• 9.370.487 stemmen

Met onder meer: Antonie Kamerling, Angela Schijf en Beau van Erven Dorens

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Frans

Releasedatum: 15 februari 2001

Plot Ik Ook van Jou

Aankomend schrijver Erik is met zijn studievriend Fräser op vakantie in de Dordogne. Hij heeft net z'n eerste roman af, die gaat over zijn eerste grote liefde Reza. Met dit mysterieuze meisje had hij een stormachtige relatie.

avatar van jori

jori

De film zelf was zeker niet top, ik heb wel genoten van de rol van Angela Schijf. Angela heeft haar rol goed neergezet en ja ze is natuurlijk ook gewoon leuk om naar te kijken.

avatar van Stevo

Stevo

GFM schreef:

Vandaar dat hij in Exorsist 4 gecast is als Duitse SS-er. Dan maakt dat irritante accent niet meer uit!

Hij denkt niet alleen dat hij goed kan acteren, maar hij denkt ook nog eens dat hij goed kan zingen. Nou, je had m moeten horen bij Reinout Oerlemans in Pulse. Hij ging eventjes live een nummer ten gehore brengen. Ik heb maar gezapt, want de katten vlogen zelfs de kamer uit.

avatar van Class86

Class86

van hemert heeft er duidelijk geen zin meer in, schatjes 1 valt natuurlijk niet te overtreffen. met name de douchescene vond ik erg geil.....

avatar van katteke

katteke

Goede film Mar zoals ik ergens al eerder zei, ik hou gewoon van dit soort films

avatar van mikey

mikey

Lieve jongen kijkt terug op zijn relatie met een hysterisch meisje met zelfmoordneigingen. Beau speelt zichzelf als vervelende corpsbal. 2

avatar van boondock

boondock

Beau is geen lid geweest toch?

avatar van mikey

mikey

Ik dacht dat hij lid was van het A'dam studenten corps. Tegenwoordig slaat hij ze in elkaar op boekenballen. Off topic

mikey schreef:

Ik dacht dat hij lid was van het A'dam studenten corps.

Volgens mij ook idd, en ook iets met Propria dinges

avatar van Soeperman87

Soeperman87

De acteerprestatie's van deze ontroerende film zijn niet altijd van optimaal niveau, toch wist deze film me bij me strot te grijpen, en me uiteindelijk met een akelig gevoel achter te laten...

Prima verfilming van het gelijknamige boek van Giphart. Nu maar eens het boek gaan lezen.

avatar van Koopvrouw

Koopvrouw

Ik heb net de film gezien. Ik had vorige week het boek gelezen, en wou nu ook wel de film zien.

Op het begin vond ik het een beetje slecht geacteerd, maar daarna vond ik het wel goed. Angela Schijf acteerde echt heel goed! Hysterisch dat ze is.. echt goed doet ze dat. Ik vond het ook een heel zielig verhaal, ze maakte zich zelf helemaal gek en kapot. Ik vind het echt een goeie film, echt een jankfilm.

avatar van Asmahan

Asmahan

Deze film viel me erg tegen. Ik vind het boek prachtig en de film weet me totaal niet te ontroeren. In het boek raakt Reza langzaam maar zeker de controle over zichzelf kwijt. In deze film is ze al meteen zo gek als een deur. Daardoor was het voor mij moeilijk om me met haar te identificeren of met haar mee te voelen.

Antonie Kamerling maakt er helemaal niks van. Inderdaad, een houten klaas, zoals iemand al schreef.

DRJeFF

Wat een ongelovelijke KUT-film was dit zeg.

Het is eigenlijk tegen mijn regels in om een film niet af te kijken,maar ik heb t laatste half uur maar overgeslagen want er viel absoluut NIETS meer te redden aan deze bagger.

Zo clichematig allemaal weer,natuurlijk heel veel ONfunctioneel naakt en sex,en verschrikkelijk geacteerd.

Wat raar he Antonie,dat je maar in het buitenland niet wil doorbreken?Een regelrechte farce is dit.

En idd,zelfs voor de tieten van Angela hoef je deze film niet te kijken.Een 0.5 is eigenlijk nog veels te veel.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

DRJeFF schreef:

Wat een ongelovelijke KUT-film was dit zeg.

Hoe kun je nou stemmen op een film waarvan je het laatste half uur niet gezien hebt, DRJeFF ???? Misschien was dat wel veruit het sterkste deel van de film waardoor je veel hoger was uitgekomen dan 0.5*

wavanbuuren schreef:

Zelfs het beste einde aller tijde had bij deze film niet meer geholpen.

En als een film dus vanaf begin af aan zwaar kut is en het einde niet ,dan nog blijft het een kutfilm.

Mijn sterren zijn gebaseerd op verhaallijn, acteerprestaties op de muziek en het camerawerk.En het lijkt me toch sterk dat ze dat allemaal in het laatste half uur om gooien.Is Antonie echt ineens zoveel beter?En ik ken het boek dus voor het plot had ik niet hoeven blijven kijken.

avatar van Menni

Menni

nag nag nag, kut kut kut

DRJeFF

Ja,voorlopig wel ff genoeg ge-kut dus!

