• 9.370.299 stemmen

Met onder meer: Antonie Kamerling, Angela Schijf en Beau van Erven Dorens

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Frans

Releasedatum: 15 februari 2001

Plot Ik Ook van Jou

Aankomend schrijver Erik is met zijn studievriend Fräser op vakantie in de Dordogne. Hij heeft net z'n eerste roman af, die gaat over zijn eerste grote liefde Reza. Met dit mysterieuze meisje had hij een stormachtige relatie.

wackyboy

Ik kan je vertellen: Nederlandse films met de optie "engelse ondertiteling" op de DVD, komt bijna niet voor en ik kan het weten; heb namelijk een engelstalige vriendin. Gelukkig is haar Nederlands nu zo goed dat ze de Nederlandse films wel kan volgen, maar toen dat nog niet zo was, was dat echt een probleem.

Had haar bijvoorbeeld graag "Abel" en "Spoorloos" willen laten zien.

Stephan

Nou, dan komt in mei dé film voor jou en je vriendin op DVD.

Swingers mét engelse ondertiteling.

avatar van neo

neo

avatar van Sjaak

Sjaak

wackyboy schreef:

Had haar bijvoorbeeld graag "Abel" en "Spoorloos" willen laten zien.

Wat is het toch fijn om gelijk te krijgen.

Stephan schreef:

Nou, dan komt in mei dé film voor jou en je vriendin op DVD.

Swingers mét engelse ondertiteling.

Dat is dan al een bezoekje aan de videotheek waard. Hopelijk wordt Engelse ondertiteling voor Nederlandse films op DVD nu een trend.

Denk maar eens wat al die expats in Nederland en mond op mond reclame voor een Nederlandse film in het buitenland kunnen doen!

avatar van Jos2

Jos2

Volgens mij zaten er ook Engelse ondertitels bij Met Grote Blijdschap, Amnesia, Wilde Mossels, De Grot en Drift.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Bij De Grot wel ja, bij Wilde Mossels zou ik na kunnen checken.

avatar van Jos2

Jos2

narva77 schreef:

Bij De Grot wel ja, bij Wilde Mossels zou ik na kunnen checken.

Net gechecked: ja (staat op de hoes).

avatar van Quido

Quido

Ik vond het niet zo'n leuke film. Had er eigenlijk meer van verwacht, stelde mij dus teleur. 2*

avatar van FisherKing

FisherKing

gotti schreef:

Het boek was heel erg mooi.

Giphart, mooi, lijken me onverenigbare begrippen.

wackyboy

Wat een slechte film zeg. Vooral het gemaakte acteren heeft mij hier erg gestoord. Angela Schijf zou haar acteerprestaties zoveel verbeterd hebben las ik ergens. Dan moet ze die kwaliteiten toch echt ergens anders tentoon gespreid hebben, want dit vond ik echt drie keer niks. De rest van de acteurs deden het er kwa slecht acteren niet voor onder. Na het zien van dit soort films lijkt het er echt op dat soap-acteurs prima zijn voor soaps, maar dat ze in gewone films echt door de mand vallen, of heeft iemand ooit wel eens een soap acteur (of ex-soapy) op een goede rol in een film kunnen betrappen? Ben benieuwd.

Stephan

Om het talent uit zgn. soapacteurs te halen, moet je een geode regisseur zijn. Dat zal hier het probleem zijn...

avatar van Wouter

Stephan schreef:

Wat in ieder geval opvalt hoeveel slechter Antonie hier is dan normaal.

Stephan schreef:

Is het probleem niet gewoon dat "normale" acteurs meestal een gedegen opleiding achter de rug hebben en dat soap-acteurs gewoon van de straat geplukt kunnen worden en misschien gecast worden omdat ze er nu eenmaal gewoon lekker uit zien? (okay, ik weet dat dit gegeneraliseerd is, maar toch..)

wackyboy schreef:

Ja, maar een acteur inclusief opleiding kan door gebrek aan talent toch saaier en vervelender zijn als iemand van straat die door de praktijk en collega's geschoold en door goede regie kan schitteren. Tgebeurt niet vaak maar ik heb Kamerling in een Willem van de Sande Bakhuijzen aflevering van Help zien schitteren.

Ook Angela heeft iets bijzonders over zich. Hetzelfde heeft Froukje de Both. Die maken van de doorgaans tenenkrommende soapscènes af en toe iets meer. Als ze goede regie krijgen en zich durven 'laten gaan' zouden zij mooie rollen kunnen neerzetten.

Want uiteindelijk gaat het om talent.

Stephan schreef:

Want uiteindelijk gaat het om talent.

