Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Antonie Kamerling, Angela Schijf en Beau van Erven Dorens
Gesproken taal: Nederlands, Engels en Frans
Releasedatum: 15 februari 2001
Plot Ik Ook van Jou
Aankomend schrijver Erik is met zijn studievriend Fräser op vakantie in de Dordogne. Hij heeft net z'n eerste roman af, die gaat over zijn eerste grote liefde Reza. Met dit mysterieuze meisje had hij een stormachtige relatie.
Reza
Sorry hoor, maar het is geen engelsman in deze film. Dus waarom zou ie dan perfect Engels moeten spreken??? Ooit bij stil gestaan dat ie gewoon een of andere puber speelt die net als alle pubers Engels spreekt (speelt)!!!!!!!!!!!!!!
Steengoede film. Ik heb hem nu al 13 keer gezien en hij blijft goed. Ik heb ook borderline gehad en herken mezelf heel erg in het meisje.
Jos2
Hoe vaak ik dat wel niet gehoord heb....
(Volslagen onterecht meestal)
Ga deze film binnenkort maar eens huren. Het boek was heel erg mooi. Zal eens kijken wat ze er hier van gebrouwen hebben.
Jos2
Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent.
Heb je vaak als je het boek eerst leest. Is de film complete bagger. Erg jammer.
Yak
Yai Gotti, je waagt je nu aan de film die me bij MovieMeter heeft gebracht! Enneh.. hij is inderdaad klote
Mik
Ik vond haar in de "vroege jaren" bij GTST het best hoor,inderdaad d'r T..tjes waren wel enorm schattig, maar je hoeft niet daarvoor de film te kijken
Jordy
ja toen vond ik haar echt superleuk, nu vind ik haar een beetje irritant.. kweenie
Mik
Ik weet het wel hoor, met die musikals en die meiden van de wit, gatver!
cornelis
Ze is anders wel beter gaan acteren...
Viel me tegen. Heb pas geleden het boek gelezen wat ik heel erg goed vond. Verhaal is wel aardig (de verhaallijn die zich in Frankrijk afspeelt kwam veel aan bod in het boek dus had naar mijn mening ook mee in de film terug moeten komen) acteerwerk van Kamerling en Schijf viel me niet tegen (van Beau van Erven Dorens wel, maar die lelijke aap kan gewoon niet acteren). Pluspuntje aa de film was de soundtrack. Erg mooi. Ook erg slecht aan de film was het einde. Kwam totaal niet overeen met het boek. Vond het einde in het boek leuker. 2*
Jos2
Toch is hij de beste van de drie. Schijf is redelijk, maar Kamerling is tenenkrommend slecht. Zijn slechtste presatie ooit (GTST incluis)
Yak
Eens. Ik vond Angela Schijf af en toe echt over de top acteren, en van Kamerling werd ik echt doodmoe. BVED was gewoon het irritante mannetje wat hij normaal gesproken ook is, heel makkelijk maar hij deed het perfect.
Vond Kamerling inderdaad ook niet al te best, maar Schijf viel me zeker niet tegen. Die stel ik me nog voor uit GTST, waar ze me een beetje kinderlijk over kwam. Maar weet niet wat ik heb met Beau van Erven Dorens, maar vond hem erg slecht acteren. Beetje over the top.
herman78
waarom prettig? ik kan me er weinig bij voorstellen...
Peter
Mooie aangrijpende fim, alleen kost de voice-over van Antonie de film sowieso 1,5 ster. Wat is dat irritant zeg! Verder vind ik het voor een Nederlandse film een goede prestatie, ook al is de schrijver het daar niet mee eens, Hoewel, deze is het per defenitie nergens mee eens, dat voegt ook niet zoveel toe. 3,5 sterren.
Mijn tip: Lees het boek (dat ik prachtig vond) en bekijk dit wanproduct dan nog eens.
Mik
Wat is je doel dan Gotti?
Dat hij de film hoger waardeert? of juist lager??
herman78
Dat laatste lijkt me?
Ik moet zeggen dat ik deze film ook zonder het boek gelezen te hebben al enorm slecht vond.
Deze goede man moet
het boek gaan lezen en daarna weer naar dit prul gaan kijken. Het boek vond ik erg mooi, maar de film daarentgen is een verkrachting van het verhaal. Dit beleef je misschien anders als je de film eerst hebt gezien, maar dit was bij mij niet het geval.
Ik heb een tijdje geleden het boek van 'The Silence of the Lambs' gezezen en dat vond ik erg mooi, net als de film. Dus het kan wel.
Sjaak
Een Nederlandse film met... jawel... Engelse ondertiteling.. (Tenminste op de DVD)
Erg leuk om de Nederlandse dialogen, gezegden & scheldwoorden te zien vertaald worden in het Britse.
Is toch vaak?
Sjaak
Is toch vaak?
Is dat zo? Heb geen idee.. Ik zit niet zo heel erg in de Nederlandse film.. Maar het leek mij wel speciaal...

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij