menu

Ginger Snaps 2: Unleashed (2004)

Alternatieve titels: Ginger Snaps II: Unleashed | Ginger Snaps: Unleashed | Ginger Snaps 2 | Entre Soeurs II: Déchainées

mijn stem
2,88 (246)
246 stemmen

Canada
Horror / Thriller
94 minuten

geregisseerd door Brett Sullivan
met Emily Perkins, Tatiana Maslany en Katharine Isabelle

Brigitte, de zus van Ginger, is slachtoffer geworden van hetzelfde virus dat haar zus in een weerwolf deed veranderen. Geplaagd door visioenen van de overleden Ginger probeert Brigitte haar lichamelijke verandering tegen te houden. Ze gebruikt daarvoor het giftige extract van de monnikskap plant die haar gaandeweg verslaafd maakt. Terwijl ze een verslaafd leven leidt, wordt ze gestalkt door een mannelijke weerwolf die met haar wil paren.

zoeken in:
avatar van Lennert
4,0
Compleet onverwacht was deze film na het uitstekende eerste deel van vergelijkbare kwaliteit. Brigitte was in de eerste film eigenlijk al het interessantste personage, waardoor de grotendeelse afwezigheid van Ginger helemaal niet zoveel uitmaakt.

Brigitte is gegroeid als actrice en als personage. Seksueel ontplooid en geestelijk volwassener, en daardoor geen regelrechte kopie van het eerste deel, terwijl haar eigen karakter toch goed behouden is. Het personage van Ghost was goed geacteerd, al balanceerde haar personage af en toe op de rand van het toelaatbare qua geloofwaardigheid.

De creature effects zijn een stuk beter dan in de eerste film, iets wat toch wel erg fijn is aangezien ik weinig overtuigende weerwolven in films gezien heb tot nu toe. Goed, het blijft duidelijk een man in een pak, maar men heeft in ieder geval de moeite gedaan om het beest een gaaf uiterlijk te geven en hem er niet zo nep uit te laten zien als in het eerste deel. Qua sfeer is de film iets donkerder en minder lichtvoetig dan het eerste deel, maar de zwartgallige humor blijft gelukkig aanwezig.

Net zoals de eerste film een fijne herkijkbeurt, nu deel 3 nog maar eens een extra kans geven.

avatar van Elineloves
3,5
'' Dr. Brookner, if she doesn't shut up, I swear I'll make her drink her piss... again. ''

Ginger Snaps was natuurlijk een heerlijke horrorfilm, waardoor de verwachtingen voor deel 2 minder waren. Zou dit deel minstens even goed worden? Ja hoor, niks mis met dit vervolg! Het gaat verder waar het eerste deel gestopt was, en we zien het kleine zusje Brigitte nu vechtend tegen haar lichamelijke veranderingen. Erg mooi om te zien hoe ze dit doet: om het tegen te gaan gebruikt ze een drug, waar ze verslaafd aan raakt. Als ze dan ook nog eens in een afkickkliniek terecht komt, breekt de hel natuurlijk los. Knap staaltje acteerwerk van deze actrice. Ze laat een duidelijke groei zien en zet haar rol zeer volwassen en geloofwaardig neer.

Het tweede deel is iets minder dan het origineel maar het einde geeft de film wel een verrassende draai. Het steekt in positieve zin boven de middelmaat van teenager horrorfilms uit.

avatar van Tarkus
2,5
Goede vervolg op het eerste deel, al is dat eerste toch wel een stuk beter.
Maar het verhaal hier is ook nog best spannend en heeft een beklemmend sfeertje, vooral in de ontwenningskliniek.
Maar het had toch wel wat beter gekund vind ikzelf, vooral het einde is wel een tegenvaller.

avatar van Boeikens
3,5
Best goed vervolg.

Uiteraard minder origineel dan zijn voorganger en ook de goede zwarte humor uit het vorige deel is vrijwel verdwenen, daartegen is de lekkere duistere en beklemmende sfeer in dit deel duidelijk beter dan voorheen.

