• 9.376.493 stemmen

Met onder meer: John Cusack, Gene Hackman en Dustin Hoffman

Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Slowaaks

Releasedatum: 11 maart 2004

Plot Runaway Jury

"Trials are too important to be decided by juries."

Een lid van de jury voor een rechtszaak tegen een wapenfabrikant begint een samenwerking met een mooie vrouw om de rechtszaak te manipuleren. Met miljoenen dollars op het spel moet het mysterieuze jurylid een strijd aangaan met een meedogenloze jury-consultant, die niets in de weg van een uitspraak laat komen.

Nicholas Easter

Lawrence Green

Frank Herrera

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Is dit iets van John Grisham ?

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ja.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Dit ziet er mij een erg goede film uit. Wat een topcast !

avatar van Dustyfan

Dustyfan

In de VS draait-ie al een week! Waarom duurt het zolang voordat -ie hier in de bios komt? Frustrerend!

avatar van empirekees

empirekees

sn@ke schreef:

Dit ziet er mij een erg goede film uit. Wat een topcast !

Wat een prachtige vlaamse zin!

avatar van Vyvre

Vyvre

Zeker vermakelijk. Topcast, enige die mijns inziens beetje uit de toom viel was Dustin Hoffman die teveel op de automatische piloot ging. Verder prima acteerprestaties (lees: Gene Hackman in een ijzersterke rol en Cusack weer zeer overtuigend), camerawerk, verhaallijn en dialogen. Film weet de vaart er goed in te houden, ondanks alle rechtbankscenes. En het is nu helemaal duidelijk; ik heb een zwak voor Rachel Weisz. Helaas was het einde redelijk ver van te voren duidelijk, maar dat mocht de pret niet drukken: 3.5* voor een prima film.

avatar van De Knip

De Knip

Verfilming een Grisham, dat leek me al sowieso goed en het is dan ook een goede film gebleken.

Niet allemaal onverwachte wendingen, misschien juist niet.

Deze film is wel aan te raden, zeker gezien de cast

Wie van veel dialoog houdt en rechtbanken, moet zeker kijken!

Van mij een ruime voldoende:

***1/2

avatar van Jordy

Jordy

Aardig, vakkundig gemaakt filmpje. Vooral tegen het einde werd het boeiend(er). Een krappe 3.

avatar van sydney

sydney

Dit is niet echt een aansprekende titel!!!! "Runaway Jury" Klinkt een beetje belachelijk. Deze film zou ik gewoon al links laten liggen vanwege de titel. Alhoewel het misschien best een aardige film is.

avatar van GerwinF

GerwinF

Rachel Weisz, hmmmmm

avatar van dartviper

dartviper

Echt een film die gezien moet worden, het verhaal is zo mooi in elkaar gestokken. van mij krijgt hij 4 *

avatar van cr_ix

cr_ix

Ik weet niet of je de film nu "vermakelijk" zou moeten noemen. Ik vind het een erg mooi verhaal dat bijzonder mooi in elkaar zit. Het is niet alsof er ook maar clues worden weggegeven. Het kan in princiepe tot de laatste scene alle kanten op. Erg mooi... 4,5*

avatar van WebWiz

WebWiz

Interessante prent. Kwam wat moeizaam op gang maar als je er eenmaal inzit pakt ie je beet. Over de acteerprestaties niets dan lof!

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

Goede film , net zitte loere, slim in elkaar gezet

gene hackman weer sterk in zn rol, love that guy

aanradertje .... sydney dont drive drunk on titels

avatar van dj-littl-e

dj-littl-e

errug goeie film,strak verhaal gewoon compleet ..

avatar van Treht

Treht

4* maar ik waardeer m een beetje over.. als ik m nog een keer zou zien dan zal ie wel wat tegenvallen denk ik.

avatar van morpheus

morpheus

Hele aardige film met een topcast die dan ook prima uit de verf komt (alhoewel dat natuurlijk niet zo vanzelfsprekend hoeft te zijn) Het materiaal kan redelijk boeien, alleen jammer dat het allemaal zo vlekkeloos één bepaalde richting loopt waardoor het einde voor mij zijn "impact" miste.

***

avatar van Justice4All

Justice4All

Dus toch een aanrader om te kijken?!

avatar van MovieFan_

MovieFan_

Jah zEkers,MOOIe FIlm

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Helemaal geweldig. Het is gebaseerd op het boek The Jury. Het boek ging over een proces tegen een sigarettenfabrikant en de film over een wapenfabrikant. Het is minder technisch dan het boek, maar heeft toch een uitstekend plot. Ik heb genoten van het verhaal en het acteren. Wat mij betreft had de film nog veel langer mogen duren.

