Genre: Drama / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Plot Runaway Jury
"Trials are too important to be decided by juries."
Een lid van de jury voor een rechtszaak tegen een wapenfabrikant begint een samenwerking met een mooie vrouw om de rechtszaak te manipuleren. Met miljoenen dollars op het spel moet het mysterieuze jurylid een strijd aangaan met een meedogenloze jury-consultant, die niets in de weg van een uitspraak laat komen.
Nicholas Easter
Doyle
Henry Jankle
Frank Herrera
animalkrullie
Een goed rechtbankdrama met geweldige acteurs!
Ben een fan van Hackman, hier zet hij ook weer een miezerig kereltje neer (wat hij zeer overtuigend speelt).
Hofman speelt ook geweldig.
Deze film wist me te boeien van begin tot eind.
J.S.
Redelijk goeie film die heel de speelduur toch blijft boeien maar ondanks de veelbelovende cast is het acteerwerk nogal gewoontjes en zit er nergens een écht hoogtepunt in de film en tja... heel objectief is de film niet en dan nog dat sentimenteel einde, ik hou het op een dikke 3*.
Silvio Dante
Tot op enkele tientallen minuten voor het eind weet de film wel stand te houden; maar dan slaat hij de bal volledig mis met een einde dat zelfs Walt Disney niet durft bedenken.
Verder kwam Gene Hackman het beste over, moest hij er niet bijzitten dan bleef er van deze film niks meer over.
P.S.: merk op dat de jurykamer wel héél héél sterk gelijkt op die vanuit 12 Angry Men; beetje creatiever graag...
keyser sose
Goede verhaal en een goede film maar een tikkeltje overdreven deed Gene Hackman in deze film maar Cusack was geweldig
goede film dus een 5.00
mrmedieum
Te vergelijken met The Insider ?
Dat is weer TE overdreven vergeleken.
Iketes
- 1968 berichten
Teleurstelling
Vind ik The Rainmaker van Grisham's boekverfilmingen nog het beste...
Stijntje
Hoewel hij verderop in de film wel wat spannender wordt, kakt hij de eerste 2 uur erg in. Verder vind ik het erg overdreven en onrealistisch, zonder een hoogte punt.
De film draagt wel een goede mening, jammer alleen dat er niets van klopt.
neo
Ongelooflijke idiote plot voor een film, die ik maar liet voor wat het was. Wel vakkundig gemaakte film met een rap tempo. Hierdoor is het toch nog wel een aardige film. Wilde het eigenlijk in eerste instantie enkel zien voor de werking van de muziek van Christopher Young. 3 sterren
Materny
Die zien er vrijwel allemaal t zelfde uit.
1 Grote tafel, met wat decoratie aan de muren en n saaie inboedel.
Materny
Maar de film zelf.
Niet echt een bepaalde duizendklapper, maar goed genoeg voor een standaard vrijdag avond.
3*.
Eny
Ik weet niet waar het door komt, maar ik snapte er echt geen ene ****van!
Tot nu toe irriteerde ik me aan mensen die films niet goed snappen, maar nu...
Alleen het begin even wel, maar daarna... Ik keek helaas door, maar dat hielp niet... Is dit nou echt een moeilijke film om te snappen?
Nee toch? Ik zal er dan ook maar beter niet op gaan stemmen...
Ik snap zo ongeveer de eerste... 30 minuten en de laatste 2 minuten haha...
AmazingPP
Rechtbankthriller, waarin dit keer niet eens werkelijk aandacht wordt besteedt aan de zaak die voert, maar meer aan het omkopen en manipuleren de jury. Met een cast als Hoffman, Hackman, Cusack en Weisz kun je bijna niet de mist in gaan en dat gebeurt ook niet. Deze thriller boeide me van het begin tot het eind, alhoewel het script nogal ingewikkeld in elkaar zit. Veel personen, veel namen, veel verraad en vele raadsels. Eén van de betere Grisham-verfilmingen. 4 *.
otherfool
Film eindigt met een sof maar heeft dan wel een hele tijd vermaakt met meer twists en turns dan menselijkerwijs bij te houden is. Amusant, dat zeker.