3,5*

3,0
goed vervolg

avatar van bjerik76
3,0
Ik vond deel 1 toch iets sterker en met meer verschillende soorten scenes en lokaties.
Deze was wat eentonig, somber/donker.

avatar van K. V.
2,5
Het vervolg op de eerste, maar deze vond 'k minder dan de eerste. 'k Vond dat er te weinig gebeurde in de film, tot het laatste half uur of zo. Een pluspunt vond 'k wel dat de weerwolf er beter uit zag dan in de eerste.

avatar van mock turtle
3,5
Deel 2 zet een andere sfeer weg en is daardoor wat zwaarder dan tienerfilmpje 1, maar zeker niet slechter.

avatar van Jimske
Leuk vervolg, goed tot zeer goed geacteerd door Emily Perkins en het kleine meisje 'ghost', Betere special effects dan zijn voorgang, ietsje minder leuk verhaal maar bleef geboeid kijken mede dankzij de korte speelduur. 3.5*.

avatar van Smallprint84
4,0
Parisa schreef:
Vond hem niet zo leuk als de eerste. Het is een beetje weerwolf meets Girl, Interrupted.


Oh, dat sprak mij juist aan.
Prima goed vervolg en goed gespeeld door Perkins. Jammer dat ze verder niet echt heeft kunnen uitblinken in andere hoofdrollen. Andere films die ze gedaan heeft zijn meer bijrollen.

ipman-99
"Dr. Brookner, if she doesn't shut up, I swear I'll make her drink her piss... again.." ... " !!!
Heerlijke Sequel !!! 'Ginger Snaps 2' is het heerlijke vervolg
op deeltje 1 uit 2000.
We gaan verder waar deel 1 halt hield ... Brigitte het kleine meisje
vecht tegen de veranderingen van haar lichaam!
Die veranderingen zijn niet alleen knap qua acteerwerk maar
ook van de nodige make-up.
Duistere Horrorfilm die echt wel spannende momenten kenden
met uiteraard een spatje bloed !

avatar van thoyouknow1980
4,0
Sfeervol en spannend vervolg

3,5
Een prima vervolg.heb weer genoten.gaat verder waar deel 1 ophoud.toch andere sfeer dan deel 1, maar toch weer een prima sfeer.ook een prima cast weer.

avatar van Collins
3,0
Het vervolg. Fantasieloze rip-off of niet? Niet, wat mij betreft.
De eerste film is een frisse film die zeer kundig het coming of age verhaal van twee tienerzussen verbindt met de eeuwenoude weerwolf legende. De ster in die film is Ginger, de oudste zus die verantwoordelijk is voor fijnzinnig cynisch commentaar op de wereld. Hoewel beide zussen ook in deze film weer meedoen, is Ginger's verschijning in dit vervolg minder groot. De film richt zich op de andere zus, Brigitte.
Een goede en overtuigende rol. Haar persoonlijkheid is natuurlijk een andere dan die van haar oudere zus. Dat is even wennen. Ze is serieuzer, gedeprimeerder en minder impulsief. De toon van de film wordt er ook duisterder, somberder en meer vertwijfeld door. Met hulp van stemmig schaduwrijk beeldmateriaal en een prima score komt die sfeer goed door. De film is duidelijk minder speels en meer volwassen.
De setting is ook een andere. Het luchtige highschool gejodel is vervangen door een benauwde en hardvochtige omgeving, zijnde een instelling die zorg biedt aan verslaafden. Geen vrolijke boel. Een kille en sinistere omgeving alwaar Brigitte de confrontatie met haar innerlijke weerwolf alsook met een heuse rondwarende weerwolf aangaat.
Het monster komt in eerste instantie in brokstukken voorbij. Een bek, een poot. Veel gegrom natuurlijk. Heel overtuigend en angstaanjagend is het niet. Ook als het creatuur verderop in de film vol in beeld verschijnt, blijft echte overtuiging achterwege.
Zus Ginger is als gezegd in deze film beduidend minder aanwezig. Om het gemis op te vangen krijgt zus Brigitte gezelschap van een meisje dat met de naam Ghost door het leven gaat. Een tamelijk wereldvreemd, emotieloos en betweterig karakter. Haar aanwezigheid ging op een bepaald moment irriteren. De vlotte en geestige dynamiek tussen beide zussen die in de eerste film heel bepalend is voor de sfeer en het vuur, bereikt met de inbreng van Ghost niet een benaderbaar niveau.
De frisse schwung uit de eerste film ontbreekt, maar Ginger Snap 2 is toch gewoon een prima film.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:02 uur

geplaatst: vandaag om 20:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.