engelsman spelen is dat toch normaal? Waarom hoorde ik je niet over het moddervette accent van Reno in Leon? Waarom zegt niemand wat van de Fransen in Killing Zoe?

tovenaar

Waarom hoorde ik je niet over het moddervette accent van Reno in Leon?

Omdat... wat ik al zei... ik deze film NET gezien, dus hierop reageer en niet op Leon.

En wat je zegt, als het geen Engelsmannen zijn dan mag het toch... Ik hoor nooit Nederlanders ZO Engels praten en als ik dat wel hoor, dan erger ik me er zowieso aan, of het nou in een film is of niet, dat jij dat niet hebt is alleen maar gelukkig voor jou, want dan kan jij weer meer genieten van die momenten dan ik. Dus zul jij vooral het eerste kwartier van Ik Ook Van Jou je vast meer geamuseerd hebben dan ik dat gedaan heb.

Jos2

Dat bedoel ik. dat is toch vreemd? Bijna alle Nederlanders die ik ken hebben dat. En dat terwijl men overal in de wereld het Engels van Nederlanders roemt....

Nee hoor. Ik vond het een walgelijk slechte film. Maar niet zozeer vanwege de Engelse uitspraak.

tovenaar

En dat terwijl men overal in de wereld het Engels van Nederlanders roemt....

daarmeel zullen niet Beau en Antonie bedoeld zijn

Jos2

Eerlijk gezegd heeft er in de hele wereld nog nooit iemand gezeurd over het Engels van Antonie, behalve in NL. Sterker nog, zijn Engels is vrij goed.

tovenaar

Heb je Ik ook van jou wel gezien Jos2??

Antonie's Engels is echt bagger daar, in Suite 16 misschien niet met Kobayashi, maar hier wel.

Jos2

Antonie speelt gewoon waardeloos hier, ook in het Engels. Zijn Engels is niet slechter dan de doorsnee niet-Engelsprekende.