3*.
Usual Suspect
Prima thriller die verhaaltechnisch erg goed in elkaar steekt, en een aantal leuke wendingen in peto heeft.
Verder is de film alleen al de moeite waard vanwege de sterke rol van Cusack en acteergiganten Hackman en Hoffman.
3,5.
thomzi50
- 1991 berichten
Goed vermaak, na een tijdje lekker tempo, helaas was het einde mij wat te zoetsappig en gekunsteld om me echt te boeien. Hou het op 3,5* . Prima actievermaak met een lichte anti-climax.
DragQueen
goede thriller, met een goede cast. cusack doet het erg goed, evenals oudgedienden hoffman en hackman. het verhaal steekt verder goed in elkaar, en de film bevat een aantal goede wendingen. 3,5 sterren.
rolexa
De film zit goed in elkaar en kon mij tot 't eind boeien, ook door de geweldige cast.
Legan
7,0 uit 10 (3,5*)
alec
Helaas is mijn vooroordeel een beetje bevestigd met deze film. Net als the Pelican Brief en The Firm is het overgroot gedeelte van de film één groot rookgordijn. Een blik irrelevante zaken wordt meegezogen om de kijker op een dwaalspoor te brengen en het verhaal te rekken. Als je, in dit geval, de essentie van het verhaal (de jury overtuigen om een kant te kiezen) blijft er een dun verhaaltje over.
Net als met the Pelican (behoudt van een mooi stuk natuur) en the Firm (niet sjoemelen met facturen) wordt je bijna geneigd om de film flink door te spoelen om het einde te zien.
Pluspunt is het goede spel van de acteurs.
Een *2.5
orbit
- 12092 berichten
Cusack is hier gewoon heel goed bezig! Verder moet je niet te lang stilstaan bij het flinterdunne plot..
Probleem hier is dat het plot niet flinterdun is maar gewoon erg dom.
finitio
Je wordt tijdelijk vermaakt door deze film, maar uiteindelijk ga je je vervelen. Dit is geen aanrader, maar aardig als er niks anders op tv is
darkjaap
dat vond ik niet.. ik vond hem best goed en mooi cusack is gewoon top in de film
* * * *
Rudeo
Ik snap niet dat je je gaat vervelen bij deze film. Er is constant spanning aanwezig en vooral op het einde. Dus dat je je uiteindelijk gaat vervelen kan ik niet helemaal plaatsen. Mag ik vragen wat je dan tijdelijk vermaakt heeft? Ik heb er daarentegen erg van genoten.
Maar ieder zijn mening.
hannes64
- 1926 berichten
`T is gewoon een zeer goeie film.
Iedereen speelt top.
Een goed verhaal.
Verveelde me geen enkel moment.
Einde verhaal................................................4****
chiquita
Dom plot inderdaad, vol met gaten en zo ongeloofwaardig. Hackman en Hoffman waren leuk om te zien en daarmee kom ik op.. 2*
Denise88
Ik vond het erg goed.
Ontzettend goed geacteerd zeg.
En natuurlijk wel met gaten erin, maar als je daarop gaat letten zie je de film niet meer en het gaat om het genieten toch?
Verstand op 0 en lekker kijken. Niet zo serieus
een 4!
Rinky
Ik heb onlangs het boek gelezen en daarna de flim gekocht. Die vandaag gekeken en het is toch een feit dat je beter eerst naar de film kunt kijken en dan het boek lezen dan andersom. Wat ik zelf een beetje jammer vond was dat er ten opzichte van het boek veel gewijzigd is. De tabaksindustrie is veranderd in wapenindustrie en ook wat andere (in mijn ogen) cruciale gebeurtenissen in het boek zijn verdraaid of helemaal niet aanwezig.
Door het goede acteerwerk is het toch een aardig goede film geworden, iemand die het boek niet kent en niet gaat lezen zal hem waarschijnlijk nog beter vinden.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Primal Fear
Thriller, 1996

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999
rechtszaakgun rampagefirearmjuryperson running amokcourtroom dramalobbyist legal thriller