Ik geloof jou (als "pro") natuurlijk op je woord. Maar dit lijkt, als het om deze "soap-acteurs" gaat vaak het probleem. Of dat gevoel heb ik vaak, na het zien van een film zoals "Ik ook van jou", dat de inzet er wel is, maar dat ze op een bepaalde manier zich nooit echt kunnen laten gaan, dat ze nooit echt helemaal in de huid van een ander kunnen kruipen. Iets wat ik andere, niet soap-acteurs, wel vaak heb zien doen.

avatar van Quentin

Quentin

Vond het niet bepaalt veel voorstellen, middelmatig acteerwerk en ik dacht de hele tijd: "doe eens niet zo hysterisch" ... 2/5

avatar van Sjan

Sjan

Ik vond hier dus werkelijk geen zierelier aan. Erg matig acteerwerk en weinig boeiende gebeurtenissen. De voice over vond ik al helemaal verschrikkelijk. 1.5*

avatar van Gabriel

Gabriel

Beau

avatar van Purmerend

Purmerend

Alleen Angela Schijf was leuk om naar te kijken. Mooie uitstraling en een mooi lichaam. Maar de film verder was verder een drama.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Wat een ongelofelijke houten klaas is die Kamerling toch zeg. Echt verschrikkelijk... Angela Schijf is altijd leuk om naar te kijken, natuurlijk en ze acteert redelijk goed.

Verder vond ik het verhaal redelijk simpel, maar duidelijk was wel dat er toch meer mee gedaan had kunnen worden. De krachtige liefde tussen de 2 kwam nergens ECHT goed op me over namelijk.

Duidelijk geval van 'jammer': 1,5*

avatar van Rascal

Rascal

Op zich best een goede film, maar voor mijn gevoel miste ik er wat aan. Angela Schijf acteerde heel goed, maar echt inleven in de personages kon ik nie. Toen de film afgelopen was, gaf het toch wel wat indruk. Meer zo in de trant van, jeetje moet liefde dan altijd zo moeilijk zijn (al wordt het dan wel heel extreem weergegeven in deze film) 2.5*

Gisteren weer even gehuurd (overigens niet zozeer omdat ik benieuwd was naar de film, maar omdat ik wilde kijken of en hoe Anniek Pheifer kan acteren - en dat kan ze), maar Mijn God zeg, wat is die voice-over van Antonie toch slecht. Je vraagt je af of dat nou bedoeld was of niet - of dat Antonie op de één of andere manier wraak wilde nemen op Van Hemert, die schijnbaar als een ware tiran op de set van deze film rondliep. Hoewel... Antonie zit toch ook in Feestje, dus Van Hemert moet iets goed gedaan hebben.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Het acteerwerk mag (met uitzondering van Angela Schijf) dan wel niet fantastisch zijn, maar de dramatiek in het verhaal wordt mooi weergegeven. Vooral de problematische relatie waarin "erik" in dubio met zichzelf is. Een strijd in zichzelf m.b.t. liefde,sex,mededogen,avontuur,jaloezie,negativiteit. Anthonie Kamerling had het personage Erik wel wat meer kracht en dynamiek mogen geven, het kwam af en toe wat houterig en passief over.

Al met al vondt ik de film het kijken waard.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Onterecht verguisde film (of was dat nou alleen de reactie van Giphart zelf?) die mij prima heeft vermaakt.

Heb het boek ooit eens gelezen geloof ik, maar vind plaatjes kijken toch leuker. En er viel genoeg te zien. Vond Beau v. Erven Dorens leuk gecast als de vadsige studentikoze Fräser.

Vond het een hele aardige film, en het einde "greep" me toch wel een beetje, en dat haalt de score wat op. 3 sterren.

avatar van GFM

GFM

Kan iemand mij uitleggen waarom die Kamerling filmrollen blijft krijgen in Nederland?? Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze man totaal niet kan acteren..Hij leest zijn teksten echt op en geeft de pesonages die hij vertolkt zo het karakter met een dimensie van een pijnboompit...bah!...en zingen zoals in All Stars kan hij al helemaal niet...

Deze film wordt gedragen door mevrouw Schijf zodat er toch nog 3 sterren overblijven voor de verfilming van een prachtboek (mag niet ontbreken op je eindexamenlijst)..

avatar van V

V

Haha, die Kamerling denkt het te kunnen gaan maken in de States. Misschien klinkt zijn stem in het Engels niet alsof hij van de autocue leest Want die intonatie bij de voice overs in deze film is echt om te huilen zo slecht.

Ik vond Schijf trouwens ook niet goed acteren hoor. Nogal over the top hysterisch doen. Trok me totaal niet. 1,5*

avatar van GFM

GFM

V schreef:

Vandaar dat hij in Exorsist 4 gecast is als Duitse SS-er. Dan maakt dat irritante accent niet meer uit!

avatar van V

V

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Ik heb me erg geergerd tijdens het kijken van deze film. Ik vond het script irritant in en begin te denken dat, na het kijken van Ik ook van Jou en Phileine zegt sorry, dit misschien ligt aan de verhalen van Giphart die mij misschien niet echt liggen (de voorzitter was goed trouwens). Enige lichtpuntje vond ik Beau van Erven Dorens die het best grappig deed.