Ik geef de film 4,5***

avatar van AHWA

AHWA

Ik geef em 3,5 ster. Vond het acteren van Cusack en Hackman erg goed, maar Hoffman viel beetje tegen. Ik miste ook een beetje spanning in de film. Het einde was helaas te verwachten.

avatar van rs18

rs18

Ik vond deze film saai!!! vooral omdat sommige stukken te langdurig werden, en toch nog te weing actie dan dat ik verwachte van de film!! 2,5 ster is daarom genoeg!!!

avatar van rolsnol

rolsnol

rs18 schreef:

Niet eens met rs18.

Juist veel actie maar niet in de vorm van schieten of langdurige autoachtervolgingen of vechtpartijen.

Afgelopen tijd veel films gezien die mij totaal niet boeide of slaapverwekkend waren.

Nu eindelijk weer eens een film die zeer goed is naar mijn mening.

Verhaal is goed, de acteurs zijn goed en het verloopt allemaal lekker vlot (wat ik bij een aantal nieuwe films met zeer goede recensies niet kan zeggen).

Voor mij weer een opluchting dat er ook goede films gemaakt kunnen worden.

Niet de beste film maar zeker het kijken waard, daarom 4 sterren.

avatar van MarkFish

MarkFish

Intelligente film. Het hele spelletje dat beide partijen met de jury spelen, is uitstekend uitgediept.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik had meer vuurwerk verwacht van de confrontatie tussen Hackman en Hoffman. De rol van Hackman was wel goed geschreven, maar Dustin Hoffman had eigenlijk bijzonder weinig te doen in de film. Het wordt tijd dat hij nog eens een echt goede rol krijgt aangeboden.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ja, was een beetje op de automatische piloot. Die discussie in de wc tussen Hoffmann en Hackman vond ik daar een goed voorbeeld van. Hackman acteerde Hoffmann er eigenlijk uit. Kvon Dustin een beetje slapjes.

avatar van davidov

davidov

ik sluit me aan bij rolsnol

geweldige film ontzettend genoten, het was ook weer eens tijd dat er een hollywood film van formaat langs kwam die spannend kan zijn. Het is echter een intellectuele film dus veel mensen zulen zich maar wat vergapen gezien de hele film wel om wapens draait maar er niet geschoten zal worden jajaja zeurpieten dat is wel het geval maar het voegt geen spanning toe aan de rest van de film en wil de intro niet verpesten

hackman was lekker smerig en gemeen, kheb geweldigenoten....ook het kat en muis spelletje van alle partijen is mooi in beeld gebracht en de tijd vloog voorbij, einde was ietswat te verwachten maarja dat zijn bijna alle hollywood films if you know what i mean.
Hoffman tja...grote naam, kleine rol....een schim, een bijrol zelfs als je kijkt naar de hoeveelheid aan beeld tijd en tekst die de anderen hebben....ook zetten zij veel meer een diep personage neer en blijft hoffman een beetje oppervlakkig....maarja zijn rol was denk ik ietswat lastiger.

avatar van evwi

evwi

Gister gezien op dvd. Errug goede film. Genoten!

avatar van John Doe

John Doe

davidov schreef:

Het is niet bepaald een intellectuele film eigenlijk en er is toch onrealistische actie nodig om het interessant te houden. Mensen die het recht in eigen hand nemen op een onnodige manier zoals dat in de fik steken van het huis, puur om het interessant te houden maar zo erg is dit niet. 3.5 ster.

avatar van davidov

davidov

ben ik niet met je eens, snelle dialogen, veel moeilijke woorden, beetje zelf moeten nadenken, af en toe een kleine plot twist....zijn bakken vol met mensen die denk ik de draad kwijt raken omdat ze het gewoon simpel niet kunnen volgen en daarom de film een stuk minder vinden. En actie...huis in de fik steken....noem ik niet echt actie, als er nou iemand in het huis zat en er uit moest komen ok...maar een huis in de fik steken en dan weg lopen noem ik niet echt actie....Had je veel beter dat stukje kunnen noemen waar hij de inbreker gaat achtervolgen of waar die vrouw met die andere inbreker vecht. En of dit nodig was om het interessant te houden?....misschien voor jou maar voor mij was het niet nodig.