Nu ga ik weer goeie films van commentaar voorzien!

avatar van Charmed_2005

Charmed_2005

Slechte film (boek is veel mooier) Omdat Angela Schijf er in mee speelt en het wel een mooi boek is 3*, als die andere 2 reden er niet waren, zouden het er geen sterren zijn...

avatar van starbright boy

Duidelijk geval van jammer. Ook dit boek heb ik niet gelezen, maar je merkt meteen dat er een hoop kansen zijn laten liggen. Een verhaal dat erg indrukwekkend verfilmd had kunnen worden. Om te beginnen loopt de vorm al totaal niet. De scenes in Frankrijk hangen maar zo'n beetje aan de film. Van Hemert schijnt het zijn acteurs erg zwaar te maken op de set. Deze film lijkt een bewijs dat zoiets niet werkt. Kamerling acteert als een krant, Van Erven Dorens is maar een beetje beter, alleen Schijf maakt hier en daar echt indruk.

Tel daarbij op de slechtste voice over die ik ooit in een film hoorde en de matige muziek en je gaat bijna hopen op een remake.

Kleine 2.0*

code9

Zoveelste prulproductie uit de krochten van de toch al niet bijster hoogstaande Nederlandse cinema. Angela Schijf zet krampachtig een wel erg eenzijdige 'borderliner' neer die mensen met deze moeilijke persoonlijkheidsstoornis bepaald geen recht doet en het stereotype beeld alleen maar versterkt. In vergelijking met Kamerling en Van Erven Dorens doet ze het echter nog niet eens zo heel slecht - en dat zegt al genoeg over het acteerniveau in deze uitermate vervelende film. Nog altijd menen veel Nederlandse regisseurs dat een hoop gekrijs en veel bloot een film interessant maken - nou nee dus (al kan Giphard om deze reden wél tevreden zijn...). Ik Ook Van Jou is wéér zo'n exponent van deze goedkope en kortzichtige 'visie' en boeit mede om die reden voor geen enkele seconde.

De DVD die ik ooit ergens bij kreeg kan daarom het beste op een keer naar een knutselclubje voor mongolen - misschien dat die er nog wat leuks van weten te maken.

avatar van Quido

Quido

code9 schreef:

Quido schreef:

Ik vond het niet zo'n leuke film. Had er eigenlijk meer van verwacht, stelde mij dus teleur. 2*

Als je zelf dit soort 'recensies' geeft kan ik goed begrijpen dat je in slaap valt.

avatar van Quido

Quido

Kortzichtigheid is dus iets waar je vaker 'last' van hebt.

Quido schreef:

Kortzichtigheid is dus iets waar je vaker 'last' van hebt.

Alleen als iemand zo'n geniaal onderbouwd commentaar weet te leveren.

avatar van Respekked

Respekked

Hoe lelijk kan een film eruit zien! Rechtstreeks uit de jaren 80 overgevlogen wanproduct van Nederlandse bodem. Echt onnozel geacteerd en Angela Schijf met een geloofwaardigheids gehalte van min duuzend. Saai verhaal, beroerd geacteerd en visueel niet te genieten.

avatar van manja

manja

Weer een ruggegraatloze rol voor ons nationaal watje (Kamerling). Naast het gebruikelijke Hollandse seksgebeuren en de verdrietscenes die verzanden in groteske clichés, is er op zich nog wel ruimte voor een verhaal maar daar wordt nauwelijks gebruik van gemaakt. Jammer. Wel een paar helaas zeer korte mooie momenten.

score 1,5

avatar van Geus

Geus

Zeer matige Kamerling, maar Giga Schijf. Ze zet een borderliner neer zoals ik ze uit de praktijk ken. En ik ken er een paar die hun omgeving tot de ultieme wanhoop kunnen drijven. Als Van Hemert en Kamerling dat hadden begrepen, was het absoluut een topper geworden. Gemiste kans, maar door Schijf toch nog een 3*.

avatar van NavelstrenG

NavelstrenG

Wat een spuuglelijke poster

avatar van otherfool

otherfool

Kansloze film die totaal onoprecht overkomt. Kamerling blijft een matig acteur (en heeft een bijzonder vervelende stem, ben ik de enige die dat vindt?) en Schijf probeert haar dramatische rol wel met overtuiging te spelen, maar het blijft allemaal wat zeepachtig geneuzel. Van Giphart's boeken heb ik nooit maar 1 zin gelezen, maar de bijzonder matige verfilmingen en de ronduit onsympathieke uitstraling van de auteur zelf zorgen er voor dat dat ook wel nooit zal gebeuren. Gewoonweg *slecht*.

1*.

avatar van Shampoo

Shampoo

Met goede acteurs en een aangepast script (heb het boek niet gelezen) had hier veel meer in gezeten. 2,5 ster.

avatar van M.Bronkhorst

M.Bronkhorst

Deze film heeft erg veel negatieve kritiek gehad. Ook ik geef toe dat er zat minpunten te noemen zijn, maar ik moet toch bekennen dat Ik Ook Van Jou mij zeer wist te raken. Als je Antonie Kamerling, die zijn tekst brengt op een toon waarop je een peuter uit Nijntje voorleest, wegdenkt en je laat het idee los dat dit de verfilming van Gipharts boek is, dan blijven de geweldige acteerprestaties van een ongekend kleurrijke Angela Schijf over. Voor haar zijn dan ook de 4 sterren.

Maartje Bronkhorst