• 9.369.636 stemmen

Met onder meer: Antonie Kamerling, Angela Schijf en Beau van Erven Dorens

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Frans

Releasedatum: 15 februari 2001

Plot Ik Ook van Jou

Aankomend schrijver Erik is met zijn studievriend Fräser op vakantie in de Dordogne. Hij heeft net z'n eerste roman af, die gaat over zijn eerste grote liefde Reza. Met dit mysterieuze meisje had hij een stormachtige relatie.

avatar van LoTroPan

LoTroPan

Eén van de betere Nederlandse films.

R.I.P. Antonie Kamerling.

avatar van Lion20

Lion20

Vanavond 22.30 op RTL 4 i.v.m. het overlijden van Antonie Kamerling. Ik ga zeker kijken!

avatar van Quentin

Quentin

Jammer, zwakke film. Met De Kleine Blonde Dood of All Stars hadden ze hem meer recht aan gedaan

avatar van Stephan

Stephan

Ze moeten daar maar de uitzendrechten van hebben...

avatar van bounze

bounze

Een slechte, schreeuwerige film. De kleine blonde dood is de topper van Antonie.

avatar van PascaL

PascaL

Ligt hem niet aan Kamerling. De nederlandse directie is soms zo cheap..

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Jammer dat ze deze film gekozen......

Rust zacht Antonie......

avatar van e_h

e_h

kent iemand de muziek uit de film? ik bedoel niet de soundtrack maar de muziek uit de scene dat reza bij het vuur zit en papier verscheurd met een mesje.

avatar van Aapje81

Aapje81

Geen onaardige film. Helaas wist Angela Schijf nauwelijks te overtuigen. Maar wel een mooie rol van Kamerling. Jammer dat we hem nooit meer zullen zien schitteren.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Quentin schreef:

Eens, verkeerde keuze, zonde

avatar van pjh1967

pjh1967

e_h schreef:

In de hele film komt er muziek van The Guano Apes langs, dacht bij deze scene "Living In A Lie" te horen.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1905 stemmen

Ik had soms het gevoel dat ik naar een 70's/begin 80's film zat te kijken van Nederlandse bodem. Dat kwam mede door het slechte geluid. Man, man... de stemmen waren soms zo overduidelijk ingesproken dat het goedkoop overkwam. Ook weer veel holle, platte, bizarre sexscenes zoals wij Hollanders dat kunnen.

Gewoon aftands & slecht. 1,0*

avatar van e_h

e_h

pjh1967 schreef:

jaaa dat is het! dankjewel

avatar van lloydbarker

lloydbarker

Topfilm, je moet hem echter wel begrijpen, daar wil ik niet mee zeggen dat je dom bent als je hem niet voelt/snapt maar als je, je goed kunt verplaatsen in de personages of het één en ander komt je behoorlijk bekend voor uit het "echte'' leven dan is dit een extreem goede film.

avatar van muis!

muis!

ik vond het een prachtige film.oogt in het begin idd wat goedkoop..maar ik heb me toch meelaten slepen door het verhaal,en aan het einde een traantje weggepinkt.

maar ik ben dan ook gek op drama's

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic bericht verwijderd.

avatar van taxe16

taxe16

Deze film vindik heel erg mooi. Heb hem ondertussen al heel vaak gezien en elke keer pakt het me weer.

avatar van BBarbie

BBarbie

Niet goed en niet slecht.

Zoals we van Nederlandse films gewend zijn veel seksscènes, te pas en te onpas.

Bij enkele scènes in het eerste deel waande ik mij terug in Turks Fruit.

avatar van Spetie

Erg matige film van eigen bodem.

Antonie Kamerling lijkt er ook maar weinig zin in te hebben. Zijn hele houding en voorkomen in deze is er eentje van ik heb hier totaal geen zin in. Best jammer, want tegenspeelster Angela Schijf doet het op dat gebied een stuk beter. Ze komt ook een stuk geloofwaardiger over dan Kamerling en weet redelijk overtuigend mannenverleidster Reza te spelen. Dan is er ook nog de lachwekkend slechte rol van Beau van Erven Dorens. Hij is iemand met weinig filmervaring en dat zie je hier duidelijk terug. Ook zijn personage is redelijk irritant en verre van geloofwaardig.

Daarnaast is het uiteindelijke verhaal ook niet bijster interessant. Tenminste, ik vond het op een gegeven moment niet meer interessant. Een betere uitwerking had het ongetwijfeld interessanter gehouden. Reza is op zich nog het boeiendste personage, maar het “echte” verhaal rond haar opmerkelijke gedrag komen we niet te weten. Zelfs op dat gebied is de film uiteindelijk vrij onbevredigend.

avatar van erpunited

erpunited

Angela schijf komt als enige overtuigend over. Het verhaal is matig. Kamerling al helemaal. Jammer had er meer van verwacht

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

2 sterren alleen voor die heerlijke borsten van Angela schijf

avatar van Gastel

Gastel

Eigenlijk helemaal niet zo slecht als in mijn herinnering.

Het verhaal (Turks Fruit 2) wordt mooi verteld. Je leeft wel mee met hoofdpersoon Eric.

Angela Schijf speelt prima. Ze weet uitstekend het intense karakter van Reza neer te zetten.

Antonie Kamerling is geen groot acteur, ook hier is het niet veel. In het begin is het echt tenenkrommend later wordt het wat beter maar het blijft allemaal erg vlak en houterig.

Over Beau zal ik het maar niet hebben, lachwekkend....

Geen topfilm, bij lange na niet. Maar toch nog redelijk vermakelijk.

avatar van Stephan

Stephan

Toch geen onaardige film hoor. Ik ergerde me wel aan de slechte dub en de muziek. Door die dub zijn de stemmen ook wat onnatuurlijk en pieperig, maar het spel van Kamerling was bij vlagen erg sterk. Beau is gewoon goed hier en Schijf speelt een relatief makkelijke rol. Doe maar gek, dan doe je gek genoeg. Kamerlings spel moest veel subtieler en de scène in bv. het hotel in Parijs was geweldig gespeeld.

Verder heb ik persoonlijk ook ervaring met een Borderline vriendinnetje dus herkenbare momenten.

Verder is Angela natuurlijk prettig om naar te kijken en ze straalde ook een enorme erotiek uit door haar bewegingen. Verder was het allemaal toch weer te braafjes, maar a la... het was ook pre 2002.

Geen slechte poging.

avatar van Buschuitd

Buschuitd

Hier vind ik niets aan, slecht acteerwerk! echt zonde, want het boek is wel mooi.

Vreselijk irritant al die herrie, jammer,jammer.

avatar van carla007

carla007

Gisteren voor het eerst gezien. Prachtige film die me en uur na afloop nog steeds bezig hield. Wat een verhaal, het zal je maar gebeuren. Snap niet de slechte reacties.

avatar van masterton

masterton

Carla wat ik ook niet snap is, dat jij het geen waardering geef, waardoor de film kan stijgen in sterren !

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Geweldige film, vooral dankzij Angela Schijf. Wow.. wat een vrouw

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Prachtige film en voor mij was de mooiste : Florence Kasumba, wat een schoonheid!!
Ongelooflijk dat die Antonie Kamerling geen moeite deed om haar te kussen in die tent.

avatar van nadrin

nadrin

Mooi liefdesverhaal. Wat een mooie dame is Angela

Goede acteerprestaties. Film met interessante wendingen met een nog jonge Antonie en Angela. Rest in piece Antonie.

Weer een gedurfd werkje van van Hemert met een gekozen diepgang in een bepaald aspect van onze samenleving met drama, actie, liefde en spanning